Gépkocsi visszavétel lefoglalásból


gerbera317 # 2017.03.08. 11:29

Bérleti díjat bérleti szerződés nélkül? Aztán hogyan?

Atis77 # 2017.03.08. 10:03

Szerintem nem fizess semmit, inkább te követelj tőle bérleti díjat a 2 év használatért.

samu18 # 2017.03.07. 12:30

Tisztelt Fórumozók,

Az alábbiakban szeretném a segítséget kérni:
2 éve hamis adás-vétellel lekerült a nevemről egy gépkocsi, amit az új tulaj el is adott egy úriembernek. A körülményeket nem részletezném, a lényeg, hogy nem tudtam megakadályozni, de feljelentést tettem. A nyomozás most zárult le. Január végén a mostani tulajnál lefoglalták a gépkocsit, elvitték a kulcsait, papírjait. Most az eljárás a végéhez közeledik, megszüntették a foglalást azzal, hogy a mostani tulajnak vissza kell szolgáltatnia a kocsit a részemre. A tulaj folyamatosan költött a kocsira, azonban ezek a felújítások nem pár hete történtek, hanem hónapokkal, max 2 évvel ezelőtt. A tulaj közölte, hogy rákell fizetnem a gépkocsira, mert növelte az értékét az a felújítás, amit ő eszközölt a megvásárlás óta.
Én úgy gondolom (és más hozzáértők is), hogy nem fizettethetik ki a teljes javítást, hiszen azóta ezek a javítások koptak, én is veszítettem a kocsi értékéből, hiszen már ő használja 2 éve, ergo nem ugyanazt az állapotot kapom vissza, mint amivel ő elvitte. További probléma, hogy azt a gumit, amivel ő elvitte a kocsit, kidobta már, mert állítólag rossz volt. Most egy téli gumi van a kocsin, azt is kiakarják fizettetni, amikor is véleményem szerint nekem ezért nem kell fizetnem, hiszen ez ergo jár a kocsihoz. Ő is gumival vitte el a kocsit, gumival is kellene vissza adnia.
Az ügyvédemmel történő egyeztetés folyamatban van, de kíváncsi vagyok mások véleményére is, ugyanis perrel fenyegetnek abban az esetben, ha nem fizetek rá a kocsira.

Köszönöm!
samu