Mediator a hagyatéki eljárásban


Országos Permegelőző Irod # 2014.05.06. 08:28

Legjobb választás az egyezség keresése hagyatéki ügyekben, perek előtt

Új tanulás, új hivatás tanulása a mediáció új képzései körében zajlik.

Eltérő iskolák, eltérő módszerek a jellemzőek, a végeredmény azonos: konfliktuskezelés eredményesen.

Legjobb mediációs tanfolyam, ahol azok tanítanak, akik folyamatosan professzionálisan végeznek az ügyfelek kőrében mediációt.

Mediáció időt és ismereteket és mediációs technikai gyakorlatot igénylő egyéni szakmai tevékenység, ahogy a közjegyző, vagy ügyvéd, vagy háziorvos.

KÉPZÉS ÉS OKTATÁS MEDIÁCIÓ A NŐKNEK, 50 PLUSZ DIPLOMÁS FÉRFIAK JÓ KÉPZÉSE.

Új szakma tanulása a mediáció tanulása akkor lesz a legjobb, ha a gyakorlatban is professzionális mediátor oktatók tanítják a mediációt!


Sikeres nő lehet, ha nőként vág bele a mediátor képzés óráiba. Diplomás férfiként az Ön gyakorlata a legjobban hasznosul ha 50+ felett a mediáció tanulása lesz kitűzött célja.

A NOVUM MEDIÁTOR AKADÉMIA továbbképzésin szakmodulokat biztosít nagy ügy tapasztalattal. Kreditpontok mellett itt található a hagyatéki és örökségi mediátor szakmodul.

http://mediatorakademia.csapata.hu


OPPMI szakmai csoport

Országos Permegelőző Irod # 2014.02.02. 11:09

Mediátorok képzése 2014-ben - Novum Mediátor Akadémia

Hagyatéki ügyekre önálló mediátor szakmodullal rendelkezik a továbbképzési programjában a Novum Felnőttképzési Akadémia!

Önálló egzisztencia és önálló praxis elindítása egy új szakmai végzettséggel soha nem volt könnyű.


A mediáció egy állandó önképzést igénylő szakma, amely azonban a meglévő diplomára és ott szerzett hosszabb gyakorlatra épül fel.

2014 sok szempontból jelent változásokat a mediátorok szakmai táborában.

Részben sokan a hiányzó képzéseik miatt törlésre kerülnek a KIM szakmai nyilvántartásából, míg az elmúlt 3 évben új képzések közül választhatnak a jelentkezők.

Előadók és oktatók a Magyarországon valóban praktizáló szakértők, szakírók.

Mediátor lehet az, aki elhivatott a mások vitáiban való semleges, szakszerű részvételre az egyezség kereteinek megfelelő módszertannal való megteremtésére.

JELENTKEZÉS MEDIÁTOR AKADÉMIÁRA
E-mail bejelentkezés:

mediatorokakademiaja@index.hu

T:06-702-362-005 (munkanapokon 16-20h)


OPPMI szakmai csoport

Országos Permegelőző Irod # 2011.10.06. 09:32

Mediator képzés, mediatorok a bírósági perek előtt

Közös gondolatok azért bőven akadtak az eddigi hozzászólásokban.

Egymás álláspont felülírása helyett az ügyfelek számára biztosítsunk megerősítést, jobb a pereskedés helyett az igazságügyi közvetítés.

Nem beszéltem róla, de a jelenlegi miniszteri rendelet valóban kritikátlanul rossz.
Egyes szűk csoportok igényeinek feleltették meg, rombolja a mediator felnőttképzési piacot, nem ír elő mediator gyakornoki időt.

Gondolkodásomban az ügyfél és az ügye az első s annak megoldására mediator (jó mediator) az igazi esély egy egyezség és önkéntes teljesítés útján.

Ne becsüljék le kérem a kispénzű ügyfelek tömegét, mert ma Ők vannak többen.
Ők még tudnak fizetni kisebb összeget,törődnek ügyükkel, de nem belvárosi ügyvédi irodák munkadíjait, különösen nem 6% perilletéket.

Nem állítottam, hogy a mediator iroda, a válás mediator, a gazdasági mediator ingyen dolgozna, sőt az a piac gyengeségét jelentené, nem kívánatos jelenség lenne.


Állam és állam forrásaira támaszkodás, felesleges vízfejekkel - úgy látszik elvesztettük a hitünket az önálló tevékenység, a vállalkozói szabadság iránt!

A jogi segítségnyújtás kiterjesztése a mediatori teljesítésekre arra jogosultak esetében viszont reális felvetés - köszönöm ebben egyetértünk.

A közoktatás állapota már rámutatott a túlképzés melletti kontraszelekcióra - ott a résztvevőket érdemes megjegyezni a túlképzési rombolással.

Megfelelő tájékoztatás, önálló igazságügyi mediatorok,az ügyfelekkel az előnyök és hátrányok láttatása elfogadva a döntésüket - ez vihet előre!

Ügyfél ás ügyvéd érdeke gyakran eltér, ha az ügyfél pénztárcájáról és annak kíméléséről esik szó.

Egy mediatori egyezség jobban kiszolgálja az ügyfél érdekeit a több éves pereskedésnél.

A joghoz való hozzáférés, a méltányos egyezségkötés, a titoktartás az ügyfelek számára jó lehetőség!

Javasolom keressék a mediator irodákat, erre kérjék jogi képviselőiket!

Nagyon sok ügyvédet ismerek, akik jól együttműködnek a mediatorral, ha az ügyfél egyezségre törekszik.
A feladatok egymáshoz igazodnak, ha mindenki jól ismeri fel a szakmai pozícióját mediatori eljáráskor.

Itt találhat infokat:

http://mediatorkereso.lapozz.hu

dr. Balogh Szilvia, Pásztor Klára


OPPMI szakmai csoport

kaméleon # 2011.10.06. 08:08

Csupán laikusként, valamint leendő, szociálisan rászoruló klienseim helyett is gondolkodva, számomra eléggé ellentmondásosnak tűnik a dolog:
és a pénztelen, kispénzű ügyfelek tömegében egyre több mediatorra lesz szükség
Jól értem? Az adott iroda, valamint az ott dolgozó mediátorok, a pénztelen ügyfelek tömegéből kívánnak megélni?
Akinek nincs pénze ügyvédre, eljárásra, annak mediátorra sincs. Nyilván, a mediátor sem szívjóságból dolgozik.
Ismerünk pl., megbízható statisztikákat arról, hogy azoknak a jogvitáknak, amelyekben előzetesen mediátori szolgáltatást vettek igénybe, hány százaléka végződött mégis perrel, vagy olyan megegyezéssel, amit később bántak meg? Ugyanis, ezekben az esetekben a felek költsége még tovább nőtt, mintha egyenesen egy jó ügyvédhez fordultak volna. (Más kérdés, milyen nehéz jó ügyvédet találni.)

Az ajánlott honlapon azt írják, hogy peres eljárásokban is képviselik a feleket. Mindenképpen felmerül a kérdés, etikus-e ügyvédi szolgáltatást, „ügyfélvadászatot” hathatós mediátori segítségnyújtás ígérete mögé bújtatni. Egyáltalán, számomra kérdésessé teszi magát a mediációt, ha az jogi képviselet lehetőségével is társul.

Az eljáró bírósági per mediator, jogász szakember, igazságügyi közvetítő az igazságügyi szakértő, magánszakértő munkája alapján tudja az adott ügy esélyeit pontosan meghatározni!” – írják a honlapon. Vagyis, azt mondják, hogy aki ügyvéd helyett ide megy, annak pontosan meg tudják határozni a perbéli esélyeit? Lehet hiteles egy ilyen állítás?

Elvben a mediáció az egyik leghasznosabb találmány. Azonban, a mai magyarországi mediátorképzés egyáltalán nem garancia arra, hogy onnan valóban olyan szakemberek kerülnek ki, akik megfelelnek a mediátor szó mögé képzelt tulajdonságoknak, és rendelkeznek azokkal a képességekkel, amelyekre valóban érdemes rábíznia magát a bajban lévő feleknek. Jogviták esetében egyszerre kellene ezeknek a mediátoroknak a legjobb jogászoknak, kiváló pszichológusoknak, nagy gyakorlattal, tapasztalattal rendelkező pedagógusoknak, stb., lenni. Nem beszélve arról, hogy amennyiben valóban a „pénztelen és kispénzű” ügyfeleken akarnának segíteni, még szentek is lennének.
De szeretem, amikor valaki egyszerűen nem érti mit mondanak neki. Különösen szép ez egy jogásztól.” A ritka mondatok egyike, amivel muszáj egyetérteni. Különösen azért, mert aki itt az adott szolgáltatást reklámozza, annak ellenére, hogy a mediátor egyik fontos képessége a kiváló kommunikáció, nem csupán meggyőzően, vagy célközönséghez igazítottan nem, de korrekten sem fogalmaz.
A deklarált célnak megfelelő mediáció, valóban jól képzett, jó szakemberekkel, olyanokkal, akiknek megélhetése egy jól működő állam jól működő közpénztárából megfelelően finanszírozott, vitán felül hasznos lenne. Ilyen viszont, jó darabig nem lesz még.

Országos Permegelőző Irod # 2011.10.05. 18:24

Jogi Fórum azért létezik, mert eltérő álláspontok találkoznak rajta.

Azért óvatos vagyok a szakmai vitákban, mert ügyfeleket és bírósági per előtt állókat nem szívesen tévesztenék meg.


Bőven van létjogosultsága az igazságügyi mediatorok, válás mediatorok, hagyatéki mediatorok munkájának.

Tény, hogy a coachok tevékenységét nem venném egy tekintet alá az igazságügyi szolgáltató mediatorok munkájával és feladataival.

Kollégák weboldalakat is adtak meg magukról, utánanéztem és az olvasóknak ajánlok néhány profi igazságügyi mediatort és weblapjaikat!

A legrészletesebb mediator kereső:

http://mediatorkereso.lapozz.hu

Jó cikkek és széles témaválaszték:
http://magyarbirosagoklapja.virtus.hu

Kiváló párkapcsolati válság mediator
http://valasimediacio.hu

Szakemberek széles csoportja a hagyatéki per mediációban, bírósági per mediációban az Országos Permegelőző és Peres Szakértői Iroda

http://eumediator.5mp.eu

Ügyfélszámuk:06-302-164-102 hétköznapokon 10-18h

Szóval szakmai vitát itt azzal zárom magam részéről, hogy sokat dolgoznak az igazságügyi mediatorok és a pénztelen, kispénzű ügyfelek tömegében egyre több mediatorra lesz szükség, hogy pereiket lezárják még időben!

dr. Balogh Szilvia, Pásztor Klára


OPPMI szakmai csoport

Dr.Attika # 2011.10.01. 08:22

Kedves Szilvia!
Szép dolog ez a mediátorkodás, de tudomásul kell venni, hogy a magyar emberek többsége nem vevő rá. "Ha pör legyen pör." állásponton vannak sokan. A hagyatéki eljárásokban ez hatványozottan jellemző. Testvérek hajlamosak évtizedekig haragban lenni, mert az örökhagyó szülő valamiért a másik testvért preferálta a végrendelkezéskor.

Kovács_Béla_Sándor # 2011.09.30. 21:23

De szeretem, amikor valaki egyszerűen nem érti mit mondanak neki. Különösen szép ez egy jogásztól.

Országos Permegelőző Irod # 2011.09.30. 21:02

Nézőpontok a hagyatéki mediáció vonatkozásában

Semmiképpen nem jó, ha félrevezető az itt megjelent vélemény.
Nem mindenki a bírósági per feltétlen elkötelezettje.

Van mód mediatori eljárásra a hagyatéki eljárás közben.(annak szünetelése mellett)

Valaki vagy ismeri a konfliktuskezelési módszerek lényegét s akkor biztos abban, hogy örökség mediator eljárása gyakran hoz eredményt - vagy tájékozatlan.


Lényegtelen vita helyett érdemes a MOKK honlapját is megismerni!

Szeretném, ha sokan kerülnék el a nagyon megterhelő bírósági pereket hagyatéki vitánál!

Kiváló mediatorok dolgoznak Magyarországon pl. Pásztor Klára, Dubravecz Gyöngyvér, dr. Flamm János, vagy az Országos Permegelőző és Perhelyettesítő Iroda szakemberei.

Elérhetőségük:06-302-164-102, vagy ugyek.perek@index.hu

dr. Balogh Szilvia


OPPMI szakmai csoport

Kovács_Béla_Sándor # 2011.09.29. 21:22

A közjegyző akkor is levezeti a hagyatéki eljárást, ha vita van. [...]

Kovács_Béla_Sándor # 2011.09.29. 21:21

A közjegyző a hagyatéki eljárást. (Más nem is vezetheti le helyette.) Legfeljebb nem végleges hatállyal adja át a hagyatékot.
A hagyatéki eljárásban ha vita van, akkor az az esetek nagy részében a végrendelkezés érvényessége fölött van. Ezt egy mediátor nem döntheti el - ahogy semmit sem dönthet el -, egyezségre pedig nincs kilátás, hiszen ez egy mindent vagy semmit játszma. Aki hiszi, hogy a perben teljes nyertes lesz, az nem egyezkedik.

Országos Permegelőző Irod # 2011.09.29. 19:36

A jogszabályok megteremtették a hagyatéki eljáráson belül a szüneteltetés és vita esetén igazságügyi mediatorok eljárásának lehetőségét.

Közjegyző a vita nélküli hagyatéki eljárást vezeti le.

Érdemes tehát a hagyatéki mediator, öröklési mediator azonnali megkeresése, ha a hagyaték körül vita bontakozik ki az örökösök között.

Idő, költség tört része a bírósági pereskedésnek.

Már szinte unalmas tény - a bírósági tárgyaló ritkán vezet elégedettséghez, viszont az odavezető út költséges!

dr. Balogh Szilvia


OPPMI szakmai csoport