elvett jogosítvány


Véleményem # 2015.06.13. 20:17

varszi

Nem veszik el az utasok jogosítványát. De azt vizsgálhatják, ha az autó tulaja/üzembentartója engedi át a vezetést ittas személynek.

csebbb # 2015.06.12. 10:40

ötlet? tanács?

csebbb # 2015.06.09. 22:05

jo estét, segitségre lenne szükségem.
ausztriában élek több év ota, magyar jogositványal közlekedtem eddig.

május 2 megállitot a rendörség és elvették a jogositványomat. thc, amphetamin találtak a véremben.

a levél amit az osztrák rendörség küldöt tartalmazza hogy
1 honapi vezetési tilalmat kaptam
hogy vissza kapjam következö dokumentumokat kéne beszerrem
pszichiátriai szakorvosi vélemény 350 euro
Forgalmi pszichológiai vizsgálat 368 euro
hivatalos orvosi vizsgálat 50 euro
ha ezeket a pontokat teljesitem ugyebár honositani fogják a jogositványomat osztrákra...

az osztrák levél szerint csak akkor vezethetek ha ezeket a pontokat teljesitem...

2 hét telefonálás után elmondták a kedves KEKKH dolgozi hogy lehet nem direkt hozzájuk küldték a jogositványt hanem a bécsi követségre.
ma telefonáltam velük és ott vann náluk és büntetési eljárás indul ellenem ausztriában...de ök tobább küldik a kekkh hez és ök majd tovább küldik a felelös okmány irodába ahol utána átvehetem...

tehát akkor ha átvehetem a magyar jogositványt magyarországrol? és vezethetek tovább?

de gondolom ha a magyar jogositvánnyal meg állitanak ausztriában látják hogy a rendszerben hogy nem teljesittem a pontokat...és akkor gondolom megint elveszik a jogositványom..

kérek tanácsot ha valakinek ilyen ügyben van tapasztalattam

köszönöm szépen elöre is

varszi # 2015.06.09. 07:20

Tisztelt ügyvéd úr!

Az lenne a kérdésem, hogy ha valaki beül egy ittas vezető mellé az autóba és tudott is róla hogy az illető már ivott,közben a sofőr balesetet okozott úgy hogy egy súlyosabb sérült is van,akkor az utasok jogosítványát is elvehetik-e.Esetleg milyen formában vonhatók ők felelősségre az ügyben?
Köszöm.

Atis77 # 2015.05.09. 04:51

Első fokon nincs tárgyalás ilyen esetben, csak ha fellebbez.

Véleményem # 2015.05.07. 18:12

viaggiatrice

Van egy ittasvezetés jogsi mentéssel foglalkozó topic a fórumon oda is célszerű ezt leírni, egy pontosabb válasz érdekében.

Az, hogy brazil állampolgár és ott más a törvény az lényegtelen, mivel Mo.-on van, és az itteni szabályok törvények szerint kell megfelelnie, ami itt hatályos, rá épp úgy hatályosak ezek mint pl.: a Btk.
Itt követett el bűncselekményt és a magyar jog ezt bünteti szankcionálja itt járnak el.
A jogsiját teljesen jogszerűen vették el.
Személyesen tud a brazil emberke ez ügyben érdeklődni a rendőrségen. Ittas vezetés bűncselekmény esetén valószínű, hogy kihallgatták, ott már kaphatott vagy kérhetett tájékoztatást mindenről ami itt felmerül kérdésként. Később is vissza idézik még a rendőrségre ez az elkövetés után 1-2 héten belül megtörténik jobb esetben, ott szintén felteheti a kérdéseit az eljárás menetével kapcsolatban.
A bíróságon célszerű megjelenni, de nélküle is lefolytathatják az eljárást. Mo.-on eltiltják a vezetéstől és pénzbeni büntetésre is számíthat.

viaggiatrice # 2015.05.07. 12:30

Segítségre lenne szükségem. Van egy brazil állampolgárságú ismerősöm, cserediákként van Magyarországon és vett az itt tartózkodása idejére egy használt autót. Egyik este megszondáztatták a rendőrök, a szonda 0,35 %-ot mutatott és elvették a jogosítványát. Semmilyen balesetet nem okozott, nem vezetett le az útról, szabályosan közlekedett. Egy rutin ellenőrzés során derült ki, hogy ivott vezetés előtt. A kérdésem az lenne, hogy mi történik, ha azelőtt kell visszamennie Brazíliába, hogy behívnák a bíróságra? Brazíliában más törvények vannak, rendőr nem vehet el jogosítványt és egyszerű új okmányt igényelni. Tehát mi történik ha nem jelenik meg a bíróságon? Valamint ha esetleg később visszajön Magyarországra és az új jogosítványával vezet, akkor annak lehet bármilyen következménye?
Előre is köszönöm a segítséget!!

brcei # 2015.04.03. 12:52

Sziasztok,

olyan kérdésem lenne, hogy bevonták a jogsimat 1év 8 hónapra ami múlt hónapban lejárt, most kaptam a levelet a törvényszéki gazd. hivataltól amiben a pénzbüntetésről van csak szó amit már be is fizettem. Ki és mikor és hogyan fog az esetleges utánképzésre kötelezni? Mert úgy olvastam, hogy az utánképzésre kötelező határozattal fel kell keresnem a lakhelyem szerinti – vagy bármely - Közlekedési Hatóságot. de én nem kaptam ilyen határozatot.
előre is köszi a választ

Véleményem # 2015.02.07. 00:50

A román hatóság megküldi a magyar illetékes okmányirodának a jogsit és majd vissza kapod. Csak úgy nem fognak másikat adni.

ilona.szabo85@gmail.com # 2015.02.02. 13:28

hello a romanok elvedtek a jogostvanyomat mondvan hogy nem adtam meg a gyaloogosoknak az elbsoseget ami nem igaz 8-10 ember mendt el elodtem es en adiig vartam mikor oda jodtek hozam akor is ott altam a gyalogos atkeloo ellot mitt lehet csinalni??? kerjek masikat magyarhatosagoknal???

groszfater@gmail.com # 2015.01.23. 16:34

A B-s jogsim megmarad??

Hááát, adtál rá okot, hogy bevonják...

Pityesz1200 # 2015.01.22. 20:45

A B-s jogsim megmarad??
Elso szabalysertesem

groszfater@gmail.com # 2015.01.22. 15:42

Ez igaz?
Ez igaz !
Pénzbírság, nem-is kevés!

Pityesz1200 # 2015.01.21. 22:09

Sziasztok
Valaki tudna segiteni?

Pityesz1200 # 2015.01.21. 17:13

Sziasztok
Olyan kerdesem lenne hogy cross motorral jottem haza az utcaba es elkaptak a rendorok mivel cross motorra ugy tudom nem kell jogsi es biztositas sem kotheto ra igy milyen buntetesre szamithatok? Sisak nem.volt rajtam azt mondtak 250ezer plusz hogy eltiltanak a vezetestol
Ez igaz?
Azt mondtak kozterulet rongalas nincs jogositvanyom biztositasom nincs sisak nelkul 80cmm a motor
Elore is koszonom a valszokat

Atis77 # 2015.01.18. 04:53

bécu

Bemész az okmányirodába és elkéred.

Atis77 # 2015.01.18. 04:53

Ha a többi kategória maradt (nem tudom mi van még), úgy tudom nem kell után képzés. De az ittasvezetés topicban többet tudnak.

Véleményem # 2015.01.16. 10:55

csingcsun

Kell menni mindenre.

csingcsun # 2015.01.16. 10:09

Sziasztok!

Abban kérnék segítséget, hogy elvették a B (csak azt) kategóriámat 10 hónapra ittas vezetés miatt (Bűncselekményi szinttel), és az lenne a kérdésem, hogy után képzésre, pszichológiai vizsgára stb.-re számíthatok, vagy pedig amint letelt a határozattal mehetek az okmányirodába?

Semmit nem írnak erről a jogerős bírósági ítélet határozatában..

bécu # 2014.12.09. 20:46

jó estét segitségett szeretnék kérni 2004 be elvették a jogsimat és eltiltottak 5 hónapra hogy tudom vissza szerezni

eznemvicces # 2014.11.24. 22:07

Udv, ha valakinek 2001-tol volt jogsija eredetileg, de 2006-ban elvettek egy evre es utana csak 2014-ben teszi le az uj jogsit az illeto, viszont(!) a regi birosagi es onkormanyzati papirokon keresztul teszi mindezt, (amit anno a helyi okormanyzattol es birosagtol ujra megigenyelt 2008.januarjaban) akkor az "uj" magyaro-on ujonnan letett jogositvanyon milyen datum fog szerepelni, az, hogy 2001 vagy az, hogy ennek az embernek 2014-tol van jogsija csak? Ha esetleg valaki tudna nekem ebben segiteni vagy van tapasztalata nagyon megkoszonnem. Peldaul, ha valakinek elvettek es visszakapta par evvel kesobb egy hosszabb ido utan, hogy most mi szerepel a jogsijan? Amikor biztositast kot mit ir be, hogy miota van jogsija? Vagy ha csak valaki lenne szives a helyes iranyba mutatni engem. Mert mar reg nem elek magyarorszagon es a letezo osszes helyen elvettek a jogsimat szoval most ujra magyarorszagon probalkozom. Raadasul sehol sem talalok semmi informaciot errol. Hol erdeklodjek? Koszonom szepen!

Mákocska # 2014.11.20. 12:06

Üdv!

Olyan kérdésem lenne,hogy a páromnak 2011-ben elvették a jogosítványát 5 évre gyorshajtás miatt,és van e lehetőség valamilyen módon ezt hamarabb visszaszerezni,illetve ha letelik az 5 év,hogyan lehet visszaszerezni,mit kell tenni.Előre is köszönöm a választ!

Véleményem # 2014.11.16. 19:54

Miska9

A kábítószerrel kapcsolatos eljárást jól ismeri, kb. ez a folyamat várható.
A járőrök %-os megítélése nem éppen helyén való. Nem titok, hogy vannak köztük kicsit szinten aluliak is, de attól még ekkora következtetést nem kell levonni.
A nyomozók nagy része járőrökből lesz idővel. Nem feltétlen kell emeltebb iskolai végzettség meg tudás, csak egy másik fajta joganyag alaposabb ismerete. Az "okos-buta" dolgot nem lehet ebből levonni...

Miska92 # 2014.11.12. 06:26

egyet értek önnel! Hónapok óta nem mozogtam a társasággal , nem gondoltam , hogy még sáros vagyok (vizeletbe). Ami a járőrös beszélgetést illeti , az úgy van ahogy leírtam! a járőrök 75% buta, a rendőr ott kezdődik hogy nyomozó akinek van egy kis esze ! engem jogtalanul csúnya módon átvertek de amíg nem kapok a véremről eredményt addig nem akarok védőt elrendelni :/ Mert , ha a vér tiszta visszakapom a jogsim , aztán az elterelést meg végig csinálom , és akkor tiszta minden !

Véleményem # 2014.11.05. 12:31

Miska92

Nem kellene kábítószert fogyasztani és ilyen emberek társaságába belekeveredni mert akkor ez van...
A sztori nem életszerű. Minek kocsikázik ott éppen akkor amikor a rendőrök a haverját elviszik kábítószer miatt. Nyilván tudhatta, hogy a haverja sáros az ügyben... Aztán, hogy került oda éppen akkor amikor a rendőrök is, milyen érdeke fűzhette ahhoz, hogy ott a környéken leskelődjön köröket menjen... kíváncsiság elég érdekes. sok más kérdést is felvet még...
Az, hogy ezek után meg lett állítva, gondolom nem csodálkozott, mert felhívta saját magára a figyelmet már eleve a kíváncsiskodással is...
Az autót ilyen miatt nem szokták körözni, de elképzelhető. Az ügyben szerezzen egy védőt az utána tud járni ennek. A személyleírást nem szokták körözni, konkrét névvel adnak ki körözést emberre. Személyleírás alapján esetleg keresnek valakit, akinek a nevét vagy egyéb adatait pontosan nem tudják. Ezt megint csak védő ügyvéd segítségével derítheti ki.
Az egész sztori hibádzik nekem, de ez a megállításos rész főleg. Kizártnak tartom, hogy ezek a szavak hangzottak volna el a rendőrök irányából, itt vagy hatalmas félre értés van és rossz közlés az írásban vagy egy elég komoly ferdítés ami távolról sem tükrözi a valóságot.

3 perc alatt lettem körözött? ha előtte az voltam arról tudnak mutatni valami dokumentumot?

3 perc alatt nem vált körözötté, de akár összefüggésben lehet a haverjával és azzal kapcsolatban állíthatták elő. Ha körözték akkor arról van dokumentum, de az előállítása során jegyzőkönyvi meghallgatásnak is kellett lennie. Ha az nem volt, akkor is tájékozódhatott volna a saját érdekében. Biztos, hogy valamit közöltek mi lesz az eljárás menete a továbbiakban.

A jogsival kapcsolatban van egy külön topic a büntető jog, ittas vezetéseknél, ott foglalkoznak jogosítvány mentéssel. Ezzel kapcsolatban ott tud érdeklődni.