SEGÍTSÉGRE VOLNA SZÜKSÉGEM


Immaculata # 2015.08.27. 09:41

Értem én ...
:)

Rexor # 2015.08.27. 07:49

Mamamacoka: pontosan ugyanannyi joga van az egyik szülőnek mint a másiknak. A gyermek elhelyezéséről a szülők döntenek (tehát nem az apuka külön és nem az anyuka külön, hanem együtt). Ha nincs megegyezés akkor a bíróság határoz. Ennyi, ha anyuka fogja a gyereket és viszi magával van rá esély, hogy kiskorú veszélyeztetése miatt eljárás indul ellene.

"szegény gyerek, .- ugye nem gondolod, ha az apa elutazik dolgozni, mert előbb-utóbb kénytelen lesz a nagyszüleire hagyni a srácot, az mitől lesz törvényesebb, mintha az anyjával van elköltözve ?":

Értem én hogy minden férfi vadállat, férfisoviniszta véglény, de azért felmerül bennem a kérdés hogy az anyukának nem kell dolgozni mennie? És akkor ki vigyáz a gyerekre, ha még a nagyszülők sincsenek ott?

Rexor # 2015.08.26. 10:43

Mamamacoka: "fogd a gyereket és vidd" ez egy kiváló megoldás arra, hogy ráadásul még büntetőeljárás is induljon ellene.

Kovács_Béla_Sándor # 2015.08.26. 10:40

A nagyszülők nem korlátozhatják,
Ők tényleg nem. De a másik szülő igen. Mert egyik szülő pont mint a másik. Nemi egyenjogúság...

Dr.Attika # 2015.08.26. 08:20

Szerintem meg fennállnak. A nagyszülők nem korlátozhatják, hogy a gyermekkel az édesanya kapcsolatba lépjen.
Írta a kérdező, hogy elmegy ügyvédhez. A kolléga majd a tények ismeretében ezt is vizsgálni fogja.

Kovács_Béla_Sándor # 2015.08.26. 07:43

Mert nem állnak fenn az elrendelésének a feltételei. Még a valószínűsítés szintjén sem.

Dr.Attika # 2015.08.26. 06:57
Kovács_Béla_Sándor # 2015.08.26. 06:33

Elutasítják.

Dr.Attika # 2015.08.26. 05:49

Tisztelt banosb!
A gyermeknek Öntől függetlenül van lakhatási joga a jelenlegi ingatlanban. Jogilag nem vették el Öntől, hanem Ön hagyta ott.Ezen úgy tud segíteni, hogy a bontóperben ideiglenes intézkedést kér a gyermek elhelyezése kapcsán. Menjen be panasznapon a bíróságra, ott eligazítják Önt jogilag.

Kovács_Béla_Sándor # 2015.08.26. 05:32

Elég ám egy helyen is...

banosb # 2015.08.26. 05:30

Tisztelt fórumozók!
Remélem jó helyre írok és valaki tud nekem érdemben segíteni a következő problémában:
2008 óta vagyok házas.Van egy 6 éves fiam.A férjem munkahelye Bp-en van,én vidéken lakom a férjem szüleinél a kisfiammal.Mivel a férjem munkahelye nincs közel így jó ideje ment az,hogy a férjem nem járt haza,hivatkozva az anyagi megterhelésre stb.2013 novemberében derült ki,hogy 2 éve szeretője volt-akkor szakítottak és a férjem teljesen ki volt borulva,így tudtam meg-akinek,mint utóbb kiderült még gyermeket is csinált,de azt elvetették.A bizalmam,a lelkem mindenem odalett.Mégis megpróbáltuk együtt folytatni a gyerek miatt.Azonban nem változott semmi.A férjem továbbra sem jött vidékre dolgozni,kiderült,h lefektette az egyik kolléganőjét,velem nem foglalkozott.Maradtam mégis vele,azt hiszem féltem az egyedülléttől.Idén áprilisban rajta kaptam,hogy az egyik volt szeretője hívta,akiről nem sokkal előtte kaptam egy üzenetet a facebookon egy csak miattam regisztráló illetőtől,hogy másfél éve a férjem szeretője.Persze én kaptam,a telefonját kicsavarta a kezemből.Támadott.Ott abban a pillanatban kijelentettem neki,hogy befejeztem vele.Nem hitte el.Ez volt áprilisban,nem sokára rá közöltem vele-kb.2 hét-el szeretnék válni tőle.Ő nem hitt nekem.2x voltam a panasznapon,sajnos egyszersem tudtam beadni a keresetet.Június óta beszélgetés szintjén van egy férfi akihez vonzódom.Semmi nem történt köztünk,telefonbeszélgetéseken kívül,és egyszeri -ami augusztusban volt-találkozón kívül.Július 31-el sikerült beadnom a válópert.Sajnos idézést még nem kaptam.Szerettem volna elköltözni a fiammal tőlük,de ebben a kisvárosban,ahol a munkahelyem is van nem találtam albérletet.Kb.2 hete pedig teljesen megváltozott.Erőszakosan viselkedik-fellökött a folyosón,összetörte a telefonom.A kisfiunk előtt pedig mindennek elmondott,mert én mást szeretek és nem akarok vele maradni.Szerintem ez nem tartozik egy 6 éves gyerekre.2015.aug.24.-én este utasított,hogy takarodjak el a szülei házából.Én nem tiltakoztam,de hülyeséget csináltam azzal,hogy a gyermekem ott hagytam náluk.De nem engedték el velem.Nagymama,nagypapa,férjem teljesen ellenem fordult.A gyermekemmel tegnap találkozhattam egy rövid időre ami alatt nem lehettem vele kettesben,mert az apja mindig ott volt és nem hagyta.Megint mindennek elmondott.A kérdésem,hogy megteheti e ezt a férjem?Elveheti e tőlem a gyerekem?Van fedél a fejem felett,talán csak ez ami ellenem szólt,hogy nincs hová mennem.Telefonon sem beszélhetek vele úgy hogy ne legyek kihangosítva.Pedig nem mondtam soha a gyereknek olyanokat róla amiket most ő tesz ellenem.Elmegyek ügyvédhez,ez nyilvánvaló.Csak addig is!Valaki adjon nekem tanácsot!Kérem!Köszönöm!

pharaos77 # 2015.07.27. 19:18

Jogtalanul felvett nyugdijjal kapcsolatban lenne kerdesem. Az elhunyt szamlajarol a halalt koveto ket honapban kerult kp felvetel a szamlarol. A halal csak 8 evvel kesobb kerult lejelentesre a NYF fele (az azota generalodott osszeg a szamlan erintetlenul allt).A NYF inkasszalta a jogtalanul folyositott osszeget, de a 8 evvel tortent kartyahasznalat miatt fennall tartozas. A Milyen jogi kovetelmenye lehet, ha 8 ev utan a NYF megprobalja ervenyesiteni a koveteleset?

ObudaFan # 2015.07.27. 15:58

Barmilyen kozos tulajdon eseten foszabaly szerint barmelyik tulajdonostars kerheti a kozos tulajdon megszunteteset, annak pedig egyik modja az, ha valamelyik tulajdonostars a tulajdonostarsanak a tulajdoni hanyadat magahoz valtja. Ezt tehat elrendelheti a birosag.

pier192 # 2015.07.24. 20:12

Ketten vagyunk örökösök 50-50%-ban.Kötelezhető az egyik örökös, hogy a tulajdonjogát a másiknak adja az örökség forgalmi értékének ellenében?

lewho # 2015.07.24. 10:19

Friss orvosi szakvéleményt!

Kúrián volt hasonló ügy, amit követtem, elsőfokon a kereset elutasítva, másodfokon szerződés semmisségének megállapítása, Kúrian kereset elutasítva. Az orvosi szakvélemény döntött.

Kovács_Béla_Sándor # 2015.07.24. 10:08

Azért egy friss orvosi szakvélemény nem ártana. Vagy közokiratba foglaltatni azt a szerződést.

ObudaFan # 2015.07.24. 10:05

Akkor nincs akadálya a szerződéskötésnek.

Gina1970 # 2015.07.23. 17:44

Beszámítható a bácsi,csak gondozásra szorul.


Gina1970
SOS JOGI SEGÍTSÉGRE VOLNA SZÜKSÉGEM.
Eltartási szerz?dést kötnénk,de a bácsi demens beteg.a hozzátartozók nem engedik egyedül dönteni.

ObudaFan # 2015.07.23. 17:01

Amit tudnotok kell, az az, hogy amennyiben a bacsi megis beszamithatatlan, akkor a gondnoksag ala helyezese hianyaban is ervenytelen lehet a szerzodes. Egyebkent ha beszamithato es szeretne ilyen szerzodest kotni, akkor vigyetek el ugyvedhez, vagy vigyetek oda egy ugyvedet es kossetek szezodest.

Gina1970 # 2015.07.22. 07:25

Eltartási szerződést kötnénk,de a bácsi demens beteg.a hozzátartozók nem engedik egyedül dönteni.
Semmi papírján nincs írva,hogy nem beszámítható.
A bácsi nem áll gyámság alatt,
Június 1.-én szóbeli eltartási szerződést kötöttünk egy 69-éves bácsi miatt,hogy ne kerüljön otthonba.
Papír még nincs róla,de hangfelvétel készült.
Már most fenyegetőznek a rokonok,mert csak a bácsi pénze kellene és kellett eddig is nekik,egyedül dönteni nem engedik,pedig ő nem bolond,tudja mit beszél.
Szeretne otthonában velünk élni,és nem szeretné,ha testvérei bár mit is elvinnének innen és minden nap a nyakára járkáljanak,mert csak föl idegesítik.
Mi férjemmel mindent föladtunk.
Most itt vagyunk megfenyegetve,amit persze letagadnak!
Vajon mit lehetne ez ügyben tenni?
Várom sürgős válaszukat.
Köszönettel Ágnes


Gina1970
SOS JOGI SEGÍTSÉGRE VOLNA SZÜKSÉGEM.
Eltartási szerz?dést kötnénk,de a bácsi demens beteg.a hozzátartozók nem engedik egyedül dönteni.