Centrum Parkoló/per


tothvili # 2013.03.13. 17:21

gerbera317:
Én is begyűjtöttem ma egy 6.600 forintos pótdíjazást a Belváros-Lipótváros Közterület-felügyelettől.
Itt 440 forint az óránként fizetendő várakozási díj...

tothvili # 2013.03.12. 21:40

videoparkolo:
Azt nem értem, hogy az ellenőrzés időpontja, ami a papíron szerepel, hogyan lehetett 11 óra 09 perc.
Amikor visszamentél a kocsihoz 11 óra 22 perckor még ott volt az ellenőr?
Vagy 11 óra 09 kor már ott parkoltál?
Ez nem érthető.
A Jani nyilván a helyi köztetű (közterület-felügyelő)

gerbera317 # 2013.03.12. 10:00

Tehát végül megfizetted a pótdíjat? Jól tetted. Viszont 6600 Ft kicsit soknak tűnik. A törvény szerint ilyenkor 1 órai díjat + pótdíjként a díjköteles időszakra és további két órai várakozásra számított várakozási díjat kell megfizetni. A 6600 forintot 440 Ft/h várakozási díj és 12 órás (6-18 h) fizetési időszak, vagy 550 Ft/h várakozási díj és 9 órás (7-16 h) fizetési időszak, vagy 600 Ft/h várakozási díj és 8 órás (8-16 h) fizetési időszak takarják be csont nélkül. Mindegyik elég húzósnak tűnik. Ilyesmi tarifa dívik arrafelé?

videoparkolo # 2013.03.11. 17:45

Ma az Andrássy úton történt velem egy kis baleset.
Megálltam a páros oldalon, körülbelül a 24-nél, szemben a 31-es számban akadt dolgom, így átkeltem a zebrán, sétáltam pár métert, becsengettem átvettem egy borítékot és távoztam is. A távolság oda-vissza maximum 100 méter lehet. A közben eltelt idő 2-4 perc lehetett.

Visszaérve az autómhoz, egy buzgón fényképezgető parkolóőrbe(továbbiakban "ellenőr") botlottam, akinek jeleztem "hé Öreg itt vagyok, befejezheted", így még buzgóbban fényképezgette az autómat. Erről természetesen próbáltam lebeszélni a következő pár percben, először szépen, később már hasonló közhelyekkel is próbálkoztam, mint a "rendőrt hívok".
Kevés sikerrel.

Ezután az ellenőr azonnal telefonált és szólt "Janinak", hogy problémába futott és azonnal érkezzen a helyszínre mert el kéne intézni(mit?kit?hogyan?).

Nem tudom meddig tart egy ilyen intézkedés, vagy "Janit" vártuk közben, de a parkolási bírságomon 11:09 szerepel, de a bírság 11:22-11:23 között került az autómra, ezután sem szégyellte magát, hogy megkérjen "várjon, még nem végeztem", ekkor már betelt a pohár és természetesen beszálltam az autómba és elhajtottam.

Az eset egy részéről készítettem egy videófelvételt amin jól látható, hogy az ellenőr többször körbesétálja az autót, fényképezgeti, közben engem is lefényképez a biztonság kedvéért, hogy jelezze, észrevett vagy Janinak készült a kép..

Ezután felhívtam kissé lenyugodva, de még mindig piszkosul feldúltan az ügyfélszolgálatot.11:29 Ahol elmondtam a történetemet annyiban, azért módosítva, hogy csak a parkolóóráig mentem el, és meglátva az ellenőrt visszafordultam figyelmeztetni, hogy itt vagyok ám ő ezután is tisztességgel folytatta a munkáját.

A diszpécser hölgy még erre a felvetésre is azt a választ adta, ha elhagytam az autót és elmentem jegyért és azt megváltva a bírság és jegy váltása közötti dátum nem különbözik többel 5 percnél, akkor havonta egyszer méltányosságból elengedhetik, amennyiben kedvezően bírálják el.
Természetesen megkérdeztem, hogy az ellenőrnek erre nem kellett volna-e figyelmeztetnie, hogy semmi gond, váltsak gyorsan egy jegyet, és nincs semmi baj.
A válasz erre az volt "ha rendes".
Emellett megjegyezte, hogy még akkor is megbüntethet, ha benne ülök az autóban és eszem.

Ezután a diszpécser hölgy felajánlotta a panasztétel lehetőségét.
Nem tudom, hogy van e értelme, mert ha jogilag igaz amit mondtak, akkor hiába minden, hiszen aközben is megbüntethetnek miközben elmegyek jegyet váltani vagy megállás után még az autóból küldök egy sms-t miközben beleharapok egy almába, és ezt csak havi egyszer kell kötelezően elengedniük. Ha meg akarok állni 2-4 percre egy közterületen, minden egyes alkalommal kell magamnál tartanom egy marék aprót amiből 1 percre is 15 perc parkolást kell minimum kifizetnem, ráadásul ez sem biztos, mert ha nem futok elég gyorsan az automatához, és véletlenül előugrik valahonnan egy ellenőr, már buktam is a havi egy lehetőségemet.

Tisztelettel köszönöm, annak aki elolvassa és véleményezi, elnézést a stílusért, de a 6600 Forintos bírságnál sokkal jobban fájt, hogy ennyire semmibe vehetik az embereket.

apocalypto # 2012.09.19. 17:58

Tisztelt Dr. Hegyi Tamás!

Üdv a felébredtek között. Az Ön kezdeményezése remélem végig söpör az egész országon, és végre olyan megsemmisítő csapást szenved el ez a csaló, söpredék parkolótársaság, mint ha nem is létezett volna!

Kwagga # 2012.08.10. 23:09

Tisztelt Hölgyek és Urak!

Mindeddig abból indultam ki, hogy a Centrum Parkoló Kft egy olyan cég aki ténylegesen a demokratikus elveket gyakorolja, és nem a gazemberséget, azaz a saját hasznát helyezi elötérbe.

A párom esetéböl ítélve, amiben az igazságügyi hatóságok, a közlekedési törvényeket lábbal tiporva, a nevezettnek adtak igazat, sajnálattal kellett tudomásul vennem, hogy ez a meggyözödésem egy hatalmas tévedés volt.

Mivel a párom ügyében egyedül nem jutok elörébb, így szeretném kérni mind-azon személyek jelentkezését, akik a Centrum Parkoló Kft-vel (jogi értelemben) rossz tapasztalatokat szereztek. Ezek közé tartoznak mindazon ügyek, amik már legalább egy alkalommal rendörségen, ügyészségen, vagy bíróságon keresztül feldolgozásra kerültek, és a károsítottnak negativ eredménnyel végzödtek. A károsult részére kiállított negativ határozatok, ítéletek, és végrehajtási ügyek elönyben.

A végsö cél, hogy a Centrum Parkoló kft-re (jogilag) egy oly mértékü csapást lehessen mérni, hogy az eddig elszenvedett károkat maradéktalanul megtérítse, és a jövöban a gazember magatartásáról önszántából lemondjon.

Az Önök jelentkezését a - vandenberg.thomas1@gmail.com email-re várom. Kérem, hogy jelentkezés esetében a saját ügy-irtokat küldje meg kiértékelés céljából.

Az iratok kiértékelése után ugyancsak email formában kapcsolatot veszek fel a jelentkezökkel további részletek megbeszélése céljából.

Üdvözlettel:
dr. Hegyi Tamás

dubisubi (törölt felhasználó) # 2012.06.20. 20:09

wers, sajnos az ország túlnyomó többségének fogalma sincs róla micsoda bestiális hatalomgyakorlás van ma Magyarországon!

Ha elmondom, bebizonyítom, még az értelmesebbje sem hiszi el. Ez nem jogállam, ez maffia diktatúra!

De az áldozatok nem beszélnek, a többiek meg nem hiszik el, hogy előbb-utóbb ők is áldozatok lesznek.
A helyzet már tarthatatlan!

wers # 2012.06.20. 13:05

dubisubi, ezt mindenki tudja. Védik egymást. Egyik parkoltat, másik székházat takarít, van aki füvet nyír, van aki őröz és véd, stb.
Felosztották egymás között, ezen a szinten csak a pénz számít.

Egyébként az rőlam lehúzott garasokból felkopna az álluk.

dubisubi (törölt felhasználó) # 2012.06.20. 12:50

Miért finanszírozzák magyar állampolgárok a centrumos férgek luxuséletét?!

Miért számoljanak le havonta – a hazai átlagbérekhez mérten – hatalmas nagyságrendű összegeket a semmiért, hiszen „centrumék” mindenféle szolgáltatás, vagy termék felkínálása ellenében róják ki rájuk a harácsot!

Vagyis szögezzük le - eleve jog és alkotmányellenes bármiféle magáncég által ún. „parkolási díj” kivetése!
Ezen mindenki gondolkozzon el.

dubisubi (törölt felhasználó) # 2012.06.20. 12:44

A kérdés: mi szüksége van ennek az országnak ezekre a kártékony, létroncsoló, rajta rákos sejtekként élősködő és szerteburjánzó centrumféle bűnbandákra?!

Miért fizessünk sarcot egy adott közterület használatáért, amikor azt a produktív, értékteremtő munkát végző emberek – már amúgy is többszörösen megterhelt – jövedelméből behajtott adókból és járulékokból építették meg?!

tibi78 # 2012.05.21. 10:39

Üdvözlök Mindenkit!

2012.05.20-án délután Óbudán a Nánási út 35. szám előtt parkoltunk a családdal. A Duna parti séta után egy 15.000-Ft.-s csekk várt bennünket. Az utcában mindenkit megbüntettek.Szerintem nem véletlen !!! A közterületes a 40§/1-től eltérő szabálytalan várakozásra hivatkozott. Ez az utca zsákutca, meg lehet állni, de csak a lakóházak felőli oldalon, járda nincs. Beálltunk két fa közé, a jármű az úttestre nem lógott ki. Sajnos azonban nem az úttesttel párhuzamosan álltunk meg. Most erre hivatkozva fizessek be 15.000.-Ft.
A bírság 5.000-50.000.-Ft-ig terjed. Mi alapján "jön ki" a 15.000.-Ft.! Nem az úttesten álltunk meg, hanem mellette a gazban.Tényleg szabályosan jártak el?

köszönöm

cecelégy # 2012.05.08. 19:12

Bocsi, de egy leült fórumban nem jött válasz, ám ide illik és ez pörög is, tehát:
Van egy parkolási ügyem az egyik céggel. Ők mereven a jogaikra hivatkoznak én meg a körülményekre, amit most nem akarok részletezni. Az a kérdésem, hogy ha a parkolócég kiküldte a 20 000 Ft-os büntetést (5 perc parkolás - a cselekmény el nem ismerése - nem fizetés - levelezés...) után akkor ez már a fizetési felszólítás, vagy ezután kerül bíróságra az ügy? A bírósági tárgyalásna van-e fix tarifája, hivatalból kirendelt védő, védhetem-e magam? Szóval hogy kerül ez az egész bírósági szakaszba? A határozatot ajánlott levélben "megfellebbeztem" amit e-mailben elutasítottak. Ez tekinthető-e hivatalosnak, vagy kell küldeniük ajánlott levelet is? Köszi

békávé # 2012.05.07. 18:15

Mai napi történet: VI. kerületben reggel 8 óra 10 perckor laparkoltam, és elindultam a Révay utcában a parkolóautómata felé, ekkor a sarkon - rendkívül szabályosan - leállt a PARKOL6 lebilincselő gépjárműve és ott várakozott.
Megváltottam a jegyemet és visszafelé ballagva mind az 50 métert, ott állt az autó mellett az ellenőr.
Elindult felém és kérdezte, hogy a Yarishoz viszem a jegyet, mondtam hogy igen, ekkor köszönt és elindult további portyára.
Milyen pimasz dolog ez, hogy a bilincselő autó az ellenőrrel együtt jár!!!
Ha mondjuk rossza az automata, vagy elmegyek pénzt váltani és az elvárható 5 percen belül visszatérve már csak a lebilincselt autót találom, és fizethetek 14.605 forintot!
Ha még ott lennének, akkor is ki kell fizetni vagy 7.300 forintot!
Ebben a kerületben éves szinten mintegy 10.000 bilincs kerül felszerelésre. Ez 140 millió forint, ami mint látható, rendkívül nagy csáberő.

Van valakinek ötlete, hogy lehet-e panaszt tenni az efféle magatartás ellen?

Balazs Cs. # 2012.01.20. 12:58

Udvozlom,

Tortenetem "roviden":

Kulfoldi rendszamu (becsi) gepkocsimra egybol bilincset raknak, de ezt is csak akkor ,ha epp olyan kedvuk van! Az indokuk az, hogy nem tudjak behajtatni a kulfoldi rendszamu autok tulajaitol a dijat. Tehat ez annyit tesz ,hogy aki akar csak 5 percel kesobb fizeti a parkolast az tobb mint 20000.-be kerul neki,csak azert mert eppen kulfoldi rendszama van! Fantasztikus!

Ami egybol szembetuno:
1.:Miert az autos gonja az hogy a PARKOL-6 nem kepes az esetleges behajtando dolgokat behajtatni ha kulfoldi rendszamrol van szo?

2.: Alapveto emberi jogokat sert szerintem a dolog,mert meg a valasztas jogat sem adjak meg, tehat ,hogy befizetem-e vagy sem.(mindig befizettem azt a nyomorult 2060 forintot ,ha epp ugy alakult ,hogy nem volt ervenyes jegyem egy ideig.) Utana nyogte ki valamelyik PARKOL-6-os alkalmazott,hogy nem kepesek behajtani) es ezert 10X-annyit fizet aki kulfoldi rendszamu???? arra hivatkozva,hogy nem tudjak behajtani! Azt oldjak meg ok es ne huzzak a kulfoldieket es a kulfoldi rendszamos magyarokat sem!

3.:Persze egybol magyarazta,hogy azert magyar rendszamos autokra is rarakjak neha. En meg soha nem lattam EZERT magyaron bilincset, a kornyeken nottem
fel!

4.: Tovabba miota szimpatia kerdese,hogy kinek raknak ra es kinek nem? Ki fizet 2000.-et es ki tobb mint 20.000.-et??????

Gondoljunk csak bele pl: Becsben ahol rengetek a kulfoldi rendszam, ott is egybol kerekbilincseznek ilyen esetben?? Hat persze hogy nem!! Es miert nem . Mert jogokat sertene.

Szeretnem kerni azokat akik hasonloan jartak, jelentkezzenek az : openminded@freemail.hu cimemen, fogjunk ossze es pereljuk be a Parkol-6 -ot ,mert en ugy erzem jo eselyunk lenne! Ha csak atolvassak a 4 pontomat, akkor abbol uvolt a lenyeg, mert szimpatia alapjan tortenik minden es alapveto jogokat sert!

Az ok megegyszer amivel indokolnak: nem tudjak behajtani es ezert kell nekunk kulfoldi rendszamosoknak tobb mint 10x annyit fizetni!

Ebbol oriasi balhet lehet csinalni! Jofej es segitokesz jogaszok jelentkezeset is varom!

Tisztelettel: Csaki Balazs

3:

Gabicsek # 2011.12.29. 21:25

A ti szempontotokból az a baj, hogy van egy jogerős bírói ítélet, mely végrehajtható. Ez ellen pedig nem fogtok tudni mit csinálni. Én is utálom őket, mint mindenki, jót még senkitől sem hallottam. Azt is tudom, hogy nem mindig ők nyerik a pert. De a jogerős ítéletet végre kell hajtani, ha kérik.

Zsizsuka # 2011.12.25. 17:22

Igen a leveleket idén valóban nem vettük át, azonban ehhez más körülmények is hozzájárultak. Viszont, mint már írtam ez az egész peresdi már 2 évvel ezelőtt le lett zongorázva. A tárgyaláson természetesen megjelentünk, mindkettőn. Teszem hozzá hogy a Centrumos ügyvéd a másodikra el se jött. És nem értek egyet azzal, hogy ezt megszívtátok, aztán szevasz. Milyen jogon újítanak fel egyáltalán egy régebben lezárt, többször bebizonyított igazságtalanságot. Nehogy már azért vihesse a házat egy hivatásos, jogilag elfogadott és támogatott bűnszövetkezet, mert a kedves törvényhozó testület minden eszközzel támogatja, és pár levél nem jutott el a címzetthez. Felháborító. És soha nem vonom kétségbe a saját felelősséget.. Ha bűnös vki, fizessen.. De itt NEM Mi vagyunk a bűnösök.. tehát miért is fizessünk?

dubisubi (törölt felhasználó) # 2011.12.23. 17:30

Akkor kezdjük ott, hogy a legnagyobb pancserság befizetni bármit is ezeknek a centrum-os mocskoknak!

Szögezzük le, - a centrum a hatóságokkal összejátszó bűnszervezet! Miért kellene fizetni e bűnözői körnek?!

A parkolás nem szolgáltatás!
Vagy adnak valamit cserébe, őrzik az autómat, vagy talán télen eltakarítják a havat a parkolóhelyek körül, stb...?! NEM, semmit, csak behajtanak, és lehúzzák a naiv, jóhiszemű embereket!

Mindenki értse meg, - mindez ellen fel kell lépni minden eszközzel, és ha ez sem elég, akkor még tovább kell menni...

Gabicsek # 2011.12.23. 12:16

És még annyit, a baj az, sokan nem veszik át ezeket a leveleket arra gondolva, hogy a dolog letudva. Guba is megírta, hogy beáll a kézbesítési vélelem, sokkal rosszabbul jár, aki homokba dugja a fejét, mintha kiállna az igazáért.

Gabicsek # 2011.12.23. 12:14

Engem is csesztek már meg, és befizettem, mivel kénytelen voltam. Én sem értek velük egyet, sőt a fiam csekkét ma fizettem be, úgyhogy én az autósok oldalán állok.
De ha tudom, hogy jogtalan, akkor elmegyek a tárgyalásra pont azért, hogy megvédjem magam, és nem várok odáig, hogy végrehajtásra kerüljön az ügy. Én is utálom őket.

dubisubi (törölt felhasználó) # 2011.12.23. 09:44

Gabicsek!
Mondja már, maga meg kinek az oldalán áll?!

Eleve ott kezdődik ez a történet, hogy az egész magyarországi parkolási-rendszer egy nagy rakás sz@r, és bűzlik a korrupciótól, mert egy aljas lehúzás, és csak a pénzbehajtásról szól, nem másról!

A csaló centrum meg a fekete-lista élén díszeleg!
Számtalanszor bebizonyosodott, hogy inkorrekt tevékenységet folytat, és többszörös csalással szerzi extra profitját! És még mindig virágzik ez a "bűnözői forma"- a magyar jogrendszer, és a bíróságok hallgatólagos hozzájárulásával!

Akkor meg miről beszélünk "kedves" Gabicsek?!

guba # 2011.12.23. 07:40

Így van. Széles körben elterjedt tévhit, hogy az eljárásokat azzal meg lehet akasztani, ha valaki nem veszi át a leveleket. Két kézbesítési kísérlet után 5 nappal beáll a kézbesítési vélelem, és az ügy úgy folyik tovább, hogy az érintett nem élt eljárási jogaival.

Gabicsek # 2011.12.22. 20:14

Gyanítom, hogy a bírósági tárgyaláson sem jelentetek meg, az idézést sem vettétek át. Hát ezért lett az ítélet jogerős és ezért került át végrehajtásra. Ezt végre fogják hajtani, így jártatok. Ha a hatóságok leveleket küldözgetnek, illik átvenni.

Zsizsuka # 2011.12.16. 20:03

Párom 2007 decemberében eladta az autóját, majd a vevő nem iratta át a nevére a kocsit. 2008-ban küldtek parkolási felszólításokat a már eladott autóra, ugyanis a kedves vevő fizetés nélkül parkolt rendszeresen. Akkor be lett mutatva az adás-vételi az önkormányzaton, és annyiban is maradt az ügy. Idén azonban újra elővették, és újra fizetési felszólitásokat küldtek, majd kiadták bíróságra, majd végrehajtóhoz az ügyet. Jelenleg le van foglalva a párom háza, egy szintén azóta eladott autója, valamint a fizetése is le van tiltva. Perújítással éltünk, de mivel a leveleket nem vette át, ezért jogerőre emelkedett a behajtás, így most esélyes, hogy kifizettetik vele, azért, mert pár levelet nem vett át. Pedig már bemutatta az adás-vételit, egyszer már le lett zongorázva. Ha tudok valamit segíteni, azt megköszönnénk. Jelenlegi ügyvéddel csak a mostani határozatig mennénk, mert szívességből segít csak. Ha ne adj isten negatív döntés születne, tudtok ügyvédet ajánlani? Semmi esetben sem fizetünk, és még a beszedett lóvét is vissza kéne valahogy szerezni. Előre is köszönöm

dubisubi (törölt felhasználó) # 2011.12.15. 16:56

POKOLRA A CENTRUMMAL!!!

jvertes # 2011.11.23. 12:55

Az alábbi történetet a Facebooknak a "Te miért utálod a Centrum Parkolót" oldalára (http://www.facebook.com/…080271437970) írtam meg, de azután rájöttem, hogy a Centrummal jogvitában állók igazi gyülekezőhelye itt van. Íme a történet:

Október 21-én mobil telefonon küldött SMS-sel parkoltam a Lánchíd utcában a két héttel korábban vásárolt gépkocsimmal, de a rendszám végén lévő 787 helyett 878-at ütöttem be, ami miatt büntetés várt.

Mivel nem fizetés nélkül parkoltam, kértem, hogy méltányosságból tekintsenek el a büntetéstől, könyveljék a befizetést az én kocsimra. A téves parkolási SMS és a visszaigazolás fotóját mellékeltem.

Válaszlevelükben elmondták, hogy ha nincs tartozás, havonta egyszer valóban létezik ilyen méltányosság, ámde csak akkor, ha az autón nincs parkolási tartozás, márpedig ezen van, ezért nem jár méltányosság. (Már az is nagy kérdés, hogy miért nevezzük azt a méltányosságnak, hogy ha valaki fizetett a parkolási szolgáltatásért, ám eközben elkövetett egy hibát, amit most korrigálni szeretne, miért nevezzük méltányosságnak azt, ha elengedik a dupla fizetést illetve a büntetést...)

Megírtam, hogy amennyiben van tartozás, ahhoz nincs közöm, mert a kocsit két héttel korábban vásároltam, és én nem felelhetek a korábbi tulajdonos cselekedeteiért.

Napok elmúltával kaptam egy rövid választ, miszerint megvizsgálták az ügyet, de fenntartják az előző levelükben foglaltakat. Ezúttal minden indoklás nélkül. Mellékelnek egy tartozási "listát" is, amelyen csak az október 21-i - vitatott - parkolás szerepel...

Próbálkoztam még egy levéllel, mely szerint nem igazán értem döntésüket, amely ellen bizonyára van a vállalaton belül egy olyan fórum, amelyhez felülvizsgálatért fordulhatok, kértem, szíveskedjenek megírni, hogy hova, kihez, mert nem szeretnék egy ennyire nyilvánvalóan egyértelmű, és ekkora nagyságrendű ügyben egyből a levelük végén apróbetűsen említett Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság-hoz fordulni. Erre viszont már nem is válaszoltak, részükről az ügy befejezve, ráadásul elszórakozták velem azt a 15 napot, ami alatt a büntetés a háromszorosára nő, vagyis most már tizenötezer körüli összeggel tartozom egyetlen számcsere miatt...