Fórum öröklés és családjog régebbi elöl     új hozzászólás


adóstárs öröklése halálom esetén

drbjozsef # e-mail 2017.04.18. 11:06

Pezsi,

Ha megfelel az adóstárs, lehet, hogy a bank engedélyezi a cserét. LEHET.

A hitelfedezeti biztosítás jó, igen, erre van. Nem mindig erdemes (kiskoru gyerekek ugysem laknanak ott egyedul, ha a hitel joval kevesebb, mint a haz erteke, akkor igy is orokolnek vagyont, etc), de ha ugy erzed, ez jo biztositek, akkor fizessetek azt is. Csak jol olvasd el, pontosan mire fizet!

Pezsi # e-mail 2017.04.18. 10:33

Nagyon köszönöm! A cél az, hogy a férjem ki tudjon szállni a hitelből, ezért van szükségem adóstársara, mert egyedül kevés vagyok a banknak.

A hitelfedezeti biztosítás jó lehet-e arra, hogy ha meghalok, abból lehet rendezni a hitelt?

köszönöm

ObudaFan # e-mail 2017.04.17. 23:00

Az örökös csak az örökrészével felel a hagyatéki tartozásokért.
Egyebekben a tartozás a válás után a bank felé, mint harmadik fél felé mindkét házastársat terhel a házastársak egyezségének tartalmától függetlenül, kivéve, ha a bank kiengedi a kötelemből valamelyik házastársat.

Ügyvéd / Lawyer / Abogado - Budapest

tarczayaron@freemail.hu

http://members.chello.hu/tarczay

http://biroigyakorlat.blog.hu/

gerbera317 # e-mail 2017.04.17. 20:17

Bolond, aki egy 20M-es tartozásba csak úgy beszáll adóstársnak, még ha egyenes ági rokon, akkor is.
Mint ahogy a bank is bolond lenne kiengedni a jelenlegi másik adóst a kötelemből. Szerintem.

drbjozsef # e-mail 2017.04.17. 19:55

A gyerekeid öröklik a vagyonodat, és a tartozásaidat is. A gyerekek hitellel terhelten öröklik az ingatlant, a jelzálog rajta lesz, igaz, a bank szabadon dönthet, hogy az adós jogutódjain, vagy az adóstársakon hajtja be akár az egész tartozást. Hiszen egyetemleges adósok. Ha utóbbit tenné, és az adóstárs nem tulajdonos az ingatlanban, akkor bíróságon perrel érvényesítheti a tulajdonosokon az általa kifizetett pénzét.

Pezsi # e-mail 2017.04.17. 19:51

Sziasztok!
Válás előtt állok, van egy 20M Ft-os hitelunk a férjemmel, amit az egyikünk átvállal az ingatlannal együtt. A 2 kis gyerekem miatt, gondolkozom azon, hogy én vállaljam át, hogy a gyerekeknek a stabilitása meglegyen. Mivel a keresetem egyedül nem elég a hitelhez, adóstársat szeretnék bevonni (egyenesági rokon), és 2 év múlva eladni az ingatlant.

Az a kérdésem, hogy ha meghalok, akkor a gyerekek öröklik az ingatlant, az adóstárs a hitelt? Ki leehet ezt védeni valahogyan?

Köszönöm