Autó adatainak a lekérdezése


wers # 2016.11.22. 17:46

Az okmányiroda nem csak az összeget látja, hanem azt is, hogy kinek a kérésére került rá terhelés. Onnan tovább nyomozható. Sokszor már rég kiegyenitett a teherhelés, csak feloldani kell.

LudwigVan # 2016.11.22. 16:25

Üdvözlet!

Sajnos, hasonló cipőben járok.

Eladtam az autót 1 hónapja.
Az okmányirodában minden rendben volt.
Most szól a vásárló, hogy nem tudja átíratni, mert állítólag kb 29.000 terhelés van rajta.

Nem tudok róla, hogy bárkinek is tartoznék.

De...
1, Ha igen, miért nem keres meg, miért az autómra terheli?
2, Hogy tudja megterhelni?
3, Főleg előzetes megkeresés hiányában?

De a legfőbb kérdés, ha senki nem adja ki az infót, ha az okmányirodában csak összeget látnak, akkor honnan tudom meg, hogy kinek tartozok??
Már, ha tartozom.

Köszönöm!

runningman # 2016.02.16. 18:03

Rexor köszi, már meg is néztem. Legalább körözve nincs...

runningman # 2016.02.16. 18:02

"Saját autón lévő terhek, költségek, egyebek, lekérdezés nélkül is tudnia kell a tulajnak hisz az autó tulaja. Tehát ami az autóval kapcsolatos az korábbi dolgokból kifolyólag történt, így a tulajdonosnak lekérdezés nélkül tudnia kell mindent."

Ez szerintem természetesen elfogadhatatlan érvelés, hiszen az ember feje nem káptalan, másrészt mivel a kapott leveleket, szerződéseket, stb nem tároljuk (a nagy többség) olyan módon, hogy az adatvesztés biztosan elkerülhető legyen (pl költözés, lakástűz, betörés, elázás, akármi), ezért - szerintem - a hivatalnak, intézménynek, gazdasági társaságnak kutya kötelessége az általuk nyilvántartott adatokról annak felvilágosítást adni, akinek ahhoz köze van.

Ha a hivatal még most, 2016-ban is megenged magának ilyen vérlázító dumát, hogy a polgárnak meg kell legyen minden,és MEGTAGADJA az információt, az nem más, mint a polgár színtiszta szívatása, tehát elmegy a kurvaannyába.

Véleményem # 2016.02.16. 16:11

runningman

Saját autón lévő terhek, költségek, egyebek, lekérdezés nélkül is tudnia kell a tulajnak hisz az autó tulaja. Tehát ami az autóval kapcsolatos az korábbi dolgokból kifolyólag történt, így a tulajdonosnak lekérdezés nélkül tudnia kell mindent.
Más: ha megvásárolni kívánt autó, vagy bármely olyan autót akar lekérni amihez semmi köze, arról természetesen nem kaphat adatszolgáltatást, nem jogosult rá.
Más: hallottam már rugalmasabb ügyintéző ügyfél viszonyról, nyilván hely és ember függő. akár telefonon is ad információt ha kell az adott autóról. Kereskedés alkalmazottja autóival kapcsolatban telefonál egyet és megtud mindent. Bár szerintem ezt nem lehetne...

Rexor # 2016.02.16. 14:51

Azt hogy kőrözik e vagy hogy forgalomból kivonták e nagyon egyszerűen a rendszám megadásval az ügyfélkapun is le tudod kérdezni. A többit ha tényleg a saját autódról van szó nem tudom miért nem tudod. Illetve elég nagy baj, ha nem tudod.

runningman # 2016.02.16. 12:48

Sziasztok,

azt szeretném megtudni, hogyan kérhetem le a S_A_J_Á_T gépjárművem adatait a járműnyilvántartásból?

Olyan adatokra gondolok, mint

  • van-e rajta hitel (mennyi, ki a jogosult, mióta)
  • foglalás (vhajtó vagy állami szerv, mennyi pénz, mikor)
  • körözik-e (miért, mióta, stb)
  • forgalomból kivonták-e (miért vonták, ki vonta ki, miért vonta ki, mennyi rajta a sár, stb)
  • elidegenítés, korlátozás (ki mióta, mikor, miért, stb)
  • esetleg forgalmi száma, törzskönyv száma

Dühöngés on
(Lényegében minden olyan adatot amit a nyilvántartás tartalmaz, például egy adásvételnél szükséges lehet, hogy van-e foglalás, hiszen pl nem vennék meg teljes áron egy lefoglalt autót amin van sok-sok tartozás.

Ez egy olyan jármű, amit egy haverom kapott tőlem zálogba évekkel ezelőtt amikor gazdálkodni akart, de helyette kiment dolgozni Angliába. Kiment a fejemből teljesen a dolog. Most hazajött és nem tudja átíratni, mert vannak rajta korlátozások. Eddig azt hittem hülye a srác, mert kapott egy meghatalmazást tőlem, hogy mindenbe betekinthet a kormányablakban, de csak rinyált, hogy nem adnak neki ki semmit.

Ma végül elmentem én magam kikérni az adatokat, de úgy elhajtottak, mint a legyet - mondván, hogy még a tulajdonosnak sem adható ki a járműnyilvántartásból adat. Ilyen fasságokkal jöttek, hogy akár Orbán Viktor autójáról is lekérhetném az adatokat, holott ugye az illetékes földhivatalban akár kikérhetem Viktor házának történetét, forintra mennyi teher van rajta, van-e haszonélvező, per alatt áll-e, nincs -e végrehajtás alatt, társtulajdonosok ha vannak... vagy akár lekérhetem Csányi Sándor cégeinek tulajdonosait, tevékenységét, van-e rajtuk hitel, foglalás, vh-jog, mennyi volt a bevételük és a nyereségük az elmúlt öt évben... Valamint a SAJÁT tulajdonomról van szó. Szóval úgy érzem hülyének néztek na.

Nem tetszett a pofám és elhajtottak vagy tényleg ilyen degenerált a renccer, hogy a gépjárműnyilvántartásból adatot nem adnak? Ha nem adnak mégis honnan a lófaszból derül ki, hogy mondjuk a kocsi amit megvennék nincs -e foglalás alatt? Egyáltalán, ha nem szolgáltatnak adatot, ugyan hogy a lófaszba tudnám tisztázni azt amihez évek óta közöm nincs, merre, milyen hatósághoz menjek ha ez a tetves kormányablak megtagadja a SAJÁT tulajdonomról az adatokat? Hülyék ezek?
Legszívesebben megvárnám az ügyintézőt és bebasznám a kocsija szélvédőjét a kurvaannyát.) off

idomtalan # 2015.03.05. 16:41

Értem. Csak a biztosítási adatbázis kiadta hogy volt 2008-ban egy 2 milliós káresemény, én megvettem mint "törésmentes" autó 2012-ben a (szakszervizi állapotfelmérés után), de szeretném megtudni pontosan mi sérült akkor. Utólagosan a szakszerviz elmondta, náluk csak a "garanciális" javítások vannak meg, töréskár nincs. Viszont én szeretném tudni hogy egy egykor totálkárosra tört, forgalomból kivont autómnak pontosan milyen sérülései voltak. De ez bárkire vonatkozhat aki utólagosan elszeretné kerülni a kártérítési pert, amit én nem tudtam.

Véleményem # 2015.03.05. 16:30

A rendőrség ilyen miatt nem fog adatot szolgáltatni. Részben mindenre nem is tudna majd választ adni. Az autó javításáról meg ami történt vele, az vissza követhető a szerviz által, ha olyan helyen javították ahol gépre felvitték ezeket a javításokat. Más esélyt nem látok rá, más lehet többet tud majd írni.
Lutri az egész ilyen autós biznisz akárki akárhonnan vásárol autót, arra mondhatnak bármit, a legtöbbször kevés a bizonyíték arra, hogy azzal az autóval valójában mi történt...

idomtalan # 2015.03.05. 14:19

Tisztelt Fórumozók!

Abban szeretném a segítségüket kérni, hogy van egy autóm, amit használtan vettem. Tudva levő hogy néhány éve (mielött megvettem volna) volt egy nagyon nagy balesete az autónak, több milliós kár, kivonva a forgalomból. A kérdésem az lenne, hogy nekem mint az autó jelenlegi tulajdonosa, használója, van-e jogom lekérdezni, megtudni az autó akkori sérülését, javítását bármit? A rendőrség biztos tud róla, mert ekkora baleset esetén biztos volt helyszínen. A biztosítási rendszerben benne van a kárfelmérés, de csak egy összeget lehetett látni, azt nem hogy melyik biztosítónál volt a gépjármű akkor. Vagyis szeretném megtudni

  1. hogy a rendőrség felől lehet-e adat kikérési lehetőségem mint jelenlegi autó tulajdonos az alvázszám, rendszám, vagy bármi alapján lekérdezni akár a biztosítót, akár a sérülését, bármit. Ha kiadják a biztosítót akkor
  2. a biztosítótól van-e jogom és lehetőségem kikérni a sérüléseket, esetleges javításokat?
  3. Amikor kivonták a forgalomból, hogy utána mi lett az autóval, azt meglehet-e tudni bárhonnan?

Köszönöm a segítséget ha valaki tud.
Ez bárkire is vonatkozhat ha autót akar venni, hogy megtudja az előéletét természetesen.

Köszönettel