Családi gondok


ObudaFan # 2016.02.14. 13:10

Semmilyen módon.

bubble # 2016.02.13. 19:44

Tisztelt Fórumozók!

Tanácsot, illetve segítséget kérnék.
40 éves, férjezett két gyermekes anya vagyok. Pesten élek.
A húgom (féltestvérem) 25 éves. Jelenleg négy megszületett gyermek anyja, akiket a "nagymama" nevel. Nehezen tudok neki segíteni a mindennapokban, hiszen ők vidéken élnek. A nagymama elindította a gyámsági eljárást, tudtommal csak a határozat nincs még a kézében.
A húgom 27 hét hetes terhes. Csapodár, felelőtlen életet él. Eddigi gyerekeivel sem törődik, csak az utánuk való pénz szeretné megkapni.
Milyen formában akadályozhatnám meg a további terhességeket? Hogyan lehet tőle elvenni a még meg nem született gyereket? Milyen jogi lépeseket tehetünk ellene?
Kihez forduljak segítségért?

Várom, mielőbbi gyors válaszukat!
Előre is köszönöm a segítséget.

ObudaFan # 2016.01.18. 17:09

A gyamhatosagnak van ra hataskore.

groszfater@gmail.com # 2016.01.18. 08:56

Nincs hatáskörük de ha tőluk kérdezed rögtön úgy-tesznek mintha az Ő dolguk lenne.

ilcsi65 # 2016.01.18. 02:27

A családsegítőknek van hatáskörük nagyszülői (nem elvált szülők estén) láthatásába beleszólni?
Köszi

ObudaFan # 2016.01.13. 15:47

Főszably szerint a nagyszülőnek van kapcsolattartási joga az unokájával. Nyilván ha az unokákkal való kapcsolattartást arra használja fel, hogy téged az unokák előtt besározzon, akkor lehet kérni a kapcsolattartás szüneteltetését.

ilcsi65 # 2016.01.13. 13:40

A férjem sajnos nem csinál semmit. Az a "szent", ami anyuci mond.

Megtilthatom, hogy anyósom láthassa a gyereket?

ObudaFan # 2016.01.13. 06:45

Ilcsi65

Ha becsuletet csorbito tenyallitast tesz rolad, akkor ragalmazas miatt feljelentest tehetsz. Hogy ez a problemat megoldja-e, az azert kerdeses.

groszfater@gmail.com # 2016.01.12. 20:27

Ha nem jogi kérdés, akkor Ön szerint mit lehetne tenni?

Beszélhetnél a férjeddel...

ilcsi65 # 2016.01.12. 20:19

Tisztelt Kovács Úr!

Ha nem jogi kérdés, akkor Ön szerint mit lehetne tenni?

Köszönöm

ObudaFan # 2016.01.12. 14:10

Noycy

Ha nem egyeztek meg, a bíróság a szülői felügyeleti jog gyakorlására azt a szülőt fogja feljogosítani, akinél a gyermek testi-lelki-erkölcsi fejlődése inkább biztosított. Ehhez pszichológus szakértő kirendelésére is szükség van, szakvélemény nélkül még csak tippelni sem lehet ebben a kérdésben.

Kovács_Béla_Sándor # 2016.01.12. 11:34

A kérdésem, hogy érdemes e valamilyen jogi útra terelni az ügyet vagy egyszerűen felesleges lépni?
Ez nem jogi kérdés.

ilcsi65 # 2016.01.12. 10:51

Tisztelt Cím!

Elnézését kérem, hogy emailben keresem meg, de pillanatnyilag külföldön tartózkodom.

A tanácsát illetve esetleges későbbi segítségét szeretném kérni.
A probléma röviden a következő lenne:
2014 nyarán házasodtunk össze a férjemmel, késő ősszel bejelentettük anyósoméknak, hogy babát várunk. Sajnos egyik dolgot sem fogadták örömmel.
A baba születése után, anyósom különböző hazugságokat beszélt rólam és az újszülöttről. Ezekre rákérdeztem, egyik alkalommal részben elvállalta, hogy mit mondott, másik alkalommal minden tagadott.
Az egyik, ami a legrosszabbul esett, hogy a babára azt mondta, hogy fogyatékos (egészséges, most már 1 éves baba, aki ennek semmi jelét nem mutatja),miközben még akkor nem is látta. Ezt még eltűrtem. Azonban 2015. december 31-én anyósom Édesanyámnak azt mondta, hogy mi (gondolom én és Édesanyám) meg akarjuk mérgezni a fiát, vagyis a férjemet, mint annak idején Édesapámat. Valamint még azt is mondta, ő azt hallotta rólam, hogy elmebeteg vagyok.
Édesapám 1998-ban, agyvérzés miatt került kórházba, ahol hónapokig tartó szenvedés után, tüdőgyulladásban hunyt el. Velem kapcsolatban azt szeretném leírni, hogy 11 évig tanítottam a helyi szakiskolában, ahol szerintem nem az a vélemény rólam, hogy az lennék, amit ő mondott, sőt semmiféle ilyen jellegű kezelés alatt nem álltam soha.
Igazából az egész családomat felháborította, amiket mondott, főleg az Édesapámmal kapcsolatos kijelentése.
Még akkor Édesanyám elment a rendőrségre, hogy feljelentést tegyen, de mivel akkor ügyelet volt, nem tudta megtenni.
A kérdésem, hogy érdemes e valamilyen jogi útra terelni az ügyet vagy egyszerűen felesleges lépni?
Sajnos lehet számolni arra, hogy egy idő múlva újabb "dologgal" áll elő. Nem tudom mit tegyünk.

Még egyszer elnézést a zavarásért, várom válaszát.

Köszönettel:
Ilcsi

Noycy # 2016.01.08. 10:49

Kedves Fórumozók!

Segítségeteket szeretném kérni..
Nagyon el vagyok keseredve nem tudom mit csináljak meg mit tehetek... 22éves vagyok a párom 34 van egy kisfiúnk 3éves lesz. Nagyon romlik a kapcsolatunk hàla a facebooknak és egy csajnak (akivel meg lettem csalva) még megbocsájtottam de mégis nehezen viselem... albérletben lakunk... de szeretnék haza költözni a szüleimhez úgy érzem nem bírom tovább a bizalom hiányt... és a mindennapi félelmet mikor történik meg újra... sokszor bebizonyosodott hogy nem akar nagyon foglalkozni a gyerekkel... fenyeget hogy elpereli tőlem ès ő neveli.. de a látottak alapján én nem hagynám.. nincs jelenleg munkám itthon vagyok gyesen a gyerekkel
.. a szüleim háza saját..oda mehetnék, támogatnának is mindenben... így hogy nem dolgozom csak külső segítségwm van elveheti a gyermeket?? Milyen lèpéseket tehetek?? Várom és köszönöm a hozzászólásokat!