Gyermekelhelyezes elso targyalasa


ObudaFan # 2017.05.28. 16:53

A bíróság döntése előtt a feleket személyesen meghallgatja, illetve lehetővé teszi, hogy a kérelemre írásban nyilatkozzanak. A felek meghallgatása csak rendkívül sürgős szükség esetében, valamint akkor mellőzhető, ha a fél a meghallgatásra kitűzött határnapot, illetve határidőt elmulasztja.

Ebből az következik, hogy a mulasztás igazolása esetén csak sürgős szükség esetén lehet elrendelni, de kapcsolattartási ügyekben ez nem kizárt. Emellett a meghallgatás történhet írásban is, tehát ha a bírság kézbesíti neked a kérelmet és elég időt ad, hogy reagálj rá, akkor az elegendő.

Beryl21 # 2017.05.26. 20:05

Koszonom, ObudaFan. Igy mar ertheto a szamomra. A kapcsolattartas (ideiglenes vegzes alapjan) mukodik.. tehat igy lehetseges lenne az, hogy a birosag az alperes szemelyes meghallgatasa nelkul - felperesi kerelemre - ideiglenes dontest hozzon a gyermekelhelyezesrol? A birosag nem halasztja el a targyalast, ha az alperes nem jelenik meg, ezt igazolja, es keri a targyalas elhalasztasat?


Beryl 21

ObudaFan # 2017.05.26. 19:54

Pedig a válasza helyes.
Elvileg hozhat, mert sürgős esetben a bíróság akár a másik fél meghallgatása nélkül is hozhat ideiglenes intézkedést, persze csak kivételesen.
Másrészről semmi olyat nem írtál, ami alapján hozna is, és míg a kapcsolattartás kérdésében igen gyakran hoznak, a szülői felügyelet rendezése körében jóval ritkábban.

Beryl21 # 2017.05.26. 18:33

KBS! A valaszod foleg irodalmi szempontbol ertekelheto a szamomra.. a monda szerint a Delphiben elt Sibylla joslataira emlekeztet.. kivetelesen tudnal jogilag ertelmezheto valaszt adni? Termeszetesen nem kotelezo.. csak ugy lenne korrekt..
Koszonom a megertesed!


Beryl 21

Kovács_Béla_Sándor # 2017.05.26. 18:15

Hozhatna. De miért hozna?

Beryl21 # 2017.05.26. 16:47

Elso targyalason felperes megjeleneik. Alperes szemelyesen nem, de jogi kepviseloje igen. Alperesi tavolmaradasrol az igazolast jogi kepviseloje benyujtja. Hozhat a birosag az alperes szemelyes meghallgatasa nelkul az elso targyalason ideiglenes gyermekelhelyezesrol vegzest a felperes kerelmere? Elozmeny: Lathatasi rendrol mar hozott a Birosag ideiglenes vegzest (azonnali hatallyal) targyalason kivul.


Beryl 21