Házasság előtti hitel - vagyonjogi szerződés


ObudaFan # 2015.12.11. 05:37

Akkor most már le van hordva az is, aki egyébként tök ingyen válaszol a fórumon. Nem először, szerintem nem is utoljára.

Foxerina # 2015.12.10. 20:36

Nem bírom ki, sajnálom.

Már elnézést, de le van hordva az aki egy jogi fórumon kérdezz, hogy miért nem fordul ügyvédhez?

Hát elmondom: mert egy vagyonba kerűl és mielőtt teljesen lecsórositja magát rákérdezz egy ilyen fórumon, hátha talál egy rendes embert aki kicsit ért hozzá, hátha nem annyira bonyolult a kérdés és kaphat rá normális választ. És tényleg nem annyira bonyolult a kérdés, de normális választ nem kap.. Mert itt csak hiéna ügyvédek válaszolnak, akik itt vadásszák le az ügyfeleiket. Egy fórumon. Vicc.

Most miből áll neki megmondani ingyen a szabályokat? Ennyire nincs ügyfél, hogy még ezt is túldimenzionálni kell? Vagy erre futja szakmailag?

Á, nem véletlen a sok pálya elhagyó, gyomorforgató.

Ennyi.

David1234 # 2015.07.07. 11:51

Nagyon szépen köszönöm a segítséget, gondolom a "költői kérdés" arra utal, hogy ha szerződésben rendezve van, akkor nem lehet kérdés. A tartozás az életközösség fennállása előtt keletkezett, ahogy az ingatlan, cég is az előtt lett vásárolva. Úgy látom érdemes lehet mindenképp szerződésben rendezni, köszönöm szépen még egyszer a segítséget.

ObudaFan # 2015.07.01. 18:27

Ha az életközösség fennállta előtt keletkezett a tartozás, akkor az ő külön tartozása. De természetesen házassági vagyonjogi szerződés hiányában a jövőben keletkező közös vagyon ráeső részéből végrehajtható.

Kovács_Béla_Sándor # 2015.07.01. 11:13
  1. A fene tudja. (Nem árultad el azt, ami alapján el lehetne dönteni.)
  2. Ugye, ez csak költői kérdés?
David1234 # 2015.07.01. 10:23

Tisztelt Ügyvéd Urak, Tisztelt hozzáértők!

A kérdésem a következő:
Páromnak van diákhitel, folyószámlahitel, telefonszámla tartozása.
Én rendelkezem vagyonnal, ingatlannal, vállalkozással. Két éve élünk egy lakcímen, közös gyerek van.

  1. kérdésem: Amennyiben összeházasodunk, és nincs vagyonjogi szerződés a tartozás külön tartozás marad, vagy ráterhelhetik az ingatlanra, cégre stb.?
  2. kérdésem: Amennyiben vagyonjogi szerződésben rendezzük, hogy ez az ő tartozása, abban az esetben ráterhelhetik a vagyonomra x idő múlva?

A segítséget előre is köszönöm!

Exy7 # 2014.11.17. 09:15

Köszönöm a válaszokat Mindenkinek!

Dr. Attika: egyáltalán nem az ügyvédi díjat akarom megúszni, egyszerűen visszaigazolást szerettem volna kapni, mert ahány jogi tanácsadó annyiféle információ (sajnos) de ha ez annyira bántja Önt, hogy valaki kérdez, egyszerűen nem kell válaszolni. További szép napot!

ObudaFan # 2014.11.16. 16:26

Van némi megtakarításom amit a majdani közös házunkra szeretnék fordítani,az tiszta,hogy ha (közjegyző által nyilvántartásba vett) vagyonjogi szerződésbe foglaljuk hogy az Én hitelem az enyém és semmi köze hozzá, az Ő hitele az Övé semmi közöm hozzá és a majdani közös ház a leendő férjem nevén lesz

Ha a bank elől így szeretnéd elvonni ezt a megtakarítésdodat, az eglszen biztosan fedezetelvonó ügylet lesz.

Dr.Attika # 2014.11.14. 17:03

Tisztelt Exy 7!
Miért nem ügyvédhez fordul, neki előadva a teljes történeti tényállást ( ami történt)? Miért ezen a fórumon akar olyan választ kapni, amit bizonyosan megérteni sem fog?
Ez a fórum nem un. előszűrő ügyvédi munkadíjat megspórolni akarók részére.

Sherlock # 2014.11.14. 14:23

Nagyjából jól tudod a dolgokat. Olyan megoldás viszont nincs, amivel szűznek is, kurvának is...

Exy7 # 2014.11.14. 13:42

Tisztelt Fórumozók!

Az alábbi helyzetekre szeretnék tanácsot kérni.
Mi a teendő, ha az előző kapcsolatból a nyakamon maradt egy fészekrakó hitel (3 szobás lakás) ,de házasodni szeretnék.

A régi kapcsolat már évekkel ezelőtt felbomlott,a hitel törlesztése folyamatos (szóbeli megegyezés alapján), egyikőnk sem lakik már az ingatlanban,csak nem tudunk megszabadulni tőle, ezáltal egymástól sem...

Ha az új kapcsolatban házasodni szeretnék, milyen biztosítékot nyújtana a vagyonjogi szerződés a bankkal szemben? Ergo ha bedőlne esetlegesen a régi hitel (a másik fél miatt, vagy bármilyen más okból) és végrehajtásra kerülne sor, a házasságom alatt megszerzett vagyonra is kérhetne végrehajtást a bank? Mivel ha jól tudom a házassági vagyonközösség vélelme miatt ugyebár közösnek tekintenek mindent ami a házasság alatt megszerzésre került...de lehet,hogy Én értelmezem félre.

Van némi megtakarításom amit a majdani közös házunkra szeretnék fordítani,az tiszta,hogy ha (közjegyző által nyilvántartásba vett) vagyonjogi szerződésbe foglaljuk hogy az Én hitelem az enyém és semmi köze hozzá, az Ő hitele az Övé semmi közöm hozzá és a majdani közös ház a leendő férjem nevén lesz és a későbbiekben a születendő gyermeké/gyermekeké akkor elvileg a bank nem nyúlhat hozzá, DE ha esetleg elválnánk akkor nekem semmim nem maradna és még le is lenne papírozva,hogy semmire nem vagyok jogosult? Valaki súgjon, hogy mi a legjobb megoldás erre az esetre? Elnézést a hosszú kérdésért és ha kicsit zavaros a történet.