Használtautó, Garancia???


Burn Out # 2016.12.12. 12:09

Attika ez jó volt :)

Dr.Attika # 2016.12.12. 10:12

A karácsony, a szeretet és a megbékélés ünnepe közeleg. Béküljetek ki.

groszfater@gmail.com # 2016.12.12. 09:04

Ja, és te a büféből úgy ítéled meg ,hogy idétlenkedhetsz a nikk nevemmel mert nem értem a németet úgy mint te...

groszfater@gmail.com # 2016.12.11. 20:53

Büfögi!
Nem tudom hallottál-e róla a magyar nyelvben egy vesszőnek milyen fontos szerepe van. Mondok egy példát: kerek, kerék.
Amint látod csak egy vessző a különbség de talán a jelentésbeli különbséget talán te is megérted.

Még egy információval megajándékozlak, az email címekben nincs ékezet.

groszfater@gmail.com # 2016.12.11. 16:12

Nagyfater a nénikéd ! Nagy bunkó lehetsz, ha nem tudod egy fórumon a nikk nevekkel nem viccelődünk !

groszfater@gmail.com # 2016.12.11. 13:23

Megírtuk az adásvételit a forgalmi szerint

Hááát, ez bizony magánokirat hamisítás...

Taki906 # 2016.12.11. 12:41

Tisztelt Ügyvéd Úr!

Olyanban kérném a segítségét hogy szeptemberben eladtam az autómat amin érvényes műszaki, biztosítás is volt de én csak verseny célra használtam mert menet közben motor csere lett rajta.Tudni kell róla hogy típus azonos volt a motor de ebbe az autóba ilyet soha nem épített a gyár.(opel-opel csak más motorkódú) Így én nem is használtam mivel a forgalmiba nem volt beleírva a versenypályán viszont nem kérnek papírt. Viszont menet közben meghirdettem mert nekem már nem volt rá idő gondoltam majd másnak jó lesz.Felraktam a hirdetést mindent leírtam a motorral kapcsolatban hogy nem gyári van benne és nincs is lepapírozva szóval ennek tudatában eladó és az ára is azért annyi amennyi. Egyik nap jön a telefon hogy megnézné és vinné is.Jöttek nagy nehezen beindítottuk mivel régóta állt,már megvolt a próbakör is. Kérdeztem a leendő tulajt hogy így akarja átíratni? mondom így nem fogod tudni: jött a válasz mindent megold!!
Megírtuk az adásvételit a forgalmi szerint csak sajnos elfelejtettük beleírni hogy az eladó mindenről lemond az autóval kapcsolatban.
Most 2 hónap után jön nekem azzal hogy feljelent és peres útra viszi a dolgot mivel nem tudja átíratni és nem tud vele mit kezdeni mert én nem veszem vissza a kocsit. De én már lejelentettem mindent az okmányiroda és a biztosító felé és az tanácsolják ott is hogy még véletlenül sem vegyem vissza mivel a vevő mindenről tudott ellenőrizte és ennek tudtában mégis megvette.(azóta bármit csinálhatott vele gyorshajtás stb.)
Ezzel kapcsolatban kérném a segítségét hogy most megéri-e pereskedni nyerek-e vagy vesztek ?
Mi lenne a legjobb megoldás?
Előre is köszönöm!

Gerzson27 # 2016.12.11. 08:13

Tisztelt Ügyvéd úr!

Ausztriában vásároltam egy autót magán személytől.
Az autóhoz mivel én nem értek egy ismerősöm vezette egy kicsit. Akkor jónak tűnt.
Miközben körbe néztük az autót feltűnt hogy kevés a hűtővíz benne.
Erre kitérő választ adott. (Bár már akkor láttam hogy titkol valamit.)
Miután hozzám került egy motor vezérlő hibát jelzett.
Megnézettem szerelővel adott egy közel 200 000ft-os ajánlatot.
Telefonon elértük az ,,Úri" embert tájékoztattuk a hibáról.
A hibát nem kérdőjelezte meg viszont az összeget sokkalta.
Közben elvittem egy szakszervizbe itt.
Az előtte megállapított hibát igazolták, valamint további hibákat tártak fel.
1.Az agyát meghackelték. (bármennyi lehet a valós km.)
2. A hűtővíz simán távozhat egy tömítési hiba miatt.
Ez további 68 000ft.

Hatalmasat csalódtam mind az autóban és az eladóban is.
Ezért ma már inkább elállnék a szerződéstől. Nem tudom ez mennyire érvényesíthető.
Segítségét köszönöm!
Üdvözlettel!

Thorwald # 2016.12.10. 19:06

Tisztelt Ügyvéd úr!

Egy pénteken vásároltunk egy használt autót. Nagyon készséges volt az eladó és az árból is engedett. Az autót a szerelőjéhez vittük bevizsgáltatni. A bevizsgálás során megnyugtattak minket, hogy az autó jó állapotban van, igaz a rétegvastagság mérővel kimutatható, hogy a motorháztetőn és a jobb első elemen 300-as a rétegvastagság ami azt jelenti, hogy fényezték, de véleménye szerint törve nem volt az autó. Papírt persze nem kaptunk, pénzt nem kértek érte.
Aláírtuk a papírokat, ma elvittük eredetiség vizsgálatra az autót és kiderült, hogy bár az oszlopok érintetlenek, az egész autó újra lett fényezve, sőt a jobb hátsó ajtó biztosan javítva volt, mert 1300 körüli értéket mértek rajta.
Tekintve, hogy az autó első tulajdonosa német, a köztük kötött adásvételi papírokat sajnos nem kaptuk meg, a neten két előzmény kutató oldal sem talált semmit, nem tudjuk mi volt a baleset vagy serülés oka.
Az elasó azt mondja nem tudott a sérülésről és mi is ott voltunk a vizsgálatnál. Kívülről ez nem látszik, de az autó értékét csökkenti.
Namost én nem akarok tőle visszakérni pénzt, mert nagyot csalódtam, inkább elállnék a szerződéstől. Nem tudom ez - főleg, hogy jogász eladóról van szó - mennyiben érvényesíthető.
Segítségét köszönöm!

Üdvözlettel!

guba" # 2016.12.08. 17:54

Tisztelt Brigi93!

A tapasztalt hibajelenségek egy eredendő hibaoknak a következményei. Ahhoz, hogy egy szavatossági igény megalapozottságáról bármilyen véleményt lehessen mondani ki kell deríteni, hogy mi a hiba oka. Melyik alkatrész meghibásodása okozza ezeket a tüneteket. Ez után azt kell eldönteni, hogy a hiba oka az adásvétel idején már fennállt-e. Ha igen, akkor a következő megválaszolandó kérdés, hogy Önnek az autó korából és az elhasználtságának a mértékéből adódóan ilyen jellegű hibára kellet-e számítania. Ha erre az a válasz, hogy nem, akkor a szavatossági igénye megalapozott, de ebben az esetben sem feltétlenül állhat el, mert javítható hibák esetében első lépcsőben a kijavítását lehet kérni.
Ezen kívül számos más körülmény is befolyásolhatja az esete jogi megítélést, pl. hogy kereskedelmi forgalomban szerezte-e, magánszemélyként vásárolta-e, stb.

Brigi93 # 2016.12.08. 08:35

Tisztelt Ügyvédúr!

2 nappal ezelőtt vásároltam egy VW Polot. 2004-es és 157ezer km van benne. Az ára a hasonló tulajdonságokkal rendelkező ugyan ilyen típusú autókhoz képest kb 100ezer forinttal kevesebb volt, de az eladó megnyugtatott, hogy csak azért, mert a feleségének vettek már egy másik autót nyáron és azért vártak eddig az eladással, hogy friss műszakival hirdethessék meg, és nincs semmilyen problémája az autónak, minden tökéletesen működik csak feleslegessé vált, azért ennyi az ára. A próbakörön minden működött, tényleg semmi jele nem volt, hogy hibás az autó. Amikor hazaértünk vele egyből felvillant a check engine és az autó folyamatosan lefullad, nem jó az alapjárat, szinte elindulni sem lehet vele, valamint a szervókormányt is teljes erővel kell tekerni.
Az lenne a kérdésem, hogy ilyen esetben jogosan élhetek-e a vásárlás elállásától és kérhetem vissza a pénzt?

Előre is köszönöm válaszát!
Brigi

andrasss # 2016.12.07. 07:56

koszonom szepen a tanacsokat!

guba" # 2016.12.06. 08:39

sajnos nem tudok nyugodt lenni, egyszeruen nem is ertem, es tartok tole, hogy az a ket srac akivel ott volt, nem mindent ugy mondana el a birosagon, ahogy tortent.

Tisztelt Andrasss!

Az előadását olvasva én azt javaslom, hogy adja vissza a vételárat, és soha ne adjon el többet használt autót!
Pár tízezer forintot nyilván megér Önnek a nyugalom. (Most kapott egy ilyen tanácsot is, mert láthatólag a korábbiakat nem tudta megfogadni.)

Tisztelt AdelineAdel!

A korrózió a természetes elhasználódás körébe tartozó hibaok, idős, kis értékű kocsiknál erre nem lehet sikerrel igényt alapozni. Főleg nem olyan esetekben, amikor a kellő gondosságot tanúsítva a vevő maga is láthatná az elég nyilvánvaló hibát.

Atis77 # 2016.12.06. 05:18

Szerintem hagyd a fenébe, lehet csak 1 körre kellett a kocsi (nem tudni miket követhettek el, gyorshajtás neadj ég valami bűncselekmény) Ha egy ilyen olcsó kocsin megy a vita nem hinném hogy telne nekik igazságügyi szakértőre illetékre stb. Tipikus cigány lehúzás.

andrasss # 2016.12.03. 11:51

sajnos nem tudok nyugodt lenni, egyszeruen nem is ertem, es tartok tole, hogy az a ket srac akivel ott volt, nem mindent ugy mondana el a birosagon, ahogy tortent.

groszfater@gmail.com # 2016.12.03. 10:33

"az eladó garanciát nem vállal, a gépjármű vételára korához, állapotához, esetleges várható meghibásodásokhoz megfelelően lett megállapítva

Nyugi !

andrasss # 2016.12.03. 09:33

udv ismet,
tovabb folytatodott a dolog:
ismet hivogatott a vevo, perrel fenyegetett, ilyesmiket mondott, hogy a turbo, generator, kuplung nem jo, az elismertem, hogy a kinyomocsapagy ad hangot, es belementem, hogy a vetelarbol visszateritek 30 ezer ft-ot, leginkabb azert mert nem hianyzik ez a hercehurca. irtam egy papirt arrol a 30 ezerrol amit visszafizettem, de mivel nem vagyok jogasz, nem tudom mennyire volt szakszeru, ezt irtam:
Adásvételi szerződés kiegészítés
Az xxx forgalmi rendszamú yyy alvázszámú szemeélygépkocsi adás-vételének kiegészítéseként eladó visszatérít 30000 forintot a Vevő részére, Vevő annak műszaki állapotával kapcsolatosan a későbbiekben nem támaszt és nem is támaszthat kifogást, vagy igényt az Eladóval szemben.
(itt eladó és vevő aláírása)
A 30000 ft-ot átvettem.
(vevő aláírása)

dátumot, helyet elfelejtettem ráírni, múlt vasárnap reggel volt ez.
tegnap ajánlott levelet kaptam az illetőtől, amiben közli, hogy ismételten közli hogy eláll a gépjárművem vásárlási jogától, meg hogy ismerős autószerelő átnézte és hibás az adagoló, a turbófeltöltő javíthatatlan, sebváltó nyelestengely hibás, kuplung nem megfelelően működik, generátor hibás.

mit tegyek? hagyjam, hogy pereljen, vagy csináljam vissza az adásvételt?
ha veszítek a perben, képtelen lennék kifizetni illetéket, perköltséget, 2x az átírási költséget stb. szóval nagyon fontos lenne tudnom, ha perel, nyerhet?
ha a megítéléséhez szükséges, kérdezzetek nyugodtan, igyekszem hamar válaszolni...

AdelineAdel # 2016.11.29. 21:18

Tisztelt Ügyvédúr!

Múlt hét pénteken eladtam autómat 570 ezer Ft-ért egy magánszemélynek, aki ma telefonon felhívott, hogy a tornyok szét vannak rohadva és visszahozná az autót, kéri vissza a vételárat. Az eladáskor minden rejtett hibáját elmondtuk, erről a hibáról mi sem tudtunk. Ő azzal érvel, hogy este volt és mivel megbízott bennünk így nem nézte át tüzetesen az autót. Mi felajánlottuk neki, hogy eljöhet másik nap is nézze át alaposan, de ő nem élt ezzel a lehetőséggel. Azóta én már lejelentettem az autót az okmányirodában, de ő azt mondta, hogy nem hajlandó átiratni az autót, oldjuk meg valahogy és adjuk vissza a pénzt. Mi nagyvonalúan felajánlottuk neki, hogy álljuk a javítás költségét, vagy ha el szeretné adni az autót visszaadunk 50 ezet Ft, de ő ragaszkodik a visszaadáshoz. Perrel is fenyegetőzött, mondván ez a hiba balesetveszélyt okozhat. Mi nem szeretnénk visszavenni az autót.
Az lenne a kérdésem, hogy Ön szerint mennyi esélye lenne egy esetleges per során, illetve mit javasol, hogyan tudnánk leszerelni a zaklatását?

Köszönöm!

Krissz97 # 2016.11.23. 16:04

Onnan van ennyi pénzem hogy már dolgozok 1eve,és ha 2011-Ben volt 287ezer km,akkor most lehet 380-420ezer km kb.nem mindegy,de nem is ez volt a kérdés.

pappcs # 2016.11.23. 15:57

Honnan a fenéből van egy 19 éves gyereknek egy milliója autóra? 200 ezer+ km nél már nem tök mindegy az a pár 10 ezer amivel eltér? Ezek az autók ilyenek, a nevezett alkatrészek ennyit bírnak Nagyából.

andrasss # 2016.11.23. 15:30

Ádee, köszönöm szépen!

Krissz97 # 2016.11.23. 15:24

Szerintetek van rá esély hogy "csak úgy" megállapodjunk árleszállitásban?

Bea1 # 2016.11.23. 15:21

Akik legutóbb nyertek, azok a fogyasztóvédelemhez fordultak az autó hibái miatt, és a kilométeróracsalás miatt.

Krissz97 # 2016.11.23. 15:16

Szép napot!Segitsegeteket szeretném kérni!Vettem múlt hét szerdán egy használtautót,egy Golf ÍV 1.9 PD TDI 131 le,a gond az hogy haza jutottam vele vittem az első szervizre,mar ott gond volt az olajkartellel mert az előző cserénél szétgányolták a menetet,így 20ezer helyett 48ezerbe került,ezt még lenyeltem volna,de tegnap este miután elhoztam a szervizb,3km-en belül leszakadt a turbó.Szerelőm szerint ez 140ezerbe fog kerülni.Illetve a kettős-tömegű lendkereket is cserélni kell-170ezer forintért..Kereskedésben vettem az autót 1millio forintért,227ezer km-el,utána néztem és az utolsó szerviz adata 281ezer km-2011-ben,jól átvertek.Tehetek valamit?A kereskedést hogyan tudnám fizetésre bírni?

Előre is köszönök minden választ.

Ádee # 2016.11.23. 14:54

andrasss

Nyugodtan közöld velük,hogy pereljenek be ha akarnak.
Egy 95e Ft-os autó?? Itt tipikusan többe kelül a leves mint a hús esete áll fent.Ráadásul honnan tudod,hogy mióta nálad kigurult a kapun mit barmoltak össze rajta..? A szavatosság itt nem áll,ők pontosan tudták mit(milyen hibával) vesznek meg,innentől igazából nincs miről beszélni..