Gépkocsi adás - vételi szerződés


t.toti # 2007.12.09. 10:01

Üdv mindenkinek!
A következő ügyben kénék segítséget:
Van egy motorkerékpárom, amit el szeretnék cserélni egy másikra, 1az1ben, de a másik gépen még hitel van, és így állítólag nem tudom a nevemre venni, mert a törzskönyv a banknál van. Viszont a hitel nem a motorra van terhetve. Akkor hogy-hogy a banknál a törzskönyv?
Mit tehetek ilyenkor? Legyek csak üzembentartó?(de úgy tudom, hogy az visszavonható, és akkor rosszul járhatok) Milyen megoldás van még?
Előre is köszönöm a segítséget, szép napot!

kores # 2007.12.11. 07:21

Sziasztok!
Kérdés:
Hogyan fogja tudni bizonyítani,hogy a légzsák nem volt benne az autóban a vételkor??
A kereskedő elöhozakodhat azzal hogy a vevő vette ki és utána került sor a szakszervízes átvisgálásra???

Kovács_Béla_Sándor # 2007.12.11. 07:47

Használta dologra is van szavatosság. Annak pedig - mint köztudott* - az a lényege, hogy az eladó bizonyítja, hogy a hiba a teljesítéskor nem állt fenn.

*„Köztudott? Jöjjön csak közelebb, Safranek...

Christian # 2007.12.30. 12:16

Szép napot mindenkinek!
Lenne egy olyan kérdésem,hogy adott egy öreg auto,lejárt müszakival,meg zöldkártyával.
Van adás-vételi,de még nincs átiratva sem.
Hogyan lehet kivonni a forgalomból ideiglenesen?
Adás-vételi,forgalmi törzskönyv elég hozzá,vagy elötte át kell iratni?

A másik kérdésem meg az lenne,hogy mennyibe kerül a parkolási engedély lejárt müszakis autóra?
Ugy tudom lehet ilyet kérni.
Várom segitségeteket!
üdv
Christian

monalisa1 # 2007.12.30. 15:15

Jobb lenne aktuálisan eladni - vélem attól még megvehető, hogy közlekedni nem lehet vele... Az eladás tényéről a biztosítót és az önkormányzatot (= súlyadó) 15 napon belül feltétlen tájékoztasd, az adásvételi szerződés fénymásolatának tértivevényes levélben történő elküldésével. A forgalomból történő ideiglenes kivonás is-is költséggel jár, ezt spórold meg magadnak.

Közterület foglalási engedély iránti kérelem a helyi illetékes szervtől, a díjtétel nap/hét/hó tarifa eltérő - minden önkormányzatnál más és más összegű.

Christian # 2007.12.30. 17:15

Jajj lehet valamit kifelejtettem.
Én vettem a kocsit.
Elkerülhetö az átiratás meg eredetiség vizsga?
Mármint szeretném kivonatni a forgalombol ideiglenesen,ezt nekem lehet adás-vételivel,vagy az eladót kell megkérnem erre?

3án mennék be az okmány irodába.

monalisa1 # 2007.12.30. 17:38

Jobb ha a megvásárlandó/megvásárolt gépkocsival kapcsolatban már te intézel mindent. (Ha valaki másként tudja/írja/javasolja, előfordulhat.)

TomSecret! # 2008.01.03. 17:24

Kedves Christian!

Nem kell átíratnod a kocsit ahhoz, hogy ideigelenesen kivonasd a forgalomból. A forgalmit, törzskönyvet és adásvételit kell magaddal vinned.


jogvédö

Christian # 2008.01.04. 18:23

T.TomSecret!
Ez teljesen biztos?
mert akkor jövöhéten megyek kivonatok idöszakosan a forgalomból.
Bent voltam a Csepeli okmányirodában,és ott azt mondták,de lehetséges,hogy a végleges kivonásra gondoltak?
Várom válaszodat,remélem ugy van ahogy mondod,és én értettem félre.

ha-roli # 2008.01.17. 17:10

Sziasztok!

Német állampolgárnak szeretnék eladni egy használt, érvényes hazai papírokkal rendelkező utánfutót.
Elég ha egy kétnyelvű (német/magyar) adásvételit írunk és a vevő viszi a forgalmit, törzskönyvet, rendszámot?

A szerződést beadom az okmányirodába és ezzel kivonják a forgalomból?

Köszönettel: Roli

Mombasha # 2008.01.23. 16:16

Sziasztok!

Eladásra szánt autómat a vevő hitelre szeretné megvenni. Egy hivatalos márkakereskedésen keresztül intézte banki hiteligénylését, melyet meg is kapott.

A folyósításhoz szükség van a gépkocsi állapotfelmérésére, ereditségvizsgálatra.

A vevő kéri, hogy vigyem el az autót a márkakereskedésbe, ahol átadja az ő önrészét nekem (vételár 20-30%-a), ám ott is kellene hagyni az autót.

A bank előreláthatólag csak rá egy hétre utalja át a számlámra a pénzt.

Kérdés, hogy érhet-e valamilyen hátrány, ha a kocsit a telepen hagyom, kulcsokkal, papírokkal (törzskönyv, forgalmi).
Arra hivatkoznak, hogy a banknak át kell írnia az autót, ahhoz pedig logikusan szükség van a fenti okmányok eredeti példányára.
Kell-e bizományosi szerződés ilyen esetre?
Mire kell különösen figyelni?

Segítségeteket előre is köszönöm.

Üdv,
Mombi

monalisa1 # 2008.01.23. 19:15

Vagy készül bizományosi szerződés, vagy a telepen egy jól megvilágított helyen lezárod az autót., kulcs nálad, az okmányokról pedig csak a fénymásolatot adod át a vevő-jelöltnek. (Nehogy bárki is beletegyen x 100 kilométert a kocsiba - vagy éppenséggel összetörje -, miközben a hitel/vételár utalására várnod kell). Ha a bank köti magát az eredeti okmmányokhoz, te is menj el a vevő-jelölttel.

kicsiwuki # 2008.02.12. 14:16

Sziasztok!
Én egy autó bizományi ügyében kérném a segítségeteket.Tavaly oktobe 28.-án leadtam a kocsimat egy kereskedöhőz.Bizományos szerződést kötöttünk,de ő már akkor bizonygatta,hogy van vevő a kocsira és hogy hamar eladja.Ugy állapodtunk meg,hogy a kocsi törlesztőrészleteit ő fizeti,mert a kocxsin van hitel.Teltek a hónapok és mindig ugy kellett kieröszakolnom belölle a részleteket és a ban minden honapban engem piszkált a törlesztő miatt.2 napja felhivtam a kereskedőt,hogy mostmár zárjuk le az egészet,hozza vissza a kocsit mert ennek igy semmi értelme.Ő kerek-perec megmondta,hogy nem adja vissza akocsit,mert van rá vevője aki leelögezte és különben is ha elhozom a kocsit szerződést szegek és egy csomo pénzt kell fizetnem.Én mondtam hogy ő szeg szerződést azzal,hogy sose fizeti rendesen a törlesztöt és engem fenyeget a bank hogy Bár-listára kerülök.Ma kaptam tőle egy levelet,hogy irásba leirta nekem,hogy átválalja a cége a törlesztöt addig amig elnem adja akocsit de ezzel a szerzödéssel kötelez is engem arra,hogy nem hozhatom el a kocsit tölük.Amugy elöre kialkudtunk egy árat,1.200.000ft de abból lejön a töketartozás és a fennmaradot készpénzben kifizeti majd.Ez kb.250.000ft igy.A pénz a tegnapi kiabálás után ma gyorsan utalt a számlámra 100.000ft-ot.Azt igérte,hogy most már 10 munkanapon belül kifizeti a maradékot is.De....a bank azt mndta,hogy ha mégsem adja el,nem kér lezárást,és véletlen nem fizeti a többi törlesztöt hiába van egy bizományos szerződesem,hiába van egy megállapodásunk,hogy minden törlesztöt átvállal,akkor is engem vesznek majd elő.Most akkor semmit nem érek ezekkel a papirokkal?Mire jogosít engem a szerződésünk?

nandy # 2008.02.12. 15:14

A hitel átvállalásához a bank engedélye kell.

Ha ez nincs, akkor a bankkal szemben továbbra is te felelsz azért, ha a kereskedő nem fizeti a törlesztést.

Szerintem menjetek el a kereskedővel együtt a bankba, és ott előtted fizesse be a hiteltartozást.

dobzse # 2008.02.14. 13:15

sziasztok, a segítségetek szeretném kérni.

volt a családnak egy régi, rozzant kocsija, történetesen egy régi lada, amit már nem használtunk, ezért eladtuk kőkemény 30.000 forintért.

Az adás-vételhez két figura jött el, és vitték a rozzant öreg autót.

Lehet nevetségesen hangzik, de rossz érzésem volt az adás-vételi szerződéssel kapcsolatban: szerintem nem valós adatokat töltött ki a vevő fél, ugyanis az okmányait nem mutatta meg.

Hogy a gyanúm beigazolódjon, megnéztem az általa megadott települést, ahol igaz, hogy van ilyen utca, viszont ilyen családnéven senki sem szerepel a tudakozóban. ez csak mellékes információ.

a lényeg, hogy szerintem nem valós adatokat adott meg. ilyenkor mi a teendőm, rendesen adjam le az okmányirodában az adás-vételi szerződést, ők kivizsgálják a dolgot, és ha nem járnak eredménnyel, akkor forduljak a rendőrséghez?

mit tanácsoltok nekem? szinte "értéktelen" autóról van szó, mit tegyek?

köszönöm

guba # 2008.02.14. 16:55

Ha valójában mással kötöttél szerződést, mint akivel akartál, akkor itt a szerződés alanyára vonatkozóan voltál tévedésben, illetőleg megtévesztve, mert a tévedésedet a másik fél okozta. Viszont ez a tévedés nem teszi automatikusan érvénytelenné a szerződést, mert polgári jogi szempontból nem feltétlenül releváns.
Ha azonban a vevő szándékosan és abból a célból tévesztett meg, hogy az autóval járó közterheket megspóroloja, és ezáltal neked kárt okoz, akkor már csalást követ el.

guba # 2008.02.14. 16:58

Hogy a kérdésedre is válaszoljak: Szerintem add le a szerződést az okmányirodán és jelentsd be a polgármesteri hivatalban is, hogy eladtad, és ne nyomozz tovább.

dobzse # 2008.02.15. 09:00

oké, köszönöm szépen. én is erre gondoltam. a hogyan tovább remélem nem az én dolgom lesz.

pereszp # 2008.02.20. 18:13

Sziasztok!

Tanácsot, véleményt kérnék.

Házassági bontóper "közepén" vagyunk a házzasságunk alatt vettünk egy autót, feleségem a tulajdonosa papíron, az ő nevén van a hitel is. Most szeretné, ha átvállalnám a hitelt, de úgy hogy az auto az ő nevén maradjon.

Szerintem ez nonszensz!

monalisa1 # 2008.02.20. 18:41

Amennyiben bizonyítani tudod, hogy az autó a házassági vagyonközösség alatti pénzből lett vásárolva - tehát nem esetleges különvagyonából és/vagy a szüleitől/rokonaitól kimondotta erre a célra ajándékba kapott pénzből -, akkor bár "papír nélkül" de te is tulajdonosa vagy annak a gépkocsinak. (Vélem a hitelt is úgy tudta felvenni, hogy a havi törlesztőrészletek közös pénzből lesznek majd fizetve.)

Tehát ha az autó mint ingóság közös, az eddigi és az ezutáni hiteltartozás is az kell hogy legyen.

Az autó jelenlegi, még ki nem fizetett becsült értékét felezni lesz kénytelen veled, illetve azt esetleg beszámíthatod feléje más ingóság ill. ingatlan-rész értékarányával egyezően.

Dr.Attika # 2008.02.20. 19:33

Monalisa!
A házasság alatt szerzett vagyon törvényi vélelem alapján közös. Bizonyítani nem a közös vagyonhoz tartozást, hanem a külön vagyonhoz tartozást kell bizonyítani.

Perepsz!

mint írtam fent a szgk. függetlenül attól, hogy melyik házastárs nevén van közös vagyonnak számít mindaddig amíg valamelyik házastárs a külön vagyonába tartozást nem bizonyítja.
Egyébként ez a feleség részéről egy egyezségi ajánlat vagy kéri a bíróságtól, hogy a közös tulajdont így ossza meg? Ezt tisztázni kellene.

Önmagában tényleg érdekes a nej kívánsága.
" Enyém az autó cserébe te fizetheted a részleteket."

DrFanatiq # 2008.05.01. 12:07

Üdvözlet!

Megosztanék egy történetet, amit a közelmúltban két különböző helyről is visszahallottam, és ahogy nézem ide is beírt valaki még január vége felé egy hasonló jelenséget.

Tehát a tényállás a következő (és innentől kezdve magát a két történetet is mondom, ami döbbenetes hasonlatokkal rendelkezik!)

Használtautó meghirdet, néhány napra rá jelentkezik a vevőjelölt, megnézi, hümmög, talán még alkudni is akar hogy teljes legyen a "látszat"kép...

Aztán lefoglalózza, és benyögi hogy nagyon kell, tetszik az autó, de egy kereskedő bevonásával "kéne" megvenni, mert ugyan megtudná venni kp-re, de nem akarja, mert ez így jobb lesz neki.

A kereskedőnél aztán nyersen, sótlanul tálalják, hogy az autót itt kell hagyni, plusz minden papírt, beleértve a törzskönyvet is(!!!!) és alá kéne írni két bianco adás-vételit(!!!!) mert akkor ők mindent intéznek és nem kell ezért külön bejönni, (az egyik történetnek itt vége van, mert ismerős nagyon okosan, azonnal kifordult a kerekedésből) senkit ne érdekeljen hogy lefoglalózta a kocsit! Ha nagyon belemegyünk még a foglaló se jár vissza, nemhogy a 2x-ese, mert nem az eladó áll el, hanem a vevő táplál teljesíthetetlen követeléseket az autó megvételével kapcsolatosan.

A másik történet azonban folytatódik, elvégre „olyan ciki” lenne elmenni, ha már kiment és belement a dologba.

Viszont nem egyezik bele hogy az autót otthagyja, amibe bele is mentek a kereskedésbe, (hogy akarnak garanciát vállalni valamire, effektív az autóra ill. az ellenértékére ha náluk sincs???????)

Az eredeti papírokat azonban továbbra is kérik, arra hivatkozva hogy a hitel előtt az autót a vevő nevére kell íratni, újabb orbitális maszlag!!!!!! A hitelnek nem feltétele az átíratás, a bank nem kérheti és nem is kéri hogy a vevő nevén legyen az autó, eleve nem is ez a menete a dolognak, eközben ismerős orra alá dugnak (megint) két bianco adás-vételit, (eszébe ne jusson valakinek ilyet aláírni!), majd miután ezt nem volt hajlandó aláírni, egy 1 példányban(!) kitöltött adásvételit, amiben „vevőként” konkrétan maga a vevő szerepelt, tehát egy kp-s adásvételi szerződést akartak aláíratni, ami banki hiteles autónál megint hibás eljárás, no meg innentől kezdve mi alapján akarja az ember a kereskedéstől a pénzét követelni, elvégre ott a kézpénzes adás-vételi, ki lett fizetve a vételár!!!!

Ezután hála égnek elpattant a húr és meghiúsult az adás-vétel.

És hogy mi a verdikt?
Nos, szubjektív, mindenki úgy fejezi be ahogy akarja, lehet csak én vagyok összeesküvés-elmélet hívő, lehet csak egy vén hülye vagyok, DE EGY BIZTOS!!!! Ha az eladó a TELJES VÉTELÁR kifizetése ELŐTT kiadja a kezéből a törzskönyvet és a forgalmit, aláír egy adás-vételit, gyakorlatilag elengedi a gyeplőt, nincs tovább irányítási lehetőség a dolgok menetében! Az autó persze nyugodtan maradhat „mint biztosíték”, átírják és rendőri kísérettel, ELVIHETIK, mivel már a vevő nevén van, szabályos adásvételivel rendelkezik, lehet menni bíróságra, vagy Juszt Lacihoz, csak arra kérdésre kell majd alaposan felkészülni, hogy miért írt alá egy adásvételit, miért adta ki a papírokat ha csak a vételár 20-30% kapta meg????????

guba # 2008.05.01. 18:22

Ez - a lakásmaffia mintájára szervezett – autómaffiának tűnik. Viszont a gépkocsi tulajdonjoga nem az átíráskor száll át a vevőre, hanem az adásvételi szerződés megkötésével és a birtokba adással. Amíg a vételár nincsen kifizetve, az eladó jogosan tartja vissza az autót, és ha a vevő nem tudja igazolni a vételár szerződésszerű teljesítését, akkor hiába követeli a kocsit.
Ptk. 281. § (1) Ha jogszabály vagy szerződés alapján a felek egyidejű teljesítésre kötelesek, egyik fél sem köteles saját szolgáltatását teljesíteni, amíg a másik fél a szolgáltatást fel nem ajánlja.

DrFanatiq # 2008.05.02. 11:26

Tudtommal ingatlannál van olyan, hogy az adásvételi szerződéssel még nem illeti automatikusan a vevőt a tulajdonjog, személygépkocsinál a rendőr lekérdezi a bm nyilvántartást, kinek a nevén van az autó? A vevőén, kinél van a törzskönyv? A vevőnél, plusz még lobogtatja az érvényes adás-vételit, ezt nem nagyon lehet támadni, ill. bebizonyítani az ellenkezőjét.

Andi 39 # 2008.05.02. 18:14

Sziasztok! Kicsit hosszú lesz a történetem, de szerintem csak úgy lehet tanácsot adni az ügyembe ha az ember ismeri annak minden apró részletét. Tavaly októberben kicsi üzletünk egyik félig-meddig „haver” vásárlójának a férjétől kaptunk egy megbízást különböző termékek legyártatására. Ő ragaszkodott hozzá, hogy nem előleget hanem a kb. teljes vételárat akarja előre kifizetni át is adott 300 000 Ft-ot. Ez az egész az utcán történt a férjem mondta, hogy írjuk ezt le hivatalos formába, de ő ettől elzárkózott annyit mondott „ugyan már” Már ebből is és még sok apró jelből látszott hogy az úr nem a „Hazai Fésűs Fonóban” állandó éjszakai műszakkal tett szert a magas egzisztenciájára, férjem mondta is, hogy csak ezzel a megrendeléssel ne legyen semmi gikszer. Hát lett! Ezt nem részletezném a lényeg az, hogy nem tudtunk teljesíteni és ráadásul mivel ezen kívül is ebben az időben zuhantunk bele a totális csődbe az átvett pénzt se tudtuk visszafizetni. A férjem totál bepánikólt és elkövette azt a hibát, hogy elkezdett össze-vissza hazudozni, hogy miért csúszunk. Ez ment egy pár hétig aztán a férjem vett egy nagy levegőt felkereste az urat és „megvallotta” neki azt, hogy mi történt és azt is, hogy jelen pillanatban képtelenek vagyunk kifizetni az átvett pénzt mivel a családunk napi megélhetése is bizonytalan. Össze verve vártam haza a párom aki meg is jelent és nagy örömmel mesélte, hogy milyen megértő, jó ember ez az úr, csak azért neheztelt, hogy miért nem mondtuk meg neki ezt előbb, hisz vele mindent meg lehet beszélni. A pénzét természetesen vissza kéri, de erre minden gond nélkül tud adni egy kis haladékot. Sajnos teltek a napok és az anyagi helyzetünk egyre reménytelenebb lett. Ez időben a férjem egy jó pár alkalommal házhoz szállított az úrnak a boltunk által forgalmazott termékekből beszerzési áron számolva dolgokat mert így érezte korrektnek a kialakult helyzetbe. Az úr természetesen nem fizetet ezekért a dolgokért mi úgy gondoltuk, hogy levonjuk a tartozásból ezt a kb. 130 000 Ft.-ot. Fizetni nem tudtuk és az emberünk teljes joggal egyre ingerültebb lett ettől követelte a pénzét. Egy pénteki nap bejött az üzletbe és tényként közölte a férjemmel, hogy most elmennek egy autó nepperhez akinél leteszik az autónkat és ha hétfő du-án 3-ig nem fizet akkor „gyorsba” eladják neki 400 000 Ft.-ért a kb 8–9 000 000 Ft.-ot érő autónkat. Azért 400 000-ért mert legalább 100 000 ft kár érte őt amiért nem kapta meg a pénzét és az a 130 000 ft.-os érték amit lehordott neki az is belefér ebbe az ügybe. Így lett a 300 000 Ft.-ból 530 000. A férjem gondolom félelmében el is ment vele a nepperhez aláírattak vele egy biankó adás-vételit és az autó ott maradt. Eljött a hétfő du-án amikor egy vasunk se volt. Vettem egy nagy levegőt felhívtam a szüleimet elmeséltem neki a történteket és 300 000 Ft.-al tudtak segíteni rajtunk. A férjem hívta az embert, hogy 300 000 Ft. megvan. Ő kevesellte az összeget, de végül is bele ment. Kifizette vissza kapta az autót és a biankó adás-vételit is a kezébe adták. Már akkor tudtuk, hogy a fennmaradó 100 000 Ft kamat kifizetése is komoly gondot fog okozni mert ha a csődöt lehet fokozni akkor az már teljes volt az üzletünk is zárva volt. Kb. 2 hét telt el amikor az úr megjelent a lakásunkon és közölte, hogy miattunk kellet eladnia a saját autóját ezért a mienket újfent elviszi. Most nem kell aláírni semmit saját használatára teszi mind ezt mert nincs mivel járnia. A férjem mint a birka oda is adta neki nem tudom mitől, de valami megfoghatatlan lelki terrorral totál tudta őt irányítani egyszerűbben fogalmazva félt ettől az embertől amit nagyon jól fel is ismert. Autó elment az úr természetesen nem jelentkezett a pénzért neki jó volt ez a kialakúlt helyzet. Mi többször hívtuk őt, hogy van 40 000 ft-unk, 50 000 ft-un, nem adná vissza a kocsit de nem tette csak a 100 000 Ft.-ért illetve a hetek alatt valami őt ért kárért 160 000 ft.-ért. Ekkor én berágtam felhívtam és megfenyegettem, hogy felfogom jelenteni. Nem tudom, hogy ennek a hatására vagy valami másért egy pár nap múlva jött a férjemért, hogy menjenek le hozzá vissza adja a kocsit. Tette ezt mindakkor amikor egy vasunk se volt. At mondta, hogy egy kicsit rendbe jött anyagilag és ez a 160 000 Ft is ráér. A férjem nagy örömmel jött haza, hogy látod még se rossz ember X egy kicsit uzsorás de korrekt visszaadta az autót is. Teltek a napok és a férjemnek várható volt egy teljesen bizonytalan öröklési ügyből némi pénz. Teljesen hülye módon felhívta X-t és közölte vele, hogy ugyan jelen pillanatban az éhenhalás közelébe vagyunk, de egy pár nap múlva rendezni tudjuk a fennmaradó kamatot is. X mondta, hogy rendben ráér sőt ha szükségünk van rá akkor ki is tud segíteni ebben az átmeneti időszakban. Az én naív drága férjem el is fogadta ezt, különböző időpontokban át is vett tőle összesen 130 000 Ft.-ot. Nem is mi lettünk volna ha az öröklés nem balul sült volna el itt álltunk egy vas nélkül. Ahogy ez már megszokottá vált megjelent X 180 fokos fordulattal. Lehívta a férjemet beültek a kocsijába és nem kimondva fenyegetve de a szokásos lelki terrorral közölte, hogy a 130 000 + 160 000 Ft az 370 000 Ft a szokásos károk miatt és aláíratott vele az én rendőrségi fenyegetésem miatt egy adás-vételit dátum nélkül az ő nevére a 370 000 Ft-os vételárral. Ami most jön azt nagyon fontosnak tartom. Ez egy hiteles autó volt ami kb 3 éve teljesen ki van fizetve. A bank kiadta a saját (bank) nevére szóló törzskönyvet egy az okmányirodának szóló tulajdonjog lemondó nyilatkozattal a férjem nevére, de nem írattuk át az autót!!! „Természetesen” ez a dokumentum is X-nél van. Abba állapodtak meg X-el, hogy mivel megint nincs mivel járnia elviszi az autót és egy hétfői napon együtt bemennek az okmányirodába átíratják a férjem nevére az autót és onnan elviszik egy autózálogba ott hagyják és így ki tudjuk fizetni a tartozást. Nem ez történt! A megbeszélt hétfő előtti pénteken megjelent X és közölte, hogy már nem tud várni egy percet se, elviszi az autónkat oda ahol először volt és eladja „gyorsba”. Aláíratott egy teljesen üres adás-vételit és távozott. Eltelt két hét felhívtam X-t megkérdeztem, hogy mi van az autóval aki közölte, hogy már rég eladta 370 000 Ft.-ért. Elnézést a kissé hosszúra nyúlt „esetismertetésért” nyilván tele van az ügy szempontjából teljesen lényegtelen részlettel.

A kérdéseim a következők lennének: van e értelme a rendőrséghez fordulni az ügyben? Ebben a formában, hogy nincs az autó átíratva a férjem nevére hanem a bank nevén van a törzsköny, el tudta e adni bárkinek, vagy bármilyen kereskedőnek? Ha teljesen reménytelen a helyzetünk akkor, hogy tudjuk „leíratni” a nevünkről az autót, mivel a biankó és fél biankó adás-vételikből sincs példányunk.

Előre is megköszönve a segítséget