öröklés lemondása


ObudaFan # 2015.03.09. 21:13

Ügyvéd akkor biztosan kell hozzá, ha van benne ingatlan, vagy cégbeli részesedés. Ugyanakkor akár van, akár nincs, nem ártana megnézetni ügyvéddel, amit csinálsz, mielőtt kiszúrsz magaddal.

Kovács_Béla_Sándor # 2015.03.09. 10:44

Elajándékozhatod, ha van, aki elfogadja. De ha az illető nem egyenesági rokonod, akkor illetéket kell fizetnie. Te pedig ezzel nem mentesülsz az esetleges hagyatéki terhek alól.

szamócácska # 2015.03.08. 15:43

Érdeklődnék,hogy ha elfogadtam az öröklést és most szeretnék lemondani róla hogyan tehetném meg?Ügyvéd kell e hozzá,vagy csak írásban kell nyilatkozni,ajándékozni kell,vagy lemondani,mi a menete ennek?Előre is köszönöm!!

ObudaFan # 2015.03.07. 10:29

Nyilván a féltestvéreidnek be kellett volna jelenteni, hogy te is létezel, és az idézési címedet is. Most az a kérdés, hogy át lett-e adva neked is a hagyaték, vagy nem is tudott rólad a közjegyző. Ha még egy évnél nem régebben fejeződött be a hagyatéki eljárás, akkor kérheted a megismétlését az eljáró közjgyzőtől. Ugyanakkor csak az örökrészed erejéig felelsz a hagyatéki tartozásokért.

krissi # 2015.03.06. 12:18

lenne egy kérdesem . édesanyám meg halt. ö eggyütt élt nevelö apámmal és lett ketto testvérem. én már nem élek magyarországon 15 éve. anyu és nevelö apám nem voltak házasok de eggyütt éltek a házban ami mind kettejük nevén volt. Anyu halála után apu felvette a biztositási pénzt tehát ö is örökös.
engem soha senki nem értesitett az örökösi tárgyalásrol igy nem volt lehetöségem lemodani rola. most jött egy levél anyu otp tartozásárol amit nekünk testvéreknek kell fizetni.
nem kellett volna egy alá irás tölem hogy akarok -e orökölni ?
köszönöm a választ .