önkényes eltiltás családtagtól SÜRGŐS!


limma # 2016.10.21. 15:04

Megható ilyet olvasni. Menj, jót tesz a lelkednek.

Linnax # 2016.10.21. 12:40

De ha a rossz csak rám vonatkozik... már májátültetés sem menti meg. Na, de nem is erről van itt most szó. Összeszedem magam, és elmegyek újra.

groszfater@gmail.com # 2016.10.21. 11:50

De a férjem tényleg a férjem” ahogy vesszük,...
A férj-feleség együtt él, egy háztartásban és jóban-rosszban...

Linnax # 2016.10.21. 10:39

Jó, megpróbálok "tökös" lenni!
De a férjem tényleg a férjem, még akkor is, ha nem vagyunk képesek együtt élni. És egyikünknek sincs más.

groszfater@gmail.com # 2016.10.21. 10:28

Nem, de a kórházban azt mondták, hogy ez nem átjáróház, és állítólag megszabták, hogy ki-mikor-hogyan stb. mehet be.

Ugyan-már, ez vicc, a kórházban van látogatási idő.
Látogatási időben menj, ne törődj a sráccal. Majd ha idősebb lesz megérti...
A látogatásoddal hozzájárulsz tovább marad életben a "férjed".

Linnax # 2016.10.21. 10:09

Nem, de a kórházban azt mondták, hogy ez nem átjáróház, és állítólag megszabták, hogy ki-mikor-hogyan stb. mehet be. Én sem értem, mert amikor még együtt éltünk és pont ezzel a fiammal voltam terhes, a férjem éppen ilyen jellegű betegséggel volt kórházban, és akkor is (állapotomtól függetlenül felvilágosítottak), és bemehettem, amikor csak akartam, mivel akkor is labilis volt az állapota. Azóta hoztak új szabályokat? Vagy keressem meg az orvost, nővért, és nyugodtan ragaszkodjak a látogatáshoz akkor is, ha a fiam az állandó "látogató", "gondozó". Nem is tudom, mit mondjak.

Kovács_Béla_Sándor # 2016.10.21. 09:49

A fiad hatóság? Hozott alakszerű határozatot, jogorvoslati kioktatással?

Linnax # 2016.10.21. 09:45

Kb. tíz éve élek külön a férjemtől, de nem váltunk el, mert mégiscsak ő a gyerekeim apja, meg én másik férfit nem akarok, azóta is egyedül élek. A kisebbik fiam 19 éves volt, amikor eljöttem a "fiúcsapatból". Ő azóta is örök haragot tart velem. A férjemmel (csúnya viselkedése miatt) nem volt értelme beszélgetni. A nagyobbik fiam időnként látogat.
Férjem pillanatnyilag nagyon súlyos beteg, gyaroklatilag haldoklik. Mikor erről tudomást szereztem, elmentem hozzá a kórházba, aminek nagyon örült, megkérdeztem, látogassam-e, amire határozott igent mondott.
A kisebbik fiamnak nem tetszett a dolog, ő jár be rendszeresen a kórházba, ő gondoskodik róla dolgokkal. Én egyébként másik megyében lakom. Mivel a férjemet nem lehet "tömegesen" látogatni, a gyerek nagyon csúnya vita után eltiltott az apjától.
K é r d é s e m: ilyen esetben mi az ésszerű teendő, mit tehetek?
Férjemet a dologgal nem akarom zaklatni, betegsége miatt nem mindig (hogy is mondjam) tisztán látó, neki csak nyugalmat szeretnék. De bánt, hogy mit gondol, ha többet nem megyek.
Elsősorban jogi választ kérek.