Forgalomból történő végleges kivonás. De hogyan??


Triplee # 2014.10.11. 21:40

Köszönöm a választ.
Az autó már ki lett vonva a forgalomból Németországban, a rendszámtábla vissza lett adva az előző tulajnak ( ott nem a kocsihoz jár a rendszám, hanem személyhez.) csak az autó Budapesten van, annyi lenne a kérdésem, hogy itthoni bontóba beveszik-e, ha a forgalmi, törzskártya megvan, csak a rendszám nincs.

pohicop # 2014.10.10. 14:34

A végleges kivonás Magyarországon bontó által kiadott papírral lehetséges. El kell vinni az autót. Le kell adni. Adnak róla papírt. Be kell vele sétálni a Kormányhivatalba aztán ennyi :)

Triplee # 2014.10.10. 09:50

Sziasztok!
Egy olyan problémám lenne, hogy a szüleim Németországban élnek, vettek kint egy német autót, mikor haza látogattak Budapesten lerobbant az autó, sokba került volna a javíttatás, így ott hagyták a szervizben, rendszám tábla nélkül,hogy majd kitalálják mit kezdjenek vele. (de már hívtak a szervizesek, hogy vigyük el az autót, mert rendőrségi ügy lehet belőle) A kérdésem az lenne, hogy itthoni bontóba leadhatjuk-e a kocsit? Németországban ki lett véve a forgalomból, ott le lett adva a rendszám is. Elég-e a törzskártya és a forgalmi engedély, illetve más uniós ország autóját itt le adhatjuk a bontóba? Válaszokat előre köszönöm!

orjeg # 2014.09.23. 07:39

Elnézést kérek, amiért idefordultam a kérdésemmel. Úgy látom nem kellett volna zavarni a fórumot a csendes pihenőjében. Most már valószínűnek tartom, hogy ITT senki nem fog tudni nekem választ adni a kérdésemre.

orjeg # 2014.09.18. 06:35

Üdvözlöm a fórumozókat!
Olyan problémám van, hogy üzembentartói szerződéssel került egy másik személyhez a személyautóm. Ahhoz, hogy se a költségek, se pedig az esetleges egyéb jogi következmények ne engem terheljenek, az üzembentartói jogviszonyt be kellett volna jegyeztetni az autó használójának. Ez másfél hónap óta nem történt meg. Mivel az illető távolabb lakik tőlem és egyébként is olyan személy, akit nem tanácsos személyesen felkeresni (testi épség veszélyeztetése miatt). Van-e arra lehetőség, hogy a forgalomból kivonjam, kivonassam a járművet. Mivel se a forgalmi engedély, se pedig a rendszám nincs a birtokomba.
Válaszukat előre is köszönöm.

László

Thomi # 2014.08.28. 18:55

Üdv
Szeretném megtudni, hogy ha ki szeretnék vonatni egy Fiat Unot a forgalomból de az alkatrészeit megtartanám donornak, kivéve a kasztnit arra nincs szükségem, hogyan tudnám ezt megoldani a legolcsóbban és a leggyorsabban?

Maciszaki # 2014.07.24. 18:18

Sziasztok!

Van egy 93 Ford escort turnier-em, már sajnos eléggé ramaty állapotban van szerencsétlen és nincs szívem elvinni a zúzdába, így inkább arra gondoltam, hogy elviszem egy bontóba ahol esetleg megvennék de a forgalomból való kivonást az nekem kell el intéznem vagy a bontósnak?

Atis77 # 2014.07.10. 02:53

nikcsy01

Papírok nélkül ne add el mert nehéz tőle szabadulni. Add le bontóba inkább.

Kovács_Béla_Sándor # 2014.07.08. 13:42

Nem megy.

Atis77 # 2014.06.26. 04:46

A rendőrség valószínűleg csak a műszakit érvénytelenítette,mivel súlyosan sérült az autó, így közlekedésre nem alkalmas. Szabályos adás-vételi esetén jelentsd be az okmányirodában hogy eladtad, onnantól a vevő dolga hogyan jár el.

misi61 # 2014.06.22. 16:53

T. Fórumozók.
AKI TUD VALAMI JÓ ÖTLETTEL AZ KÉREM SEGÍTSEN.
Lassan 1 éve balesetem volt, totálkárra vette a bíztosító az autót, a rendőrség a helyszínen kivonta a forgalomból a forgalmit csak akkor adják vissza ha az autót megcsináltatnám, a bíztosító 10 ezer körül nem tudta roncsnak eladni, felajánlották adjam el én ha többért eltudom,vagy bontva adjam el darabonként,én a neten meghidettem eladásra mindent elmondtam a vevőnek ,csináltunk adásvételi szerződést még ő írta rá hogy bontásra veszi meg, leadtam a rendszámot,ideiglenesen kivonták a forgalomból,mondták 1/2 év mulva ismétlés a vevő nem akarja átiratni sőt szétbontva eladta az alvázszámot kivágta belőle elküldte nekem.
Kérdés,ha valamit eladok adásvételi szerződéssel utána mi közöm hozzá,mint vevő nem neki kellene intézni a kivonatást? másik ha a rendőrség által kivan vonva a forgalomból miért kell nekem külön kivonatni nem értem ha ki van vonva 2x hogy lehet valamit kivonni,és addig még nem intéződik addig a bónuszom nem kapom vissza, ami 1/4 évre olyan 4-5 ezer Ft a biztosításnál, aki tud segitsen valami jó ötlettel hogy kivonják a forgalomból .misi61

Atis77 # 2014.05.31. 06:42

Alvásszám maradjon ép.

Atis77 # 2014.05.31. 06:42

Szerintem úgy kellene csinálni, hogy írtok ingó adás-vételit, és 2db meghatalmazást az eladóval. Azért ingó adásvételit hogy ne tudja a régi tulaj jelenteni okmány iroda felé, te meg tudd igazolni hogy nem loptad. A meghatalmazás pedig a forgalomból való kivonáshoz kell. Tehát meg veszed kicsontozod ami kell, utána BONTÓBA nem vastelepre viszed az egyik meghatalmazással. A bontó megküldi az okmányiroda felé elektronikusan az igazolást hogy átvette, te meg ott leadod a rendszámot és a forgalmit. Kb ennyi.

lrdr5 # 2014.05.28. 14:36

Kedves fórumozók,

saját, lassan veterán korúvá érő, jó általános állapotnak örvendő autóm gazdaságos életben tartásához szeretnék megvásárolni egy, még kb. két hétig érvényes műszakival rendelkező típusazonos autót "donornak".

Kérdésem, hogy mi ennek a leggazdaságosabb törvényes módja?

Köszönettel: lrdr5

smallville80 # 2014.05.06. 16:27

Kedves fórumozók!
Van egy személy autó,ami a fiam nevén van 12 éves és én vagyok az üzembetartója.
Múlt héten kölcsön adtam az autót egy ismerősömnek rendes hivatalos kölcsön adási dokumentummal.
De sajnos tegnap este összetörte az autót.
személyi sérülés nem történt és trendőri intézkedés sem
Mi ilyenkor a teendő a gyámügy felé.....
Mert az autót nem éri meg megcsináltatni .

TCsabi # 2014.04.24. 20:38

üdvözletem,
az volna a kérdésem, hogy forgalomból ideiglenesen kivont járművet lehet-e közterületen parkoltatni, tárolni? Esetleg ha műszaki sincs rajta akkor is lehet-e? Melyik jogszabályban tudnánk ennek pontosan utána nézni? Nem roncsautóról van szó, hanem egy ismerősöm nem tudja jelenleg hol tárolni a már évek óta nem használt 44 fős nagy turistabuszát. A busz egyébként kifogástalan műszaki és esztétikai állapotban van, csak nem használja és tárolnia kell valahol.

guba" # 2014.04.02. 14:29

Jogszabály alapján kerül vissza fél év után a forgalomba. Ha az autó egy roncs, akkor érdemes bontási igazolással véglegesen kivonni a forgalomból.

jamcha01 # 2014.03.30. 09:36

Idéglenesen forgalomból kivont autót milyen jogon tesznek vissza forgalomba ha nem műszakiztattom le és kérik a súlyadót, holott a biztosítási díjat 10 éva nem is fizettem mertaz autó egy roncs? Ez lenne a kérdésem.

Herakles # 2014.01.10. 17:04

Remek! várjuk a választ papi1013!
Legalább valaki érdemben foglalkozik a problémánkkal...
Köszönjük!

papi1013 # 2014.01.09. 19:25

Kedves fórumozók!
Döntöttem. Immár ötödik éve fizetem a "súly" adót, vagy a fél évenkénti ideiglenes forgalomból kivonás illetékét. Ez nem mehet örökké. Ha egy törvény rossz azt meg kell változtatni!
Első lépés:Holnap levelet küldök Miskolc város jegyzőjének és felteszem hivatalosan is a "KÉRDÉST ".
Ha jön válasz ha nem még jelentkezem.

papi1013

Brezo # 2014.01.09. 18:21

Sziasztok.

Kèrdèsem az volna, ha szeretne valaki venni egy régi autót aminek egyenlőre van forgalmi engedélye és rendszáma és törzskönyve. Tehát forgalomból nincs kivonva.

Az eladó kivonatja a forgalomból nem ideiglenesen hanem véglegesen és így adja el a vevőnek.

Ebben az esetben a vevő mentesül az átírási költségtől, mentesül az eredetvizsga díja alól illetve a teljesítményadó fizetési kötezetsége sincs ?

Ez a kérdés egy a későbbiekben restaurálandó autó megvásárlásának lehetősége vetette fel, melynek jelenlegi értéke egyenlő a 0 val és a vevő nem szeretne magának semmifajta átiratási és adófizetési kötelezetséget ameddig az autó a későbbiek folyamán nem lesz restaurálva, ugyanakkor az adás- vételi szerződés létrejöttét hitelt érdemlően igazolni kivánja.

Köszönöm a válaszokat!

Bari1 # 2014.01.09. 17:21

Tiszteletem!
Probléma nálam is ugyan ez minden megvan de alkatrésznek szeretném kiárulni!
Ideglenesen kivan vonva a forgalomból!
Egy ismerős eltudja intézni persze nem ingyen h megmaradjon az autó, úgy hogy oda adom a rendszámot és a forgalmit meg a pénzt és cserébe egy adásvételi szerződéssel eladom (ezt onnan tudom mert egyik barátom is nála intézte) Na már most felmerül bennem 1-2 kérdés. Leadom az okmányirodába az adásvételi mintát h "eladtam" utána nekem normál esetbe nem kéne fizetnem súly adót, de mi van ha az akinek eladom papíron nem írja át a kocsit mert sztem nem fogja, akkor utána nem fogják nekem küldözgetni a papírt és az akármilyen adókat mikor már lejár az ideiglenes kivonatás h automatikusan visszahelyezték forgalomba stb?? És h én tudom-e védeni magam az adásvételivel? Mert az szabályos.
Köszönöm előre is a válaszokat!

Herakles # 2014.01.09. 17:00

Ha kerítek egy Romániai állampolgár (Erdélyi Magyar) "vevőt" és Ő írja alá az adásvételit. Akkor csak beviszem a szerződést, forgalmit, rendszámot az okmányirodába és megoldódott a dolog?

Herakles # 2014.01.08. 16:51

Jól emlékszem, hogy volt valami olyasmi, hogy meg lehetett tartani a forgalomból kivont járművét, ha nyilatkozott róla a tulajdonos, hogy hol fogja tartani. Ez a lehetőség megszűnt? Vagy nem is volt ilyesmi és rosszul emlékszem?

Kovács_Béla_Sándor # 2014.01.08. 16:45

A 267/2004. (IX. 23.) Korm. rendelet 8. § (1) bekezdésében.