szívességi lakáshasználat visszavonása


Cassy # 2011.02.17. 09:05

Immaculata! Ezt légyszíves fejtsd ki bővebben, mert engem is érdekel! Mi az, h a saját lakásából őt (a tulajdonost) teszik ki, "ha nem viselkedik rendesen"????????? Én, mint tulajdonos, csak befelé "engedhetek" valakit, aztán addig marad, amíg ő akar????? Ha van egy élettársam a saját tulajdonú lakásomban, nem tehetem ki, ha megromlik a kapcsolatunk????? (bocsi, tök lesápadtam, nagyon nem értem, amit írsz!)

Immaculata (törölt felhasználó) # 2011.02.17. 08:06

Nem teheti ki!

Még az is elképzelhető, hogy mazsit kötelezik a lakás elhagyására, ha nem viselkedik rendesen.

monalisa1 # 2011.02.16. 15:42

A Csjt. szerint lakáshasználati jog ellenértékére csak és kizárólag házasság felbontása esetén van lehetőség, vagyis az élettársat ez nem illeti meg.

Tértivevényes levélben szólítsd fel 15 napon belüli távozásra - és egyidejűleg vigye a cuccait is, valamint jelentkezzen ki a lakásból.

Ha nem távozik bírtokháborítás miatt írásban tegyél panaszt a jegyzőnél. (A lakáskiürítési per az egy kicsit még odébb van.)

A gyermekelhelyezés, a t.díj és a láthatás/kapcsolattartás dolgában ha nem tudtok megegyezni (= írásbeliség) akkor fordulj a bírósághoz.

Ha az együttélés alatt közös ingódási értéktárgyakra tettetek szert azokat egymásközt meg kell osztani, vagy ha nálad maradnak megváltani.

Ha az ingatlanodban felujítás, korszerűsítés történt és ezt közösen finanszíroztátok, ezzel is el kell számolnotok egymással.

Haszonélvezete csak akkor lenne ha te mind tulajdonos keletkeztettél volna neki olyant.

monaLuis
laikus hozzászóló

nazsimazsi # 2011.02.15. 20:14

Nincs haszonélvező? Ezt honnan veszed, ilyenről nem is írtam :-) Valami érdemleges hozzászólás esetleg lenne? Nagyon fontos és sürgős. Köszi előre is.

Immaculata (törölt felhasználó) # 2011.02.15. 19:45

háháháhá csak erre volt jogeset a tankönyvben?

kismukk # 2011.02.15. 18:46

Ki a haszonélvező? Mert neki és nem a tulajdonosnak van joga kitenni azt, akit akar.

nazsimazsi # 2011.02.15. 18:31

Kedves fórumozók! Ugye jól tudom, hogy saját tulajdonú ingatlanból az élettársamat kitehetem anélkül, hogy ő lakáshasználati díjra lenne jogosult még akkor is, ha van közös kiskorú gyermek? Tervezem, hogy írásban megkérem, hogy költözzön el. Szóban már megtörtént, füle botját sem mozdítja. Határidőt még nem tudtam szabni. Mi lenne a megfelelő határidő, ha az ok, hogy elviselhetetlenné teszi az együttélést, nem járul hozzá a közös költségekhez, a közös gyermek eltartásához? Lehetne akár azonnali hatályú is? Én február végével gondoltam azzal, hogy az ingóságait nem baj, ha csak később tudja elvinni. Van hová mennie, ez nem gond. Ha az írásbeli felszólításnak nincs foganatja mi a teendő? Foghatom, és beállíthatom a riasztót, hogy ne tudjon bejönni, vagy erre nem vagyok jogosult, nem kerülhetem meg a lakáskiürítési pert? Lakáskiürítési perrel együtt mehet a gyermekelhelyezés, kapcsolattartás, gyermektartásdíj? Vagy az csak külön perben? Köszönöm, ha szakít valaki rám egy kis időt.