monalisa 1: Szánalmas vagy! Értelmetlenül kavarsz,aztán végre tovább állsz.Részemről gratulálok egyetlen jó döntést hoztál ,hogy innen eltávoztál.
Fórum → öröklés és családjog régebbi elöl új hozzászólás
Nyugdíj halál után
Mond te ennyire érthetetlen vagy?! Ez egy jogi fórum, ha bármi panaszod van azt MEGFELELŐ helyre írd meg és ne ezt a fórumot szemeteld tele. (A "megfelelő" hely alatt értem: parlament, kormány, szakszervezet, érdekképviselet, média stb.)
Tehát nem "az ukránok" miatt lett kevesebb a pénzed hanem mert a kormány megváltoztatta a rokkantság/fogyatékosság mértékét, elbírálásának feltételeit.
Amúgy csak hogy tudjad: engem is kedvezőtlenül érint a dolog, mégsem írok ide-oda, összevissza.
Minden jót.
Részemről vége.
monalisa 1 Kinek áll érdekében szót emelni a csalók mellett? Én nem mondom,hogy te is érdekelt vagy ez ügyben,de hidd el:
nagyobb szükséged lesz arra,hogy a saját nyugdíjadat féltsd,mint máséba belepofázz! .Nagyon sok a negatív megnyílvánulásod ilyenektől szakad szét Magyarország és a hozzád hasonló sok-sok negatív kapzsi embertől.
ISTEN ÓVJA MAGYARORSZÁGOT!
Nem a nyugdíjfizetőket "lopták meg" hanem az államot, tehát nem emiatt csökkent a nyugdíjad.
Lyonee ! 1962-CCCP egyezményt Magyarországon alkalmazni
2013-ban nagyon sok visszaélésre ad lehetőséget !
Az az Ukrán állampolgár aki jogosult magyar nyugdíjra
ha már nincs az élők sorába,ki fogja Ukrajnából bejelenteni,hogy elhunyt?
Érdemes lenne utána nézni 120 évesen hányan kapják magyarból a nyugdíjukat.
Kinek áll érdekében bejelenteni,hogy elhunyt?
Vagy a hozzátartozók kapják a nyugdíjat míg világ a világ?
Felelősségre vonni ezért Ukrajnába senkit nem lehet!
Igazad van ez tényleg szemétség, ez a magyar nyugdíjfizetők
meglopása.
Peti80!
Előrefizetik a nyugdíjat, jogos a visszakövetelés a decemberi hónapra.
glória88!
Teleszemetelted az összes nyugdíjas topicot.
Ne provokálj!
http://www.pestmegyei-hirhatar.hu/…agyar-hatart
monalisa 1
A nyufig tájékoztató nem zárja ki,hogy a tényeket is hozzá olvasd !
JOGÁLLAMBAN ÉLÜNK?
Olvasd el a Nyufig tárgyi tájékoztatását.
Bocs monalisa 1 A félinformációs hozzászólásaiddal megtéveszted a segítséget kereső, kilátástalan helyzetbe került, bajbajutott embereket.
Ezeket mérlegeld mielőtt hozzászólsz!
Ez megtévesztés kategória.
NEM GONDOLOD?????
Az "úgy tudom" kifejezést egy másik topikban írtam le.
Üdv.
Bocs monalisa 1 te írtad,hogy ÚGY TUDOD.
JOGÁLLAMBAN ÉLÜNK!
A jogtalanul felvett pénzt vissza kell fizetni, ezt itthon a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság be tudja hajtani, azt hogy Ukrajnából hogyan/miként is, azt ne tőlem kérdezd.
monalisa 1 Csak egy kérdésemre felelj/ DE ÚGYSEM FOGSZ/
Az ukrán nyugdíjas halála után érdekében áll e a hozzátartozójának lejelenteni,hogy elhunyt ekkor és ekkor a nyugdíjra jogosult. Vagy amíg világ a világ kapja az ellátást!
A jogtalanul kiutalt külföldi nyugdíjakat kitől követelik vissza?
JOGÁLLAMBAN ÉLÜNK!
Illik előbb kontrollról alá venni amit "szólni" kívánunk.
Laikus hozzászóló!
ESZEMLESZ pártot alapítok és nem dőlök be.Szólás szabadság van.
JOGÁLLAMBAN ÉLÜNK!
gloria88
Amit egy újság leír azt javasolt fenntartással fogadni...
A www.onyf.hu honlapon részletes ismertető van az egyes nemzetközi szociálpolitikai/szociális egyezményekről melyeket vagy a magyar állam kötött az adott országgal, vagy EU előírások alapján azok kölcsönös betartása.
Jutus86
Tudtommal a túlélő házastársnak csak abban az esetben jár özvegyi nyugdíj ha az elhunytnak volt saját jogon nyugdíja. Javaslom írj e-mailt és kérdezz rá. www.onyf.hu
----- laikus hozzászóló
http://www.pestmegyei-hirhatar.hu/…agyar-hatart
Ellenőrizhetetlen kik veszik fel ezeket a nyugdíjakat mekkora csalás van mögötte.
Ukrajnából senki nem jelenti le,hogy elhunyt a hozzátartozója .Jogtalanul ömlik kifelé az országunkból a pénz azoknak, akik egy fillért nem fizettek a tb kasszába.
Magyarországon az évtizedekig dolgozó népnek nincs becsülete.Annyi nyugdíjat kapnak,hogy éppen éhen nem halnak.
JOGÁLLAMBAN ÉLÜNK!
Kedves Fórumozók!
Segítséget szeretnék kérni, abban a témában, hogy nagymamám nemrég hunyt el és ő csak házastársi pótlékot kapott. A kérdésem az lenne, hogy nagypapám így is jogosult-e az özvegyi nyugdíjra, hogy nagymamám csak a házastársi pótlékot kapta? és ha igen, akkor azt kérvényezni kell-e?
Köszönettel, Judit
Tisztelt Fórumozók!
Lenne egy kérdésem.
Nagymamám november 26-án hunyt el.
December 7-én utalták számára a nyugdíjat, amit egy nemrég kapott levél alapján vissza kell fizetni a Nyugdíjfolyósító Igazgatóságnak.
Kérdésem az lenne, hogy a december 7-én kapott nyugdíja még a novemberi vagy már a decemberi hónaphoz tartozik?
Előre fizetik-e a nyugdíjat, vagy itt is a fizetésekhez hasonlóan a következő hónapban kapom meg az előző havi munkám bérét?
Jelen esetben jogos-e a Nyugdíjintézet követelése?
Válaszaikat előre is köszönöm!
dzsodzso79:
Mint azt előttem írták pont, az elhalálozás hónapjára még jár a nyugdíj.
Tehát az a nyugdíj jogos lett volna.
A posta vezetőjének semmilyen hatásköre nincs eldönteni, hogy jár-e vagy sem, mert ő nem hatósági személy, és nem is tudhatja, hogy tényleg meghalt-e a jogosult.
(Persze más lenne a helyzet, ha hosszú hónapok óta jogosulatlanul vennétek át a nyugdíjat, és ez a postavezető tudomására jut... de akkor is csak jelezheti a nyugdíjfolyósító felé, hogy szerinte mi a szitu, aztán majd ők kivizsgálják)
Nincs elveszve az az összeg, legfeljebb később fogjátok megkapni, a hagyatékátadás során.
skatchy!
Az elhunytat (illetve a hozzátartozóját) arra a hónapra illeti meg a részére járó nyugdíj, amelyikben elhalálozott. Ezt nem befolyásolja, hogy a hónap elején vagy a végén történt a sajnálatos esemény....
A Nyugdíjfolyósítónak pedig 15 napon belül be kell jelenteni a változást.
A folyószámlán az összeg már 12-én ott van (vagy hamarabb is)
Nem tartom valószínűnek, hogy méltányosságból csökkentenék a visszafizetés összegét, esetleg részletfizetést engedélyeznek.
Tisztelt Szakértők!
Tanácsot szeretnék kérni, az ügyemben.
A hozzátartozom augusztus 22- én elhunyt. Azonnal kezdtünk intézkedni a hivatalokban. Azonban szeptember 15-én utalták a következő havi nyugdíjat. Sajnos nem vettük észre mert erről lettek fizetve a számlák. Lényegébe lassan lekopott az összeg. Idén kaptuk az értesítést, hogy vissza kell fizetni. Természetesen eleget is teszünk a kötelességünknek,de azt szeretném megtudni, hogy van-e mód, bármilyen méltányossági kérelmet beadni a teljes összeg visszafizetése elkerülésére. Vagy bármilyen módja annak, hogy ne a teljes összeget kelljen visszafizetni. Illetve számít e az bármennyit is, hogy a 15-ei utalások után még élt pár napot a hozzátartozóm?
Nagyon köszönöm a segítségüket!
Tisztelt szakértők.
Nagymamám 02.13.-án elhunyt.A posta vezetője erről éretesült valakitől és 02.15.-én visszaküldte a nyugdíjat a folyósítónak amit aznap kellett volna kézbesíteni.
02.16.-án fel szerettük volna venni de akkor mondta hogy visszaküldte.Jogosan küldte vissza hallomás alapján?
Köszönettel Zsolt