Eredetiségvizsgálat - elírt motorszám


ElvenSpirit # 2013.03.31. 06:47

Üdvözletem!
2004 októberében vásároltam márkakereskedésben egy vadonatúj motorkerékpárt, amit most el szeretnék adni. Kiderült azonban, hogy van egy kis adminisztrációs gond: a motorszámban egy E betű az összes hivatalos iratban F betűként szerepel.
Megnéztem a motor minden papírját, és már az eredeti importőri megfelelőségi papíron el van írva a motorszám, utána pedig végig az összes dokumentumon (járműkísérő lap, forgalmi engedély kérvény, forgalmi engedély, törzskönyv, számla) is ez az elírt motorszám szerepel.

Természetesen a motor vételekor fizettem eredetiségvizsgálati díjat, ahol semmi problémát nem jeleztek. Tudomásom szerint eredetvizsgálatkor fénykép is készül az alvázszámról és a motorszámról, a fentiek pedig számomra azt bizonyítják, hogy egyrészt slendrián munkát végzett az importőr, az aki a forgalomba helyezést (első műszaki vizsgát végezte), a kereskedő, de ami a legfontosabb, az eredetiség vizsgálatot végző cég, akinek a dolga lett volna felfedezni ezt az eltérést.
Követelhetem-e a motor papírjainak számomra díjmentes rendezését illetve milyen problémákkal kell szembenéznem emiatt az elírás miatt?