Elkobzott forgalmi engedély


wers # 2016.09.18. 16:38

Popovics Tamás, a rendszám, forgalmi és a rendőrség okmányai a területileg illetékes Kormányablakhoz fognak megérkezni. Nyírbátor - el a bejelentett lakóhelyedtől függ. Kis szerencsével már ott kell lennie, náluk érdeklődhetsz telefonon, e-mailen keresztül a rendszám alapján. De leginkább személyesen.
A gépjármű nyilvántartás alapján majd tákékoztatnak a továbbiakról.
Amennyiben a járművődön nem csak érvényes műszaki elgedély nincs, de folyamatos kötelező felelősség biztosítás sem, számolnod kell épp nem kellemes összegű fedezetlenségi díjjal is.

Popovics Tamás # 2016.09.18. 15:28

Sziasztok...lejárt a müszakim és a rendszámot is elvették és most nem tudok közlekedni az autoval. Azt mondtak várni kell a büntetést. 2 hét telt már el és nagyon szükségem van az autora. Tudnátok segiteni hogy mi a teendö mit csináljak hol érdeklödjek vagy valami. Kislétán lakom nyirbátori járás. Segitsetek valami tanácxsal
Köszönõm.

LSANYI76 # 2015.09.03. 19:59

Természetesen igaz, hibát követtem el,el is ismerem ,figyelmetlen voltam.
De ,úgy érzem meg is fizettem tisztességesen az árát,gondolok itt a 30E-s bírságra.
Viszont ha még hozzászámolom a telefonszámlát,ami igencsak tetemes,ugyanis mindenhol szívesen várakoztatnak,"csak amig megkérdezem a kollégát",a személyes utánajárás,ami nem egyszerű,lévén,hogy dolgozom,benzinköltség. Igy azért joggal elvárhatnám,hogy tisztességesen tájékoztassanak,ne küldözgessenek mindenfelé.
Azért is próbáltam itt a fórumon információt szerezni,mert már elkeserítő,az a fejetlenség,és tájékozatlanság,a saját munkájukról, amit a hivatalokban tapasztalok.
A legrosszabb érzés a tehetetlenség ilyen esetben.

wers # 2015.09.03. 19:00

Nem szokás kérdése, hanem jogszabály. Egyébként pont az lehet a baj, hogy ez ritka eset és szerencsétlenkednek.

Dr.Attika # 2015.09.03. 18:43

Business Law!
Tervbe vetted, hogy a Jézuskától kérsz karácsonyra egy magyar ékezetes not-ot.
Félő, hogy esetleg hamarosan le kell írnod azt a mondatot, hogy: Szárba szökkent a gabona.

wers # 2015.09.03. 17:48

„Ez is furcsa.”

Most ert oda, nem furcsa ez.

Dehogynem, hisz elvileg 21 nap az ügyintézési határidő.

a problema ugy kezdodott, hogy On nem megfelelo ideiglenes rendszammal lepett be Magyarorszagra.

Ez csak a rendőrt zavarja, az okmányirodát nem, ettől még lehet honosítani a gépjárművet, és akkor is, ha az az ideiglenes rendszám érvényessége közben lejárt. És nem a "központ" (gyanítom a KEKKH-ra gondolnak) az eljáró hatóság, ők majd csak őrizni fogják az ideiglenes rendszámot és forgalmit.

Jo, akkor erdeklodjon ujra telefonon.

Én viszont nem telefonálgatnék, hanem leghamarabb személyesen odamennék. Abból a határozatból ott is van egy példány, mihamarabb tisztáznám, mert számomra nem túl érthető így a történet.
(pedig elvileg kellene, hogy értsem)

wers # 2015.09.03. 16:18

jajjj, ez így csak félig van rendben.

Miért is küldik a "központba"? Ha ők az illetékesek, nekik kell eljárniuk.

LSANYI76 # 2015.09.03. 16:07

Végre megtört a jég! Mai szokásos telefonos érdeklődésemre,a helyi okmányirodában,örömmel közölte a Hölgy,hogy megérkezett a forgalmi,és a rendszám is.
Kérdeztem ,akkor mehetek is érte?

"Dehogy,mi ezt nem adhatjuk ki önnek,majd a kolléganőmtől kapni fog a napokban egy határozatot postai úton,az okmányt,és a rendszámot pedig visszaküldjük a központi nyilvántartóba!"

Én : Akkor hogyan honosítsam az autót,ha nem kapom meg a forgalmit? Egyáltalán,ha leküldték,akkor miért küldik vissza?

"Ez az ügymenet. A központban kell érdeklődni."

Én : A központból kiértesitenek,vagy keresnem kell valakit?

" Nem tudom,de nem hiszem,hogy értesítik,érdeklődni kell."

Most itt tart a dolog,továbbra is csak töredékinformációkat kapok. Mindegy most kíváncsian várom mi lesz a határozatban,aztán majd érdeklődöm a központban. Igaz múlt hét péntekig kétnaponta telefonáltam nekik,és nem találták,most meg egyszerre itt termett . Ez is furcsa.

wers # 2015.09.03. 06:15

A 30E-es csekk a helyszíni bírság,mivel a rendőr felajánlotta ezt,vagy a feljelentést,és úgy láttam jobbnak,hogy a a helyszínit válasszam,mert véleményem szerint mind anyagilag,mind időben rosszabbul jártam volna a feljelentéssel.

Súlyos hiba, na nem a te részedről. Amikor levette a rendszámot, és elvette a forgalmit, egyúttal eljárást indított (csak ez neki talán nem tűnt föl)
Ez azért lényeges, mert te így ügyfél vagy az eljárásban, és minden következő lépésről értesítést kellett volna kapjál. Már arról is, ki, mikor, miért vette el, és aztán hova továbbították. Ezek szerint a te ügyfél státuszod továbbra is elfelejtődött.

Normál esetben meg kellet volna érkeznie az illetékes okmányirodába, akik sehova sem küldik tovább, hanem egy határozatban téged értesítenek erről, és a további teendőkről.

Na, valahol a kettő között lehetnek hóakadályok, amik miatt ki tudja, hol kóricál a rendszám, és a fogalmi. Na meg, hogy a KEKKH el tudta-e egyből dönteni, melyik okmányiroda az illetékes. Azt hinné az ember, hogy nem bonyolult, de tud az lenni. (Ha esetleg megírod, a leendő tulaj lakcímkártyáján melyik település szerepel (lakcím, tartózkodási hely) adhatok tippet, hol keresgess.

A rendőrségen ez már nem múlik, amennyiben tényleg továbbították, de láttam már olyant, hogy pl. a rendszám ott felejtődött.

A rendőr a helyszinen azt mondta 3 munkanapon belül visszakerül a forgalmi a helyi okmányirodába.

Ezt a marhaságot nem is minősítem. Sem azt, hogy "vissza", sem a 3 napot, főleg mióta központi érkeztetés van.

LSANYI76 # 2015.09.02. 15:55

Igazából azért gondolom ezt ,mert egyikük sem tudta megmondani mi a konkrét ügymenet ebben az esetben,illetve némelyikük mondott konkrétumot,majd egy másik hivatalban annak az ellenkezőjéről tájékoztattak teljes bizonyossággal.
Elhihetik ez nagyon fárasztó,és elkeserítő tud lenni,amikor 3 órányi telefonálgatás várakoztatás után ott tartok ahol elindultam,csak kaptam sok ellentmondásos információt,és még több telefonszámot "ahol érdeklődhetek".

A rendőrkapitányságon csak az ügyeletes tisztig jutottam, Ő biztosított afelől,hogy a "rendőr biztosan leadta az okmányt,és biztosan továbbkerült a központi nyilvántartóba"Hiszen az az ügymenet!

Sajnos hiába kértem,nem volt hajlandó konkrétan,az én ügyemnek utánanézni,azt javasolta érdeklődjek a központi nyilvántartóban...

A 30E-es csekk a helyszíni bírság,mivel a rendőr felajánlotta ezt,vagy a feljelentést,és úgy láttam jobbnak,hogy a a helyszínit válasszam,mert véleményem szerint mind anyagilag,mind időben rosszabbul jártam volna a feljelentéssel.
A rendőr szerint 30 nap a befizetési határidő. Igaz ,azt is ő állította,hogy 3 munkanapon belül visszakapom a forgalmit,szűk egy hónappal ezelőtt....

Véleményem # 2015.09.01. 21:26

Az intézkedő rendőr elérhetőségét nem fogja megszerezni.
A rendőrségen egyértelmű választ kellene kapnia, hogy hova küldték az okmányt. Aztán tovább menni...

LSANYI76 # 2015.08.31. 19:34

A rendőrkapitányságon mindössze azt az információt kaptam,hogy " Az intézkedő rendőr a szolgálat végeztével leadja az elkobzott rendszámot,ill. forgalmi engedélyt,a akpitányságon,majd azt a központi nyilvántartóba küldik tovább."
A központi nyilvántartóban egyelőre nem találkoztak sem a rendszámmal,sem a forgalmival (24 nap telt el). De abban sem tudtak 100 százalékban megerősíteni,hogy ez hozzájuk kell kerüljön...
A helyi okmányirodában a mai nap folyamán is érdeklődtem ,itt sincs,ráadásul itt azt mondták ,ha ide is kerül,ők kuldik is vissza a központi nyilvántartóba.
Itt már kezdem elvesziteni a fonalat,és a türelmemet is.Egész egyszerűen senki nem udja megmondani konkrétan holkeressem az okmányt,enélkül pedig nincs honosítás.
Gondoltam arra is ,hogy elkezdem a történet elején ,és megkérdezem az intézkedő rendőrt,mikor ,és hová adta le ,majd folytatva valahogy felgöngyöliteni az ügyet. De ez nem tú egyszerű,mivel egy nevem,és jelvényszámom van,nem tudom kiadnák-e az elérhetőségét?
Ráadásul mélységesen felháborító,hogy ekkora tortúrának van kitéve az ember,hogy visszakapjon egy okmányt!
Persze a 30000-es büntetési csekket azonnal a kezembe adták !

Dr.Attika # 2015.08.31. 16:24
Véleményem # 2015.08.31. 15:40

Az eljáró hatóság mint rendőrség elvette Öntől a jármű ideiglenes forgalomban tartási engedélyt és a hozzá kapott ideiglenes forgalmi rendszámot amit Magyarország területén nem lehet használni. Nagyon sokan belebuknak a sárga rendszámba... utána kellene előtte nézni.
Az autónak nem derül ki milyen kinti papírja van még amivel honosíttatni lehetne...
A hatóság a rendszámot vette el és a hozzá tartozó ideiglenes forgalmi engedélyt. Ezt valóban meg kell küldenie az illetékes okmányirodába. A rendszám és az elvett iratok valahol az okmányirodában kell hogy legyenek, azon a rendőrség nem "üldögél". A rendőrség egy szabálysértési eljárást folytat majd le, aminek lesz valami szankciója.
A rendőrségen annyit tudnak megmondani, hova címezték és küldték a rendszámot illetve az iratokat, aztán ahova küldték annál az okmányirodánál "erősen" érdeklődni...

LSANYI76 # 2015.08.29. 20:12

Üdv Mindenkinek !
A következő problémával kapcsolatban kérném a tisztelt fórumozók segítségét,illetve a tapasztalatok megosztását :
Németországban vásároltam egy személyautót,majd egy ideiglenes rendszám kiváltása után hazaérkezvén,már itthon rendőri igazoltatásba botlottam,minek kapcsán elkobozta a rendőr a rendszámot,és a forgalmi engedélyt. Mint kiderült nem megfelelő rendszámot kaptam a kinti okmányirodában,ugyanis a piros helyett sárgát adtak. Mindegy is igazából a nagyobb baj,hogy nincs a forgalmi,mivel ennek hiányában nem tudom honosítani az autót.
A rendőr a helyszinen azt mondta 3 munkanapon belül visszakerül a forgalmi a helyi okmányirodába. Már 3 hét ! telt el és az okmányirodában nyoma sincs. Azt javasolták menjek a rendőrségre. Itt azt javasolták érdeklődjek a központi nyilvántartónál a 1818-as számon,ezt körülbelül 6 alkalommal megtettem,mindig másik ügyintézőhöz kapcsoltak,és mindegyik másképp vélekedett az ügyről!
Volt amelyik azt mondta visszaküldik Németországb a a forgalmit,másik szerint a rendőrségen kellene utánanézni(ott már játram...) ,volt olyan is aki azt mondta fogalma sincs mit lehetne tenni!!!!
De a leggyakoribb eset az volt hogy az ügyintéző adott egy telefonszámot ,amit felhivtam,és kaptam egy ujabb telefonszámot,majd ujabbat,és ujabbat,végül visszairányitottak a központi nyilvántartóba 1818......

Esetleg valakinek volt hasonló ügye? Esetleg megosztaná velem a tapasztalatait az ügymenettel kapcsolatban,mivel a hivatalokban,úgy tapasztalom csupa dilettáns üldögél,némelyikük segítőkész ugyan ,de hiába párosul szorgalommal a tudatlanság ...
A segítséget előre is köszönöm!