kulfoldon elo gyermek elhelyezese


ObudaFan # 2015.10.06. 13:47

Mivel mindketten magyar állampolgárok vagytok, ő is indíthat pert Magyarországon a bontás iránt. Abban a perben pedig a bíróság dönt a járulékos kérdésekben is.

mockingbirdUK # 2015.10.05. 18:39

Bocsanat, nem voltam ezek szerint egyertelmu, (volt) ferjem augusztus elsejen haza is koltozott mar, otthon el harmadik honapja.

mockingbirdUK # 2015.10.05. 13:27

Koszonom, de o? O intezhet barmit otthonrol? A valast igen, azt tudom, de akarmi mast?

ObudaFan # 2015.10.05. 13:13

Te a pert megindíthatod az angol és a magyar bíróság előtt is. Mivel vélhetően az angol bíróság előtt fogod, az pedig vélhetően az angol jogot fogja alkamazni, ezért célszerű, ha az ottnai ügyvédre hallgatsz.

mockingbirdUK # 2015.10.03. 09:15

Sziasztok
Segitsegre lenne szuksegem a magyar oldalrol is, Angliaban elunk, itt mar beszeltem egy ugyveddel, de jobb tobb helyrol informalodni.
Tavaly januarban mentem ferjhez, majusban megszuletett kisfiunk, aki magyar allampolgar, de eletvutelszeruen Londonban el, brit allampolgarsaga nincs. Hazassagunkat otthon anyakonyveztek.
Iden februarban ferjem elhagyta csaladjat, kezdetben Londonban elt o is, kisfiat az elso ket honapban egyaltalan nem latta, a kesobbiekben sem mondhato rendszeresnek a latogatasa, erdeklodni soha nem erdeklodott felole, gyerektartast rendazeresen, a megbeszelt osszeget korrekten fizette. Augusztus elsejen ugy dontott, hogy hazakoltozik Magyarorszagra, gyerektartast azota nem lattunk tole, kepeket kert a gyermekrol, elso kereset teljesitettem,utana mar, mivel twlwfonon nagyon csunyan osszevesztunk a nemfizetese miatt, szeptembertol ignoralni kezdtem. Most pedig kovetelesekkel allt elo, kuldjek neki havi 5-10 kepet a gyermekrol, informqljam, mi van vele es hogyan. Erre en azt valaszoltam, itteni ugyvedem tanacsara, hogy orulok es tamogatom, hogy kapcsolatot akar, ezert hetente ketszer a gyermekkel lehet, termeszetesen itt, Londonban. Erre o azt valaszolta, hogy majd el a lehetoseggel.
Kerdeseim, ha en ignoralom ot es mindenre azt valaszolom, hogy tartom magam az elso emailemben irtakhoz, miszwrint ketszer johet, nekem ebbol milyen gondom lehet? Kotelezhet e barki, hogy kepeket kuldozgessek? A gyermekelhelyezest ugye a gyermek szokasos lakhelyen kell elinditani, meg akkor is, ha van neki otthoni lakcime, de nem ott elunk.
Kotelezhetnek e arra, hogy en finanszirozzam "apuka" esetleges londoni kiruccanasait? Itteni ugyvedem es a jozan paraszti eszre hallgatva nem, hiszen o dontott ugy, hogy hazakoltozik.
Koszonom azepen, barmilyen kerdes eseten itt vagyok es varom.