Mitsubishi Colt motorcsere


Atis77 # 2017.01.09. 19:01

Egyszerűbb ha komplett autót cserélnek. Amúgy kell átalakítási engedély, + terveztetni is kell, ha az adott modellt olyan motorkóddal gyárilag nem szerelték.

dogave # 2017.01.08. 18:07

Üdv!

Nem általánosságban kérdeznék a motorcsere jogi részéről, hanem konkrétan, adott típushoz kapcsolódóan, ugyanis nem tudom, kellene-e átalakítási engedélyt kérnem (típus azonos motornak számít-e, vagy nem), illetve ha kérek, megadják-e.

Adott egy modellfrissítés utáni (2008-tól gyártott) Mitsubishi Colt, 1.3-as benzines motorral. Több okból is szeretném megtartani a felépítményt, viszont a motort dízelesre cserélném, csakhogy a modellfrissítés utáni változatot nem adták ki dízelmotorral, csak a korábbi, 2004-től gyártott változatot. Ettől a ténytől eltekintve kompatibilisek egymással, ugyanaz az alváz, ugyanott vannak a rögzítési pontok, stb.

A kérdésem tehát az, hogy ha egy régi verziójú Colt tulaja hajlandó lenne velem elcserélni a motort, kell-e átépítési engedélyt kérni, vagy elfogadják anélkül, és elég műszakiztatni őket? Illetve ha átépítési engedély szükséges hozzá, ki fogják-e adni? Mivel ugyan mindkét motor Euro4-es, de az egyik benzin, a másik dízel, és azt olvastam, hogy az átalakítás során nem romolhat a környezetvédelmi besorolás.