Fiktiválás fellebezés


ObudaFan # 2017.02.27. 16:51

A közigazgatási és munkaügyi bíróság előtt lehet megtámadni, de a keresetet A elsőfokú kozig hatosag előtt lehet beadni. A jogi képviselet nem kötelező. Utólag fizeti a pervesztes az illetéket, ami 21000 Ft. Persze ha a kozig szerv a pervesztes, ő illetéket nem fizet. Nem valószínű, hogy a lakcím fiktivalasnak a szülői felügyelet rendezése koreben jelentosege lenne.

TexMex # 2017.02.27. 10:38

Kedves Fórumozók!

Szeretném megkérdezni, hogy a másodfokon lakcím érvénytelenítésére hozott határozat ellen, csak jogszabálysértésre hivatkoza lehet fellebezni? Az eljárást az anyós kezdeményezte, hazugságokat állítva, így másodfokon helyt adtak a fiktiválásnak. Milyen formában tudok fellebezni, ill. valóban a közig és munkaügyi bírósághoz kell fordulnom? Van-e ilyenkor előírás jogi képviselővel történő eljárásra és mennyi lehet ez esetben a kereset benyújtásának összege?
Másik kérdésem az lenne, hogy a fiktiválásnak van-e jogkövetkezménye egy későbbi válóper esetén, láthatás vagy gyermekfelügyelet szempontjából?
Jogszabályokat olvasva nem fogok tudni lakáshasználati jog ellenértékét kérni, viszont fontos lenne, hogy beengedhetnek-e a szóban forgó ingatlanba fiktiválás esetén?