Koccanás


gerbera317 # 2018.10.26. 08:22

Ezekkal a "mi van akkor, ha"-kal tele van a padlás.
A te konkrét esetedben valószínűleg az lesz, hogy tanultál belőle.

Oct_18 # 2018.10.26. 07:13

Persze, de ha a másik ügyben kitalálja az illető, hogy neki mégiscsak lett valami kára, akkor elvileg ő is tehet feljelentést. Ha ismeri a rendszámot, akkor pláne. Ha nem, akkor is megpróbálhatja, max a rendőrségtől kap egy papírt, hogy nem tudják felderíteni az ügyet és lezárták.
Nálam sanszos, hogy ha töltünk ki bejelentőt, utólag akkor is vitatták volna - ha egyáltalán hajlandóak kitölteni -. Azzal szálltak ki az autóból, hogy minek állok meg, ha nincs rá semmi indok. A gyalogos - ráadásul mozgássérült - a kocsim közepénél tartott konkrétan a csattanáskor. Utána kaptam egy gyorsított KRESZ tanfolyamot is :) - nem tanították meg, hogy ha vizes az úttest, akkor nem fékezünk? :D
Na mindegy, tanultam belőle és szerencsére csak anyagi kár lett.

gerbera317 # 2018.10.25. 07:55

Egészen más erők hatnak, amikor tolatgatás közben csak a másik rendszámtáblája csattan hangosan, de lényeges erőhatás nem éri a lökhárítókat; és megint más, amikor egy fékút végén te állítod meg a másikat. Te utólag komoly kárt fedeztél fel az autódon, míg a nyitókérdés szerinti esetben valószínűleg nem keletkezett semmilyen kár, így - khmm ide vagy oda - tényleg nem lesz a dolognak folytatása. Nem beszélve arról, hogy ott adatcsere sem történt.
Nem úgy a te esetedben. Itt kár is keletkezett, adatcsere is történt, csak éppen bejelentőt nem írtatok. Utólag a másik mindent vitatni fog, ezért a biztosítója nem fog fizetni.

Oct_18 # 2018.10.24. 13:55

Kedves drmosza!
A khm-ből következtetnék arra, hogy más véleményen vagy. Én a másik oldalon voltam egy ügyben, ami koccanásnak tűnt - zebránál átengedtem valakit, mögöttem brutál féktáv ellenére nem tudtak megállni és belémjöttek. Minimális festékhorzsolásnak tűnt, sofőr személyigazolványa lefotózva, rendszám lefotózva, fedélzeti kamera rögzítette, hogy korábban megpróbálnak bevágni elém (sajnos nem sikerült nekik), majd a zebránál a megállást és a pár mp utáni döccenést, amikor hátulról csattantak.
Betétlapot nem töltöttünk (sofőr és utasai miatt sem), többször ilyen hibát azért nem tervezek elkövetni. Az autóval később megállva azért kiderült, hogy a lökhárító mégiscsak kapott. Mint kiderült mögötte több minden tört. (Szerencsére csak műanyag.)
A rendőrségi feljelentésen túl esetleg valami más ötlet? (Kétlem, hogy bármit elismernének, a sofőrrel és családi körével pedig nem szívesen járnék évekig bíróságra...)

gerbera317 # 2018.09.25. 08:31

Ennek nem lesz folytatása.

Tmarcsika85 # 2018.09.22. 07:37

Egy útkereszteződéshez érve, amelyet egy kerékpárút szel át, nem tudtam kihajtani, mert nagy volt a forgalom. Láttam, hogy jön felém egy kerékpáros, de mivel nem fért el tőlem, vissza akartam tolatni. De bamba voltam, most először nem néztem a tükörbe, nem figyeltem, h mögöttem már állnak. Rátolattam. Egy kis koppanás hallatszott. Egyből kiszálltunk, elismertem a hibám, de semmi nem látszódott egyik kocsin sem. A vonóhorgóm koppant csak. Az övén se volt semmi. Ezért a hölgy csak annyit mondott, szerencséd van. Vissza is ült az autójába. Nem is érdekelte. Mentünk is tovább. Most csak idegesít. Rendszámom alapján érvényesíthet mégis vmi kárigényt rajtam? Semmi papírt nem cseréltünk, rendőrt nem hívtunk. Tényleg nem látszik a kocsin se semmi. De mi van ha felírta a rendszámomat? Vagy már úgysem lehetne semmit bizonyítani?