büntetés nemlétezö kresztábla miatt?


villanydrot # 2018.05.04. 11:47

történt hogy leparkoltam az utpadkára egy megállni tilos tábla után. jött a rendör és feljelentett. kaptam egy huszezres birságot mert szerintük ott a padkán is tilos a várakozás. a megállni tilos alatt valoban volt egy kiegészitö tábla, de az értelmezhetetlen volt, mert olyat a kresz sehol sem tartalmaz. nem létezö tábla. létezik olyan tábla ami tiltja a várakozást a padkán is, de ott nem az a tábla volt kirakva. azzal indokolták a jogszerüséget hogy az ut fentartojának joga van kirakni bármilyen táblát, én meg probáljam meg értelmezni, kitalálni a jelentését. ez olyan mintha valakit olyan büncselekményért probálnának felelöségre vonni ami nem szerepel a btk-ban.
lehet ilyet?

villanydrot # 2018.05.08. 09:18

semkinek sincs érdemi véleménye? rendben van ez igy, vagy talán mégse?

Miruati # 2018.05.08. 11:32

Fotózd le a táblát és sétálj be vele a rendőrségre.

villanydrot # 2018.05.08. 18:12

ezen tul vagyok. megfellebbeztem fényképekkel alátámasztva. ezután kaptam azt a határozatot hogy az ut kezelöjének joga van kirakni bármilyen táblát. olyat is ami nincs a kreszben, söt még olyat is amit senki sem látott még.
nabazmeg. ezek után probálj meg a kresz szerint szabályosan közlekedni.

Miruati # 2018.05.09. 09:20

Ilyen nincs, egy ügyvédet megér, aki jártas a közlekedési ügyekben.

gerbera317 # 2018.05.12. 19:27

Vinni tovább. Másodfokra, majd a bíróságra.

ruggiero # 2018.05.13. 06:36

Tisztelt Fórumozók!

Behajtani tilos tábla ellenére behajtott egy ismerősőm egy olyan utcába, ahol mindig is süllyedő oszlop akadályozta a bejutást az elmúlt években. Az oszlopot néhány hónapra viszont használaton kívül helyezte a fenntartója, és ami sokak figyelmét elkerülte, behajatnai tilos (kiv. taxi, bkv) táblát helyeztek ki.

Ennek ellenére rutinszerűen hajtottak be sokan az utcába, és nem volt szankciója soha. Majd a felügyelők az egyik reggel bírságot helyeztek ki az utcában parkoló autókra a mindkét irányból behajtani tilos tábla figyelmen kívül hagyása miatt. Annak ellenére, hogy korábban csak figyelmeztettek, legalábbis a Közterület-felügyelet elmondása szerint.

Kérdésem, hogy a Szt.60. § (b) szerinti tanúvallomás-megtagadás (hozzátartozó vezetett) még mindig működik? Ugyanis már a rendőrség elé került az ügy,a Közterület-felügyelet felhívására nem fizetett az ismerősöm. Nem volt vmilyen változás a közterület-felügyelők általi, távollétben bírságolás területén, vmi rémlik a médiából?


don

tomee987 # 2018.05.16. 14:33

Üdvözlök mindenkit!
A KRESZ-ből gondolom mindenki ismeri a "Várakozási övezet (zóna)" jelzőtáblát. Itt van róla egy kép: https://vezess2.p3k.hu/…-700x467.jpg
Ennek ellenére Miskolc területén nincs ilyet tábla, viszont várakozási övezetek vannak szép számmal. Helyette a közút kezelője kihelyez egy "Várakozóhely" jelzőtáblát, majd a kihelyezés után pár nappal/héttel, utólag ráragaszt egy fehér ZÓNA feliratot (kép: http://www.kepfeltoltes.eu/…ing_zone.png és http://www.kepfeltoltes.eu/…/16/3012.png ).

Ez jelölhet meg így, utólag átalakítva, felülragasztva várakozási övezet kezdetét?
A 20/1984. (XII. 21.) az utak forgalomszabályozásáról és a közúti jelzések elhelyezéséről szóló KM rendelet 11.§ (3) bekezdésének a) pontja kimondja: "Tilos a KRESZ-ben, illetve a közúti jelzések szabványaiban nem említett közúti jelzések alkalmazása".

Sajnos sok embert azért pótdíjaznak meg a városban, mert nem ismeri fel ezt a táblát, mint Várakozási övezet kezdetét. A panaszleveleket elutasítják, azzal az indokkal, hogy ez "Várakozási övezet (zóna)" jelzőtábla és csak a "Várakozási övezet (zóna)" vége tábla oldja fel.