Gyereknevelés - óvodás korban


alfateam # 2017.08.11. 21:27

Na látod ez egy nehéz kérdés! És belátom nem vagy könnyű helyzetben szülőként.
A folyamatot Te indítottad el és meg is állíthatod ha akarod, de ez egy hatalmas felelősség ezért vedd komolyan.
A gyermeked sorsáról van szó de ezt Te is tudod.

Anti # 2017.08.11. 21:05

Nem gondolom, de a lényeg nem ez, hanem az, hogy ezt a folyamatot meg lehet-e állítanom, mint szülő?
Vagy ezt az egészet vehetem komolytalanul, szerinted, mert nem egy szakhatóságról van szó?
Köszönöm

alfateam # 2017.08.11. 19:45

Gyógypedagógiai tanácsadás, korai fejlesztés, oktatás és gondozás
A gyógypedagógiai tanácsadás, korai fejlesztés, oktatás és gondozás feladata a komplex koragyermekkori intervenció és prevenció: az ellátásra való jogosultság megállapításának időpontjától kezdődően a gyermek fejlődésének elősegítése, a család kompetenciáinak erősítése, a gyermek és a család társadalmi inklúziójának támogatása.
A korai fejlesztés és gondozás tevékenységei a komplex gyógypedagógiai fejlesztés, tanácsadás, a társas, a kommunikációs és nyelvi készségek fejlesztése, a mozgásfejlesztés és a pszichológiai segítségnyújtás.

A„ megyei pedagógiai szakszolgalat.
Szerinted ez az intézmény hatóság?!
Nem vagy Te egy kicsit paranoid?

Anti # 2017.08.11. 19:32

A megyei pedagógiai szakszolgalat.
Erre gondoltam, mikor ezt írtam, igazándiból nem a segítőkészség tükröződik az írásukban.

alfateam # 2017.08.11. 18:57

Feleségemet eléggé megviseli a hatóság részéről való hozzáállás
Miféle hatóság?!

Anti # 2017.08.11. 18:50

Tisztelt Fórumtársak!
Segítséget szeretnék kérni az alábbi témában, igazándiból nem találtam neki megfelelő topikot, ezért megpróbálom itt.
Van egy most 5 éves óvodás kisfiam, aki az ovi kezdete óta nem nagyon szerencsés az egészséggel, mert kezdetben egy játék közben eltört a combcsontja, majd ezt hosszú felépülés követte. (hónapok). Majd többször volt beteg, mert elfertőződött a többi gyerektől, meg hát ő is szedegette össze a bacikat rendesen.
Ebből kifolyólag egyszer az óvónők felvetették, hogy foglalkozni kellene a kicsivel és ajánlottak egy közelben levő erre szakosodott intézményt. Gondoltam, hogy a gyerekért miért ne...hát itt rontottam el. Elmentünk, ahol megvizsgálták játékok között, hogy mennyire tud teljesíteni adott parancsokra, majd egy pszichológushoz is megvizsgálta őt, ahol mindkettőjük véleménye az volt, hogy tovább a megyeszékhelyre. Itt elmondanám, hogy ott lehettünk a vizsgálatoknál, ahol a kérdező nem adott több esetben megfelelő és egyértelmű utasítást neki, majd a pszichológus is a maga magas hangján, ami számomra is irritáló volt, utasította a kicsit különböző feladatok elvégzésére, persze több esetben bedurcizott és nem végezte azokat el. Az összegzésen én ennek hangot is adtam, hogy nem tudom, hogy egy 4 és fél éves gyerektől mit várnak el, stb.. Lényeg, hogy továbbították a megyeszékhely felé, ahonnan most kaptam egy felszólító levelet, benne egy időponttal, hogy jelenjünk meg orvosi, majd pszichológiai vizsgálaton. Válaszom erre levélben: nem akakrom a gyermekemet kitenni ezek után bármiféle vizsgálatnak, ezt a dolgot nem szeretném folytatni. Előbb egy telefon volt tőlük, ahol győzködtek és ha nem megyek még egy levél, majd utána a járási hivatal ismét. Ma megkaptam a levelet, melyben szinte felszólító hangnemben, fenyegetőzve írták, hogy ha nem jelenünk meg, jogerőre emelkedik a szakmai eredmény. Mi van??? Ez egy olyan szakszolgálat, aki segít??? Hát úgy gondolom, hogy nem az a fajta. Én, mint szülő, aki jóhiszeműen rávettek arra, hogy mutassam meg a kicsit, nem állíthatom le ezt az egészet, mert még kicsi ahhoz, hogy bármiféle pálcát törjenek a feje felett?
Hozzáteszem azt, hogy a kisfiamnak semmi baja, a sok hiányzástól lehet, hogy nem úgy teljesít, de én látom, hogy itthon milyen. Mint egy 5 éves gyerek, vidám, el nem fáradó és nagyon jó gyerek. Mondom ezt, én mint apa. Van másik két gyerekem is, az egyik 21 éves fiú, a másik pedi egy 17 éves lány, ki mindkettő példás a középiskolában. A legkisebb is ugyanolyan körülmények közt nől fel, mint a masik két testvére, ugyanazok a szülei és mondhatom azt, hogy a körülmények rendezettek. Ezt kiegészítésként írtam le, hogy egyértelmű legyen a kicsi hovatartozása.
Kérdésem, hogy mit tehetek ebben? Végig kell csinálni, vagy van olyan dolog, ami pontot tud tenni a végére? Feleségemet eléggé megviseli a hatóság részéről való hozzáállás, de el kell azt hogy mondjam, a kicsi érdekeit magunk előtt tartjuk. Pont ebből kifolyólag nem szeretném őt kitenni semmi negatív dolognak, mert jutott már neki ki bőven.
Köszönöm a segítséget és elnézést, ha hosszúra sikeredett.