Fórum autók, motorok régebbi elöl     új hozzászólás


Gépkocsi adás - vételi szerződés

dolfi # e-mail 2016.07.17. 20:14

Miért adna igazat a eladónak?
Mit kellene csinálnom?

groszfater@gmail.com # e-mail 2016.07.17. 20:13

Az adásvételi-szerződést írásba kell foglalni...

groszfater@gmail.com # e-mail 2016.07.17. 20:11

Kérdésem az hogy mire számítsak a bíróságon?
A bíró az eladónak ad igazat, de nem kéne idáig eljutnod...

dolfi # e-mail 2016.07.17. 20:03

Üdvözletem!
Következő dolog történt velem. Használt autót szeretnénk venni. El is mentünk egy meghirdetett autót megnézi.
Aminek problémái voltak amit az eladó a telefonba nem közölt.
Mondtam neki ha megjavítja az autót, akkor érdekelne.
Pár nap múlva hívott hogy kész van az autó.
Mondtam neki hogy másnap megyek és megnézem.
De utána meggondoltam magam és nem mentem, mert meggondoltam magam.Következő napra telefonált hogy nem mentem az autóért.És én mondtam neki hogy meggondoltam magam.
Ezért feljelent szerződésszegésért, mert állítólag szerződést kötöttünk szóban.És kártérítést is kér mert tartotta nekem az autóját,ami nevetséges mert én nem fizettem foglalót és ha két napig tartotta abból neki nem keletkezhetett kára.Azt állítja hogy hang és videofelvétel is van róla.
Kérdésem az hogy mire számítsak a bíróságon?

Cornus # e-mail 2016.06.20. 18:35

Köszönöm a tanácsát, feljelentést teszek.
A cégének címe megvan, bár ott szinte biztos hogy nem lesz semmi. Látom még a lakhelyét is, ami teljesen máshol van, és pont ugyan oda van bejegyezve egy ingatlanos cég is.
Ezen kívül mind a két cégnek van negatív jelentése is, szóval semmi jó nincs náluk.
Szerintem ha személyesen meglátogatnám akkor sem érdekelné a dolog.

Dr.Attika # e-mail 2016.06.20. 16:13

Az is lehet, hogy EKAER csalás folyik a rendszámmal. menjen be a rendőrségre és tegyen bejelentést.

Ügyvéd
http://jogitanacs.info
http://amerikairendszam.com

Dr.Attika # e-mail 2016.06.20. 16:12

8 közjegyzői végrehajtás van a cégen. Vélhetően ilyen autópályás történet miatt. Menjen el az ügyvezető lakására. benne van a cégjegyzékben.

Ügyvéd
http://jogitanacs.info
http://amerikairendszam.com

Cornus # e-mail 2016.06.20. 15:13

A csaló nevét is leírom akkor már, legyen nyoma a Google-ben, mással ne tehesse: Szigeti Tamás Gábor, Szigeti Car Kft..

Cornus # e-mail 2016.06.20. 15:04

Üdvözlöm!
Februárban adtuk el az egyik autónkat, igazából már bontani való állapotú volt. Gyorsan el is vitték, rendes adás-vételi készült. 15 napon belül az okmányirodában megtörtént az eladás bejelentése.
Viszont azóta is jönnek rá a büntetések, pár hete pl. autópályán használták matrica nélkül, pedig már forgalomban sincs. Voltak parkolóbírásgok is, ott elfogadták emailben átküldve az adásvételi szerződést, viszont az autópálya kezelő nem fogadja el.
Mit lehet ilyenkor tenni? Egyértelmű, hogy a vevő hibázott, nem jelentette be a vásárlást, elég merész szerintem így vezetni egyébként. A vevőt nem tudom elérni sajnos.
Előre is köszönöm a segítségeket

wers #   2016.06.17. 13:06

Én azt gyanítom, hogy arra gondoltak, ők viszik el a közlekedési hatósághoz a műszaki adatlapot megcsináltatni. De költségek a veőt terhelik

MissX # e-mail 2016.06.17. 11:48

igen, azt tudom, koszonom! :)

Dr.Attika # e-mail 2016.06.17. 07:58

Nagyon szívesen. A kilométeróra állását vegyék bele a szerződésbe. Fontos.

Ügyvéd
http://jogitanacs.info
http://amerikairendszam.com

MissX # e-mail 2016.06.17. 07:29

Dr.Attika!

koszonom a valaszt.

Dr.Attika # e-mail 2016.06.17. 05:58

Tisztelt Missx!
Ha magyar papírjai vannak az autónak, akkor már a regisztrációs adót megfizették. Ha nem akkor valami sundám-bundám van a dologban.

Ügyvéd
http://jogitanacs.info
http://amerikairendszam.com

MissX # e-mail 2016.06.17. 02:17

Tisztelt Forumozok!

Erdeklodnek, hogy kinek kell fizetni a regisztracios adot es a honositassal kapcsolatos koltsegeket olyan esetben, ha magyar papirokkal es ervenyes magyar muszakival hirdettek meg az autot?

Egy hete lefoglaloztam egy autot, ugyanakkor a foglaloban csak az van - a vetelaron kivul -, hogy ervenyes magyar muszakival kerul atadasra es az atiras koltseget en viselem, illetve ha a honositas vmi miatt meghiusul, a foglalo visszajar.
Ma azonban felhivott a kereskedo a regisztracios adoval kapcsolatban. Ezt nekem kell kifizetni akkor is, ha a vetelarban a magyar papirok es az ervenyes muszaki is benne van? Amennyiben nekem kell megfizetni, hivatkozhatok a hirdetesre, valamint annak megteveszto voltara? (azt tudtam, hogy kulfoldrol behozott autorol van szo). Elallhatok-e ez miatt a szerzodestol a foglalo bukasa nelkul?

Elore is koszonom

wers #   2016.06.15. 15:13

Érvényesnek tűnik az a szerződés, átíratható (de azért látni kellene), de majd az okmányiroda megmondja, de ha szerződés mindent tartalmaz, ami előírt, biztos nem érdeklődnek, hogy él-e még az eladó
Azért is kell a szerződésben négy dátumot feltüntetni, mert lehetnek eltérések.

manuel # e-mail 2016.06.15. 13:46

Kedves Fórumozók!

Adott egy gépjármű tulajdonjog átruházási szerződés (adásvétel). A szerződés létrejötte, megkötésének dátuma egy adott nap. A hatályának napja 16 nappal későbbi dátum. Az eladó időközben meghal. Mi a helyzet ilyenkor a szerződéssel?
A szerződés érvényes, csak nem alkalmas joghatás kiváltására, magyarán hatálytalan, tehát a teljesítés nem követelhető? Ez a gyakorlatban akkor úgy nézne ki, hogy a vevő átírathatja a nevére az autót ebben az esetben? Köszönöm szépen! manuel

Sierra # e-mail 2015.11.28. 21:00

Üdv!
A történet a következő: szombaton vettem egy használt autót, csütörtökön elvittük eredetiségvizsgálatra, ahol kiderült, hogy lecsiszolták a motorszámot. Felhívtam a tulajdonost, hogy ez hogy lehetséges, természetesen ő nem tud semmiről, fogalma sincs hogyan történhetett ez. A vizsgáltató hivatalból eljárást indított (vagy feljelentést tett, most így hirtelen nem tudom), ha jól tudom rendőrségi ügy lesz belőle.

Kérdésem az lenne, hogy milyen jogaim vannak, illetve hogyan tudnám azokat érvényesíteni? Kötelezhetem-e az eladót, hogy adja vissza a pénzt, vagy csak a jóindulatán műlik, hogy visszaadja-e, ellenkező esetben csak a polgári pereskedés a megoldás? Illetve mi lesz az autó sorsa? Ha lefoglalja a rendőrség (ami valószínű, mert tudtommal bűncselekmény történt), akkor utána mihez kezdjek? Ha esetleg nem adja vissza a pénzt, se autó, se pénz? Hálás lennék, ha valaki felvilágosítana a jelenlegi helyzetről, lehetőségekről, kilátásokról.

Üdvözlettel,
Krisztián

Fabyen82 # e-mail 2015.04.20. 10:35

Érdeklődni szeretnék, hogy milyen következménye van annak, ha valaki nem íratja át az autót (adásvételi szerződés van)? A 15 nap már lejárt régen.. Időhöz van kötve a büntetés vagy egységes?

ius latratus # e-mail 2015.04.13. 14:04

Bocsánat! Wartburg, Zaporozsec.

ius latratus # e-mail 2015.04.13. 14:03

32 éves wartburgnál is elég. A 41 éves zaporozsec már bonyolultabb.

adecsijo # e-mail 2015.04.13. 12:39

Üdvözlet!
Olyan kérdésem lenne, hogy ha az 50 éves Trabimat egy szlovák férfi akarja megvenni, akkor elég egy sima adásvételit csinálni, vagy valami több kell?
Előre is köszönöm a választ!

beresunicum # e-mail 2015.03.11. 12:55

Üdvözlöm, 1.5 évvel ezelőtt vásároltam egy autót, amit a helyszínen kitöltött adás-vételi alapján át is írattam. Adásvételi összeg és pénzátadás rovatában kp volt feltüntetve. Több mint egy év elteltével a volt tulajdonos fizetési meghagyást küldött ami már bíróságra került, hogy nem fizettem ki a vételárat. Azt állítja szóban megegyeztünk hogy 90 napon belül fogom kifizetni a kocsit. Ez persze nem igaz és nem is szerepel sehol. Mire számíthatok ??

drotos5 # e-mail 2015.03.09. 20:48

Ha a kiskorú képviselője aláírja a Vevő aláírása alatt az úgy rendben van.Ha nem jó akkor mit kell ráírni az adásvételire hogy megfeleljen.PL:beírjuk a vevő aláírása alá hogy KK.TKV:szülő aláírása.Így megfelelne?Köszönöm

Dr.Attika # e-mail 2015.03.09. 20:31

A szerződés semmis.Kérni kell a kk. törvényes képviselőjének hozzájárulását.

Ügyvéd
http://jogitanacs.info
http://amerikairendszam.com