Kötelező biztosítás


FDToth # 2017.03.27. 12:31

Uniqa.

Az ajánlatban a baleseti adó nélküli összeg szerepel. Abból nem tudom meg, hogy pontosan mennyit kellene fizetnem (persze telefonon és írásban megmondják azt, hogy mennyi), de én bejátszanám azt, hogy csak azt fizetem, ami rajta van, a többit majd a biztosító, az ő hülyesége, hogy nem írja rá, majd ő befizeti az államnak a saját zsebéből, rám nem terhelheti, hiszen olyan ajánlatot adott, amiben nincs baleseti adó!

drbjozsef # 2017.03.27. 10:38

Melyik ez az okos biztosító?

Én nem ismerem a tövényt pontosan, de szerintem ezt a biztosítónak KELL beszednie (most lusta vagyok rakeresni, a jogtaron biztos fent van a hatalyos), és abban is biztos vagyok, hogy ha kevesebbet fiztesz be, mint kellene, akkor a biztosítónak kötelező elutalnia a baleseti adót az államnak, és a biztosításban lesz hátralékod, nagyon durva fedezetleségi díjjal bevasalva rajtad.

Fizesd be mindet, különben magadat szivatod vele.

Ez vagy valami parki hülye biztosító, amelyik így akar előnyhöz jutni a reklamokban, vagy az árgépeken, vagy ritka köcsög, ha direkt csinálja, hogy utána lehúzhasson.

FDToth # 2017.03.27. 07:30

Tisztelt Fórumozók,

alkuszon keresztül, neten kötöttem biztosítás (KGFB). A biztosító megküldte az ajánlatot, de ebben a baleseti adó nem szerepel, csak a biztosítási díj.
Megkérdeztem a biztosítót, hogy akkor mégis honnan tudjam, hogy pontosan mennyit kell fizetni. Erre leírták, hogy mennyit. Arra a kérdésre, hogy az ajánlatban miért nem szerepeltetik a baleseti adót azt a választ kaptam, hogy az ő társaságuknál nem szerepel az adó díja(?).
Én abból indulok ki, hogy az ajánlatban szereplő összeget kell fizetnem, ha nem írnak bele mást, akkor azt nem (függetlenül attól, hogy a baleseti adó kötelező), ha ennyire hanyagok, akkor ők állják ezt a díjat az ügyfelük helyett.

Válaszokat előre is köszönöm!

tunde65 # 2016.09.29. 20:17

2014.09.03.-án vásároltam az autómat.
A kötelező biztosításom azóta egy biztosítónál van.
2016.07.07.-én kaptam a biztosítótól egy ajánlatot az elkövetkező biztosítási évre, ami közel hasonló összeg volt mint az előző évben.
Kedvező díj miatt nem váltottam másik biztosítót, azaz nem mondtam fel a szerződést így 2016.08.15..-én meg is kaptam a biztosítási kötvényt.
Majd 2016.08.23.-án újabb kötvényt kaptam, amit őszintén szólva már meg sem nyitottam. Ugyanazzal az általános kísérő szöveggel érkezett mint a korábbi, semmi nem utalt arra, hogy a megemelték a biztosítási összeget. Pedig mint később kiderült, 30 %-kal megemelték a díjat.
Szóval én nem vettem észre a díjemelést, és 2016.09.01.-én befizettem a az ajánlat és az első kötvény szerinti összeget.
2016.09.27.-én kaptam egy fizetési felszólítást, hogy tartozásom van.
Válaszoltam, hogy a díjat időben befizettem, csatoltam a kötvényt és a befizetés igazolását.
Másnap felhívtak, hogy az ő hibájukból az első díj megállapítás alkalmával olyan kedvezményt vettek figyelembe, amelyre nem voltam jogosult.
Tudják, hogy ők hibáztak, ezért felajánlották, hogy közös megegyezéssel szüntessük meg a biztosítást, ha nem akarom a magasabb díjat megfizetni.
Lehetséges ez a biztosítási forduló napját követően? Nincs ennek valamilyen hátránya? Pl. nem lesz folytatólagos a biztosítás?
Köteles vagyok e elfogadni a magasabb díjat, amelyet a fordulónap előtt 12 nappal küldtek meg, úgy, hogy fel sem hívták a figyelmemet a díj emelésről, díjváltozásról?
Segítséget előre is köszönöm!
Tünde