Kérvényezhetem a gyermekelhelyezés megszüntetését?


SolnesM # 2018.05.18. 10:02

de tudomásomra jutottak olyan tények amik lehet ezt sem teszik lehetővé, szóval nem tudnék hova költözni"
” Miért ne ?

Bérelni kell egy lakást - lakrészt a pénztárcának megfelelőt !

ObudaFan # 2018.05.14. 04:55

Azért, mert szerinted együtt kellene maradnotok, még nem fogja a keresetet elutasítani a bíróság, ha a másik fél meg nem szeretne együtt maradni veled.
Nem kérheted a sorrendet és nincs is összefüggés ilyen szempontból, mert nem a szülői felügyelet rendezése akadályozza meg, hogy rendezd a lakáshelyzetedet.

r_gyemant # 2018.05.13. 20:24

Gyermek elhelyzési perben kérhetem a bíróságtól, hogy mielőtt a gyermekelhelyezésről dönt, előtte az élettársi kapcsolat megszüntetését rendezze el és a vagyoni dolgokat illetve a lakáshasználatát? Nekem nincs más ingatlanom, maximum édesanyámhoz tudnék elköltözni, de tudomásomra jutottak olyan tények amik lehet ezt sem teszik lehetővé, szóval nem tudnék hova költözni.

r_gyemant # 2018.05.13. 20:19

A következő a helyzet, a másik szülő, rá akar venni, arra nem szépen, hogy írjam alá az egyességét, amelyben ki van mondva a váltott gyermekelhelyezés, és az én elköltözésem a közösen lakott ingatlanból(szívességi lakáshasználattal vagyok az ingatlanban természetesen a teljes ingatlant is magának akarja, pedig több mint 12 éve vagyunk együtt stb.), és ő utána vígan nevelné a gyerekeket velem tovább, és akkor megszűnne a gyermekelhelyezés szerinte, illetve valóságosan is, hisz az ügyvédje elmondta a bírónőnek, hogy ha megegyezés van kettőnk között akkor a pert megszüntetik (ő a felperes). A mai napig egy családként üzemelünk, a szexuális kapcsolatot kivéve, mert azt nem vagyok hajlandó ilyen körülmények között, de ha a másik félen múlna akkor lenne. Persze ezt nehezen tudom bizonyítani, hiszen mindent tagad, és azt adja elő, hogy ő bizony nem akar együtt élni velem. Viszont kettősen kommunikál, nekem békülést mond,persze burkoltan a bíróságnak meg azt kommunikálja, hogy szétválunk, és hogy nála legyenek elhelyezve a gyerekek. Természetesen több rendőrségi ügyet is indított ellenem, és folyamatosan provokál, sajnos egy csapdájába bele is estem, amiből remélem jól tudok kijönni. Szóval én úgy gondolom ebben a helyzetben a keresetet akkor el lehetne utasítani, hiszen egy lakásban neveljük a gyerekeket és az életközösségünk nem szűnt meg, annak ellenére, hogy felperes megtesz mindent annak érdekében hogy ez így tűnjön.

ObudaFan # 2018.05.13. 08:27

A megszüntetést biztosan nem. Ha teljesen alaptalan lenne a kereset, akkor sem megszüntetést, hanem a kereset elutasítását lehetne kérni. Ugyanakkor őszintén szólva nehezen tudok elképzelni olyan helyzetet, amikor az egyik szülő kinyilvánítja, hogy nem kívánja tovább a gyermeket a másikkal együtt nevelni és erre a bíróság nem dönt a szülői felügyeletről.

r_gyemant # 2018.05.12. 04:58

Tisztelt ügyvédek!

Az ügyben kérdeznék, hogy az általam felvázolt helyzetben kérvényezhetem e a bíróságot arra, hogy a gyermekelhelyezési pert megszüntesse.

Az ok amit fel tudok hozni, hogy a felperessel még mindig egy lakásban vagyunk, nekem nincs is szándékomban innen elköltözni.
A gyerekeket most is közösen neveljük a teendőket is együtt látjuk el, habár felperes sok mindenből ki akar zárni, de ez nem jelent számomra sok problémát, mert fel tudok ellene lépni.

Egy gazdasági közösséget alkotunk, felperes az ingatlan után fizetendőket fizeti, én pedig az étkeztetést, ő még fizeti a gyerekek külön óráját én pedig a háztatást vezetem. Pont mintha egy életközösség részesei lennénk, csak éppen több konfliktussal. Szexuális viszony nincs közöttünk ugyan, de felperes többször utalt arra hogy ezt is szeretné, illetve többször közeledett felém.

Szóval ebben az esetben kérhetem a per megszüntetését, mert alaptalan a gyermekelhelyezés kérelme, hiszen egy lakásban lakunk és a gyerekeinket együtt neveljük.

Köszönöm válaszukat.