Bérautó hanyag műszaki állapota miatti baleset


Véleményem # 2015.11.27. 21:48

Meg kell nézni a cég és az ügyfél között milyen szerződés jött létre az autó bérbeadása kapcsán. A szerződés mit tartalmaz, mit ír le ilyen esetekre. Biztos kitér a felelősség kérdésére és a költségekre. Kártérítés ezek után lehetséges. Bár a kiesett időt és a pszichés megterhelést nem erőltetném ezért nem lesz kártérítés. Az egyszerű kézzel fogható anyagi vonzatra van lehetőség.

Neoniac # 2015.11.25. 21:47

Tisztelt Fórumozók!

Minap autót béreltem egy cégtől, egy hosszabb vidéki útra. A sztrádán szabályosan közlekedve azt tapasztaltam, hogy az autó kormányozhatósága bizonytalanná vált, ezért lassítottam és olyan 80km/h körül az egyik első kereket elhagytuk. Szerencsére sikerült személyi sérülés nélkül megállni, ám egy másik gépjárműben minimális kár keletkezett az elguruló kerék miatt.
Értesítettem a szolgáltatót az esetről, akik elég félvárról vették a dolgot. Annyit tanácsoltak, hogy rakjam vissza a kereket és a javításokról kérjek számlát.
Baleseti bejelentőt töltöttünk ki a helyszínen a másik féllel és biztosítottak róla, hogy későbbi eljárás esetén tanúskodnak. A következő városban elvégezték a szükséges javításokat, hogy az autó tovább közlekedhessen, amiről számlám és szakvéleményem is rendelkezésre áll. (Ebben leírta a szerelő, hogy a többi keréken is lazák voltak a kerék rögzítő csavarok.)

A kérdésem az lenne, hogy milyen kártérítésre tarthatok igényt, a kiesett idő, pszichés megterhelés, stb... miatt. Illetve van-e bármilyen felelősségem a szolgáltatóval szemben, mert a telefonos beszélgetés során, azzal gyanúsítgattak, hogy ilyen csak nem megfelelő vezetéstechnika miatt fordulhat elő.

Válaszukat előre is köszönöm!