gyerekelhelyezés


Nagy.Bettina. # 2016.09.05. 06:39

Köszönöm a választ!

Kovács_Béla_Sándor # 2016.09.05. 06:09

Éjfélre.

Nagy.Bettina. # 2016.09.05. 05:55

A végzésben annyi szerepel, hogy az apát illeti meg a téli szünet első fele és a páros ünnepek második napja.
Az a kérdés ugye, hogy akkor 25-én reggel kell hazahoznia ( mert a páros ünnep első napja az enyém) vagy 24-e este. Mert ez így konkrétan nem szerepel a végzésben.

Ismeretlenség # 2016.08.26. 15:37

Tisztelt Ügyvéd Úr!

Augusztus 18-án leírtam tömören a történetemet. Ma megkaptam a gyámügy álláspontját, miszerint minden második Szentestét megkapta az apa arra hivatkozva, hogy addigra alakulhat ki kötődés a 12 alkalom alatt az esdig még idegen apával. Gyerekpszichológusként kétlem, hogy ez a gyermek érdeke, bár objektív nem tudok maradni. A gyermekem várja a kistestvérét és már most nagyon ragaszkodna hozzá, ennek ellenére a Szentestéjét mégsem tölthetné velünk csak minden második évben. Ügyvéddel fellebezni fogok, csak az lenne a kérdésem, hogy mi a tapasztalata erről? Megnyerhetem a Szentestéket a gyermekemnek?

Kovács_Béla_Sándor # 2016.08.26. 11:43

Lehetséges az, hogy már 24-e este vissza kell hoznia a gyermeket?
Hát mi van a végzésben?

Nagy.Bettina. # 2016.08.26. 10:26

Tisztelt ObudaFan!

Gyermekem apjával külön váltunk, bírósági határozat értelmében enyém a felügyeleti jog, neki láthatási joga van.
Időszakos láthatás a téli szünetben úgy van meghatározva, hogy a szünet első fele az apáé, de ugye ott van a páros ünnepnapok szabályozása ami úgy szól, hogy a páros ünnepek 2. napja az apáé.
Mikor ezt realizáltam magamban kicsit megijedtem, mert a december 24 az nem ünnepnap, viszont mindig a szünet első felébe esik. És arra jutottam, hogy sohasem lehet velem a gyermek Szenteste? De ugye 25-én vissza kell, hogy kapjam, mert ugye az a páros ünnep első napja, ami nekem jár.
Lehetséges az, hogy már 24-e este vissza kell hoznia a gyermeket? ( Hétvégi láthatásokon is 18:00-ra kell hazahoznia) És így nekem is juthat meg neki is a Szentestéből?
Aztán tovább bonyolódik az ügy, mert 26.-a az meg már megint neki jár és akkor elviszi, de hamar hozhatja is vissza, mert aztán jön a szünet második fele, ami engem illet.

Jól értelmezem ezeket így?

Köszönettel

Ismeretlenség # 2016.08.21. 14:15

Köszönöm a valaszát, én Karácsony első napját jelöltem meg neki, hogy közel legyen a fő ünnephez. De a Szentestét nem adtam oda.

ObudaFan # 2016.08.18. 20:39

Mondjuk a Szentestére foszabaly szerint nem is jar időszakos kapcsolattartás. Karácsony, Húsvét, Pünkösd egyik napjára jar.

Ismeretlenség # 2016.08.18. 14:21

Tisztelt Ügyvéd Úr!

A véleményét szeretném kikérni. A gyermekem apja a lányom születése előtt meglépett. A gyermek fél éves koráig volt 4-szer látogatni, utána jött amikor 1 éves volt és többet nem jött felé. Én évente elvittem hozzájuk a gyermekemet hogy ismerjék, lássák, ez utoljára tavaly tavasszal volt. 300 km van közöttünk. A válóperünka gyerek 2 éves (2013) korában lezáródott ahola gyerekláthatást havi szintre szabályoztuk, mert apuka nem tudott gyakoribbat vállalni érthető okokból. A gyerektartásból elengedtem havi 5000 forintot, hogy anyagilag ezzel segítsem az utazását. Nem jött és interneten sem volt hajlandó a gyerekkel kapcsolatot tartani, hiába kérleltem. Most decemberben bejelentette hogy jön és én örömmel vettem. Azt is megengedtem hogy elvigye, bírói végzés ide vagy oda. Megbeszéltük hogy negyedévente fog jönni a gyerekhez, hogy hozzászokjon és el tudja vinni a gyereket. Nem jött. Fél év után akart a gyerekkel beszélni, de a gyerek haragudott rá az állandó ígérgetés miatt. Erre apuka bedühödött és eszetlen követelésekbe kezdett gyámügyön keresztül. Végül a számára kedvező megoldásba belementem mert ez a gyerek érdeke, bár tudom hogy úgy sem fog járni. Most viszont hogy megtudta a párommal lesz közös gyerekünk még idegesebb lett és most követeli a minden második szent estét is. Ehhez joga van sajnos így is hogy eddig tudomást sem vett a gyerekéről és nyilvánosan fel sem vállalta. Azt viszont jogilag nem kérhetem hogy ha nem jár látogatni a gyereket,akkor az ilyen ünnepeken ne vigye el?

pazs # 2016.08.12. 12:23

Nem, nem és nem.

MéryHusy # 2016.08.12. 11:57

Üdvözlök mindenkit!

Tanàcsra, informàcióra lenne szükségem hozzàértö szakembertöl!
Lényeg: Erotikus masszàzsal (aktus nélkül!!!) foglalkozom fizetés-kiegészítésként. Van egy bölcsöde korù gyermekem, gyàmhatósàgtól papir van róla, apukàval közös megeggyezéssel a szülöi felügyeleti jogot én gyakorlom. Apuka tàmogat is bennünket ha van rà kerete és sürün làthatja is a gyermeket. Bírósàgi papírunk nincsen a gyermek elhelyezéséröl. Egy ideje megromlott a kapcsolatunk. Tudja mivel foglalkozom kereset kiegészítésként. Most kitalàlta, hogy elveszi tölem a gyermeket merthogy VESZÉLYEZTETEM és dutyiba juttat!

Kérdésem a következö: Ha kérem a bírósàg àltali gyermekelhelyezést és Ö a fizetés-kiegészítö foglalkozàsomat hozza fel érvként, elveheti a gyermekemet? Tényleg kiskorù veszélyeztetése all fenn jelen esetben? A jövedelemkiegészítö munkàm büncselekmény?
Vàrom mielöbbi vàlaszàt! SOS

Kovács_Béla_Sándor # 2016.08.08. 18:53

Ezek különböző kérdések, és egymással csak lazán függnek össze. A haszonélvezők a szívességi lakáshasználót szükség esetén perrel kényszeríthetik kiköltözésre - de akkor viheti a gyereket is. Ha csak addigra meg nem vonják a felügyeleti jogát.

Krisztina69 # 2016.08.08. 16:30

Üdvözlök Mindenkit!

Szeretnék kérdezni Nagyszülők ügyében.
Van egy 8 éves kislány. Anyuka szülés után pár hónappal elhagyta a kislányt, így a Gyerkőc maradt Apukánál aki a Szüleinél lakik. Mivel az Apa maga is eléggé furcsa természetű és gondolkodású, életvitele miatt a Nagyszülők átvették a Kislány nevelését. Anyuka teljes mértékben kikerült a képből. Apuka a Kicsilánykára nagyon rossz hatással van. A mocsok amiben él, az ivászat, a Kicsivel való bánásmód miatt a Kislány kezelhetetlen lett. Folyamatosan pszichológushoz, pszichiáterhez járnak a Nagyszülők, gondját viselik teljesen a Kicsinek. A helyi Családgondozó, a Gyámügy , és a Pszichológus egyértelműen az Apa viselkedését teszi felelőssé a kislány lelke, viselkedése miatt. Kérték a Nagyszülők a gyámságba vételt. Apukát kérték,hogy hagyja el a házat, akinek viszont esze ágában sincs elmenni. A ház az Apuka testvérének nevén van, a Nagyszülők a haszonélvezők. Hogy tudják a Nagyszülők -bocsánat, de kipaterolni onnan abból a házból az Apát aki egyébként nem foglalkozik a Gyerekével?

Köszönöm szépen előre is a válaszokat.

Kovács_Béla_Sándor # 2016.04.21. 16:57

Szerintem kérdezd meg a főorvos urat is...

atrask # 2016.04.21. 16:22

elment az esze, vagy tudja a halál, ki az istent érdekel, hogy ő mit miért tesz? itt az a kérdés, hogy mit lehet ráverni, hogy többé más gyerekével ezt ne tehesse meg!!!! Akkor ezért vannak jobban védve már a bűnözők, mert mindenkit az érdekel, hogy a bűnös mit miért tesz, nem az, hogy bűn-e amit tett. Engem a törvény szava érdekel. Egy idegen gyereket visszatarthatok-e a szülőjétől? ha visszatartom és nem adom oda, akkor milyen jogi következményei lehetnek? a kérdésre választ kérek nem újabb kérdést. tényeket közöltem, nincs fake, nincs kiskapu. Elment az esze, vagy meghülyült, bekattant, tök mindegy. Nem adta ki és kész.

atrask # 2016.04.21. 16:17

mi az isten nem kerek?! mi kell még? milyen pulcsi volt rajta? hogy állt a haja? Kérdésre kérdést kapok? ezek a tények. nem az övé. az enyém!!!!! azt mondta nem adja oda és kész, majd rám csukta az ajtót. de ez hogy függ össze azzal, hogy ha ő neki semmi köze a gyerekhez akkor ki kell adnia nem?! ha nem adja ki az bűncselekmény vagy sem?

végrehajtó1 # 2016.04.21. 16:10

Miért nem adja oda a gyereket?
Ha nem az övé?

Nem kerek a történet.

Exitáltam....

atrask # 2016.04.21. 15:19

Kizárólagos felügyeleti jogom van a gyerekre. Rábíztam egy (nem hivatásos) pesztrára, és mikor mentem érte nem adta ki a gyereket. Ez törvénytelen?! Mi a szakszerű megfogalmazása ennek? Ez bűncselekmény? Vagy arra irányuló kísérlet? Azt mondták ez nem gyerekrablás, mert tudtam hol a gyerek csak nem kaptam meg.

atrask # 2016.04.21. 15:07

már leírtam, ez amit idéztek a saját gyerekemmel történt, és egy tök másik eset!!!ezzel csak arra próbáltam rávilágítani, hogy a rendőrség b*szik rá, ha egy apa telefonál be, hogy a gyerekével nem tud találkozni vagy nem kapja meg időben.

A lényeg amit már kérdeztem ez:
akinek semmi joga nincs a gyerek felett, az tarthatja magánál a gyereket? Ha én a törvényes szülő, és egyetlen felügyeleti joggal felruházott személy kérem a gyereket akkor ha nem adja ki az bűncselekmény-e? ennyi a kérdés. neki nincs joga a gyereket magánál tartani, elvégre senkije. ezen mi a bonyolult?

végrehajtó1 # 2016.04.21. 12:11

Ha leírod a teljes igazságot talán tudunk segíteni.

Nincs 1 hete, hogy a gyerek nem volt a megbeszélt helyen, papír van arról mikor kell visszakapnom a gyereket, hívtam a rendőröket, a diszpécser 15 percen keresztül próbált meggyőzni arról, hogy nem tehetek semmit, nyeljem le a dolgot, és példának előadta, hogy ő nem tud találkozni a gyerekével hiába van bírói végzése

Neked láthatásod van?Vagy a másik szülőnél van láthatáson?
A másik szülő nem tartja be az egyezséget ,itéletet?

atrask # 2016.04.21. 11:24

egy másik gyerekről és ezt feltudják használni ellene (hogy milyen szülő az aki a törvényeket nem tartja be, más gyerekét "elveszi"). A fenéket vannak kint perceken belül. Nincs 1 hete, hogy a gyerek nem volt a megbeszélt helyen, papír van arról mikor kell visszakapnom a gyereket, hívtam a rendőröket, a diszpécser 15 percen keresztül próbált meggyőzni arról, hogy nem tehetek semmit, nyeljem le a dolgot, és példának előadta, hogy ő nem tud találkozni a gyerekével hiába van bírói végzése.

végrehajtó1 # 2016.04.21. 10:56

Olyan nincs hogy odaadom egy idegennek a gyereket és nem adja vissza , ekkor rendört hívok és nem jön ki....

Ennek a töredékéért perceken belül kint vannak.

viszont tárgyalás lesz,

Milyen tárgyalás?

atrask # 2016.04.21. 10:51

az emberi hülyeség, az nem hit kérdése. vannak idióta emberek, akik nem veszik figyelembe a törvényeket. nem az érdekel, hogy valakinek a tette mennyire hihető, hanem, hogy törvénytelen-e, és ez így támadható-e. Elvégre az oldal ezért van nem? ezek a tények.

atrask # 2016.04.21. 10:47

mi nem hihető? megkértem valakit hogy délután vigyázzon a gyerekemre, és utána nem adta vissza. ennyi. ez törvénytelen vagy nem?

Kovács_Béla_Sándor # 2016.04.21. 10:26

ebben mi nem érthető?
Érthető - csak nem hihető. Tudod, mások meg ufóészlelésről számolnak be. Azt könnyebben elhiszem.