Centrum Parkoló/per


lkyamaha # 2011.04.24. 17:42

Tisztelt Fórumozók!
Szeretném kérni, hogy aki tud segítsen abban, hogy végre

megszabadulhassak a Centrum Parkoló Kft.. 9 éves
üldözésétől.
Történt ugyan is, hogy állítólagosan 2002 szept..16-és 19. között Bp.

belvárosában parkoltam. Az első ezzel kapcsolatos levelüket

2007.02.16.-án megkaptam amelyben felszólítanak, hogy fizessem meg a

büntetést. Mivel 2003 óta már az autó is ki van vonva a forgalomból

így nem is reagáltam. Mint azt megtudtam később 2008.02.15.-én

peresítették a követelést. A Budapesti Központi Bíróságnak elküldtem a

védekezésem,melyet a Bíróság elutasított, a felperes keresetének helyt

adott,
és kötelezett a parkolási díj és a pótdíjak, valamint az egyéb

költségek megfizetésére.Az ítélet 2008.06.18.-án jogerőre

emelkedett.Ezt követően mind ez idáig nem történt semmi.Tegnap kaptam

egy végrehajtási lapot a helyi végrehajtótól, amely szerint

2011.05.15.-ig fizessek meg 74 595,-
Ft-ot a most már Fővárosi Közterület Parkolási Társaságnak, 2 alkalmú

érvényes parkolójegy nélkül, egy alkalmú lejárt parkolójeggyel történt

parkolás miatt.
A kérdésem az, hogy a végrehajtásnak mennyi az elévülési ideje, hiszen

a jogerőre emeléstől is már több mint 2 év eltelt.
Köszönettel:László

csaba11111 # 2011.04.14. 07:58

Még egy apró szösszenet... Kb. 2-3 éve megfordultam a Kada u ban. Fel volt bontva minden mert csinálták a járdát. az uttest egyik oldalán 30-40cm mély felmarás volt, a másik oldalon munkagépek parkoltak, és úgy tudtam megfordulni, mivel féltem hogy belecsúszom a felmart részbe hogy megfordulás közben felmentem a munkagépek közé a túloldali járdára. Amikor onnan jöttem le lefékezett előttem egy civil autó elállva előlem az utat, megjegyzem az autó első kerekei már az úttesten voltak. Kiszált belőle egy rendőr aki szolgálatba helyezte magát és közölte hogy tilosban parkoltam, azt hittem rosszul hallok, én mondtam hogy éppen megfordultam, de ez egy igazi tapló volt feljelentett, sem tanú sem fotó nem készült pedig voltak ott járókelők. Nem fizettem. Bíróságra ment az ügy. A bíró a rendőrnek adott igazat. Mondván hogy a bizonyítékok a rendőrt igazolják, én kérdeztem milyen bizonyítékok, a válasz az volt hogy a rendőr általl felvett jegyzőkönyv, mert a rendőr nem állíthat valótlant. Erre elszállt az agyam és megkérdeztem hogy én akkor hazudok? erre nem válaszoltak.

Konlúzió: A rendőrök soha nem hazudnak, ezt a történelem is számos példája igazolja. A rendőrök nem emberek hanem gépek így soha nem hibáznak. Ha látok egy cserbenhagyásos gázolást egy kihalt terepen nem fogok megállni segíteni mert ha jön egy ilyen önkéntes csimpánz, és azt állítja hogy én gázoltam akkor engem leültetnek, mert a rendőr által felvett jegyzőkönyv tanuk, fotók , és egyéb tárgyi bizonyíték nélkül bizonyító erejű. Mindig csak párosával kocsikázom ha mégsem akkor is mindig felveszek egy utast hogy legyen tanú-m. Felszerelek az autóba egy videokamerát ami folyamatosan rögzíteni fog az ilyen esetek miatt. És a google maps on interneten keresztül 1 percenként frissítem a poziciómat hogy később visszanézhető legyen hol mennyi ideig voltam.A kamera felvételek után mindenkitől fogok kérni engedélyt akik valamilyen oknál fogva a felvételre véletlenül felkerülnek.

Konklúzió2: A bíróságra nem szabad taknyos 25-30 éves bírónőket felvenni bírónak mert az élettapasztalatuk 0. Kiestek az iskolapadból, és ha éppen megvan nekik, vagy nem kapták meg az esti betevőt, mert nem értenek a férfiakhoz azonnal mindenkit el akarnak kaszálni. A logikus gondolkodást pedig teljesen kiölik belőlük.

Konklúzió3 : A rendőrök időutazók, akik egy adott útszakaszon elhaladva a pár másodperc alatt el tudják dönteni hogy a járdáról éppen természet ellenes szögben leforduló gépjármű parkolt. Kiváncsi lennék akkor ha éppen 10 jól megtermett férfi cibált volna ki a kocsiból, hogy elvegyék a járművet, vagy éppen testi fenyítést hajtsanak végre rajtam abban az esetben megállt volna e segíteni? a válaszom egyértelműen nem mert a rendőreink gyávák, de nem gyávák 20 éves munkaviszony után nyugdíjba menni mert veszélyes a szakmájuk. Az enyém is az hegesztő vagyok, és a nyugdíjat megélni esélyem sincs annyi méreganyagot szívok napi szinten. És több hegesztő és lakatos hal meg éves szinten az országban munkahelyi balesetben vagy a munka szövődményeiben mint rendőr.

csaba11111 # 2011.04.14. 07:29

Én budán parkoltam le fizető övezetben , bár tábla nem jelezte, de fizető automata volt. Egy kórházba vittem be egyik ismerősöm, terhes volt az utolsó stádiumban, és vérezni kezdett, gyorsabban beértünk mintha mentőt hívunk. Láttam a parkolást de gondoltam rohanni fogok így nem bajlódtam az sms küldéssel, a kismamának pedig fájdalmas görcsei voltak. A kórház előtt álltam meg. Bekisértem ott azonnal fogadták és rohantam vissza rendezni a parkolást. Nem volt az egész buli 15-20 perc már ott volt a miku csomag. Felhívtam az ügyfélszolgálatot, hogy nem e lehetne ezt még esetleg kedvezőbben rendezni a helyzetre való tekintettel. A telefonhívás és a miku csomag közti kiállított időben eltelt kb.5-8 perc. Azt mondták nem lehet be kell fizetni. Jólvan gondoltam így jártam, és befizetem 15 napon belül kellett fizetnem, amit a 15-k napon meg is tettem. Eltelt 1 hónap és kaptam az új csekket hogy mivel nem fizettem 15 napon belül fizessek még kb.15.000 Ft ot. Mivel nem volt egyértelmű hogy a 15 nap mit is jelent így azt én bárhogy értelmezhetem ( 15 munkanap, naptárinap, beérkezés, vagy feladási határidő ) én a 15 ik naptári napon adtam fel. Szerintem nem jogos a kérésük és én ugyan többet nem fizetek nekik így is kb.30 percet parkoltam összesen kb. 4000 Ft ért. Én ennyiért dolgozom egy napon keresztül.

Más.

Tehát van egy parkoló társaság aki semmilyen szolgáltatást nem nyújt de borsos árakon parkoltat. Nem őrzi az autót és még sorolhatnám. Mivel ez egy Kft ezért saját magát tartja el belőle meg visszaoszt némi csúszot a korrupt önkormányzati vezetők részére.

Mi emberek fizetjük az adót amiből az önkormányzatok rendben tartják a közterületeket, takarítanak, felújítanak stb... Aztán a mi adónkból felújított, nekünk készült utakból és járdák után jön egy cég aki azt mondja mindezért újra pénzt szed tőlünk hogy legyen miből megélniük. Aztán ha nem veszel jegyet kiszámláznak neked egy teljes napi parkolási időszakra szóló büntetést, amit ha nem fizetsz be határidőre akkor rögtön felszorozzák a 3 szorosával. Úgy hogy igazi veszteségük, és plusz költségük nem keletkezik.

Konklúzió: Szerintem mi igazi bírkák vagyunk. Megértem ha egy multi West End stb parkolódíjat szed mert azt ők tartják rendbe, szedjenek is, de az ilyen Centrum és barátai... pffff inkább szedjen az önkormányzat parkolódíjat mert az legalább a közösben marad és követhető, nem pedig egy profitéhes cégnél.

ivane # 2011.03.30. 06:01

párom parkolt postai csekk befizetés miatt, befizetett egy adott időreszóló parkolást,késbbért odade már mikicsomagja volt, ezt még nem fizette be, most pedig törtnt ujra, hogy parkolt amig elment befizetni a parkoló órába a dijat mire visszaért a kocsihoz már ott volt a parkolási bünetés, az ellenőr mondta, hogy mivel van aktuális tartozása igy nem tud arra hivatkozni hogy havonta van arra egyszer lehetőség, hogy egy óra alatt 5 perc egy óra alatt 10 perces eltérés esetén a üntetést a parkolási cég elengedje,
mit tudunk tenni

dubisubi (törölt felhasználó) # 2011.03.23. 07:42

Ahogy látom már sokan felébredtek, és ez így van rendjén. Aki hagyja magát, és gyengének mutatkozik - azt eltapossák!

Mindenképpen pereljetek, álljatok rá teljes energiával az ügyekre, a jogtalan követelésekre, ne hagyjátok magatokat átvágni, becsapni!
És SEMMI ESETRE SE FIZESSETEK ennek a szemét, gazember centrumnak!!!

willie!

(2011.02.26. 09:32) Észrevételeid, és meglátásaid helytállóak, egyetértek veled.
A nyers olajat valóban Oroszországból importáljuk, az (indokolatlan) benzináremeléseknek semmi köze az arab világban most kitört forradalmakhoz!!!

A Magyar népet többszörösen is kifosszák, lehúzzák!
Ez ellen minden eszközzel fel kell lépnünk!!!

willie # 2011.03.22. 12:04

Szia Sun!

Ne fizess, és olvass lejjebb, ott sok mindent leírtam. Nem beszélve arról, hogy sok pert veszített a centrum és ami a legfontosabb, hogy neki kell bizonyítani a nemparkolás tényét.
Én már egyet megnyertem, egy másik parkolótársaság ellen, és most megyek neki a centrumnak.
Szét szedem őket!!!!

sun! # 2011.03.16. 15:10

Kedves Fórumozók!
A segítségeteket szeretném kérni. Kaptam egy fizetési felszólítást a BÖP-től, tizennyolcezer forintról. Még aznap levelet írtam nekik, hogy mikulás-csomagot nem találtam az autón, és így csak a levél kézhezvételekor szembesültem a pótdíj kiszabásának tényével, és a levéllel egyidejűleg befizettem 5200 forintot (az 5 napon belül befizetendő összeget). Kb. másfél hónappal később újra írtak, hogy természetesen nem fogadják el a kifogásomat, mert a vonatkozó rendelet szerint a pótdíjfizetési kötelezettség a fizetés nélküli parkolással keletkezik, így tehát én mindenképpen elmulasztottam a csökkentett pótdíj befizetésére nyitvaálló határidőt. A hivatkozott rendeletben én ilyesmit nem találtam. Kérlek Titeket, segítsetek, fizetnem kell-e, vagy mondjak ellent. Köszönettel:E.

willie # 2011.02.28. 08:57

Nem!!!!!
Mivel a napokban pert vesztett a centrum, így mostantól nekik kell bizonyítani, hogy nem történt fizetés. Ezt kizárt dolog, hogy tudják, mivel a rendszerük ezt nem teszi lehetővé.
Mindenki keresse meg és olvassa el a legutolsó híreket, ezzel kapcsolatban, és kiderül mennyire korruptak a parkoló társaságok.

willie # 2011.02.26. 20:27

Budapestiekre vonatkozik!

Dr. Kézdi Andrea ügyvédi iroda. Teljes mértékben centrum elkötelezett. Semmire nem válaszol, lehet email, vagy ajánlott levél. Semmilyen együttműködési hajlam nincsen benne. Semmit sem bizonyít, csak küldi bíróságra az ügyeket. Az egyértelmű, hogy 23-tól, nagyon sok pert fog veszíteni. Ezt az ügyvédi magatartás büntethető, ezért nem csak a parkolótársaság ellen, hanem az ügyvédi irodát is perbe kell fogni és kártérítési igényt kell benyújtani zaklatásért. Az ügyvéd sem tehet meg bármit!

vikne # 2011.02.26. 12:56

Köszönet a hozzászolásokért!Egyébként átvettük a leveleket csak nem ugy jártunk el ahogy kellett volna!Csütörtökön voltunk a végrehajtonál naon rendes volt, elmagyarázta mit kellett volna tenni,(igaz neki sem világos minden) mostmár tudom hogy kellett volna eljárni, a tanulo pénz megvolt!Sajnos nem igazságszolgáltatás,hanem jogszolgáltatás müködik ebben az országban,és ha valaki nem ismeri a jogszabályokat akkor soha nem lesz "igaza"!(Lenaplozom,kinyomtatom a jogszabályokat és arra hivatkozom)Nagyon sokat olvasom ezeket a forumokat,mert sokmindent lehet tanulni belöle,és szerintem ha ide tartozik ha nem, lehet,hogy valakinek segit!Nekem is segitett.Nem mindenki tanult jogot,kétkezi munkásra is szükség van!Szép napot mindenkinek!

willie # 2011.02.26. 08:32

Kedves vikne!

Kellene ismerni ehhez a helyi sajátosságokat. Az viszont biztos, hogy bírósági határozat nélkül nem lehet végrehajtást kezdeményezni, csak abban az esetben ha közjegyző előtt lett elismerve a tartozás. Ezen kívül vannak olyan hivatkozási alapok amit általában egy parkolótársaság sem tud bizonyítani. Csak az a baj, hogy az autósok inkább fizetnek jogtalanul, mint, hogy pert indítanának. Pedig csak így lehetne visszaszorítani a jogtalan harácsolásukat. Pár dolog!

  1. Adott helyen, ahol parkolunk nincsen e Kresz szabályozás szerinti megállást, vagy várakozást tiltó tábla, vagy tiltást jelző útburkolati felfestés a járdaszegélyen.(itt előszeretettel büntetnek a parkoló őrök jogtalanul).
  2. Bizonyítani kell nekik azt a tényt, hogy az adott időben, az esemény helyszínén volt e parkolási övezetet jelző tábla(Kresz 17§/e)méghozzá a fővárosi közgyűlés 38/1993. Főv. rendeletében meghatározott tartalommal.(Budapestre vonatkozik)

3 H a a parkoló társaság járdán parkoltat, teljes mértékben jogszabály ellenes, mivel kiegészítő táblával kell szabályozni ezt a lehetőséget, méghozzá a kresz által.Ha nincsen tábla a kresz szabálya ellen vétet és nem jogosult a parkolótársaság szankcióra.
4. Van e üzemeltetési szerződésük az önkormányzattal?(ez nagyon sok kérdést vet fe, amit érdemes boncolgatni).
5. A kocsi típus, rendszám,szín, hely, időpont kevés a bizonyításhoz. Nekik kell bizonyítani, hogy nem történ fizetés. Valószínű ezt nem tudják bizonyítani.
6. Hitelességi bizonyítvány a parkoló órákról!
Ezek perdöntőek lehetnek.
Javaslom minden autósnak, hogy ésszel fizessenek. Minek fizetni, ha adott esetben nem kell!

Üzemanyag!

Nagyon fontos tudni, hogy a nyers olajat Oroszországból kapjuk. Semmi közünk a világpiaci árakhoz. A Mol mindig arra hivatkozik, hogy a világpiacon emelkedtek az olaj árak, vagy éppen háború tört ki valahol. Semmi közünk hozzájuk. Nincsen behajózási költség, nincsen szállítási költség a tanker hajóktól. Csupán az Ő veszteségüket hárítják át az autósokra. A kormány ráteszi a méregdrága adóját, ami kb. 170,-Ft. Ha ketten nem lennének ilyen éhesek hozzávetőleg max. 250,- lenne az üzemanyag. Ha a vezetők gondolkodnának egy kicsit, rájöhetnének, hogy ha csökkenntenék ill. reális áron adnák az üzemanyagot, akkor hozzánk járnának a környező országokból is tankolni az autósok. Ebből következik, hogy nagyobb lenne a bevétele az Országunknak.

Regisztrációs adó!

Az Európai unióban ilyen nincsen! Miért is fizettetik meg velünk? Unió tagállam vagyunk vagy nem? Rájöhetnének az illetékesek, hogy nem az a megoldás, hogy szankcionálom azokat akik más Országokban vesznek autót, hanem el kellene törölni az adót, és ennek hatásaként aki vásárolni akar, nem fog menni külföldre, hanem itt vesz autót. Amiből megint csak az állami bevétel nőhet.

...és írhatnék még 100 oldalt a vezetők butaságairól és arról, hogy miért is tart a csőd szélén az Ország. Persze arról is írhatnék, hogyan közelíthetnénk meg egy Nyugat Európai életszínvonalat.

Talán kiadok egy könyvet.

Lhotse # 2011.02.23. 20:15

El kellett volna olvasni (át kellett volna venni) a bíróságtól/közjegyzőtől jövő leveleket. Saját hülyeséged. Mit keres ez a fórumon? Bár mások tanulhatnak belőle... (Bocs, kissé pikkirt hangulatban vagyok.)

vikne # 2011.02.23. 18:35

Hát ez az,én azt hittem minket is hivnak a biroságra hátha akkor látunk felvételt,mert nem hittük el hogy nem látszott.Nem minden tiszta itt,ezt a vh is mondta holnap találkozunk vele.

Kenderice # 2011.02.23. 14:56

Bocs, de valami sántít. Végrehajtást csak jogerős bírósági végzés birtokában, vagy ellent nem mondott fizetési meghagyás esetén lehet foganatosítani. Itt valószínű az utóbbi történt, már nem tudsz mit tenni.

vikne # 2011.02.23. 10:43

Bocsi de az eset az Szegeden történt elfelejtettem leirni.

vikne # 2011.02.23. 10:35

Kedves willie!
Nekem kellene egy-két tipp!A történet a következő!Igazolvánnyal parkoltunk rákerült a csomag jegy nélküli parkolár miatt.5 perc multán bementünk az irodába ahol mutattam az igazolványt és kifogással éltem.Kértem a fényképet mert állitásuk szerint nem láthato volt,nem tudtak mutatni,mostmár tudom azért nem mert videofelvétel készül..Ez 2009.03-ban volt.A kifogást elutasitották igy 7140-ft fizessünk,persze nem lett befizetve.Két honap mulva a potdij20740 lett per elötti felszolitás,no modom majd ott elintézzük.Nem hivtak minket biroságra, csak a végrehajtást küldték 63255-ft-rol 2010 januárban,majd a letiltást februárban ugyhogy 25000-ft letiltottak és igy kapott 36000-ft fizetést a férjem.Mult héten bementem (mert leválre nem válaszolnak)nagyon kedves volt a hölgy,meg is köszöntem neki a kedvességét,elmondta közel 2000ft a video megnézése de nekem semmi közöm hozzá,mert nem az én nevemen van az autó!Kérdeztem tölle ahhoz sincs közöm hogy a pénztárcámbol kivette a pénzt, meg a gyerekeim szájábol az enni valot?Csak nézett rám mint a birka.Érdekelne merre induljak mert közben a férjrm márciustol munka nélküli lett,talán meg tudjuk nézni a felvételt.Köszönettel:Mari

nagymarti # 2011.02.22. 21:58

Egy vicces sztori: férjem keresztapjának jött a csekk, hogy Pesten a nem tudom melyik kerületben úgy parkolt, hogy nem fizetett parkolási díjat és most fizesse be a pótdíjat. Jól elküldte őket a fenébe, mert ő bizony már kb 5 éve nem is járt Pesten. Ez nem Centrum, csak most ideillett:) Ilyen szarvashiba hogy történhet meg egyáltalán???

willie # 2011.02.22. 21:34

A minap nyertem egy bizonyos parkolási társaság(nem a centrum). Kő keményen kell fellépni és nem árt egy kis jogi tudomány. tudok adukat, akit érdekel. Úgy fújták a visszavonulást, hogy jó volt nézni. Ha valaki nem szemfüles azt átverik.
Szerintem is fogjunk össze a Centrum ellen. Komolyan senkinek nem kellene fizetni semmit, akkor nem tudnak tenni ellene.

dubisubi (törölt felhasználó) # 2011.01.21. 08:43

Még valami.
Sajnos azt kell mondanom, aki még ennek ellenére is fizet bármilyen formában ennek az izzig-vérig inkorrekt, többször is bizonyítottan illegális tevékenységet folytató csaló centrumnak - az egy balek!!!

dubisubi (törölt felhasználó) # 2011.01.21. 08:35

Idézet az alábbi cikkből:
"a jogerős ítélettel több ezer budapesti parkolóhely legalitása kérdőjeleződik meg és felmerül a bűnszövetkezetben, folytatólagosan elkövetett csalás bűncselekményének gyanúja is.

A bűnszövetkezet gyanúját a parkoltatásban anyagilag érintett önkormányzatok magatartása veti fel, hiszen az általuk létrehozott kerületi közterület-felügyeletek asszisztálnak a Centrum járdai parkoltatási gyakorlatához.

A rendőrök passzivitása pedig azzal magyarázható, hogy nekik nem kell parkolójegyet fizetniük egyes kapitányságok előtt, ha autóikkal felállnak a járdára. Cserében eltűrik a Centrum jogellenes parkoltatási gyakorlatát."

Ennyit a rendről!
Valamint a hatóságok eféle cinkos magatartása finoman szólva is gyomorforgató, és egyszerre vérlázító!!!
Ez egy jól megszervezett, kíválóan működő bűnszervezet, és a szálak igen magasra érnek!

kea4 # 2011.01.20. 23:24

Visszakapják pénzüket a Centrum által megbírságolt autósok?

http://www.hirtv.hu/belfold/?…

Üdvrivalgással:
KEA.

rizikos # 2011.01.12. 12:52

Segítséget szeretnék kérni. 2009. Július 17.-én nem volt parkolójegyem. A büntetési cédulán szereplő összegek: 5napon belül:4125, 6-90 napon belül 11625, 90 napon túl: 19125. Én kb két hét múlva befizettem 4125 forintot. Egy július 31.-én kelt felszólításban a cég 13835 Ft-ot követelt már rajtam. Ez sem a cédulán szereplő összeggel nem egyezett, sem az általam esetleg jogosnak tartott korrigált összeggel sem. Gondoltam, majd küldenek új csekket. Ezután már csak a közjegyzői fizetési meghagyás következett 2010 július 16.-i dátummal. (természetes épp 1 nappal az egy év elött) Az ebben szereplő összeg természetesen már mindenféle eljárási összeggel megterhelve (pl: miért én fizessem az ügyvédi díjukat??)) közel 40000 Ft-ot követelnek.
Ellentmondással éltem (hogy alapvetően a kért összegeket vitatom), de jogi tudás háttere nélkül, nem tudom pontosan hogyan és mire hivatkozzam? Milyen plusz költségekkel jár ha elveszítem a pert? segítséget köszönöm

dubisubi (törölt felhasználó) # 2010.12.09. 17:56

Nincs tovább Emberek!
Az idő, s a türelem elfogyott!
Elég a centrum szabadrablásából!!!

Összefogott, elszánt, s határozott támadást kell indítani a rablóbűnbanda centrum ellen!!!

Az eszközök kiválasztása egyéni döntés, és választás kell legyen! A döntés a tiétek.

Jogászok, centrum ellenes ügyvédek hadát kell egyesíteni a fennmaradó perekre! Nincs hova hátrálni!
Végső csapást kell mérni a bűnöző centrum-ra!

MÁTÓL SENKI NE FIZESSEN A PARKOLÁSÉRT, SE PÓTDÍJJAT, SE SEMMIT!!!

A jelenlegi parkolási rendszer tarthatatlan, és egyébként is kőkemény lehúzás!
Ébredjetek Magyarok! HARCRA FEL!!!

Andrea967 # 2010.12.08. 01:15

4 perc 6 ezer Ft.

19:56 - i időponttal fizetési felszólítást kaptam,tegnap este a Jókai utcában. Este 8 órára voltam hivatalos, sikerült pontosan érkeznem, és kb. 15 m-re az étteremtől leparkoltam. :-)
Őszintén mondom, eszembe sem jutott, pár perc parkolási díjat fizetni (mert nem is lehet!!!)csak másnap reggel 8 óra után valameddig. Tudtam, hogy vacsora után nem alszom az étteremben.

1.)GRATULÁLNI szeretnék a Centrum Parkolórendszer Kft.-nek, hogy ilyen lelkiismeretes és SZEMFÜLES munkatársai vannak!!! Remélem,az én 27 Ft-os parkolási díjam helyett fizetendő minimálisan fizetendő 100 Ft meg nem fizetése után kirótt 6.000 Ft díj után megsimogatják a buksiját.

2.) Mi a módja annak, hogy a többszöri kp. túlfizetésemet (én nem vagyok sem jövendőmondó sem gazdag),ill. SMS-en keresztül fizetett túlfizetéseimet (mert elfelejtettem a "stop2 szót elküldeni) visszakapjam???
Vagy egyszerűen küldjek fotót, hogy "akkor" már rég otthon voltam? Bizonyítsák be, hogy nem???

3.) Mivel a túlfizetés mögött nincs szolgáltatás, e rendkívüli bevétellel hogyan módosítja társasági adóalapot a Társaság? Ez a túlfizetés ingyenesen átadott/kapott eszköz....

Lehet hogy 7:59-ig vissza kellett volna mennem és befizetnem 100 Ft-ot? Mert akkor a KIFIZETETT VÁRAKOZÁSI IDŐT 5 percen belül kiegyenlítettem????
EZ most komoly????
Egyszerűen felháborít a 4 perc hiány miatt fizetendő 6.000 Ft.

tszent # 2010.12.06. 15:20

09.29-én leírt parkolásra pénteken, megkaptam a 17500ft-os felszólítást, azon a címen, hogy nem fizettem be a pótdíjat. A levél hátoldalán az elszámolás befizetett összeg 1100ft 1200ft-ot küldtem nekik. Most adtam fel a postán a fellebezést, hogy ha fozettem milyen alapon büntetnek 15000ft-ra, ill.
a könyvelésükből hova lett a száz Ft.Kisebb csalásér közértet zárnak be.Mellékeltem a csekk másolatát és a
rendeletet amire hivatkozva, én hiszem, hogy csak ennyi jár.
Kezdem úgy gondolni, hogy a demokrácia, nem itt van.
Mert az vicc, hogy megszavazzák a parlamentben a parkolás rendjét, majd az önkormányzat saját jogkörébe adják ki a büntetés mértékét.
Jópofák, és én nagyobbat szívok.