MÁV Biztosító


kawa80 # 2013.01.11. 09:47

Emberek!!! Nyertem!!
Ma hívtak, hogy kifizettèk a kárt! Az egészet!
Nem hiszem el.....
Sok sikert mindenkinek!!!

igen # 2013.01.07. 10:51

Természetesen el kell menni a tárgyalásra (akár az ügyvéd nélkül is). Készíts beadványt, melyben leírod (fénymásolatokat mellékelve), hogy miért jogtalan szerinted az igény, s ezt add be a tárgyaláson (5 pld kell, bíróságnak 2, felperesnek 1, I.r.alperesnek 1, nálad marad 1). Ha az előző körben is már leírtátok, akkor foglald össze és hivatkozz vissza azokra a dokumentumokra. Kérd az igény elutasítását az általad részletezettekre tekintettel, továbbá a hatályos törvényre (2012.évi CLXII.) való hivatkozással. A bíró dönt, ha ő még nem zárja le az ügyet (sajnos előfordulhat), akkor hiába mondod, hogy köszönöd, nem kéred, még nincs vége. Ha mégis elmenne az ügyvéded, ugyanez volna a helyzet.
Amit eddig kifizettél, azt sajnos nem tudom, hogy tudnád visszaszedni, hacsak pernyertes nem lennél. Mindenesetre kérd a költségeid megtérítését is (laikusként én ezt tenném).
Számodra az ügy kimenetelét nagy valószínűséggel nem befolyásolja, hogy van-e ügyvéd, ám további költséget generálna.

klimás56 # 2013.01.04. 16:01

Minden Sorstársnak Boldog Újévet!

Segítsen valaki! Most vesztem össze az ügyvédemmel, ugyanis 9-én lenne a megismételt elsőfokú tárgyalás, mivel másodfokon elkaszálták az ítéletet.
A megjelent jogszabályra hivatkozva az ügyvédem be akaraja fejezni a cécót.
Igen ám ! De nálam egy rakás bizonyíték van arra, hogy az ellenfél zsiványkodott , mit ne mondjak, biztosítási csalással akarták kifizettetni velem a kárösszeget.
Ha véget is ér az egész herce-hurca, az eddigi kiadásaimat hol és kitől lehet /-ne/ követelni ??? Lehet-e egyáltalán?
Erre kérnék sürgős segítséget, előre is megköszönve.

bbcsi # 2013.01.01. 08:40

Visszaszámlálás elkezdődött!

hát... nem tudom mire számíthatok.Titkon remélem,hogy januárban végre pont kerülhet az ügy végére és ami lassan már 5 éve folyamatos feszültséget okoz,az elmúlik.Ha nem is teljesen ,de azért részben mindenképp.700000 forintom mintha kidobtam volna az ablakon hála a kormányzatok és hivatalos intézmények érdektelenségének és néhány mohó és anyagias embernek...

Talán most visszakapom a pénzem,de megmarad a közöny és a bizalmatlanság.

Remélem január 31-én azt írhatom,hogy megérkezett az utalás.

Magyarország én nem így szeretlek!

Ti mire tippeltek? Mikor kezdődnek valójában a kifizetések?

vjalle # 2012.12.18. 14:19

Haho! Meg nincs vege. A "biztositot kell perelni" a birosag ertelmezese szerint nem mondja ki, hogy csak azt lehet, ezert tovabbra is perelhetonek tekintik a karokozot. A kovetelest behajtani ugyan nem lehet, de azert ugy nez ki, folytatodik a balhe.
A perkoltseget is a karokozora terhelik, azzal a mi a helyzet, az behajthato?

Phantom # 2012.12.12. 09:31

Akkor lehet, hogy egyszerűen kérd a perből való elengedést az új törvényre hivatkozva. Javaslok egy ügyvéddel való konzultációt, vagy az Indra-t.

komar25 # 2012.12.12. 06:01

Perben vannak már. A felszámoló az I. rendű alperes, én pegig a II. rendű.

Phantom # 2012.12.11. 09:02

Sajnos annyira nem értek hozzá, de szerintem jó megoldás lenne. Hiszen hogy mi mikor történ ("A keresetet az új törvény hatályba lépése előtt nyújtották be.") az mindegy.
Esetleg vedd fel a kapcsolatot a MÁV felszámolóval, és jelentsd be, hogy perelve lettél, és ha fizetned kell, akkor azt ők oldják meg.
Talán be is hívhatod a perbe őket.

komar25 # 2012.12.09. 20:18

2008-ban volt a baleset, de sajnos nem évült el, mert 2010-ben már küldtek egy ügyvédi felszólítást, és az megszakítja az elévülést. Akkor annyiban maradt a dolog.
Most egy másik ügyvéd által be lett adva a kereset.
Az új törvény egyértelműen kimondja, hogy a károkozóval szemben nem lehet az igényt érvényesíteni, úgyhogy nem tartok annyira a pertől, de nem hiányzott. Szerintem a kár ki lesz fizetve még a tárgyalási nap előtt.

Ha benyújtok a bíróságnak egy alperesi ellen kérelmet, hivatkozva az új törvényre és kérem a per megszüntetését, az megoldás lehet???

Phantom # 2012.12.09. 15:47

komar25:
Nem tudom, hogy mikor volt a baleseted, de nézd meg, hogy nem évült-e már el, tudtommal a veszélyes üzemben 3 év az elévülési idő.

komar25 # 2012.12.06. 19:03

Én tegnap kaptam idézést a bíróságtól, hogy 2013-februárjában tárgyalási nap lesz, mert a károsult keresetet nyújtott be ellenem. A keresetet az új törvény hatályba lépése előtt nyújtották be.

Ilyenkor mi a teendő?

Princica # 2012.12.02. 03:59

Bocs, hogy nem csak címet tettem fel, hanem leírtam nagy vonalakban miről van benne szó. Egyébként valaki_ kövezz meg, de sem a rádióban, sem a tv-ben, sem a neten nem olvastam. Sőt a múlt héten a felszámoló sem említette, csak azt, hogy ha odajut az ügyemhez, akkor felhív egyeztetni. Bocs, hogy szóltam.

igen # 2012.12.01. 21:40

te jó ég, tényleg! bocsánat, kezdek szenilis lenni! (kezdek?)

Princica # 2012.12.01. 05:21

Ebben az a legjobb, hogy feltételezi, hogy a polgár minden nap a PSZÁF oldalát olvasgatja, hátha írnak neki valamit.

igen # 2012.12.01. 00:33

De jó, hogy írtad!
Ez így elképesztő ...
A XI. 30-án feltett PSZÁF hírlevélben van a XI.16-i cikk a 15-16. oldalon: http://www.pszaf.hu/…november.pdf
(onnan egy link: http://www.pszaf.hu/…_121116.html )

Milyen jó vicc, ha valaki véletlenül nem veszi észre!

"... A MÁV Általános Biztosító Egyesület vagyonelszámolója - a kifizetések zökkenőmentes lebonyolítása érdekében - ezúton is felhívja a MÁV ÁBE vagyonelszámolási eljárása során, az arra alkalmazandó szabályok szerint bejelentett és a fentiek szerint megalapozott kártérítési igénnyel rendelkező jogosultak figyelmét arra, hogy adatainak változását – név, lakcím, bankszámlaszám – a kárszám vagy rendszám feltüntetésével a vagyonelszámoló részére 2012.december 15-ig jelezze.
Amennyiben időközben a károkozó üzembentartót közvetlenül kártérítésre kötelező jogerős bírósági ítélet született, a károkozóval szemben végrehajtási eljárás kezdődött, vagy a károkozó üzembentartó által kifizetés történt, szíveskedjenek legkésőbb
2012.december hó 15. napjáig beérkezően bejelenteni, illetve az ezen eljárások alapjául szolgáló dokumentumokat postai úton (Hitelintézeti Felszámoló Nonprofit Kft., 1071 Budapest, Damjanich u. 11-15.), faxon (422-44-55) vagy elektronikus úton (vasa.
iren@abe.hu) a vagyonelszámoló rendelkezésére bocsátani. ..."

Princica # 2012.11.29. 15:52

Figyelem!!!
Üdv Mindenkinek!
Ma felhívott az ügyintéző hölgy a biztosítótól, hogy valóban nem kell tovább fizetnem a részleteket, ők küldenek nekem igazolást az eddig befizetett összegről, amit haladéktalanul küldjek meg a vagyonelszámolónak, mert dec. 15. a határidő. Mivel én nem tudtam határidőről, sőt a vagyonelszámoló azt mondta, hogy ők kérik be a biztosítótól, hogy mennyit fizettem be, ezért rákerestem az interneten és:http://www.portfolio.hu/….175849.html
ajánlom mindenkinek, olvassa el, idézem: "A MÁV Általános Biztosító Egyesület (MÁV ÁBE) azon károkozó tagjai, akikkel szemben kártérítésre kötelező jogerős bírósági ítélet született, illetve velük szemben végrehajtási eljárás indult, vagy a károkozó maga fizetett a károsultnak, december 15-ig jelenthetik be ezeket a tényeket a felszámolóhoz - a felhívást Borbélyné Balogh Zsuzsanna, a Hitelintézeti Felszámoló Nonprofit Kft. ügyvezetője tette közzé pénteken a PSZÁF honlapján. "

Princica # 2012.11.28. 13:25

valaki_! Köszönöm, én ma beszéltem velük újra és most már nekem is azt mondták, amit neked. Biztos ami biztos, írtam a biztosítónak, hogy ők is így tudják-e?

Princica # 2012.11.27. 11:53

Kik hívtak fel? A biztosító?

Ed1231 # 2012.11.25. 18:51

Köszönöm a válaszokat.Szóval ha jól értem.Lehetséges,h mivel nem védekeztem,ezért már első fokon lezárult az ügyem régen és mivel közben megváltoztak a dolgok.Nekem nem kell fizetni semmit?Annak idején többen biztattak,h ezt meg lehet nyerni ne adjam fel,de nem győztek meg.
Majd felhívom az elszámolót,és a válaszát közlöm,csak valahogy nehezen visz rá a lélek minden egyes lépésre,mert nem akarom én ezt a helyzetet elhinni még.

ED

metronom # 2012.11.22. 16:08

Ünnepelhetnénk, mivel majd 3 év múltán megjelent személyesen a MÁV ABE képviselője. Azonnal elfogadott mindent, de a szakértői díjat elutasította azzal, hogy ők már mindent elismertek korábban. Eddig hiába kérték nem jelent meg egyszer sem...
Előtte meg jól elbeszélgettek a felperessel a folyóson... Ismerik egymást?

A szakértői díjat, az eljárási költséget első fokon nem vette bele a bíró az új törvény hatályába, így azt a II. rendű alperes fizetheti. Indoklás: azért, mert a II. rendű alperes -védekezése- okozta és eredményezte a szakértő kirendelését. (Valójában a felperes kérte a szakértő kirendelését!)
Igaz, nem a II. rendű alperes kérte, de mivel élt a védekezés állampolgári jogával fizessen! Jogállam.

Arról nem volt szó, hogy az egész történet jogellenes, amit az AB már megállapított és a 2012.11.24-én életbe lépő törvény megoldani szándékozik.
Fizess, ha védekezni akarsz! Középkor. Jogállam. Magunknak építjük.
Javaslom, minden érintett ennek figyelembe vételével védekezzen.

gsxr # 2012.11.22. 07:30

ED1231,

Nekem lezárult a perem, a Generali Biztosító volt a felperes. A másik fél kérheti az ügyvédi költségeit természetesen, de ezt akkor, amikor lezárták az ügyet, akkor meghozták erről az ítéletet. Nekem a perköltségen kívül a saját ügyvédemét és a másik ügyvédi költségét, a per alatt történt kárszakértői véleményt, valamint a kamatokat is fizetnem kellett volna. Nem jelentkezett nálam sem a Generali a pénzért, de fél év múlva tanácsot kértem a Pörzse ügyvédi irodától és arra jutottunk, hogy előzzük meg a bajt, nehogy szó nélkül behajtásra adják az ügyem, így én írtam a Generalinak és kértem kedvezményt, részletfizetést méltányossági alapon. Belegyezett két éves részletfizetésbe de csak a kamat felét engedte el.
Kevés kedvességnek ítéltem ezt meg, de megelőztem a bajt. Most meg hála Istennek nem fog többé ezt problémát jelenteni senkinek.
Szóval az ítéletedet nézd meg, hogy az tartalmazza -e az másik ügyvédi költségét. Nekem nagyon tételesen levezették első fokon és másodfokon kihozott ítélet fizetendőit is.

vjalle # 2012.11.19. 21:12

ED,

En is jelentos reszben emiatt koltoztem el :) Van meg mas MAV menekult is a listan?

Gabexxxx # 2012.11.19. 20:05

Szia Ed1231!

Nálam a biztosító ügyvédje rendszeresen megjelent a tárgyaláson, majd a bíróságon kimondták hogy fizetnem kell a károkozást, valamint a ügyvédi költséget. Viszont ezek után nem kaptam se levelet, telefonon se kerestek, így nem fizettem.
Felhívtam a Vagyonelszámolót és azt mondták hogy ilyenkor nincs semmi teendőm, ezek után se fizessek, majd ők utalnak a biztosítónak.

Azért ha felhívnád Te is, és Neked is ezt mondanák, akkor nyugodtabb lennék. :)

Ed1231 # 2012.11.19. 18:44

Hosszú idő után üdvözlök mindenkit.
Köszönet azoknak akik végigharcolták az éveket és nem hagyták semmit tenni a hatalommal rendelkezőket.Részvétem azoknak akiknek tönkrement,családja,élete,vállalkozása mindene.

Én reménytelenséget szagolva elhagytam az országot persze 75%-ban ez ügy miatt.Nem akartam fizetni.Veszíteni valóm meg nem volt.Szóval nem fizettem semmit,nem kaptam annyi stresszt mint ti,de azért a nyugtalanság bennem volt,és figyelemmel követtem az itteni fejleményeket.

Anyukám kapta sorra a felszólításokat,idézéseket stb. Gondolom,már lassan köröznének. Alianzosnak okoztam kárt még anno.Arra esetleg tudna nekem választ adni valamelyikőtök,h ha a pereken meg se jelentem,leveleket át nem vettem vagy nem válaszoltam,akkor mi a teendőm,és kit kellene keresnem.Ügyvédem sincs,de még azt se tudom,h nekem ugye ügyvédi költségem nem volt.A másik fél kérheti tőlem az ő ügyvédi költségeit?Ti biztos tájékozottabbak vagytok ez ügyben mint én.Merre indulhatnék?

Köszönöm az esetleges válaszokat.

ED

Princica # 2012.11.19. 17:59

Kedves Mindenki! Ma én is beszéltem a Vagyonelszámolóval. Amit megtudtam: a hátralevő részleteket továbbra is fizetni kell, ők kifizetik egyösszegben a kárösszeget, plusz az összes többi költséget is kamattal együtt (a törlesztés kezdetétől az ő kifizetésükig számolva). Ehhez adategyeztetés szükséges feléjük - a kárösszeget tudják, a többi költséget természetesen nem -, lehet úgy, hogy mi kezdeményezzük, de ha korábban megadtunk nekik elérhetőséget, akkor, ha odajut az ügyünk rendezéséhez, ők keresnek. Hogy mikor fizetnek, nekem február-márciust mondott a hölgy.