Fizet a biztosító?


Kovács_Béla_Sándor # 2016.06.09. 09:21

Minél hamarabb jelentsd be. Minden károdat meg kell térítenie a felelősségbiztosítónak. Még sérelmi díjat is követelhetsz.

Hekus # 2016.06.09. 07:07

Kárbejelentéssel kapcsolatban szeretnék tanácsot kérni.
Közúti baleset vétlen részese voltam, én motorral, a másik fél autóval. Rendőri helyszínelés volt, nekem lábsérülésem lett még nem történt meg a baleseti bejelentés a biztosítónál.
Meddig lehet ezt bejelenteni? A rendőrségi jelentést postázni fogják azzal kell a biztosítóhoz menni?
Táppénz kiegészítést is kérhetek?

Köszönöm!

babikaa # 2016.06.04. 22:47

.. és még annyit hogy szabálysértési ügy lesz belőle, nem volt komolyabb sérült szerencsére egyik oldalon sem

babikaa # 2016.06.04. 21:27

:) nagy igazság .. többet nem fogom

mamamacoka # 2016.06.04. 21:25

asszonyt, és autót nem adunk kölcsön, - bocs;

babikaa # 2016.06.04. 21:21

Tisztelt Fórumozók!

Egy családtagom karambolozott a tulajdonomban lévő autóval. Nem volt tudomásom róla hogy be volt vonva a jogosítványa (eltiltva nem volt már) ugyanis amikor még meghatalmaztam hogy használhatja, akkor még volt neki csak ezt a tényt nekem nem közölte
Ebben az esetben, ha őt hozzák ki hibásnak, megtagadhatja a biztosítóm (Allianz) a károsult kárának kifizetését? Vagy követelheti tőlünk utólag? Már ezt is-azt is olvastam, hogy kifizeti és azt is hogy nem. Ha utólag bekéri akkor tőlem mint szerződő, vagy a sofőrtől fogják? Azt tudom hogy a bónuszom visszaesik, de ez most a legkevesebb problémám, az én kocsim totálkár lett és a másik félnek nem volt kötelezője.
És mi a helyzet ha 50-50% vagy pl 70-30 lesz az erdmény? akkor hogy alakul?
Sosem volt még balesetem hála Istennek, ezért nagyon nem vagyok jártas a témában. Köszönöm a válaszokat

zolltomi # 2015.06.15. 16:44

szomorú örökös

Igen, igazad van! Ez is előfordulhat és esetenként tényleg jobb elfogadni az ajánlatukat. Köszi a kiegészítést!

Szomorú örökös # 2015.06.15. 05:32

zolltomi

A biztosító csak szerződőtt partnere által kiállított számlát fogadja el

Nem tudom, hogy most van-e még ilyen, de az előző autómnál a Genertel is számla nélküli rendezést ajánlott fel, amit én el is fogadtam, amikor hátulról belém rongyoltak. Nekem akkor jó kis összeget fizettek, bőségesen fedezte a javítást és egyáltalán nem kellett szerződött partnerrel megjavíttatni. És már CASCO ügyben is jártam így, hogy alig kellett ráfizetnem a végén.

zolltomi # 2015.06.14. 20:24

Jutka70

Igen, amíg el nem évül (5,5 év) leveheti és ha tudomást szerez róla, akkor le is veszi. Időnként újra és újra lekeresik az adós adatait az ingatlannyílvántartásból valamint a banki rendszerekből. Illetve van itt még valami! Ha veszel valamit, amit a NAV felé be kell jelenteni, mert mondjuk adót, vámot vagy illetéket kell rá fizetned ( mondjuk külföldröl autót), azonnal ingófoglalást fognak foganatosíttani!!!

zolltomi # 2015.06.14. 20:14

Én ilyen esetben azért hívtam volna rendőrt, mert nem tudhatom, hogy később meggondolja-e magát de úgy értelmezem, hogy hivatalosan is elismerte a felelőségét. A válaszom, hogy IGEN fizet de nem biztos, hogy annyit amennyiből valóban meg tudod javíttatni az autódat. A biztosító csak szerződőtt partnere által kiállított számlát fogadja el, ami általában nem a lególcsobb és ebből levonja az amortizációs költséget, amit viszont neked kell kifizetni a szervíz felé. A különbséget és az autódnak a javítás miatt bekövetkezett értékcsökkenését már neked kell viselned sajnos, illetve ha nagy pénzről van szó polgári úton a bírósággal kikényszeríthető ez is a vétkes sofőrtől.

ius latratus # 2015.06.13. 10:41

Röviden: igen. (és én nem tudhatom a részleteket, hogy esetleg elévült-e stb.)
Nem találtál hasonló témakört? Biztos, hogy az autók, motorokban kellett keresni?

Jutka70 # 2015.06.13. 09:26

Jó napot!

Tudom nem ebbe a téma körbe tartozik, de nem találtam sajnos hasonlot.
Azt szeretném kérdezni, hogy van nav, adó tartozásom, 5mft közigazgatási bírság, ill. 551eft jövedéki bírságom, ha nyitnák egy számlaszámot, a nav levehi róla apénzt akármikor? További szép napot. Üdv

Immaculata # 2015.06.13. 08:24

Nem valószínű. Meg kell őket kérdezni.

Atis77 # 2015.06.13. 07:24

Üdv

Az lenne a kérdésem, ha káresemény után magánszemélytől vásárolok alkatrészt, akkor adás-vételi szerződést elfogad e biztosító elszámoláskor?

Előre is köszi

Ati

Kovács_Béla_Sándor # 2015.05.19. 09:34

A közrehatás legfeljebb kármegosztásra ad alapot, a kárfelelősség teljes áthárítására nem.

denbal # 2015.05.19. 08:49

Koszonom a gyors valaszt!

A kerdesem igazabol arra iranyult hogy a masik (balesetet okozo fel) autojaban keletkezett kart kovetelheti-e tolem a biztositoja?

Bea1 # 2015.05.19. 08:36

4 pont büntetésre a jogsidba. örülj, hogy nem veszik el. ezt a rizikót te vállaltad, amikor felültél rá. a biztosító jogosan nem fog fizetni, ha ez kiderül.

denbal # 2015.05.19. 06:54

Kedves Mindenki!

Szeretnék segítséget kérni, a minap egy 125ccm motorral balesetet szenvedtem sertett kent. A helyszinen betetlapot is kitoltottunk a karokozo szabalytalansaga megkerdojelezhetetlen (elsobbseg adas kotelezo tablanal elem kanyarodott) a csavar a dologban az, hogy vetlensegem ellenere nem volt jogositvanyom erre a tipusu gepjarmure!

Mi a teendo ebben az esetben, mire szamithatok?

harpec # 2015.01.26. 20:03

Kdves hozzáértők, segítség!

Fél éve küzdünk biztosítóval, vétlen félként (ebben nincs vita) totálkárra tört autónkra gyorsan fizettek egy minimális összeget a kárfelvétel után, úgy hogy minket "elfelejtettek" értesíteni a roncs börzéztetéséről és a kárösszegről is. Reklamálásunk után egy hiányos emailben elküldték az összegeket, és a börzéztető cég nevét. Részletezés nulla, oldalak hiányoztak az emailből, egy hónap helyett pár napunk maradt elfogadni mindent.
Nem tettük, mert a kárösszeget megreklamáltuk, mivel a közelében sem volt az autó értékének. A hivatalos levél is megjött egy hónap múlva a kárszámítás részletezésével, ezúttal legalább ajánlva. Párszori levélváltás után, ügyvéd tanácsára (túl kis összegről volt szó, legalábbis nekik, túl magas lett volna az ügyvédi költség, a biztosító meg erős) elfogadtuk az összeget, kértük a roncs újbóli börzéztetését. Ezt a biztosító megtagadta, gyakorlatilag lezártnak tekintette az ügyet.
Felvettük a kapcsolatot a valamikori ajánlattevővel, aki nem szeretné a börzei árat kifizetni, mert eleve rosszul!!! lett feltéve az autó, szgk-ként, holott teherautóra van vizsgáztatva. Ő eredetileg sem arra tett ajánlatot, most is kevesebbet adna a roncsért. Így most még a biztosító által megítélt igen minimális kárösszeghez sem jutunk hozzá. Mit tehetünk?
Köszönjük, ha bármit tanácsolnak, fontos lenne, nekük ez az autó volt az életünk összespórolt eredménye, lakóautónak használtuk, úgyhogy a jövőbeni nyaralásainknak annyi, bár tudom, ez magánügy. :(

Köszönettel,
H. György

TIAMON # 2014.12.09. 10:41

Kedves Mindenki!

A mi esetünk sem egyszerű, segítenétek, hogy mit tegyünk? Mit tehetünk? Idén JÚNIUS elején hátulról nekünk ütközött egy autó, ami az előttünk állóba beletolt (nem én vezettem, anyósülésen ültem). A hátsó autó vezetője csak azt hajtogatta, hogy nem tudtam megállni, nem tudtam megállni. Még a kiérkező rendőröknek is ezt mondta. Mivel a mi járművünk sofőrjét, a mentők elvitték kivizsgálásra (szerencsére nagyobb baja nem lett), nem került sor baleseti kárbejelentő kitöltésére (sajnos!!!). Most már tudjuk, hogy máskor enélkül SOHA nem csinálunk semmit!
Szóval a helyszínelő rendőrök kiszúrták egy használhatatlan fecnivel a szemünket, amin annyi szerepelt, hogy három autó ütközött, a rendszámok és a vezetők neveivel. Az autónkban 700 eFt kár keletkezett.
A szép az egészben, hogy a vétkes sofőr céges autót vezetett.
A rendőrségtől a mai napig nem kaptunk határozatot, mert az károkozó állandóan fellebbez a szabálysértési bírság/ok ellen, állítólag a kár okozását nem tagadja, de addig nem kaphatunk SEMMILYEN rendőrségi papírt erről a balesetről, amíg fellebbez. A biztosító meg nem fizeti a javíttatás költségeit, mert nincs a kezünkben elismerő nyilatkozat. Nem járóképtelen az autó, de félünk, hogy kifutunk abból az időből, amíg a biztosító köteles a kár megtérítésére!
Ilyenkor hova forduljunk? Mit tehetünk?

Üdözlettel: TIAMON

Biztosítási1x1 # 2014.11.16. 16:38

Nem lesz egyszerű! Vészhelyzetes balesetnél nagyon ajánlott rendőri helyszínelést kérni, hogy egyértelmű legyen minden mozzanat.

Milyen autóval álltál fejre, hogy "csak" 300eFt-re becsülöd a károdat, talán Trabant vagy kis Polák? (nem nagyon életszerű)


biztositasi1x1.hu

Sherlock # 2014.11.16. 09:07

A helyszíni elismerés semmit sem ér.

Egy perben nagyon sokat ér.

Kovács_Béla_Sándor # 2014.11.16. 07:55

Akár a károkozó teljes tagadása, vitatása esetén is kikényszeríthető a kártérítés.

Atis77 # 2014.11.16. 06:11

A helyszíni elismerés semmit sem ér. A biztosítónál is ki kell tölteni a kárbejelentőt és ott is el kell ismerni a felelősséget.

toto12 # 2014.11.10. 15:54

Köszönöm szépen a választ és a tanácsokat.

Ne legyen legközelebb, de ha mégis bekövetkezne, akkor már okosabb leszek. Most már nem tehetek mást, csak bízom benne, hogy minden rendben fog menni.