Válás, gyermek elhelyezés!


Vivien12 # 2014.11.06. 19:53

Szép estét!
Férjemmel válunk. Ez év szeptemberében elhagytam a közös házat,gyerekeimmel együtt ,melynek kb 60%-ban tulajdonos vagyok. Nem önszántamból,minden este hallgattam hogy takarodjak.Miután eljöttem ,lecserélte a zárat,holott semmit nem hoztam el.Már megvolt az első tárgyalás,ahol megállapodtunk az osztott lakáshasználatban,nem mondtam le semmilyen jogomról,kértem a kulcsokat nem kaptam. Ellenben a lakáshitel törlesztés felét nagy erőkkel kéri tőlem, de én nem akarok fizetni.Nem szeretném az ő kényelmét alátámasztani.Milyen lehetőségeim vannak?
2 közös gyerekünkre közös felügyeletet akar.Amióta bejelentettem hogy válok,szuperapu.A nagy fiam boldog is ettől, bár nem lenne ellenére hogy apával egy kibővített láthatás keretében tartsa a kapcsolatot.A kicsi jönne vissza hozzám,de nem mer az apja akaratával szembe-szállni.Ha nem megyek bele a közös felügyeletbe peres-kedni kell,bizonyítani ki milyen rossz.Ha nem teszem beáldozom a gyerekeimet.Mennyire lehet bízni a pszicholó-giai vizsgálatokban,hogy kiderül, melyikőnket mi motivál?

ObudaFan # 2014.11.05. 17:31

Nagyon szigorúan nézve nem felel meg teljesen a törvény szövegének, ha elmész a gyerekkel, de a valóságban amíg a bíróság ideiglenes intézkedést sem hoz, semmilyen problémád nem lesz belőle.

Moncsika74 # 2014.11.04. 23:17

Szép estét!

Egy számomra fontos kérdéssel fordulok önökhöz.
A férjem hallani se akar a költözésről, válásról se.
Másfél éve csapódik ide oda a családja és a nője között.
Folyamatosan álltat minket, hogy abbahagyja.
A gyerekek nem olyan kicsik, hogy ne látnák mi folyik itt.
A nője pl. nyilvánosan mocskolódó szöveget írt rólam a facebookon többször.

Kérdésem. Elköltözhetek-e a gyerekekkel válás előtt? Itt ez a lényeg nekem. Nem szeretném ha bajba kerülnék emiatt. De ebből a légkörből mentenem kell a gyerekeket úgy érzem.
"Nem érdekel" a többlethasználati díj. El szeretnék költözni. Van hova, ez sem gond.

Köszönöm a választ.

ObudaFan # 2014.10.30. 11:36

Van egy házunk ami közös,évek óta tőlem vonják a lakás törlesztését! Válás után ha én elköltözöm, kinek kellene a törlesztést fizetni??

A bank felé egyetemlegesen feleltek, egymás közt egyenlő arányban.

A másik dilemmám, hogy édesapám halála után kiderült, van egy gépkocsi hitele, ami nem szerepelt a hagyatékba, és minket örökösöket tettek adóssá, tőlünk akarják behajtani!

Az örökrészed erejéig felelsz ezért a tartozásért, azon túl nem.

Ha netán az én fizetésemet elkezdenék letiltani, a bíróság vajon ez miatt a kislányomat a férjemnek ítélhetné??

Ennek túl nagy jelentősége a gyermekelhelyezés körében nincs.

lena34 # 2014.10.30. 10:43

Tisztelt Ügyvédek, és Fórumozók!
Próbáltam megkeresni az én esetemre a megfelelő választ de nem jártam sikerrel!Sajnos kissé bonyolult helyzetben vagyok! Férjemmel megromlott a kapcsolatunk, válni szeretnék! Van egy kislányunk! Kissé félve indulok neki mivel attól tartok nem én kapnám meg a kislányom! Két műszakban dolgozom nem mindig tudnám megoldani a lányom felügyeletét.Szüleim sajnos nem élnek, így segítségem nem nagyon lenne!(apuka kijelentette megkeseríti az életemet)Van egy házunk ami közös,évek óta tőlem vonják a lakás törlesztését! Válás után ha én elköltözöm, kinek kellene a törlesztést fizetni?? A vagyonmegosztás se lesz egyszerű! A másik dilemmám, hogy édesapám halála után kiderült, van egy gépkocsi hitele, ami nem szerepelt a hagyatékba, és minket örökösöket tettek adóssá, tőlünk akarják behajtani! Ha netán az én fizetésemet elkezdenék letiltani, a bíróság vajon ez miatt a kislányomat a férjemnek ítélhetné??
Segítségüket előre is köszönöm!