Házassági szerződés


ObudaFan # 2016.10.17. 05:09

Hatályos is csak akkor lesz, ha bevezetik az országos nyilvántartásba vagy jelen esetben a gyermekek bizonyíthatóan tudnak a szerződésről.

Ez viszont tévedés. A gyerekek itt nem harmadik személyek, hanem a férj örökösei. Ha érvényes lenne a szerződés, a velük szembeni hatályossághoz nem lenne szükséges a tudomásszerzésük, vagy a nyilvántartásba vétel.

Dr.Attika # 2016.10.17. 05:01

Hatályos is csak akkor lesz, ha bevezetik az országos nyilvántartásba vagy jelen esetben a gyermekek bizonyíthatóan tudnak a szerződésről.

Burn Out # 2016.10.16. 11:03

ok, házasság alatt szerezte.

ObudaFan # 2016.10.16. 10:32

Házassági szerződés érvényes-e akkor ha csak 2 tanú írta alá?

Nem, az érvényességhez ügyvédi ellenjegyzés szükséges.

Ez a bevétel szerződés nélkül ha jól tudom közös lenne. Ezért kérdeztem, hogy ha csak tanúk vannak a szerződésen az érvényes-e?

Jól tudod, a különvagyon haszna közös, és érvénytelen szerződéssel az is marad.

nickik # 2016.10.16. 10:29

Igen, de ezt a különvagyont a házasság alatt vette és abból a pénzből, amit a házasság előtt szerzett különvagyonának a bevételéből összerakott. Ez a bevétel szerződés nélkül ha jól tudom közös lenne. Ezért kérdeztem, hogy ha csak tanúk vannak a szerződésen az érvényes-e?

Burn Out # 2016.10.16. 10:16

a feleség külön vagyona, kizárólag a feleség nevén van, nem része a hagyatéknak

nickik # 2016.10.16. 09:54

Házassági szerződés érvényes-e akkor ha csak 2 tanú írta alá?

2005-ben kötött szerződésről van szó, mely kizárólag arról szól, hogy az egyik fél (feleség) külön tulajdonát képező lakás bevétele külön tulajdon marad. Azóta a férj elhunyt. Kérdés, hogy így a házasság alatt ezen bérleti díjakból a feleség által saját névre vásárolt ingatlanból a férj előző házasságából származó gyerekeknek járna-e? Vagy a szerződéssel ez kizárt? Olvastam olyat hogy 3. féllel szemben csak ügyvédi szerződés esetén hatályos... Köszönöm!

ObudaFan # 2014.10.24. 18:12

az ügyvédi munkadíjon felül még a közjegyzőnek is külön kell fizetni a közokiratba foglalásért? ha igen, mennyit? (kb)

Az szerintem felesleges, közjegyzőnél a nyilvántartásba vételt lehet esetleg érdemes intézni.

mire van szükség a szerződés megírásához? konkrétan egyikünknek sincs semmije, autó, lakás, ilyesmi, csak egy rakat adósság. Arról kell valamilyen papír?

Ez attól függ, mit szeretnétek. Különösen az együttélés alatt megszerzett jövedelemmel.

equitylaw # 2014.10.23. 21:57

Üdv!
Esküvőt tervezünk, és házassági szerződést szeretnénk kötni, de sehol nem találok egy aktuális leírást. (Úgy látom, a sok birka mind szerződés nélkül házasodik, utána meg sírnak.)
Kérdéseim:

  • az ügyvédi munkadíjon felül még a közjegyzőnek is külön kell fizetni a közokiratba foglalásért? ha igen, mennyit? (kb)
  • mire van szükség a szerződés megírásához? konkrétan egyikünknek sincs semmije, autó, lakás, ilyesmi, csak egy rakat adósság. Arról kell valamilyen papír?

Köszi előre is, ha valaki válaszol.