KM óra csalás


nonolet # 2017.06.15. 14:37

Tehát ... a látszat az, hogy te tekerted vissza az eladás előtt.

Az ellenkezőjét aligha tudod majd bizonyítani.

Bambuska # 2017.06.15. 14:20

Üdvözlök Mindenkit!
Hatalmas problemaba ütköztem a napokban.
Toyota Hibrid automat szerettem volna becserelni a heten es
a kerrskedö közölte hogy 100000 km- rel ( vininfo) van több az autoba
mint amit mutat! Ezert aztan be nem veszi söt közölte hogy
sz Auto erteke ezaltal a töredeke, es nem fogom tudni eladni!
Mikor megvettem bevizsgaltattam a Toyotanal aki minden tovabbi
nelkül igazolta az oraban latottakat az atvizsgalas utan!
Söt evröl evre megkaptuk a hibrid jotallast is!
A kereskedö közölte hogy ök mar bizony nem az a ceg,
De a Toyota azonnal elkezdett nyomozni .
En kikertem a teljes elöeletet , mivel Holland volt az auto!
Milyen jogi lehetösegeim vannak?
Köszönöm a segitseget !

Zsolt2780 # 2017.04.21. 16:35

Üdvözlet!
Vásároltam egy autót, magánszemélytől. Már biztos, hogy visszapörgették az óra állását kb 100-110 ezerrel. A kocsi április 5.-én került a tulajdonomba.
Kérdésem:

  • Az eladóval szemben, hány napig vihetem vissza a járművet és követelhetem vissza a vételárat?
  • Van e mód arra, hogy a javítást, bevizsgálást stb.... áthárítsam az eladóra?
  • Van e mód arra, hogy a vételár utólag módosításra kerüljön. Természetesen az én javamra.

Milyen módon kellene nekem felvennem a kapcsolatot az eladóval és teregetni ki a kártyáimat?
Itt jegyezném meg, hogy már a postást várom a törzskönyvvel.
Előre is köszönöm a segítséget.
Üdv: Zsolt

Dr.Attika # 2017.04.20. 20:31

Üdvözlet Péter!
Azt tanácsolom, hogy menjen el az autóért a megbeszélt helyre és időpontra. Vigye magával a kp-t. Vigyen magával két tanút. Vizsgálja meg a magyar forgalomba helyezési okmányokat. (Ön nevére, címére, adataira vonatkoznak-e) Ha minden rendben van, akkor kérje a számla kiállítását. Ha az is megvan, akkor tüzetesen vizsgálja meg, hogy a számla minden alaki kelléknek megfelel-e.Ha megfelel, akkor ellenőrizze az eladó céget a cegjegyzek.hu oldalon. Ha az ott szereplő ügyvezető jár el-kérje el a személyiét- akkor az aláírás rendben, ha nem, akkor kérje az eljáró meghatalmazását.
Ha ezen eljárás alatt bármi ellenállást tapasztal az eladó részéről, akkor bizonyosan jogellenesség forog fenn. Űljenek be az autóba. Kérjék vissza a foglaló kétszeresét, mert az adásvétel meghiúsulása miatt az eladó a felelős. Ha nem akarja visszaadni, akkor onnan hívja a rendőrséget, kérje, hogy azonnal jöjjön rendőr járőr, mert azonnali rendőri intézkedést igénylő bűnügyben kíván büntető feljelentést tenni.

Vadsuhanc # 2017.04.20. 20:16

foglalóra a nevedre írták ? Hmmmm

Hozd el mivel a neveden van és a Tiéd...

Norpa33 # 2017.04.20. 20:03

Üdvözlök mindenkit,
Tanácsra lenne szükségem az alábbi eset kapcsán:
1 hete 500.000Ft-al lefoglalóztam egy autót Székesfehérváron egy autókereskedésben. Az autót 94.000km-el árulták ránézésre megfelelt a valóságnak.Többször megnéztük,kipróbáltuk,minden rendben ment. Az autót Franciaországból hozta be a kereskedő,érvényes magyar okmányokkal még nem rendelkezett.
Megalkudtunk a vételárban (4,3M) és megbíztam őket a forgalomba helyezéssel és a nevemre íratással. Ma szóltak hogy holnap mehetek az autóért és átvehetem,levizsgázott,forgalomba lett helyezve,új rendszám,friss vizsga, nevemre írva szóval minden kész.
Ma este elkezdtem a típus oldalán fórumozni és találtam egy oldalt ahol 3000Ft-ért lekérhető az autó Euróbai adatbázisokból beszerezhető adatai.
Itt jön a bökkenő, Franciaországból kapott adatokon az autót 2016.11.17.-én vitték ki az országból 148.021 Km óra állással. 54.000 km többel mint ami a hirdetésben és a km órában szerepelt.
Ilyenkor mi a teendő?
Foglalót hagytam de minden bizodalmam elveszett az autó iránt.
Melyik felügyeleti szervhez lehet ilyen esettel fordulni?
Előre is köszönöm a segítséget.
Péter

Dr.Attika # 2017.03.06. 04:33

Mikpreston!
Az Ön esete a külföldről ÁFAmentesen behozott autókkal kapcsolas csalás tipikus állatorvosi lova.Minden elképzelhető csalás benne van.A büntetőjogi részt kellene erőltetni, mert ott a polgári jogi igény hamarabb érvényesíthető az eladón. Polgári per reménytelen.

gabrielg # 2017.03.05. 18:01

Mikpreston a te esetedben tökéletesen helytálló:
A jó ügyvéd sokba kerül, a sz*r még többe.

gabrielg # 2017.03.05. 18:01

Mikpreston a te esetedben tökéletesen helytálló:
A jó ügyvéd sokba kerül, a sz*r még többe.

Atis77 # 2017.03.04. 06:28

Dr.Attika

Ott a pont :)

Múltkor jött egy taxi 22 éves 670e km el. Belseje mint az új, kaszni patika, motorról enni lehetett volna. A feleségem autóját 370e km el vettem, minden gyári volt rajta, olaj levegőszűrő, kuplung stb. Totál rendben van. Nem kilométert állapotot veszünk.

Dr.Attika # 2017.03.02. 17:33
Mikpreston # 2017.02.18. 02:03

Bermuda haromszög:
naivak voltunk és megszivtuk.
egy hirdetés nyomán jutottunk el egy vidéki autós telepre, itt most a két csődbe vitt kft helyett ugyanazok új cég
nevében ügyködnek.
először megnéztuk a kocsit, az mutatta meg, aki most új néven ügyveető. tetszett, három éves, kis futásu, nagyon jól karban tartott kocsit láttam, még egy német trailert is, amin a legenda szerint a német tulaj odavitte a kocsit, amit magának vett(?). tetszett. másnap két okostóni kollegám ment oda, hogy alaposan (?) megnézzék, kipróbálják, a hirdető cég ügyvezetője kisérte őket, ezután lepecsételték a szerződést, fizettek, egyik tanú és a pénz átvevője az ügyvezető volt, a másik tanú a kollégám. nem vették észre, hogy az ügyvezető nem a cég nevében adja el a kocsit. kitöltöttek egy megbizást valakinek az iratok intézésére, eljöttek, harmadnap vagy negyednap megkaptuk a felrendszámozott kocsit. pesten elvittük szakszrvítbe, hogy riasztót és sebváltózárat tetessünk bele. itt megnézték a kocsi múltját a kompjuterben és megtudtuk, hogy több mint kétszeres volt a futása az számláló állásához képest. hivogattuk az eladókat, akik megigérték, hogy utananéznek (?) mi is a helyzet. többet nem vették fel a telefont. elmentünk az eladó cimére, de ott a telepen nem talaltunk senkit.elmentunk egy ismert autós ügyvédhez, aki elmondta, hogy nem vállalja az ügyet, de ezért konzultáció címén legombolt 50 ezret. ezután feljelentést tettünk a rendőrségen, ahol illetékességből áttették az ügyet a vidékiszékhely szerinti rendőrségre. hosszú hónapokon keresztül kerestük a kijelölt nyomozót, aki közben a határon migránsokat üldözött. időközben oodaadtuk a papirokat egy ügyvédnek, majd vártunk. két hete megkaptuk a nyomozást felfüggesztő határozatot, azügyvéd elmulasztotta a nyolc napos megpanaszolási határidőt, aztán lementem a hófúvásban iratbetekintésre, a nyomozó a megbeszélés ellenére nem volt a helyén, de megkaptuk az iratok másolatát. volt ott minden, még a fiktiv eladót is szembesítették valakikkel. az eladó elvesztette a személyi igazolványát és elfelejtette bejelenteni, beteg, nincstelen stb. elolvastuk, hogy a bennünket kiszolgáló ügyvezető nem tudja, honnan kerult hozza a kocsi, felajánlotta, hogy bemutatja a telephely kamera felvételeit, ezt a nyomozó nem kérte (?). ennyi. a google szerint annak a német cégnek, amely a gépkocsit ide eladta, a tulajdonosai lengyelek, az egyik Olaszországben él.Mivel csak az eladást tanúsitó primitiv szerződéspapirt látjuk, meg egy szintén primitiv sok nyelvű nyilatkozatot, hogy a német cég senkinek nem ad meg további információt, az sem biztos, hogy a német eladó részt vett az ügyletben, átfuttatta pénzügyileg az ügyletet, vagy csak a pecséten van a neve.vannak olasz papirok, név nélkül és látjuk a gps-ben, hogy merre járt rendszeresen a valószinüleg jóhiszemű olasz eladó.
Tehát maradt az eladást szervező ügyvezető, aki rendőrségi vallomása szerint a szerződéskötéskor már nem volt a cég tulajdonosa.
feltételezem, hogy a cég eladása után az ügyvezető, civilben énekes, magánember volt az eladáskor és szivesen beperelném biztatási károkozásért,de nem vagyok biztos , hogy megáll a feltételezésem.
van valami tanácsotok ez ügyben?
tavasszal lemegyek és megtalálom az olasz eladót, csak van valamilyen név a papirjain.ha ott is csak egy pecsét van, akkor bezárult a kör.
van itt áfa csalás, okirathamisitás meg biztos más is, de ezeket a rendőrség nem akarta észrevenni, mert hivatalból kellene eljárnia. feltételezem, hogy csalárd csőd is van, de ez is nyomozást igényel, ez mind btk.

Mikpreston # 2017.02.17. 11:14

Dr.Attika,

igen, valóban nem volt vámkezelés csak átirás és rendszamügyintézés a megbizásunk alapján.
Megszívtuk.
Itt a rendőrségnek lenne dolga,hivatalból, esetleg a NAV-nak. Az egyetlen megfogható személy az ügyvezető, aki nem emlékszik, hogy került oda a kocsi, nem tudja, kinek adta az átvett pénzt, mikozben a cége nem szerepelt hivatalosan sehol.
Őt szeretném biztatási kár okozása miatt beperelni.Van valaki, akinek ilyen irányú tapasztalata van?

Dr.Attika # 2017.02.17. 06:56

Milyen vámkezelés történt a helyszínen? Ha Olaszországból hozták, akkor nincs vámkezelés. Ez többszörös átverés. Ismert a technika.Vastag ÁFA csalás is van benne.

Mikpreston # 2017.02.17. 02:20

Bermuda háromszög:
az előző üzenetem neked szól.
Amikor a kollégáim a hirdető cég telephelyére mentek a gépkocsit megvenni, ott az ügyvezetővel tárgyaltak és az utolsó pillanatig ugy nézett ki, hogy a kocsit a hirdető cégtől veszik meg. Aztán egy pillanatnyi elbambulás és eljöttek egy magánszemély eladót tartalmazó szerződéssel.
A velük tárgyaló, a pénzt átvevő, majd a papirokat a szomszéd szobaban előkészitő ügyvezető a rendőrségen az vallotta, hogy nem tudja, honnan volt ott a kocsi, ő már az esemény előtt eladta a céget.Ezt a rendőrség szó nélkül tudomásul vette, bár nem tudom, mit is kellett volna tennie.

Mikpreston # 2017.02.17. 02:12

Az összegyűjtött iratok szerint egy német cég olaszországból behozott egy kocsit magyarországra, ahol tőle az A) magyar kft megvette, a B) kft meghirdette, majd amikor a B)kft telephelyén megvettük a kocsit, a B)kft ügyvezetője a pénz átadásakor egy magánszemélyt prezentált a szerződésben eladóként.A kocsi három éves, jó állapotban van.A papirok szerint 100 ezer km-t futott.

A vámkezelés a mi nevünkre történt a helyszinen. A szervizben később megtudtuk, hogy szamitógépes nyilvántartás szerint a kocsit olaszországban már 230 ezer km futással szervizelték utoljára, kiderült, hogy a km számlálót visszatekerték 100 ezer km-re.
A rendőrság felfüggesztett nyomozása szerint az eladóként szereplő személy elveszett igazolványával visszaéltek.Az eladó beteg, vagyontalan és roma. Az ügyvezető, aki a pénzt átvette és tanúként a szerződést aláírta, azt állitja, hogy nem tudja, hogyan került telephelyukre a kocsi.Három szerződést látok. német cég-A)kft, majd A) kft -magánszemély és magánszemély-mi cégünk. A) és B) kft csődeljárás alatt van. A google szerint a német cég tulajdonosai lengyelek, az egyik olaszorszagban él.Igazából az sem biztos, hogy a német cég ténylegesen részt vett az ügyletben, lehet, hogy csak a neve szerepel, pecsétet látunk. Megkaptuk a valamikori olasz forgalmit, az eladó neve nélkül.A közreműködő ugyvezető megmutatott egy német trailert, hogy azon jött a kocsi, minden magyar papiron ugyanaz a kmállás szerepel.

Az egyetlen megfogható személy az az ügyvezető, aki a rendőrségi vallomása szerint az eladás előtt már eladta a a B) céget az A) cégnek. Kézirását vélem felfedezni két adásvételin.Ő vette át a pénzt is, a rendőrség nem kérdezte, kinek adta át.

Tudom, hogy ez egy jól szervezett csalói körrel állok szemben.
Kérdésem, hogy megáll e az, ha az ügyvezetőt biztatási kár okozása miatt beperlem.
(egy másik vonal, hogy az olasz eladót megkeresem, a gépkocsiban benn maradt kb 20 gps cim, amerre járt,köztük az egyik feltehetően az otthona.Ott kiderülne , ki volt a vevője, aki a km órát visszaállította.)

A biztatási kár okozásával kapcsolatban ezt találtam:
http://ptk2013.hu/…-20-27-o/490
Ugy látom laikusként, hogy az esetem megfelel az itt leirt kritériumoknak.
Van köztetek valaki, aki tanácsot adna? Mivel rendőrségi vallomása szerint az ügyvezető a céget az eladás elötti napokban eladta, a perben a károkozásért magánszemélyként kellene helyt állnia, vélelmem szerint.

Atis77 # 2017.02.14. 11:15

Egy személy nem elég az átíráshoz. Valami nem kerek.

Mikpreston # 2017.02.09. 00:24

SAS II

Köszönöm a választ.Van itt valaki, aki jogi érvekkel megmagyarázná, hogy az ügyletben közreműködő személy(merthat nem a cége adta el, stb)biztatási károkozás ügyben miért nem perelhető? az eladóként szereplő személy vagyontalan, igazoltan beteg és állitja, hogy ellopták a személyijét.
Pénzkidobás perelni.

A másik kérdés. A német céget miért ne jelentsem fel?

Mikpreston # 2017.02.08. 06:06

Tisztelt Fórum,
vettünk egy gépkocsit, amelyet olasz tulaj eladott egy német cégnek, majd egy magyar cég volt a vevő . ezutan a cégtulaj egy masik cége meghirdette, mi pedig megvettük úgy, hogy nem ellenőriztük a kmóra állását, raadásul úgy hogy eladóként már egy maganszmély szerepelt.A gepkocsiról a szakszerviz megallapitotta, hogy már az olasz szervizben a mostani km állás duplája szerepelt.A rendőrségen a szerződés szerinti magánszemély azt állitotta, hogy visszaéltek elveszett személyi igazolványával.A nyomozást (?) a rendőrség felfüggesztette.
Az eladásban tevékenyen részt vett ahirdető cég ügyvezetője, aki az eladás előtti napon eladta a céget a másik magyar cégnek.
mi vagyunk a hunyók.
a jogi tanácsadótól azt kérdezem, hogy lehet e valamiféle sikerrel biztatási kár okozása miatt az eladásban tevékenykedő személyt beperelni . az egyértelmű, hogy a német köztes cég tekerte el a km órát. van e értelme ezt a céget a német székhelyen feljelenteni csalás miatt.

Szomorú örökös # 2016.11.29. 18:55

badbooy19
Én sokat használom a kocsit és évi 20 ezer kerül így bele. Az 50 ezer nagyon reálisnak tűnik - még talán az a 4 év alatt 160 ezer is - szerintem ne legyél vele bizalmatlan.

Sherlock # 2016.11.29. 14:34

Nem mindegy, hogy tekerték-e ekkora bevallott futásnál? Ez több mint évi 40 ezer, még akkor is ha csak azt az értéket nézzük amit mutat.

Bea1 # 2016.11.29. 14:18

Próbálkozzon kifejezetten audi a6 fórumokon is. Ha jól tudom, ezen tipusnak már a kulcsából is ki lehet olvasni a tárolt adatokat.

badbooy19 # 2016.11.29. 11:05

Jo napot!

Egy olyan kerdesem lenne h vennek egy autot 2010 es audi a6 de van benne 260.000 km a tulaj 2eve hozta be 160 ezerrel .de mi van ha vissza tekerte az orat ??meg mielott lepapirozta volna??megtudthatom e a valos km ert??vagy azt nem lehet tudni ha vissza tekertek ki tekerte vissza,? Dadumot rogzik a motor vezerlo h mikor tekertek vissza vagy csak a km ert??

Koszonom a valaszt

Attila111111 (törölt felhasználó) # 2016.10.07. 08:22

Bea1!

Nem olcsó de precíz.

http://hu.vin-info.com/

Bea1 # 2016.10.07. 05:25

Az oldalon daciát akarnak rámsózni, km-óra tekeréssel nem láttam semmit.