távoltartási kérelem


ObudaFan # 2018.04.27. 13:36

A tulajdonostársad azért alapvetően beengedhet az ingatlanba bárkit a beleegyezésed nélkül. Az adott konkrét károkozások vonatkozásában tudsz perelni, esetleg feljelentést tenni.

Sz.David # 2018.04.26. 11:39

Üdvözlök mindenkit!

Az alábbi problémámra kívánok megoldást találni melyben a segítségeteket kérem!

Egy osztatlan közös tulajdonú ingatlan 1/2-es tulajdonosa vagyok.
Sajnálatos módon az ingatlan másik tulajdonosa olyan személyt enged be az ingatlan területére, aki számomra és vagyontárgyaimra veszélyt jelent.
Eddigi cselekményeire sajnálatos módon bizonyítékom nincsen, de bizonyos vagyok abban, hogy amíg albérlőként lakott nálunk, megrongálta értékeimet, majd mikor elköltözött, a munkahelyemen próbálta rossz hírnevemet kelteni, mert kijelentettük az ingatlanból.
Mivel az ingatlan nincs leválasztva és nem is tervezett, így egy alternatívát keresek annak érdekében hogy ezt a személyt magamtól és vagyontárgyaimtól távol tarthassam. (Zárcsere megvolt, a másik tulajdonost már megkértem hogy ne engedje be az illetőt, viszont ezt cigyelmen kívül hagyta)
Kérem, hogy ha van javaslatotok, osszátok meg velem!
Köszönöm!

ObudaFan # 2017.02.08. 05:58

Az ellen, hogy helyetted írnak alá, úgy védekezhetsz, hogy okirathamisítás miatt feljelentést teszel.

sonar # 2017.02.07. 23:32

A szüleim ellen szeretnék védelmet találni, mivel folyamatosan beavatkoznak az életembe. Aláírnak helyettem, váratlanul megjelennek a lakásomon, és el akarnak számoltatni rájuk nem tartozó ügyekben, a cégem számlatömbjét ellopják, és szabálytalan számlát akarnak kiállítani benne, stb, stb. Milyen lehetőségeim vannak? Köszönöm

ObudaFan # 2013.01.16. 11:33

Ha ő csak látogatja a gyereket, akkor nyilván nem lakik együtt vele és veletek, tehát távoltartást nem lehet kérni. Ha a kapcsolattartás szabályozva van, annak lehet kérni a korlátozását, megszüntetését, ha a kapcsolattartási jogával visszaél.

Vándorkisfiú # 2013.01.16. 07:39

Üdv!
Párom férje (válás folyamatban) Gyermeklátogatás ürügyén a páromat telefonon és személyesen is zaklatja illetve életveszélyesen megfenyegette Őt is és engem is.A férj merev alkoholista így nem éreztük eddig sem biztonságban nála a gyermekeket (8 és 12 évesek) ezek után pedig még inkább nem.
A további kellemetlenségek elkerülése és a gyermekek testi lelki fejlődésének és biztonságának érdekében
kérhetünk-e távoltartási végzést és ha igen mi a teendő?
Köszönöm!

Kovács_Béla_Sándor # 2010.11.11. 12:17

Csomó szülő - nem csak különélők - rendszeresen ráhagyja a gyerekét idegenekre. Hívják őket gondozónőnek, óvónőnek, tanítónőnek és bébiszitternek is. Vagy Bözsi néninek.

renikee # 2010.11.11. 12:13

odaadnád így a gyerekedet az apjának hogy közben tudod bármit tehet vele a nagymama?mert apukája otthagyja mert el kell mennie?mert tudok ilyenről is és azt sem vallotta be,ráhagyta egy idegenre a gyereket minthogy szólt volna, hogy dolga van.

Kovács_Béla_Sándor # 2010.11.11. 08:19

Akkor tudja nem adnám oda.
No, az lenne a jogsértés.

OFF
Abba kellene hagynod a harcot.
ON

renikee # 2010.11.11. 07:27

Még nem követett el valóban semmit a gyermekkel szemben,de az apa hazudik, azt is hogy hol voltak és hogy mit evett,mennyit a gyerek, gondolom nem vallja be ha az anyukája mondjuk pont előtte áll neki veszekedni vagy magában beszélni vagy ne adj isten kiugrani az -
erkélyről(mert már volt ilyen is csak nem előtte) mert Akkor tudja nem adnám oda.pont ezért mindent eltitkol,nem szeretném megvárni míg történik valami!ezt nem érti meg a bíróság?állítólag kikérik a pszichiátriai papírokat meg mindent ehhez. az nem számít bele?

Kovács_Béla_Sándor # 2010.11.10. 23:59

A távoltartás csak büntetőeljárásban, kényszerintézkedésként, ideiglenesen rendelhető el.

dr.KTK (törölt felhasználó) # 2010.11.10. 22:03

Szerintem itt nem a távoltartás lesz a megfelelő eszköz. Úgy gondolom, hogy a gyermekeddel szemben a nagyszülő még nem követett el semmi jogilag értékelhetőt, amire alapozhatnád a kérelmedet. A gyermek apjával nem lehet erről beszélni? Egyébként tudomásom szerint a bíróság ilyen esetben a gyermek testi, lelki stb. fejlődésének veszélyeztetettségére alapoz. Javaslom keresd meg esetleg valamelyik gyámhatóságot és kérj tanácsot, van ahol akár emailt is írhatsz nekik, de én inkább egy ügyfélszolgálati telefont javasolnék.

renikee # 2010.11.10. 21:36

üdvözlök mindenkit!

Kérdésem az lenne, hogy hol lehet távol tartási kérelmet kérni, ill mi kell hozzá? én azért szeretnék mert gyermekem apukája egy házban él az édesanyjával aki volt pszichiátrián és többször megpróbált öngyilkos lenni és most sem szedi a gyógyszerét, depressziós, magában beszél, össze vissza járkál, tesz dolgokat.ide viszi a gyermekemet a kapcsolattartás alkalmával az apuka.az unokáját sosem vállalta fel,nem látogatta, sőt letagadta, ő nem létezik, csak a többi.nem szeretném ha ilyennel együtt egyedül maradna a kisfiam aki még beszélni sem tud.van esélyem?