elvett jogosítvány


vzozo # 2012.08.27. 10:49

a rendszerbe szerintem mindenhogy benne vagyok,csak az időpont kérdés,de ha az első határozat a mérvadó hogy nem változtattak a másodikban semmit,így elvileg tegnaptól már lejárt,hát remélem így is van

Atis77 # 2012.08.26. 05:37

Ha nem vagy a rendszerben akkor nincs baj.

vzozo # 2012.08.25. 21:16

Atis77

köszi remélem igazad van,én is valahogy így értelmeztem,hivatalosan nem tud az ember meg semmit,csak ha kérdezget...

Atis77 # 2012.08.25. 17:27

Az első határozattól számolják. Vezess nyugodtan szerintem.

vzozo # 2012.08.23. 13:11

Véleményem

Az első határozatot mikor kézhez vettem abba az van hogy a kézhezvételtől számított 30 napban kell a bírságot befizetni,de hogy az eltiltás mikortól szól arról 1 szó nincs írva,csak annyi hogy c... számú vez engedélybe jegyzett "b" kategóriára tartozó járművektől 3 hó időtartamra eltiltva,de hogy mikortól az már semmi,az okmányirodába annyit mondtak hogy nem vezethetek,de a jogsit bevittem és nem vették el mert nem kaptak a rendőrségtől határozatot,igy azt mondták nem tudják mi alapján levenni,de nevezessek,akkor elvileg a rendszerbe vagyok,de még azt sem tudom hogy mivel az első határozatot nem változtatták így az első vagy a második határozattól számítják-e az eltiltást,mert ez az egész már tényleg idegesítő,mert sehol nem adnak érdemleges választ akár a rendőrséget hívom akár az okmányirodát

Atis77 # 2012.08.23. 06:47

Nem csak 20e ft hanem az egész képzés összegét ki kell fizetni előre, ami 70-350e ft is lehet.

Véleményem # 2012.08.22. 20:11

vzozo

Ha az okmányiroda azt mondja hogy nem szerepel a rendszerben az eltiltás és önnél van a jogsi, akkor vezethet. Ha meg szerepel akkor ne vezessen vagy adja le a jogsit. Az eltiltás lejártáról nem szoktak értesíteni már.

vzozo # 2012.08.22. 18:49

Atis77 , Véleményem

Úgy van írva a határozatban hogy "3 hónap időtartamra a vezetéstől eltiltja" de a felebezésben is csak az van hogy hatályban tartotta a büntetést,de azóta sem kaptam semmi levelet h leadjam vagy hogy lejárt volna már,ja még annyit akartam kérdezni ezzel kapcsolatban hogy ilyenkor hogy hatályban tartotta a fellebbezés ellenére is,hogy ilyenkor a második határozattól él az eltiltás vagy az elsőtől,és ha nem kapok semmi levelet sehonnan honnan tudom hogy vezethetek újra hisz a második levél óta semmit nem küldött senki,az okmányirodában meg annyit mondtak h még nem kaptak határozatot a rendőrségtől hogy be tudják vonni a jogsim,de juniustól nem kaptak semmit... én ezt már nem értem.

Bubcsi # 2012.08.22. 09:15

Atis77
A fellebbezés meg volt, de nem jött össze. Most pedig már nem lehet, mivel már 1 év telt el, most jár le az eltiltás!
Azt tudom, hogy ott lesz majd egy feltárás, ami 20e körül van (kresz, forgalom, pszichológia) és ezután döntik el, hogy melyik kategóriába sorolnak!
De akkor, csak a személyből kell mennem?!
Köszönöm!

Atis77 # 2012.08.17. 05:17

Bubcsi

Fellebezni már nem tudsz, hogy csak a b-t vegyék el? Amúgy lesz egy feltáró napod, ahová sok kp-val érdemes menni, azt hiszem 7, vagy 8 féle program van, ami attól függ hogyan sikerül ez a feltáró nap. 70-350ft ig van a skála.

Atis77 # 2012.08.17. 05:15

vzozo

Az eltiltásod szerintem már lejárt. Ha le kellett volna adni a jogsit már rég jött volna felszólítás az okmányirodából. Az eltiltás nem egyenlő a bevonással, főleg 3 hónapra. Gázosabb lett volna a helyzet 6 hónap esetén. Pontosabban a szuper ügyvédi iroda(itt a fórumon büntetőjog/ittas vezetés) tud neked választ adni, szerintem ezt fogják mondani ők is. Egy barátom is hasonlóképpen járt koccanás 3 hónap eltiltás, felebezés, mire jött a határozat, lejárt az eltiltás, nem kellett semmit se leadni, pénzbírságot meg felezték neki.

Véleményem # 2012.08.16. 07:39

vzozo

Ezen kiigazodni. Kérj segítséget az okmányirodában, ott meg tudják nézni hogy meddig van eltiltás a jogsidra. Ennél okosabbat most nem tudok.

tejfol

2 és fél éve elkaptak, bevonták 6 hónapra. Nem tudom itt leadtad vagy sem. Majd újra vizsgáztál és újra lett jogsid elméletileg. Már rég lecsengett dolgok ezek. Nem értem mit is akarsz most? Nem adtad le a jogsit anno?
Ügyvédi tanácsra a jogsit nem leadni, én hülyeségnek tartom, ha a teljes vezetői engedélyed bevonták. Az számít mondjuk ami a rendszerben van.

Bubcsi

Úgy gondolom hogy itt csak a B kategóriát kell letenni értelem szerűen. Pontos összeget nem tudok hogy ez mennyibe kerül majd, de jóval több mint egy sima képzés egy friss jogsisnak jelenleg.

Bubcsi # 2012.08.15. 16:25

B kategóriával okozott ittas vezetésért 2 évre elvették a jogosítványom minden kategóriából. Utánképzésre kell mennem, de ilyenkor csak a B kategóriát kell megcsinálnom vagy minden kategóriát?! És ez milyen költséggel jár?!
Előre is köszönöm!

tejfol # 2012.08.14. 17:57

Tisztelt forumozok.

Az lenne a kerdesem hogy 2 es fel eve elkaptak ittas vezetesert.85 ezer 6 honap elvetel ujra vizsgaval.ugyvedem huzta, levelezett veluk.minden maradt a regiben aztan.minden levelben benne volt viszont hogy az eltellt idot beleszamitjak az eltiltasba.85 ezret befizettem.ugyvedem mondta hogy a jogsit ne adjam le.en ugy tettem.ez mar 2 es fel eve.az ugyvedem allitas szerint 2 es fel ev utan nem vehetik el, meg kell szuntetni a rendorsegnek az eljarast mert 2 ev utan mar nem vagyok felelosegre vonhato.ez mennyire helyt alo?Valaszotokat elore koszi.

vzozo # 2012.08.11. 06:35

amugy a határozatba nincs leírva hogy mikortól,csak az hogy 3 hónap,mert bár április 09-én volt a kocc,ez még a régi szabályzatba tartozik,mert április 15től van az ujj szabályzat,ugy tudom,mert ha már most sem vezethetek mert a rendszerbe benne vagyok kb jó erős 1 hónapja,és netalán a bevonástól számítaná ami lehet szeptember is mire kiküldik h vigyem be,az akár hogy nézem 5-6 hónap is lehet már vezetés nélkül,és ez így valahogy nem állná meg a helyét,szerintem

vzozo # 2012.08.11. 06:28

Igen még nálam van,hát fellebbeztem mert nem értettem az indokkal egyet amit leírtak,mert az ugy indokolták meg h a szemem ketté állt mikor olvastam,aztán a bíróság meg még hülyébbül indokolta az meg még pár rendőrnek is szemet szúrt,de már tovább nem láttam értelmét,aztán dátumozva juni 26-án született döntés,és júli 07-én vettem át a postán a második határozatot,lehetett volna tárgyalás tartást kérni,de nem kértem fölöslegesnek láttam,de mivel módosultak a szabályok igy a koccanás április 15 előtt volt így ezek szerint nem a leadás napjától számít a 3 hónap,hanem a jogerőre emelkedéstől,ugye?

Véleményem # 2012.08.10. 21:12

vzozo

Ha a helyszínen elvették volna azonnal akkor onnantól menne a 3 hónap, a határozatba azt már beleszámolják. Ha jól értem akkor neked még mindig meg van a jogsid és csak most lett határozat hogy eltiltanak 3 hónapra, az az le kell adnod. Tehát nálad a jogsi, ott a határozat hogy mettől vagy eltiltva. A jogsit leadhatod, de ha nem is adod le, egy a lényeg hogy nem vezethetsz 3 hónapig. A rendszerben benne lesz. Sokan nem adják le ha eltiltják, de egy közúti ellenőrzésnél kibukik a dolog és akkor annak komoly következménye van.
Nem az számít, hogy te mikor adod le, hanem hogy a határozatban mi áll, ugyanis a rendszerben is az alapján fog szerepelni hogy meddig vagy eltiltva.

vzozo # 2012.08.09. 17:19

ja még az előbbihez csatolva,voltam ugy 3 hete leadni a jogsim az okmányirodába de elküldtek h nem tudják levenni

vzozo # 2012.08.09. 17:06

Tisztelt fórumozók,és bár ki aki hozzá tud szólni

Volt egy koccanásom még 2012.04.09-én,a határozatban elvették 3 hónapra a jogsim,fellebbeztem mert nem az ut közepén szabálytalanul álló autóba koccantam,na de az mellékes,a fellebbezés után is maradt a 3 hónap ami dátumozás szerint junius 26-án kelt,vagy is ugy van írva hogy szó szerint,2012.junius hó 26napján tárgyalás mellőzésével meghozta a következő végzést,3 hó eltiltás,ez maradt,csak hogy most augusztus 09-én még semmi papírom nincs,és most az volna a kérdésem hogy a határozattól számított 3 hónap mert a határozat hozó nekem ezt mondta mikor fölhívtam,de egy ismerős rendőr,meg azt hogy a jogosítvány leadástól számított 3 hónap,mert ez már nem mind1,mivel már lassan másfél hónapja nem ültem az autóba mert azt mondta a határozat hozó hogy a rendszerbe vagyok,és ne vezessek,viszont ha a leadástól számítva számolják akkor ezt most nem értem, nem vezethetek most sem és utána sem meddig mert igy már ez nagyon tolódik a fél év felé,lassan decemberig tolódik ha mostantól számítom,tud valaki segíteni válaszával előre is köszönöm!

Gabicsek # 2012.07.27. 19:47

Mellesleg abban az esetben, ha a bíróság nem vonja be a vezetői engedélyt, erről értesíti az okmányirodát és ők küldik majd ki az értesítést, hogy a vezetői engedély átvehető. Ez sem zajlik le egy nap alatt.

Gabicsek # 2012.07.27. 19:45

A bevont jogosítványt az ügy irataihoz kellett volna csatolni

Attika!
Ez régen volt így. Amikor elveszik a jogsit, rögtön megküldik a lakhely szerinti okmányirodának, akiket tájékoztatnak az eljárásról. Az okmányiroda hoz egy határozatot, hogy az eljárás jogerős befejezéséig azt bevonja.

Rossz tanács, hogy vezessen jogosítvány nélkül, miután még az be van vonva!

BigChris!

Hogy lehetséges, hogy július 14-én -. még két hete sem - vezettél ittasan, a nyomozást már le is folytatták, az ügyész vádat is emelt és július 27-én már ítéleted is van? Ilyen gyorsan azért nem működik az igazságszolgáltatás, főleg, hogy ítélkezési szünet is van.
Nincs itt valami félreértés? Nem gyanúsítotti kihallgatáson voltál a rendőrségen?

Véleményem # 2012.07.27. 16:04

Azért ez gyakorlatban nem teljesen fog így működni mert könnyen helyszíni bírság lehet belőle...

Mindenesetre járjon utána, hogy hol van a vezetői engedélye és minél előbb kérje vissza, ha az ügyvéd úr szerint a bíró "hibázott".

Dr.Attika # 2012.07.27. 15:44

A bevont jogosítványt az ügy irataihoz kellett volna csatolni és a bírónak azt nyomban vissza kellett volna adni.Vezessen nyugodtan. Ha megállítják a rendőrök és kérik a jogsit, akkor mondja azt, hogy "Tőlem kérik, maguknál van."

Véleményem # 2012.07.27. 13:50

BigChris

Érdeklődj az okmányirodában, ott úgyis elmondják, hogy mikor kapod vissza, ha állításod szerint vissza kell kapnod.

BigChris # 2012.07.27. 09:57

Tisztelt Fórumozók!
2012 július 14. hajnalban ittas vezetés miatt elkaptak.A tárgyalás megtörtént!A jogosítványomat a rendőrségen elvették viszont nem kaptam eltiltást.Ilyenkor mi a teendőm? Egy napja volt a tárgyalás. Érdemes várni pár napot vagy azonnal be lehet menni az okmányirodába?