Örökség eltitkolás és csalás


Kelvin (törölt felhasználó) # 2015.11.27. 20:58

Miért nem azoktól kérdezed meg, hogy Apukád valóban elhunyt-e, akik ezt a háttérben "súsogják"?

Nem kell mindenben összeesküvéseket keresni, összeesküvéseket generálni. Elhunyt, az iratokat ellopták, egyből visszaéltek vele, hamisítás, csalás, korrupció - tapasztalatból írom, hogy az ilyen ügyfeleknél, ha 100 %-ra egyértelmű, hogy nem történt visszaélés, nincs bűncselekmény stb., akkor is összeesküvéseket fognak látni a dologban.

MajorDomus # 2015.11.27. 20:28

Édesapãd nem hiányzott 30 évig de az öröksége igen.?

És honnan tudod, hogy nincs újabb örököse?

MajorDomus # 2015.11.27. 20:26

Édesapãd nem hiányzott 30 évig de az öröksége igen.?

érdeklődő* # 2015.11.27. 16:58

Kedves Zsóka,

A link melyet megadtál: nem működik.Nincs ilyen.

érdeklődő* # 2015.11.27. 15:46

Köszönöm a segítséget Ügyvéd Úr!

Még annyi lenne a kérdésem, hogy tudomásom szerint elhalálozás után 5 évvel elvileg úszik a köteles rész-de, ebben az esetben szerintem nem,hanem újra ketyeg az idő.Rosszul gondolom?
ügyvéd Úr, mindenképpen megfogadom a tanácsát, amit még egyszer köszönök.

"Elképzelhető, hogy aki a halált bejelentette, nemleges nyilatkozatot tett hagyatékról."

Egy lakás elég jó hírű helyen, jelentős értékkel a nevén volt. Tehát, ha ez lenne, akkor az szintén csalás és bűncselekmény.
Köszönöm a segítséget Neked is. Ha esetleg bármi még eszetekbe jutna megköszönném.

ObudaFan # 2015.11.27. 15:01

Az okmányirodában kérd ki az édesapád lakcímét. Ha már elhalálozott, akkor innen meg fogod tudni. Az utolsó ismert lakcíme szerinti önkormányzatnál pedig meg tudják mondani, melyik közjegyző folytatta le a hagyatéki eljárást. Ha ez megvan, akkor alighanem célszerű lesz ügyvédhez fordulni.

érdeklődő* # 2015.11.26. 18:32

Tisztelt ügyvédek,az Önök tanácsát és segítségét kérném, hogy merre fordulhatok:

Édesapámmal közel 30 éve megszakadt a kapcsolatom, egyetlen törvényes vér szerinti leszármazottja vagyok és voltam.Annak idején, mikor utoljára találkoztam vele volt egy élettársa akinek már maga a meglétem és jelenlétem gyűlöletet váltott ki az illető nőből. Az utóbbi időben több jel és pletyka szintű beszéd (és célozgatás arra, hogy az örökséget az illető nő az unokahúgának adta) mutat arra, hogy édesapám már pár éve elhalálozott. Erről semmilyen értesítést nem kaptam, és tudtommal a hatóságoknak vagy közjegyzőnek akár pozitív, akár negatív az öröklött vagyon, de a Hagyatéki tárgyalásra engem értesíteni kellett volna. Több mint esélyes, és számtalan jel is mutat arra, hogy visszaéltek a nevemmel, esélyes hogy az aláírásomat meghamisították, ami tudomásom szerint közokirat hamisításnak vagy csalásnak felel meg.Ráadásul a nevem egyedi, összesen az egész országban én és az édesapám viseli annyira különleges, tehát nem egy tucat névről van szó. A dolog pikantériája még, hogy pár éve az okmányaimat ellopták, amit természetesen az észrevétel (pár óra telt el) azonnal bejelentettem a kerületi Rendőrkapitányságon, tehát nyoma van. Akkor még véletlenül se gondoltam arra, hogy esetleg ez bármivel is összefüggésben lehet, de most felmerült bennem.
Fogalmam sincs, hogy deríthetném ki, vagy hogy induljak el ennek az ügynek a felderítésében, és hová fordulhatok, hogy kiderítsem, hogy az édesapám él-e még vagy pár éve már meghalt (úgy ahogy azt súsogják a háttérben). Itt is van egy érdekes kérdés, mely hasonló az én esetemhez, csak abban "kicsit" kiszínezett a történet és anyósnak van beállítva az illető, aki eltűnt:

http://www.jogiforum.hu/forum/35/29136

Az biztos, hogy ha kiderül, hogy meghamisították az aláírásomat és a nevemmel visszaéltek, akkor büntető feljelentést teszek. Ez már biztos, mert ezt szó nélkül nem fogom hagyni.

Még annyiról van tudomásom, hogy édesapám élettársa és annak a nőnek a rokonsága nem riad és sosem riadt vissza a korrupciótól sem. Ennyit már sok egyéb dolgon kívül már kiderítettem. Hogy induljak el, mit javasolnak?