Gyermekelhelyezés


Antares # 2020.09.27. 12:34

Ennél kevésbé arrogáns választ vártam volna, kedves Sándor.

Nyilván ismeri a mondást, hogy több szem többet lát. Megkérdeztem az én ügyvédemet is, megkérdezek mást is. Szerintem ez teljesen természetes.

Kovács_Béla_Sándor # 2020.09.27. 11:55

Akkor őt kérdezd, és ne a háta mögött tájékozódj internetes fórumokon.

Antares # 2020.09.27. 11:30

Miért ne bíznék? A másik fél tisztességében nem bízom, aki egyébként az exploráció során ügyvédemet is szidta.

Kovács_Béla_Sándor # 2020.09.27. 08:19

Nem bízol az ügyvédedben?

Antares # 2020.09.26. 12:19

Üdvözlet mindenknek!

Szülői felügyeleti jogi perben állok, mint külön élő szülő.

Nemrég született igazságügyi pszichológusi és elmeszakértői vélemény, amely szerint én átlagosan alkalmas vagyok a gyermekem nevelésére, a gondozó szülő ellenben kevert típusú személyiségzavara miatt alkalmatlan, és gyakorlatilag csak a gyermek fizikai ellátását képes megfelelően biztosítani. A gondozó szülőre nézve lesújtó szakvéleményt egyébként a peres iratok (családsegítői beszámolók a gondozó szülő együttmőködésre való képtelenségéről, kapcsolattartás huzamos, évek óta tartó akadályozása, a gondozó szülő teátrális tárgyalótermi viselkedése, a vizsgálat háromszori indokolatlan megtagadása) mind alátámasztják.

Természetesen ők most arra játszanak, hogy a szakértői véleményt megfúrják, ezért megnézették egy általuk választott szakértővel, aki azt mondta, hogy szakmai hiányosságok találhatók a szakvéleményben.

Ugyanakkor a bíróság által elrendelt szakértő az egyik legjobbnak számít az országban saját korábbi és jelenlegi ügyvédem szerint is, illetve maga a bíró is a szakértő kirendelésekor ugyanilyen véleménnyel volt róla.

Hozzátenném, hogy a személyiségzavart nem is a pszichológus, hanem az elmeszakértő állapította meg, aki ellen viszont nem emeltek kizárási kifogást.

Mennyire gyakori, hogy a szakvélemény elkészülte után a bíróság helyt adjon a kizárásnak, illetve milyen súlyú szakmai kifogások azok, amelyek alapján ezt meg lehet tenni?

A válaszokat előre is köszönöm!

Kovács_Béla_Sándor # 2020.09.25. 11:20

Ugyan. Már mondták: „családjogi ügyekben az ügyvédek ásítozni szoktak.

Vyktor # 2020.09.25. 09:28

Köszönöm a választ!
Nagyon kacifántos a történet. Nem akarok regényt írni.

rigoz # 2020.09.24. 14:11

Az egyezséget jóváhagyó végzés és az ítélet ellen lehet fellebbezni. Ha valamely fél fellebbezéssel él, akkor a fellebbezés elbírálásával emelkedik jogerőre a támadott határozat, akkor, ha azt a másodfokú bíróság helybenhagyja vagy megváltoztatja. És bizony, az lehet fél év is akár!

Viszont a bíróság vagy ítéletet vagy egyezséget jóváhagyó végzést hozhat csak ugyanazon (rész)kérdésben.

Kovács_Béla_Sándor # 2020.09.23. 16:22

??
Ne jogászkodj! Érthető, egyszerű köznyelven add elő a problémádat! (A vége már egész biztat volt, csak ne beszélj magadról E/3-ban, és írd le világosan, hogy mit is szeretnél.)

Vyktor # 2020.09.23. 14:36

A bíróság hozhat úgy ítéletet gyermekelhelyezés ügyben egyezség nyomán úgy, hogy csak fél év múlva emelkedik jogerőre?

Válás után 6 évvel az anyukától az apukához kerültek a gyerekek (nem tudta a lakhatásukat megoldani), de 2 év eltelte után most vissza akarja perelni. Az apa belemenne, de fél, hogy pár hónap és újra nála kötnek ki a gyerekek. (felsősök)

Kovács_Béla_Sándor # 2020.04.13. 12:39

:)

alfateam # 2020.04.13. 12:22

Addig meg jóllakatom a bíróságot az én érveimmel, amikről fogalma sincs a felperes ügyvédjének és váratlanul fogja érni,
Azért erre ne nagyon számíts, családjogi ügyekben az ügyvédek ásítozni szoktak.

Vyktor # 2020.04.13. 12:16

Lehet, hogy megesz reggelire, de ha nagyon felkészülök a várható "támadásokkal" szemben, akkor csak vacsorára tud megenni. :)
Addig meg jóllakatom a bíróságot az én érveimmel, amikről fogalma sincs a felperes ügyvédjének és váratlanul fogja érni, mivel az ügyfele megfeledkezett elmondani neki. :)

gerbera317 # 2020.04.12. 08:21

Mondjuk azt, hogy az ellenfél ügyvédje lazán megeszi tízóraira.

drbjozsef # 2020.04.12. 08:18

Vyktor,

Tanúkat polgári ügyben a felek indítványára idéznek.

Nem értek hozzá, de írásbeli tanúvallomásra leginkább büntetőperekben van lehetőség. Polgári perben azt hiszem nem.

Eléggé. A válás-vagyonmegosztás-gyermekelhelyezés pont az a terület, ahol egy jó családjogi szakértő sokat számít. Amatőrként bukni fogod. Nem ismered az eljárást, nem ismered a szabályokat, nem ismered a határidőket, a lehetőségeket, kötelezettségeket. Csak pórul járhatsz (kivéve, ha a másik fél még okosabb akar lenni, és ő sem bíz meg ügyvédet).

Vyktor # 2020.04.12. 06:50

Kedves József!

Köszönöm válaszát!

Azt én kérhetem, dönthetem el, hogy kérek-e tanukat vagy a bíróság is dönthet úgy, hogy bizonyos személyeket meghallgat?

Ez utóbbi esetben írásban is megteheti az illető vagy köteles elmenni a tárgyalásra?

Ha ügyvéd nélkül mennék a tárgyalásra esélytelen, hogy érvényesítsem az elképzelésemet?

drbjozsef # 2020.04.11. 13:43

A bíróságon minden állításomat alá kell támasztanom valamivel vagy bizonyítanom kell? Ezeket többnyire szinte lehetetlen.

Ha a perben neked fűződik érdeked ahhoz, hogy a bíróság az állításodat valónak fogadja el, akkor igen, neked kell bizonyítanod. Ha nem tudod, attól még értékelheti a bíró valónak, csak kisebb a valószínűsége. A tanúk éppen megfelelő bizonyíték, nem kell mindenre videófelvétel, meg közjegyzői okirat.

Vyktor # 2020.04.11. 13:22

Félreértett!
Én nem fogom kérni, hogy a gyereket hallgassák meg, de gondolom ezt nem is én döntöm el.

Gondoltam ügyvédre.

Kovács_Béla_Sándor # 2020.04.11. 10:26

Az nem jutott eszedbe, hogy ügyvédet bízz meg?

alfateam # 2020.04.11. 08:38

A GYEREKEKET HAGYD KI EBBŐL!
http://midra.uni-miskolc.hu/…64/17499.pdf

Vyktor # 2020.04.11. 07:59

Tisztelt Szakértők, Ügyvédek!

8 éve váltunk el és 2 éve hozzám került a két kiskorú gyermekek, mert az anyuka lemondott róluk azzal, hogy nem tudja biztosítani számukra a felügyeletet, mert 3 műszakban dolgozott. Bírósági végzésem van arról, hogy a gyerekek hozzám kerültek, mivel egyezséget kötöttünk erről.

Az anyuka most vissza szeretné perelni tőlem a gyerekeket, megkaptam a keresetlevelét (bírói végzést), amire 30 napon belül reagálnom kell.

Viszont én nem szeretném visszacsinálni több ok miatt sem, ami az elmúlt 2 év és azt megelőző időszak negatív tapasztalásából fakad.
A 2 év alatt alig-alig tartotta velük a kapcsolatot, (többnyire csak telefonon )gyerektartást nem kaptam tőle.

A bíróságon minden állításomat alá kell támasztanom valamivel vagy bizonyítanom kell? Ezeket többnyire szinte lehetetlen.

Esetleg a tanuk, vagy a gyerekek (11-13 évesek) lesznek azok, akik által bizonyosság nyerhetnek az állításaim?

drbjozsef # 2020.03.26. 10:56

Horvath8900,

Ez nem jósda. Ilyen kérdésre legfeljebb is csak annyit lehet mondani, hogy HA a te előadásod jobban megfelel majd a valóságnak, mint az ellenérdekű félé, AKKOR _valamivel_ több esélyed lehet a felügyeleti jog megtartására, minthogy visszakapja az anyuka.

De ebben majd egy bíró dönt.

Biztos csak a halál.

ObudaFan # 2020.03.26. 08:05

Ezek a kérdések nem megválaszolhatóak egy fórumon keresztül, hiszen saját magát sem, és a vele haragos viszonyban lévő volt párját sem feltétlenül reálisan értékeli az ember. Lesz majd szakvélemény, azt veszi figyelembe a bíróság.

Horvath8900 # 2020.03.24. 19:18

Normális eletvitelt élek dolgozok! Nem vagyok alkoholista sem kábítószeres! Teljes mértékben meg vetem az ilyen embereket akik ezekel a tudatmodosito szerekkel élik a mindenapjukat. Lehetséges hogy az anyukának itelhetik a felügyeleti jogot? Ezek a problémai az anyukának az alkohol és a drog vmint a gyógyszer probléma a gyámhatóság jegyzőkönyvben szerepeltek is amit az első meghallgatáson gyamhatosagi meghallgatáson nem is tagadott.. De a második meghallgatáson a kislány védelembe vetelin már úgy állított hogy nem érzi magát függonek és egyik napról a másikra le tudta tenni amit persze én ketlek.. Van az anyukának egy alkoholista édesapja akivel együtt él egy lakásban állandó problémák mellett éjszakai kiabalasok ittas állapotban el zavarja a lányát. Kérdés az lenne ismét ilyen eletvitel mellett amiben élt a kislányom a bíróság a felügyeleti jogot neki adhassa? hiszen veszélyben volt a gyermekem!

ObudaFan # 2020.03.24. 16:40

Ennek a megválaszolásához azért a te körülményeidet is alaposan ismerni kellene. Mindenesetre ha jelenleg nálad van a gyermek, már ezzel előnyben vagy.