Gazdasági totálkár


Atis77 # 2018.02.09. 06:22

Laikus73

A roncsbörzén az autó roncsérték állapítják meg, úgy hogy nepperek javítók ajánlatokat tesznek, a legmagasabb összeg lesz a roncsértéked. Nem vagy köteles eladni neki az autót, de ha te ragaszkodsz hogy megvegye akkor a nyertes licitáló köteles azt tőled átvenni. Ha licit lezárult a roncsértéket levonják az autó árából amit a biztosító megállapít eurotax alapján, majd különbözetet kapod meg. A szomszédét is gtk-ra vették, de megtartotta, kapott 580at kb 250ből meg is csináltam neki.

Laikus73 # 2018.01.30. 17:12

Tisztelt Fórumozók!
Autóm gazdasági totálkáros lett, a károkozó biztosítója nem tájékoztat, annyit sikerült kinyomozni, hogy roncsbörzén megvenné valaki és már utaltak valamit. Nem keresett, egyezség nincs.
Ha az utalt összeg számomra kevés és nem veszem át, akkor mi történik?
Ha átveszem, az számomra milyen hátránnyal jár? Egyezség elfogadásának számít-e?
Előre is köszönöm!

Véleményem # 2015.10.17. 11:36

vezadr

A témával kapcsolatban már több topic indult, érdemes visszaolvasni.
Az autó vételárát nem fogja a biztosító megtéríteni. A károsult által vélt érték, amit az autó ér szerinte, az nem jelenti azt, hogy a biztosító is e szerint számol.

Egy ismerős példájából kiindulva, az autó azért gazdasági totálkár, mert gazdaságilag nem éri meg az autó megjavítása, mivel többet kell rá költeni mint az autó típus baleset előtti aktuális piaci értéke javítás nélkül.
Ismerős esetében a 2 milliós autójára, 1,4 milliót fizetett a biztosító amiből eldönthette megjavíttatja az autót vagy sem... megcsináltatta és az összeg bőven elég volt a megjavításra...

De ez csak egy eset a sok közül, biztos eltérő a biztosítók hozzá állása.

vezadr # 2015.09.22. 17:09

Kedves Segítő Emberek!

Nővérem februárban boldog tulajdonosa lett egy Mondeo kombinak. Sajnos ma már boldogtalan, mert egy hónapja belerohantak hátulról úgy, hogy a villamos sínre lökődött. Ő szerencsésen megúszta a balesetet, de az autó... katasztrofális állapotban van. A hibás férfi elismert mindent, vállalta a felelősséget. A biztosító gazdasági totálkárra vette fel az autót, és a ronccsal együtt 700000 Ft-ot akar az 1,2 M Ft értékű autóra fizetni. (full extrás, agyonféltett és agyongondozott Kicsikéről van szó) Nevetségesen alacsony az összeg, és a fennmaradó 500000-et honnan kellene előteremteni? Mert így se autó, se pénz? Hogy gondolják ezt? Mire fizeti az ember a biztosítást?

Válaszukat tisztelettel köszönöm!