Gyorshajtás bizonyítása


gerbera317 # 2017.05.08. 06:24

Szerintem ne itt jogászkodj, hanem a tettek mezején. Úgyhogy munkára fel, aztán majd számoj be az eredményeidről.
A fórum olyan dolgokat tárgyal ki, amik úgy kezdődnek, hogy "van egy problémám, mi a megoldás?". Neked ezzel szemben nem problémád van (bár csalóka módon ezzel kezdted), hanem ötleted. Olvass bele más topikokba, és vedd észre, milyen pillanatok alatt elhajtják az ilyen ötletelőket.

Richwater # 2017.05.05. 21:02

Tegyük fel, az autóm fedélzeti kamerája rögzíti, azaz van róla felvétel.

gerbera317 # 2017.04.24. 11:13

És hogyan bizonyítod? Ha a rendőr szeme láttára történik ilyen, akkor utánaered, megállítja, inétzkedik ellene. Hasonló a helyzet, ha arra alkalmas kamera rögzíti az eseményt, csak olyankor az intézkedés nem helyszíni, hanem közigazgatási. De mit tudsz te tenni, ha ilyet látsz? Betelefonálsz, hogy "most előzött meg jobbról egy piros pözsó"?

Richwater # 2017.04.23. 14:05

Azt értem alatta, hogy látja a szabálysértést és szeretne tenni valamit az ilyeneket elkövetők kiszűrésére. Tudja, hogy természetes okból ezeket nehéz megfigyelnie a hatóságoknak. Tehát, milyen helyzet és körülmény, illetve bizonyíték lehet elegendő?
Nem gondolom, hogy életszerűtlen az, amikor valaki 180-ás sebességgel előz a leállósávban, másnak pedig az jut az eszébe, hogy valahogy ki kéne szűrni az ilyeneket.

gerbera317 # 2017.04.13. 12:11

Milyen eszköze lehet a tudatos állampolgárnak ilyenkor

Mit értesz "tudatos" állampolgáron? Közlekedési szabályszegés esetén az állampolgári feljelentés akkor életszerű, ha a szabályszegés a társadalomra kiemelten veszélyes (mert pl. a lakó-pihenő övezetben 100-al repesztenek a labdázó gyerekek mellett), vagy a feljelentő állampolgár érdekei konkrétan sérültek a szabályszegéssel (például a garázsa elé parkoltak, vagy a lakótelepi parkolóhelyeket teherautók foglalják éjszaka (ilyet tilos közterületen tárolni), és az ott lakók autóinak már nem jut hely).

Richwater # 2017.04.10. 19:00

Kedves fórumozók,

Egy elvi problémához kérnék tanácsot.

Közúton közlekedve tapasztalható a legtöbb gépjárművel elkövetett szabálysértés (gyorshajtás, leálló sávban közlekedés, jobbról előzés, piros lámpán áthajtás, stb.) úgy történik meg, hogy azt a rendőrség gyakorlatilag nem veheti észre, ha nem éppen egy véda kameránál vagy a szemük láttára történik.

Milyen eszköze lehet a tudatos állampolgárnak ilyenkor, hogy az elkövető megkapja méltó büntetését. Feljelentést tehet, de milyen bizonyítékokat kell szolgáltatni a rendőrség számára, amik elegendőek ahhoz, hogy ügy is legyen belőle. Szabálysértésenként más és más lehet elegendő.

Fedélzeti kamera videó felvétele mire elég?