gyerektartás


Zsugabubus18 # 2018.07.01. 16:58

Nem a nadrágját akartam volna leperelni, eszem nekem is van. Csak míg a közös házban voltunk, addig se tepert a gyerekeihez. Tudom, neki nem jelent nagy érvágást ha nem látja hetekig a gyerekeit. Telefonon se keresi őket soha. Sajnos, ő ilyen apa.

Burn Out # 2018.07.01. 16:15

Zsugabubus18:

  1. a plusz jövedelmek beleszámítanak
  2. a tartásdíjat konkrét összegben kell meghatározni és nem pedig százalékban
  3. nagyobb kiadások felét lehet kérni, ha azok indokoltak
  4. ha a tartásdíjban nem tudtok megegyezni, akkor a bíróság állapítja meg

Ő már közölte hogy havi 1 láthatást tud vállalni, mivel drága a benzin :(, tehát a saját pénztárcáján spórolni akar, úgy gondolom, nekem több jár.

Persze, persze, neked mindenből több jár. Pereld el az utolsó nadrágját is, aztán majd elmegy feketén dolgozni és lóf.szt se fogsz kapni havonta.

A kapcsolattartásra amúgy ki is a jogosult? Te vagy a gyermekek? Ha szeretnéd, hogy többet találkozzanak, akkor engedj a tartásdíjból. Ja azt nem, mert neked az jár...

Lehet kérni személyes találkozó nélküli kapcsolattartást telefonon, messengeren is.

Zsugabubus18 # 2018.07.01. 13:37

Üdvözlöm Önöket!
Az alábbi ügyben szeretném a segítségüket kérni.Válunk a férjemmel és van két kiskorú gyermekünk, akik most velem élnek a szüleim házában. Férjem állami cégnél dolgozik, fogalmam sincs mennyi a nettó fizetése pontosan, mivel elég sok plusz dolog jár még neki. Mivel nem 8 órában dolgozik és folyamatos a műszak, ezért mindenféle pótlékot is kap. Továbbá oktatói kinevezése is van és alkalomadtán, mikor a felettes úgy akarja tanfolyamokat tart a beosztottaknak, emelt óradíjért. Érdeklődnék, hogy ezek a plusz bevételek beleszámítanak-e abba az összegbe ami alapján megállapítják a tartásdíjat? Illetve, ha a bére sosem fix, lehet-e kérni %-os tartásdíjmegállapítást? Nem mindegy, hogy a 170.000-nek fizeti a 40%-át vagy a 400.000-nek. Most egyelőre havi 80.000 Ft-ot utal a 2 gyerekre, de én ezt szeretném feljebb emeltetni. A közös házban ő maradt, hitel nincs rajta, értéke kb. 35-40 millió forint. ( A vagyonmegosztás fórumba is írtam, ott a ház kifizetéssel kapcsolatban tettem fel kérdéseket)
Van-e értelme a tartásdíjon felül még bármilyen kitételt belefoglalni a megállapodásba? pl: beiskolázási,beóvodázási kiadásba beszállni vagy nagy összegű kiadásba köteles beszállni( fogszabályozó,szemüveg, tábor) ?
Egyelőre gyes-en vagyok, a régi munkahelyemre nem tudok visszamenni, mivel messzire költöztünk. Ő már közölte hogy havi 1 láthatást tud vállalni, mivel drága a benzin :(, tehát a saját pénztárcáján spórolni akar, úgy gondolom, nekem több jár.
Amennyiben nem tudunk megállapodni a tartásdíjban, hogy lesz az ügymenet?
Köszönöm megtisztelő figyelmét és várom válaszát!

ObudaFan # 2018.06.27. 10:28
  1. Amíg a per tart.
  2. Köteles megjelenni és mivel szerintem ez a családi viszonyon alapuló vagyonjogi ügy körébe tartozhat, lehet olyan értelmezés, hogy nem tagadhatja meg a tanúvallomást-
villingen # 2018.06.27. 06:40

Üdv.
A volt férjem gyermektartás megszüntetésére pert kezdeményezett,mert ismételten nem akar fizetni gyermekére.A lányom fiatal felnőtt 21-éves,és még nappali tagozaton tanul,velem lakik.Emiatt a kereset miatt a bíró felfüggesztette a gyermektartás-díj fizetési kötelezettségét,és már egy éve megy a per.
A kérdésem a következő lenne;1 meddig tarthatja vissza a gyermektartás fizetését-évekig húzhatja?-2,a lányom,ha nem akar tanúskodni szóban a bíróságon mert a felek a szülei,de írásban már nyilatkozott,és egyszer már megjelent-de akkor a bíróság hibájából nem értesítették hogy a tárgyalást elnapolják-így ő többet nem hajlandó megjelenni.Tanúvallomás megtagadására jogosult-e?Köteles-e még megjelenni?Válaszukat köszönöm!

Kovács_Béla_Sándor # 2018.06.12. 18:05

Tartásdíj végrehajtását - legalábbis a munkabérletiltást - hátralék nélkül is lehet kérni. De a "rendes" végrehajtás elrendelésének sincs alsó limitje, meg nem is vizsgálja a bíróság a végrehajtási lap kiállításakor, hogy valóban tartozik-e az adós.

A hat hónap éppenséggel a maximális időtartam, ameddig visszamenőleg lehet kérni a végrehajtást. Vagyis ha hét hónap után kér végrehajtást a jogosult, akkor egy havi díjra már keresztet is vethet.

K.Ö. Ágica # 2018.06.12. 17:43

Húúú, ahány ügyvéd, jogász, mind mást mond! Két hónapja tart a dolog (tehát eddig 2x fizettem 7001 Ft-ot), tehát ha úgy nézzük egy hónap lenne elmaradva! Egy hónapért lehet indítani bmit is? Egy hónap miatt elmehet a behajtóhoz? Minden ehhez kapcsolódó dolog 6 havi gyerektartás elmaradásáról szól.

Kovács_Béla_Sándor # 2018.06.12. 17:24

7. éve tart a válás...
Ne bohóckodjunk már! Legfeljebb a vagyonjogi per.

Kovács_Béla_Sándor # 2018.06.12. 17:24

Mit értesz a siker alatt? Hogy elrendelik-e a végrehajtást? Elrendelik. Hogy lefoglalja-e a végrehajtó minden foglalható vagyonát? Lefoglalja.

Grave7 # 2018.06.12. 17:22

@K.Ö. Ágica: Van tartozás, tehát joggal kérheti annak megfizetését.

K.Ö. Ágica # 2018.06.12. 17:01

Üdvözlet mindenkinek!

A férjemnek első házasságából gyermektartási kötelezettsége van. Most jelenleg börtönbüntetését tölti és ügyvéd tanácsát kikérve én fizetem a gyerektartást az eredeti öszzeg 50%-át +1 Ft-ot. Most a volt feleség fenyegetőzik, hogy behajtóhoz megy. Ön/Önök szerint "sikerrel" jár?

Rozinante69 # 2018.06.12. 16:27

Üdvözlet mindenkinek!

Jogi segítségre van szükségem. 7. éve tart a válás...Az elsőfokú Járásbíróság 50.000 forint gyermektartást ítélt meg, egy gyermek után. Felperes külföldön dolgozik, ezért is a magasabb összeg. Alperes fellebbezett. Törvényszék 70000 forint gyerektartást ítélt, figyelembe véve, felperes külföldi munkavégzését (magasabb kereset), gyermek a nagyszülőknél lakik alperessel és alperes beadott egy orvosi papírt, mely szerint a gyerek súlyos fogyatékos, tejérzékeny.

Több sebből vérzik a történet. Először is a Járásbíróság 6 évig nem fogadta el a benyújtott orvosi igazolást, egy másik orvostól hozott igazolást viszont a Törvényszék egyből figyelembe vett, annak fényében, hogy alperes kijelentette a bíróság felé is, hogy nem riad vissza hálapénz adásától. Tehát fenn áll a lehetősége, hogy ily módon szerzett, hamis igazolást 6 év után. Ráadásul felperes hiába jelezte a bíróságok felé, hogy a gyermek folyamatosan fogyaszt a jelenlétében tiltólistán szereplő ételeket, ezektől semmi baja, nem vették figyelembe.

A gyermek nem a nagyszülőknél lakik, hanem alperes saját tulajdonú lakásában, melyet 2,5 éve vett. Erről egyik bíróságot sem tájékoztatta, pedig első fokon és másodfokon is rákérdezett a bíró, mert alperes azt adta be, hogy a szülei így segítik. A láthatási végzésben az van leírva, hogy a gyermek átadás/átvétel helye az alperes lakhelye. Itt is adja át a gyereket megtévesztően felperesnek, itt is veszi vissza.

Kérdésem:

  • van e lehetőség jogorvoslatra vagy panaszra?
  • hova kell benyújtani?
  • ezeket a felmerült ellenérveket fel lehet-e használni ez ügyben?

Köszönöm a választ,
Üdvözlettel

vi555555 # 2018.06.04. 14:04

Köszönöm a választ. És akkor jár a gyerektartás vagy nem?