apaság kérdése


ObudaFan # 2015.05.03. 17:21

Az lenne a kérdésem, hogy nekem vannak-e jogaim ilyen esetben a gyermek apaságának hivatalos megkérdőjelezésére vagy sem.

Nincsenek.

oktondi/oktAndi # 2015.05.03. 08:22

A nők ciklusa általában 28 napos,középen a peteéréssel.Az első nap ágybabújtak,és a hölgy meg sem várta,hogy kimaradjon a menstruációja,máris rohant tesztet venni,hátha terhes? A teszt pedig kimutatta... JAJ!!! Ha hosszabb a ciklusa,még elképzelhetetlenebb! A teszt által kimutatott hormonoknak el kell kezdeni szaporodni,különben negatív a teszt,még akkor is,ha a valóban apukáddal hozták össze a bébit!

peop # 2015.05.02. 06:05

Nos, a terhesség a hölgy állítása szerint pont olyan előrehaladott, mint amilyen régóta ismerik egymást. Nyilván rettentően kényes a téma, és nem szeretném tönkretenni apám esetlegesen utolsó lehetőségét egy párkapcsolatra, csak ugyanakkor féltem, hogy átverik és kifosztják.

lajcsó # 2015.04.30. 17:00

Azt nem ártana tudni, hogy hanyadik hetes terhes a barátnő? Mert ha két hét ismeretség után pl. 6 hetes terhes, akkor eléggé érdekes az eset.

susuzsizsi # 2015.04.30. 13:47

gondolom nem házasok, úgyhogy mindenképpen apai elismerő nyilatkozattal rendezhetik majd a gyerek családi jogállását (gyámhivatal, anyakönyv vezető előtt). itt egyéb családtagnak beleszólása nincs hivatalos úton...

peop # 2015.04.29. 15:21

Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy az édesapám 65 évesen összejött egy 30 éves 'hölggyel', aki két hét után bejelentette, hogy terhes tőle. Apukám nagyon megbízik az meberekben, de nekem kételyeim vannak azzal kapcsolatban, hogy ez a gyermek tényleg az apámtól van-e. Az lenne a kérdésem, hogy nekem vannak-e jogaim ilyen esetben a gyermek apaságának hivatalos megkérdőjelezésére vagy sem. Amennyiben apáé a gyerek, akkor természetesen semmi gondom nincs a dologgal, de amennyiben nem, akkor nem szeretném, ha mondjuk a nő a gyerekre hivatkozással pénzt, tartásdíjat, esetleg ingatlant csalna ki tőle. Mit tudtok tanácsolni ilyen helyzetben. Köszönöm a segítséget előre is.