elvett jogosítvány


Miska92 # 2014.11.03. 15:47

Helo! az én érdekes ügyem : Egy haveromat az otthonából vitték el kábítószerrel való visszaélés miatt . Én akkor a helyszínen kocsikáztam , két kört is mentem a rendőrök előtt (hajtott a kovácsiság..) Aztán a lényeg , kiálltak elém kiszállítottak meg bilincseltek és közölték velem , hogy kábítószer birtoklása gyanúja miatt körözzük ezt az autót meg a személyleírás szerint ezt a férfit. Mindjárt szét is szedték az autóm , eredménytelenül jártak . Viszont engem előállítottak, vizelet mintára köteleztek! Ami thc pozitiv lett.(vizelet minta előtt 1 hónapja fogyasztottam) Az élőállítóba a vizelet minta után 3 órával később vittek vérvételre, Ahol reflex vizsgálatot is csináltak , és az orvos megállapította hogy nem bódult!

Amit nem értek:

  • 3 perc alatt lettem körözött? ha előtte az voltam arról tudnak mutatni valami dokumentumot?
  • az orvos megállapítja hogy nem bódult , még is elvették a jogsim!

teszem hozzá sofőrként dolgoztam , a munkám a jogsimmal együtt megszűnt .

geri1 # 2014.09.26. 12:38

udv.dániában bevontak a dán jogositvanyomat es csak utankepzessel kaphatom vissza,van e lehetoseg arra hogy magyarorszagon csinaljam az utankepzest,mert itt ugye nem fogjak nekem az elmeleti kerdeseket magyarul irni,max gondolom angolul.Ez az eltiltas magyarorszagra is vonatkozik e?vagy csak az adott orszagban nem vezethetek?Gyorshajtasert vettek el 70 helyet 120kmh mentem.szerintem ennyiert magyarorszagon be se vonnak.van e arra esely hogy otthon kapok jogsit?amugy is keszulok haza koltozni tehat igy is ugy is magyar kell majd.valaszat elore is koszonom

Andrastalas # 2014.09.01. 15:48

Jó napot!
Ittasan összetörtem a kocsim és megrongáltam egy ducat fém rudart.
2 évre vették el a B kategóriás jogosítványomat és bírságot is kaptam, azt szeretném kérdezné hogy "AK" kategóriás jogosítványt letehetem e?

natalie07 # 2014.07.19. 15:38

Jó napot!

Abban szeretném a segítségüket kérni, hogy apukámat (63 éves) pár napja igazoltatták a rendőrök és (számunkra) most derült ki, hogy 10 éve jogosítvány nélkül vezetett. Magas a vérnyomása, de szed rá gyógyszert. 10 éve elment az orvoshoz alkalmasságira, de akkor pont nagyon magas volt a vérnyomása, ezért az orvos nem adta meg az alkalmasságit, és rögtön jelentette az ügyet a hatóságoknál. Apukám elment egy másik orvoshoz (akkor rendben volt a vérnyomása), aki megadta neki az alkalmasságit. Apukám megkapta a jogosítványt, de azon a napon jött a határozat, hogy le kell adnia. Nem adta le, 5 évig azzal vezetett. 5 év után újra meg akarta hosszabbíttatni, de természetesen nem hosszabbították meg neki, mert mondták, hogy már régen le kellett volna adnia. Ennek ellenére ő jogosítvány nélkül további 5 évig vezetett (a munkájához kellett). Az lenne a kérdésem, hogy ezek után még van-e esélye arra, hogy visszaszerezze a jogosítványt, és ha igen, akkor újra kell vizsgáznia? Rendesen órákra kellene járnia vagy elég csak a vizsga is? (A vérnyomása gyógyszerekkel rendben van.) Köszönöm a válaszukat!

Lyna87 # 2014.07.01. 09:04

Tisztelt Ügyvédek

Azt szeretném megtudni,hogy 2008-ban mellékbüntetéskép végleg eltiltottak a vezetéstől.
2007 június 27 én vonták be. Jól tudom hogy a végleges eltiltás csak 10 évig tart?!
És azt attól a naptól kell számolni mikor a rendőrök elvették vagy a jogerős határozattól?! Szeretnék mellékbüntetésre enyhítést kérni. Hogy tudom ezt megvalósítani mi a menete.Azt már tudom hogy a köztársasági elnök adhat mellék büntetésre enyhítést. A levelemet hozzá adjam fel ajánlott levélként vagy a megyei bíróságra?! A válaszukat előre is köszönöm .

opelka35 # 2014.06.15. 16:25

Sziasztok . 2005-ben eltiltettak 5 évre a vezetéstől (elvették 5 évre a jogsimat). Abüntetésem végén aendőrség sikeressen igazoltatott jogsi nélkül Kaptam 100.000 Ft büntetést + vvel mehosszabították az eltiltásoma. A kérdésem az lenne ,hogy autánképzés mennyibe fog kerülni ? Részletben kérhető e a kifizetése ,rra ,hogy jogosítvány nélkül vezettem arra kell kérni a tényfeltárást ?

cslaci1 # 2014.06.12. 13:07

Sziasztok
Tegnap Romániában elvették a jogsimat 3 hónapra, 50 tábla/107 km/h
A rendőr azt mondta,hogy külföldiként kérelmezhetem a helyi hatóságoktól a jogosítványom visszaadását,ha befizettem a kiszabott bírságot,és a felfüggesztés csak Romániára lessz érvényes,vagyis nem vezethetek Romániában 3 hónapig.Szerintetek mennyire hihető,hogy visszaadják,vagy csinálok egy Bp-Kolozsvár fölös utat???

cslaci1 # 2014.06.12. 12:55

Sziasztok
Tegnap Romániában elvették a jogsimat 3 hónapra, 50 tábla/107 km/h
A rendőr azt mondta,hogy külföldiként kérelmezhetem a helyi hatóságoktól a jogosítványom visszaadását,ha befizettem a kiszabott bírságot,és a felfüggesztés csak Romániára lessz érvényes,vagyis nem vezethetek Romániában 3 hónapig.Szerintetek mennyire hihető,hogy visszaadják,vagy csinálok egy Bp-Kolozsvár fölös utat???

kisgyerek1 # 2014.06.12. 05:38

segitseget szeretnek kerni fontos lenne
a minap elvettek a jogositvanyom
magyar allampolgar vagyok magyar lakcimmel de becsben vagyok sofor
napi szinten ingazok van esely igy nekem ausztriaban jogositvanyt szerezni osztrak lakcim nelkul
vagy milyen lehetosegek vannak?
valaszokat elore is koszonom

foci2006 # 2014.05.31. 17:43

Kedves hozzáértők!

Azzal a hatalmas problémával állok szemben, hogy 2006 ban bevonták a rendőrök a jogosítványomat egy közúti baleset gondatlan okozása miatt!
2009 ben volt belőle utoljára tárgyalás!
Azóta ítélet nélkül telt az idő! Újabb tárgyalás sem volt.
Viszont mostmár nagyon kellene a jogosítvány!
Probléma az hogy nem találtam az ügyemmel kapcsolatban semmilyen információt. Sem azt hogy elévült sem azt hogy nem! Még egy ügy számot sem!
Nem merem bojgatni, hátha el évül!
Kérdés az, hogy mennyi az elévülési idő?
Esetleg külföldön le vizsgáztatok- e? Úgy hogy itthon is vezetek!
Mi lenne a leg jobb megoldás?
Munkámhoz kell a jogosítvány

Atis77 # 2014.05.31. 06:47

igen

sortedsoul # 2014.05.29. 14:16

Hello

ittas vezetesert elvettek a jogositvanyom magyarorszagon. Termeszetesen magyar jogositvanyt. Kerdesem az lenne hogy ha kint dolgozom nemetorszagba es nagy szuksegem van a jogositvanyra akkor ott vagy masborszagba vizsgazhatok ujra? Magyarorszagon nem vezetnék vele. A valaszat elore is koszonom.

gerbera317 # 2014.05.28. 12:51

Hívd fel a román nagykövetséget! Ott valószínűleg többet tudnak magyarul, mint "Budapesta", és talán a konkrét választ is tudják, ráadásul magyarul.

http://budapesta.mae.ro/en

FamousAnonymus # 2014.05.28. 08:06

Romániában elvették a jogosítványomat egy hónapra. Letelt. Hol tudom most átvenni? Ők csak annyit mondtak, hogy: Budapesta, Budapesta. Azon belül mégis hol?

Ittasvezetes.hu # 2014.04.07. 20:51

csocsi1128

A vezetői engedély - hatósági átvételétől - számított 8 hónap múlva, amennyiben az utánképzésről szóló igazolást, és az - esetleg időközben lejárt - "orvosi alkalmassági" vizsgálatról szóló (háziorvosi) dokumentációt fel tudja mutatni az okmányirodánál.


Információk - Ittas Jármüvezetöknek
Bevont Vezetöi Engedélyek
A Jogi Fórum szaknévsorának tagja
http://www.ittasvezetes.hu/adatlap

Ittasvezetes.hu # 2014.04.07. 20:49

Zsottee

Az utánképzés esetén két program jöhet szóba, az összes - semmiképpen sem -. Amennyiben Ön tanulmányozta az NKH honlapot, jól látható, hogy X+Y programbeosztások vannak, tehát "végigjárni minden programot": ilyen nem létezik.


Információk - Ittas Jármüvezetöknek
Bevont Vezetöi Engedélyek
A Jogi Fórum szaknévsorának tagja
http://www.ittasvezetes.hu/adatlap

Ittasvezetes.hu # 2014.04.07. 20:46

zsolti0621

Egy eljárás alatt - ideiglenese bevont - vezetői engedély kapcsán a "fellebbezés" szó - ismeretlen a hatóság előtt.


Információk - Ittas Jármüvezetöknek
Bevont Vezetöi Engedélyek
A Jogi Fórum szaknévsorának tagja
http://www.ittasvezetes.hu/adatlap

zsolti0621 # 2014.03.05. 16:55

hello.
valaki meg tudná nekem mondani hogy általában mennyi idő mire válasz érkezik a fellebbezésre ? bevonták a jogsim. már 1 hónapja hogy elküldtem a fellebbezést .

Zsottee # 2014.03.04. 14:10

Tisztelt ügyvéd úr!

M-kategóriás jogsimat a következő szabálysértésekért vették el 6 hónapra :

-Engedély nélküli vezetés
-Érvénytelen hatósági engedélylel vagy jelzéssel való közlekedés (Ez kétszer(-világítás, -papírok nélkül de ezek ugye külön nincsenek feltüntetve)

Ezekután továbbképzésen kell részt vennem ugye, aminek van egy feltárás része, és a I. II. III. alap program.

Inenn vagyok kicsit bajban, és arra vagyok kiváncsi hogy
-Moped kategóriánál mindhárom pont szóbajöhet-e,
-vagy csak az I.számú,
-vagy bármelyik a feltárástól függően?
(-és hogy 1-nél több alapprogramba ugye nem rakhatnak be?)

Kiváncsian várom a választ, bár meglehet hogy nem jó helyen kérdezem, és ez csak a Közlekedési Felügyelőségtől kedvétől és a feltárástól függ, de remélem hogy M-kat.ra csask első pontot lehet kiszabni.
KÖSZÖNÖM!

Véleményem # 2014.02.12. 14:57

Az első tárgyalásról tudnia kellett volna, szoktak védőt is kirendelni...
Valahogy mégis tudomást szerzett a büntetésről.
Az önkormányzat tudtommal egyáltalán nem illetékes ebben.
Ha az ügyész fellebbezett, akkor abból már lenne valami. ( vagy semmi vagy többet kapna mint 6 hónap és több pénz büntit )
A folyadék mértékegysége nem lehet üveg, itt lehet félre értés van. Más és más alkohol tartalmúak a szeszes italok.
A véreredmény döntő, ha abból az derül ki hogy többet ihatott mint amit bevallott akkor az ügyész azért kéri a súlyosbítást.
Az ügyésszel valamilyen hivatalos úton lehet beszélni nyilván...
Az ügyvéd fogadása saját döntés...

Az ittas járművezetőknek külön van egy topic ahol jogsi mentéssel foglalkoznak.

pdtdi5 # 2014.02.12. 13:58

Üdv!
A helyzet a következő:tavaly nyáron elkaptak ittas vezetésért.......hülye voltam,kivoltam,nem gondolkoztam,késő bánat. Decemberben meg volt a tárgyalás,amiről nem is tudtam,ahol kaptam 80e pénzbüntetést,illetve 6 hónap vezetéstől való eltíltást....... (első esett,beismerő vallomás,bűnbánást tanúsítottam!) A 6 hónap most járt le,és meg kerestem az önkormányzatot,hogy mi a következő lépés. Ott azt mondták,hogy nem tudnak semmiről,őket nem értesítette a bíróság.... Elmentem a bíróságra,hogy utána kérdezzek a dolognak. Ott Kiderült,hogy az ügyész sulyóbitást kért,kevésnek tartja a büntetésemet,mint időben,mint pénzben. Ok,hogy a vallomásomban bevallomat,hogy 1-1,5 üveg bort ittam,amire ettem is,de az indoklásban,amiért az ügyész hívatkozik az az,hogy én 1-1,5 L bort ittam!!!! Szerintem van különbség az 1-1,5 üveg és az 1-1,5 L között,ha már erre hívatkozik. Kérdésem a következő: lehet e beszélni az ügyészel,érdemes e egyáltalán? Fogadjak ügyvédet? Vagy magam beszéljek? Vagy kirendelnek eggyet? Mire számíthatok? Nagyon szükségem lenne a jogsimra,hisz belőle élek....! A választ előre is köszönöm!!

mikemyers13 # 2014.02.03. 18:52

Sziasztok Fórumtársak,

Ma reggel úton voltam Szlovákiába melózni és Pozsony után egy mozgó (!) rendőrségi Skoda Superb bemért 174km/h-val.
Elismerem elpilledtem, nem figyeltem jár a büntetés.Levillogtak,félreálltunk és a bizonyító erejű kép ott vigyorgott a laptopon..Beismertem, pont.
Jogkövető állampolgár lévén szeretném mihamarabb visszaszerezni a jogsim, mert anélkül a melóm is ugrik.Kaptam egy ideiglenes vezetésre feljogosító papírt, amivel elvileg vezethetek ameddig be nem érkezik a 300
EUR-s büntetés.
A kérdésem arra vonatkozik, hogy járt-e valaki már így, és tapasztalata szerint mennyi idő még a csekk feladás után a pénzt megkapja a Szlovák állam, avagy a rendőrség, vagy Közigazgatási szerv,stb.
Szeretném egy hét alatt letudni.

Köszönöm a segítséget!

Üdv
Balek

Atis77 # 2014.01.25. 04:41

csocsi

El kell menni után képzésre , majd az ott kapott papírral bemenni az okmányirodába 4000ft al.

Üdv

Atis77 # 2014.01.25. 04:41

csocsi

El kell menni után képzésre , majd az ott kapott papírral bemenni az okmányirodába 4000ft al.

Üdv

csocsi1128 # 2014.01.19. 20:03

Tisztelt Ügyvédi Iroda!

2014. január 17-én lejárt az eltiltásom ittas vezetés miatt. január 10-én volt a másodfokú tárgylás ahol helyben hagyták a 8 hónapos eltiltást - amit első fokon kaptam.
A másodfokú végzést nem kaptam még kézhez.
Szeretnék érdeklődni, hogy mikor kaphatom vissza a jogosítványomat.

Válaszát köszönöm.