Kiskorú veszélyeztetése


kaméleon # 2011.01.14. 12:55

Ha annyira szeretnél vitatkozni – bár belátásnak reménye nincs – legyen:
Az óvoda iskolai tájékoztatási kötelezettségnél kicsit kevered a dolgokat, de elnézem neked. Pont én voltam aki azt tanácsolta, hogy igenis kérjen tájékoztatást, mert kötelessége adni minden oktatási intézménynek, hacsak végzés nem terjed ki rá.
Ha már idézni próbálsz, legalább legyél autentikus.

Valóban rosszul emlékeztem, hiszen nem iskola, hanem bölcsőde kötelezettségét akartad bírósággal – szülő kérelmére – megvonatni.
Mivel a kereső nem sok időt vesz igénybe, nem fáradtság, hogy a kérésednek eleget tegyek. Tehát, neked „autentikusan”:

sió # e-mail 2010.12.06. 13:37 (Gyerektartás és láthatás)
Kérd a bíróságot a bölcsődei tájékoztatási kötelezettség végzésben történő tiltására.

Mivel annak magyarázatát gondosan kerülöd, miért adtad ki magad jogásznak, ezért feltételezem, hogy csak „véletlen” volt, mint laikusnak, felhívom arra a figyelmed, hogy itt arra buzdítottál valakit, menjen bíróságra, és vonassa meg egy egész intézmény, jogszabály által előírt kötelezettségét. (Valóban, biztos siker várja az illetőt.)

Ezért lehet, és kell feljelentést tenni, mert így a bírság könnyebben megy.
Nem vitatkozom. Kérlek. Mindent lehet. Tegyél, és tegyen mindenki más is, aki szeretne az egyébként sem kevés pofára esés mellé újakat szerezni. Ezt mondtam az előzőekben is.

ha valamit is konyítanál hozzá, akkor nem idézgetnél nekem 1950 es paragrafusokat, hanem észrevennéd, hogy 2011 van
Tudom, sajnálatos, de az van, hogy a jogalkalmazót nem a naptár érdekli, hanem az, hogy egy-egy ügyre milyen jogszabály vonatkozik. Merthogy, amíg az él, addig, ha űrkorszak van, ha kő, a szerint kell eljárnia. Egyéni érzelmeitől és véleményétől függetlenül. Azért, hajrá, abban igazad van, hogy feljelentést – ettől, és az eredménytől függetlenül – tenni lehet. Mint ahogy az sem tiltott, hogy bárki szervezetet hozzon létre az általa képviseltek helyzetének további rontására.

ha ugyan nem kamu az is, mint a neved! És valódi kiléted!
Egy nick név nem lehet kamu. A valódi kilét sem. Csakúgy, mint az sem, hogy Te „sió” vagy. Viszont az ilyen mondatok jelentősen csökkentik az ember hitelességét – nem kamu véleményem szerint.

Hogy mit szeretnél azzal elérni, hogy bírókat, tanárokat, ügyintézőket, fórumozókat, stb. minősítgetsz „kibukott” jelzővel, vagy éppen mással, azt nem kívánom kutatni, mert egyszerűen nem érdekel. Minden embert jellemez a szóhasználata, a fogalmazása, a szövegében megjelenő indulatai (pl. az is, hogy irigylésre méltó, „kiélvezendő” pillanatnak írjuk le, hogy a gyermekünk másik szülőjét bilincsben, rendőrök által vezetve láthatjuk). Minden értelmes ember képes is ezeknek a jeleknek a vételére. Amiért időnként rád szóltam, az az aggodalom volt, amit az ilyen jelek lefordítására nem képes, amúgy is szerencsétlen sorsú kérdezők iránt érez az ember. Viszont, mivel a változás ilyen esetben méginkább negatív irányú, és pontosan tudom, hogy minden ember – a hivatalos, jogi nyelvezetűnek tűnő, megtévesztően magabiztos handabandázásnak bedőlő is – felelős a saját sorsáért, én feladtam. Rombolj, ha hagyják.
Mivel korántsem vagyok olyan bölcs és józan, mint itt mások, tovább álltam veled szóba, mint kellett volna. Hiba volt, írj bármilyen nagy logikai bukfenccel, bármekkora blődséget, többé én sem követem el.

sió # 2011.01.14. 11:50

kaméleon

Gyámügyes tollából vettem az alábbiakat.

"A gyámhivatal megkísérli gondosan felmérni a valós helyzetet, meghallgat minden érintett felet, együtt és külön-külön is, szükség esetén akár pszichológus is megvizsgálja a gyermeket. Az esetlegesen kiszabott bírság ellen fellebbezni lehet, az eljárás akár hónapokig, kivételesen évekig is elhúzódhat, mindig magában hordozva a lehetőséget arra, hogy a felek között rendeződjék a helyzet, mely esetben a gyámhatóság még a jogosan kiszabott bírság behajtásától is eltekinthet."

Összefoglalva, évek telhetnek el addig, míg egy-egy bírság megszületik végre. Addig a különélő szülő sokszor ki van zárva a saját gyereke életéből.
Ezért lehet, és kell feljelentést tenni, mert így a bírság könnyebben megy.

sió # 2011.01.12. 20:39

Megint észrevettem hogy érdektelen beírást tettél, egy szó sincs benne gyerekről, vagy annak érdekéről. Próbálj erre koncentrálni, ez a legfontosabb!

Elárulom, hogy a gyermekjóléti szolgálatnál lehet esetkonferenciát kérni, ha arra alapos ok van. A családgondozó igenlő véleménye kell hozzá. És mivel ő szervezi meg az egészet aktív részvétele is alap lesz. Az alapos ok pedig adott, ha bármelyik szülő ( gondolom tudod mit jelent a fogalom) ezt úgy érzi. Sőt ha ki van zárva a saját gyereke életéből, akkor nehogy már megelégedjen az ügyintéző okoskodásával, vagy esetleg látszólagos segítségével, miközben az égvilágon semmi sem történik. Felnő a gyerek apa nélkül. De mit is tudsz te erről? Semmit az égvilágon. Akkor se tudtál, amikor dolgoztál, (ha ugyan nem kamu az is, mint a neved! És valódi kiléted!), ha valamit is konyítanál hozzá, akkor nem idézgetnél nekem 1950 es paragrafusokat, hanem észrevennéd, hogy 2011 van.

Az óvoda iskolai tájékoztatási kötelezettségnél kicsit kevered a dolgokat, de elnézem neked. Pont én voltam aki azt tanácsolta, hogy igenis kérjen tájékoztatást, mert kötelessége adni minden oktatási intézménynek, hacsak végzés nem terjed ki rá.
Ha már idézni próbálsz, legalább legyél autentikus. Ha nem megy, akkor ne próbálkozz.

Sajnos nem tudom tényleg kibukott gyámügyes vagy-e, de kíváncsi lennék rá hogy miért velem törődsz, mivel váltottam ki személyes imádatodat, és miért nem a kérdezőkre fecsérled oly drága idődet.

A válaszaimban, megpróbálok segíteni, és nézd el nekem kérlek, de nem a szögletes látásmódot képviselem. Legutóbbi válaszom a kiskorú veszélyeztetése volt. Bizonygatod nekem, hogy kell a büntetés, aztán feljelentés. Elméletileg. De. Ha megteszi a feljelentést, (amit érdekes módon felvesznek a rendőrségen minden további nélkül) akkor utána könnyebben megy a bírságolás is! Mondhatjuk úgy. Akkor lesz birság sok esetben, ha feljelentés van! Ja hogy közben van? Istenem... De ezt el ne mond senkinek sem.

Egyébként nem használom senki szavát sem, sőt kifejezetten elítélem az elvált apák fórumán lévő pár enyhén debil írást is. Gondolom, erre céloztál kedves.
Azonban ha van szemed, akkor nyisd ki, ha van füled akkor hald meg hogy a begyepesedett gyámügyes, vagy bírói hozzáállás elavultsága, egyre jobban tetten érhető itt a fórumon is.

Látogass már át másik topicba, ahol a gyerekük életéből kizárt apák irogatnak, szerinted ezek szerint hülyeségeket.
Tudod, lehet hogy itt nem is rám nincs szükség.

kaméleon # 2011.01.12. 13:56

Jóember! Jogod van azt gondolni, amit csak akarsz. Jogod van felháborodni, panaszkodni. Jogod van másoknak elmesélni a saját tapasztalatodat, és jogod van véleményt nyilvánítani is. Ahhoz nincs viszont jogod, hogy úgy adj egy jogi fórumon másoknak rossz válaszokat, mintha biztosan tudnád a megoldást. Hogy úgy küldözgess – talán tőled nehézkesebben gondolkodó és boldoguló embereket – különböző intézményekbe feljelentéseket tenni, lehetetlen dolgokat kérni, hogy azt sugallod, az jogos, és megfelelő eljárás lesz. Lejáratod őket, mást nem érnek el, és csak az elkeseredésük fog nőni, meg a kívánt eredmény méginkább távolodni.

Például elhitetnéd: gyermekjóléti szolgálatnál a kliens határozza meg, hogy esetkonferenciát tartsanak, méghozzá előírhatja, hogy hívják meg a bírót is. Azt tanácsoltad, hogy valaki kérje a bíróságtól, hogy az óvoda/iskola tájékoztatási kötelezettségét vonja meg. (Ezt a mondatot kb. tudod értékelni magad is.) Már csaknem szerencsétlen Tamás123, (azt hiszem Cs. Csaba) trágár szavait használod a bírók és ügyintézők emlegetésekor, amivel – minthogy tanácsadóként lépsz fel – magát a jogi fórumot is degradálod.

Viszont, arra jutottam, hogy baromira eluntam az emberi hülyeséget, amiből személyesen is találkozom eléggel. Nem kell nekem a világ összes szerencsétlenét megváltani, akitől annyira telik, hogy utánad/utánatok megy, az menjen szabadon. Ezért mondtam, hogy nem javítalak többé. (Nézd el nekem ezt az utolsó szösszeszenetet még, reményeim szerint, ez volt az utolsó.)

sió # 2011.01.12. 13:38

Köszönöm hogy végre hanyagolsz. Egyébként te is tanári végzettségű vagy netán, hogy így a szíveden viseled az ügyet?

Beidézem a lényeget. Ez felett kezdesz te is átnézni.

Mindeközben elsikkad a gyermek érdeke, kiért az egész folyamat beindult, kinek jogainak érvényesítése többnyire felkészületlen kishivatalnokok hozzánemértése, vagy elfogultsága miatt nem lehetséges. A gyerek közben nő, és nem egy esetben elveszíti egyik szülőjét úgy, hogy a gondozó szülő igazi szeretetét sem birtokolta soha. (aki ha igazán, mélyen szeretné, akkor ügy sem volna)

kaméleon # 2011.01.12. 13:21

Btk. / Kiskorú veszélyeztetése / 95. § (4) Aki a bírósági vagy hatósági határozat alapján nála elhelyezett kiskorú és a kiskorúval kapcsolattartásra jogosult személy közötti kapcsolat kialakítását vagy fenntartását a kapcsolattartás kikényszerítése érdekében alkalmazott bírság kiszabását követően is akadályozza, vétséget követ el, és egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Érdekes, az igazságszolgáltatás nem a jogszabályokhoz igazodik már ezentúl, hanem a mókuskerékbe szorult, rosszul házasodó elvált szülők elvárásai szerint fog működni? Az olvasáshoz a szövegértés is hozzátartozik. Ha valaminek feltétele van, akkor annak a feltételnek teljesülnie kell. Aki magáról azt állítja, hogy jogot végzett(?), annak ezt tudnia kellene. A jogalkalmazót nemigen érdekli a laikusok érzelemvezérelt okfejtése, sokkal inkább az őt kötő szabályozás szövege.
(A jogi nyelvezet utánzása meg egyértelműen félrevezető lehet az útmutatást keresőknek, még akkor is, ha a használója helytelenül írja a kifejezéseket.)

A jövőben valaki más próbálja óvni a kérdezőket a sió-féle okfejtésektől, mert én eluntam!

sió # 2011.01.11. 22:16

A kapcsolattartás akadályozása alapos ok arra, hogy 2 meghiúsult, tanukkal igazolható eset után, kiskorú veszélyeztetése címén feljelentést tegyen a jogosult.

Ezzel egy időben érdemes a gyámhivatalnál is bejelentést tenni, (sőt minden esetben be kell jelenteni, a tanuk nevével együtt) azonban a feljelentéshez nem követelmény az előzetesen kiszabott birság, és annak ellenére meghiúsuló kapcsolattartás.

A gyámügy egy helyben topogása, és békéltető tárgyalásai vizsgálatai, (ott dolgozó kibukott tanárok bénázásai) sokszor évekig elhúzódnak, miközben egyetlen kapcsolattartás sem jön létre. A gondozó szülő többnyire viszont váddal él, melyben a legkülönfélébb blődségek vannak felsorolva. Az ügyek sokáig egy helyben állnak, nem egy esetben birság nélkül.

Mindeközben elsikkad a gyermek érdeke, kiért az egész folyamat beindult, kinek jogainak érvényesítése többnyire felkészületlen kishivatalnokok hozzánemértése, vagy elfogultsága miatt nem lehetséges. A gyerek közben nő, és nem egy esetben elveszíti egyik szülőjét úgy, hogy a gondozó szülő igazi szeretetét sem birtokolta soha. (aki ha igazán, mélyen szeretné, akkor ügy sem volna)

Éppen az ilyen, sajnos közhelyszámba menő ügyek miatt lehet, és kell!!! feljelentést tenni.

kaméleon # 2011.01.11. 19:57

A kapcsolattartás akadályozása akkor minősül kiskorú veszélyeztetésének, ha a kapcsolattartás kikényszerítése érdekében már kiszabott bírság ellenére sem tesz eleget a kötelezettségének a szülő. (Btk. 195. § (5)) Nem alkalmakhoz van kötve. Pont ezért baj, hogy a gyámhivatalok nem szabják ki a bírságot akár hónapokig, de akár évekig sem, és ez akadálya az ilyen eljárás indításának.
Ha itt az történt, hogy a hivatal bírságolt, de hiába, és odáig jutottak, hogy még eljárást is indítottak veszélyeztetés miatt, a következő lépés már a gyermek elhelyezésének megváltoztatása iránti eljárás megindítása lenne, nem újabb és újabb feljelentgetés. Elvileg, mert ma nálunk semmi nem lehet biztos.

sió # 2011.01.11. 14:27

erika8033

Egyelőre kiskorú veszélyeztetése áll fenn. (2 elmaradt kapcsolattartás után megalapozottan tehet feljelentést)
Az hogy félt a gyerek, nem mentség az elmaradt kapcsolattartásra.
Gondozó szülőként kötelességed, és feladatod felkészíteni a kapcsolattartásra. Ha ezt nem teszed, akkor annyiszor jelenthet fel a jogosult, ahányszor elmarad.
Sok feljelentés után, sikerrel indíthat pert ellened alkalmatlanság címszóval.
Az hogy kapsz e büntetést egyáltalán, sok tényező befolyásolhatja. A továbbiakban tanúsított együttműködés, tehát normális mederbe terelt kapcsolattartások sokat lendíthetnek a szekereden. A további elmaradt kapcsolattartások sokat ronthatnak ugyanakkor. (akár teljesen is leírhatnak!)
Hála istennek a gyerek érdeke dominál ilyenkor, akinek egyértelmű érdeke a különélő szülővel való kapcsolattartás.

monalisa1 # 2011.01.11. 10:07

erika8033

Minden láthatásra menj egy a gyermekért, és bármennyire is "cirkuszol" az a gondozószülőnek szóló "viselkedés"., meglásd a második-harmadik sarok után meg fog nyugodni és onnantól akár egész jól is sikerülhet a láthatás. Persze azért ezt ne várd automatikiusan, mert sok rosszon ment szegény keresztül az előzőekben.

Tehát nagy türelemmel legyél iránta, a visszaszokás- a megbarátkozás nem egyik napról a másikra történik.

Ha lehet a párod csak passzívan legyen jelen, azaz te és a gyermek egymással, főleg.

Ha megfelelően jársz el a hatóság látni fogja, hogy megbüntetni téged nem lesz ok.

monaLuis
laikus hozzászóló

SimiZoli # 2011.01.10. 19:40

Tisztelt Gabicsek!
Az ötlet nagyon jó!!!
Nekem is eszembe jutott,csak sajnos a törvény nem engedélyezi az "édesanya" bele egyezésével:(
És erre nem kell számítani!Sajnos "anyunak"
az sem gond ha a gyereknek éjszaka félelmei vannak,mert idézem: anyuék szobájából furcsa hangok jönnek,olyan fura nyögés meg lihegés féle!!
Az sem gond,hogy ha valamit nem jól csinál meg agyerek akkor buzinak és hülye gyereknek,vagy éppen rohadéknak kell szólítani!Vagy éppen a takarodj a szobádba utasítással elűzni!
Meg fogok tenni mindent annak érdekében,hogy a kislányomnak ne kelljen többé ilyen bábás módban részesülnie!!!
Köszönöm!!

erika8033 # 2011.01.10. 15:20

Tisztelt szakértők!

Engem kiskorú veszélyeztetésének alapos gyanújával jelentettek fel a rendőrségen( nyomozati szakaszban van az ügy).
A láthatások nem mentek megfelelően, félt a kisfiam elmenni a Gyermekjóléti intézménybe.(ezért többször meghiúsult.)
Több helyen kértem tanácsot mit tegyek, de mindenütt mást mondanak.
Most az lenne a kérdésem, ha még nyomozati szakaszban van az ügy és elviszem a gyereket( azt mondták kössem össze kezét-lábát, tegyük be a kocsiba és vigyük)
akkor megszüntetik az eljárást és nem kapok büntetést?
Másik kérdésem az lenne: ha nem viszem el, akkor a következő láthatást követően is feljelenthet a volt férjem és akkor duplázódik a büntetés? Vagy alkalmatalannak minősítenek mint anya.

Köszönöm a választ!

Gabicsek # 2011.01.09. 19:50

Én egy pszichológiai vizsgálatot javasolnék, fogadhatsz egy pszichológust, aki megcsinálja vele a teszteket, és ad is véleményt. (amikor a gyerek nálad van) Ott a kislány el fogja mesélni az otthoni körülményeket. Ha ez a kezedben van, már léphetsz hivatalosan is.
Ismertem hasonló esetet, mindkét szülőt (anyát és "nevelőapát") elmarasztalták kiskorú veszélyeztetéséért, mert ilyenkor az anya is tettes, mivel mindent elnéz és nem akadályozza meg akár a lelki, akár a testi gyötrést. Ebben az esetben az anya elnézte, hogy a férje a gyereket rendszeresen csak szidalmazta, megalázta, bántalmazta.
Sajnos sok nő van tényleg, aki azért, hogy megtarthassa a "szeretett" férfit, mindent elnéz, még azt is, ha tönkreteszik a gyereket.
De a fürdőszobai dolog kimondottan felháborító, nem kéne annyiban hagyni.
Szóval, pszichológiai vizsgálat a gyereknek, ezt javasolnám, ott minden kiderül. Ezeket a vizsgálatokat szülők jelenléte nélkül csinálják.

SimiZoli # 2011.01.09. 17:52

Kedves hozzászólók!
Köszönöm a hozzászólásokat!
Még azt hozzá tenném,hogy a "nevelő apuka" egy agresszív tudatlan állat aki csak a saját törvényeit fogadja el!
már hallottam olyat is amikor telefonon beszéltem a kislánnyal,hogy a következőt mondta a kicsinek :"Tedd le a kiba..ott telefont mert szájba verlek!"
Sajnos nekik ez is természetes és bevett "nevelési mód"!
Legutóbb azt tették szóvá,hogy agyereket este 9kor nem engedtem ugrabugrálni és inkább ágyba tettem és mesét olvastam neki!
Nekik az is természetes,hogy 23 órakkor ébren van és tv-t néz!Arról már nem is beszélve,hogy még az aláírandó hivatalos iratokat is könnyedén aláírják a nevemben!
És véleményük szerint ezzel sin semmi baj!

kovacsz # 2011.01.09. 13:52

Szerintem bár nem kellene, hogy gyanús legyen a dolog, mivel ez önnmagában még nem alapozza meg bűncselekmény elkövetését, azért az elővigyázatosság nem árt, mit ahogy az sem, ha a szülők helyett a kislánnyal egy szakértő beszélgetne el az esettel kapocsolatosan.

zünüke # 2011.01.09. 13:29

Ez nekem is furcsa.Egy hétéves gyereklány fürdésénél mit keres a fürdőszobában egy idegen férfi?Nem, ő nem a nevelőapja ő az anyjának az élettársa,és az nem ugyanaz.De a nevelőapának sem kell segédkeznie egy ekkora gyerek fürdésénél.Ne engedd oda a gyereket,okod megvan rá.

kaméleon # 2011.01.09. 11:41

Lehet, hogy kevés, de azt a pszichológus fogja eldönteni, volt-e más is, és milyen mértékben okoz a gyermeknek kárt. Legalább a gyermek tudhatja, hogy törődnek vele, hisznek neki.
Jó pár olyan édesanya van, aki annyira meg akarja tartani az új párját, hogy a gyereket is feláldozza, és az hiába panaszkodik.
Ha megnézitek, vannak olyan ítéletek, amelyekben az is előfordul, hogy maga az anya küldte a párját a kislány szobájába aludni, ha az borgőzösen jött haza, és neki nem volt kedve melléfeküdni, vagy, hogy évekig a gyermeket hibáztatta, és hazugsággal vádolta, ha az panaszkodni mert.

guba # 2011.01.09. 11:12

Az biztos, hogy ez azért szokatlan dolog, meglepő, hogy az édesanya ezt természetesnek tartja. Leginkább neki kellene odafigyelnie, hogy ilyen szituáció ne is alakulhasson ki. De szerintem ez azért még bármilyen eljáráshoz kevés így.

kaméleon # 2011.01.09. 11:00

Egyáltalán nem ilyen vicces ez a dolog. Én azt tanultam, a gyámhivatalnak is el kell ilyenkor indítania az eljárást, és nem küldözgetheti a bejelentőt. (Az ombudsman vizsgálati anyagai között is szerepel ehhez hasonló gyh. ügy.) A gyermeket a hivatal által kirendelt pszichológus hallgatja meg, és eldönti, hogy volt-e szexuális abúzus, vagy sem, veszélyben van a gyermek, vagy sem. Onnan lehet tovább menni. Tulajdonképpen ez is egy fajtája a gyermekbántalmazásnak, és a gyámhivatal nem intézheti el ilyen könnyen azt, ami a tudomására jutott. Persze, lehet feljelentést is tenni, de akkor is a gyámhivatal elé kerül az ügy. Add be a kérésedet – sürgős intézkedést kérve – írásban. Én ezt tenném, bár, ahogy látható, én sem vagyok mindig hatékony. :(
(Talán Derill kisegít még!)

SimiZoli # 2011.01.08. 18:24

Tisztel Végrehajtó1!
Az sem természetes,de egy apuka nem "mossa meg " a kislányt olyan helyen!
A 7 éves gyerek tud egyedül mosdani!
Nem kell segítsen neki senki,legfeljebb az anyukája!(nem pedig egy agresszív állat)
Köszönöm a hozzászólást!

SimiZoli # 2011.01.08. 18:19

Tisztelt hozzá szóló!
Nem Zoli,hanem Zsolt!
Köszönöm a hozzászólást!

végrehajtó1 # 2011.01.08. 17:57

És ha az apuka mossa meg a nunusát az természetes?

monalisa1 # 2011.01.08. 16:47

Egy 7-8 éves gyermek kislány már meg tud magától fürdeni/tusolni, nemigen kell neki segíteni már. Ha mégis, akkor elsősorban az anyukája majd.

Elsősorban a volt feleségeddel beszélj, őneki kell tudnia ráhatni a pasijára.

Még az sem elfogadható ha egy gyermeklányra "véletlenül" rányítják a fürdőszoba ajtaját - intim magánterület, a felnőtt férfinak semmi keresnivalója akkor és ott.

Ha a kislány ismét panaszkodna tegyél bejelentést a hatóságnál.

(Könnyen előfordulhat, hogy a Zoli "urat" eltiltják a kislány jelenlétéből, a többit gondold hozzá...)

monaLuis
laikus hozzászóló

SimiZoli # 2011.01.08. 15:29

Tisztelt szakértők!!!

Nagyon fontos dologról van szó!
Segítségre lenne szükségem.
Sajnos a múlt héten pénteken a 7 éves kislányom elmondott nekem egy "történetet" ami vele és a volt feleségem Jelenlegi "párjával"történt meg.
Elmondta,hogy fürdött és a Zsolt nevű"úriember" bement hozzá a fürdő szobába és meg mosta neki a "nunusát"
Ezt a történetet nem mondta el másnak csak nekem és a páromnak.
Megpróbáltam a volt feleségemmel beszélni erről,de véleménye szerint ez természetes dolog,mert "Zsolti a nevelő apja a gyereknek"!Az említett esetet a kislány az édes anya előtt is meg ismételte mikor meg kértem erre!!!
A hét elején voltam benn a gyámhatóságnál Gyulán ahol azt a tájékoztatást adták,hogy ez nem "természetes" és keressem fel a helyi jegyzőt és tegyek nála bejelentést.
A helyzetet még az is nehezíti,hogy az említett Zsolt rendkívül agresszív!Engem is többször meg fenyegetett,hogy agyonver mikor megyek a kislányért(ezeket e fenyegetéseket a kislány előtt tette)
máskor pedig azt adta a tudtomra,hogy nagyon könnyen el tűnhetek,ha okoskodok!
Nem tudom kihez forduljak mert sajnos anyagi helyzetem nem engedi meg,hogy drága ügyvédet fogadjak.
Kérem segítsenek!
Mit tegyek????
Tisztelettel: SimiZoli

GYYG # 2011.01.02. 13:20

Ezt megtettük november közepén, külön kértük, hogy a karácsonyra való tekintettel soron kívül bírálják el, eddig semmi nem történt. Az elmúlt két évben is csupa ilyen történt, pl fél évig nem továbbította a "bíróság" a fellebbezésünket az ideiglenes láthatás ügyében ...

Hát ennyit a "furcsaságokól" (bár ebben az ügyben annyi van mint betegség az állatorvosi lóban))és mocsokról, Magyarországi bíróságnak nevezett intézményben a jog betartásáról és a gyerek érdekének mindenekfölött állásáról....

Mindenesetre azért köszönjük a jószándékú tanácsot. Csak attól tartunk, hogy olyan "bírósággal" szemben, ahol nem a gyerek érdekeit, hanem az egyik fél érdekeit nézik (na vajon miért is ?) ott törvényes essközökkel elég hiábavalónak tűnik a harc... Ja, az anyuka úgy véli, hogy a páromnak két hetente 1 óra járna láthatás gyanánt, az ő lakhelyén az ő felügyelete alatt...