Külföldi autó elveszett papír


ezmostmi? # 2018.06.24. 08:46

Én is megoldottam,más is megfogja,ha érdekli a dolog,nekem sikerült,2 órát vett igénybe...egy hangos szóváltás nem volt,a hozzáálláson sok múlik,de ha valaki "nagykirály pösti-paraxt módjára veri az asztalt,azt páros lábbal rúgják ki,,,, egyébként nagyon segitőkészek,nem úgy mint nálunk,a megoldást keresik,nem a hibát hatványozzák, Persze ez az Én tapasztalatom-véleményem,másnak-más, ennyi,,( amit leirtál,abban is van igazság,az jogi dolog,de a dokumentumpótlás téma,,) :-))))és az működik,

Dr.Attika # 2018.06.24. 05:53

Sima ügy? Német eladótól megvásárolja Gipsz Jakab magyar állampolgár, magyar lakcímmel. Ezzel a szerződéssel a német eladó kijelenti Németországban a gépkocsit. Magyarországon a nepper egy hamisított szerződésben vevőként azt jelöli meg, akinek ténylegesen eladta, mondjuk Beton Bélát. Beton Béla ezzel a szerződéssel felkeresi a német eladót és az majd hajlandó lesz elmenni a német okmányirodába kikérni a másolatot. Tényleg ahogy Móricka elképzeli.

ezmostmi? # 2018.06.24. 05:12

Minden autó honositható,amelyiknek megvan az eredeti forgalmija és törzskönyve, vagy ezek hivatalos, eredetivel megegyező,lebélyegzett másolata....ezek mind beszerezhetőek hivatalos úton,külföldi okmányirodákban,általában a nyilvántartásban szereplő tulajdonos jelenlétében,,,,sima ügy,,,minden pótolható,ahogy nálunk is,csak ott nem 2 hónap alatt,hanem még aznap,...(még Mórickának is)

Dr.Attika # 2018.06.21. 15:37

Ja. Meg ahogy Móricka elképzeli. Bizonyosan olyan okmány hiányzik ami nélkül nem lesz forgalomba helyezve és az okmány nem is pótolható. Egy simlis adásvétel lehet a háttérben.

ezmostmi? # 2018.06.21. 12:36

Külföldi okmányirodában simán pótolják percek alatt,vinni kell a másik eredeti okmányt amit a kereskedő adott,valamint az adás-vételi szerződést,amivel a tulajdonjogot ott igazolod,,,( persze ott is meg kell lenni a folytonosságnak,ha ez nem megoldható,akkor fel kell keresni a forgalmis tulajt,kikönyörögni,hogy kérje ki az eredetivel megegyező másolatot,,,ennyi,,,,vagy vidd vissza a kereskedődnek a tragacsot,neki ezt tudnia kellett volna,hogy honositáshoz kell a 2 papir (D),3papir (A)

Miruati # 2018.06.20. 13:58

Papír? Tehát amire írni lehet, papirusz. Valamilyen, A4es? Vagy írópapír vagy dörzspapír?

Rexor # 2018.06.20. 12:56

Meg kellene kérdezni a hatóságtól, hogy mivel lehet kiváltani azt a papírt amit hiányolnak.

szabani78 # 2018.06.20. 11:20

Üdvözlöm,

"Sikerült" vásárolnom egy külföldről behozott autót, amiről kiderült a vizsgáztatáskor hogy hiányzik egy papírja, ezért nyilván nem sikerült a vizsgáztatás. Próbálom attól kérni, aki behozta az autót, de sajnos úgy tűnik nincs meg ez a papír. Mit lehet ilyenkor tenni? Az autó jó vétel, szeretném a magaménak tudni.