fényszóró


l.janee # 2008.01.18. 23:12

Sziasztok!

Ma megállítottak a rendőrök, mert állítólag nem volt felkapcsolva a lámpám. Feljelentést tett. Milyen dolog várható ilyenkor? Mit lehet ellene tenni?
Egyébként egy Megane-m van, ami köztudottan világításautomatikás.

Jani

monalisa1 # 2008.01.19. 00:29

Nem minden Megane rendelkezik világításautomatával, hanem csak egy bizonyos felszereltségi fokozattól az.

Az a baj, hogy hozzá vagy szokva az auto ezen kényelmi szolgáltatásához, pedig fényes nappal az automatika nem kapcsolja fel helyetted a lámpákat.

Pénzbírság várható, akár több tízezer forintos, és csak reménykedi lehet, hogy a január 1-től megszígorodott KRESZ okán, az elsők közt nem rajtad akarnak majd példát statuálni.

Remélve a vezetői engedélyed nincs veszélyben...

Ha kijön a bírság, fellebezz, és hivatkozz arra a fránya automatára. (Lehet hogy éppen rossz volt csak még nem tudtál róla - ugye francia autók meg a kevésbé megbízható elektronika..., a műszerfalon kijelzett hogy OK.) Lehet kérni részletfizetésre lehetőséget.

kea4 # 2008.01.19. 21:54

Ne részletfizetést kérj, hanem mentességet. Sosem szoktál szabálytalankodni (remélem), most is felkapcsoltad, visszajelző égett, a blűzni nem adta le a szikrát stb. stb. stb. Szerintem csak jobban járhatsz (na jó: kevésbé rosszul).

Üdvrivalgással:
KEA.

monalisa1 # 2008.01.19. 22:14

Igaz. Szóval a műszerfal kijelzett: a lámpák bekapcsolva, azonban nappal haladásban erről nemigen lehet meggyőződni. Az elektronika ördöge...