Fórum öröklés és családjog régebbi elöl     új hozzászólás


Továbtanulás

drbjozsef # e-mail 2017.10.11. 07:28

Azért kérdezd meg, hogy nem fordultak-e már ők oda. Lehet, hogy a titkárnő már rég kikutatta, és az igazgató elindította, csak a tanárnak nem szóltak. De lehet, hogy nem is indíthatnak ilyet, neked kell odafordulni, ezt nem tudom pontosan.

József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.

éva4510 # e-mail 2017.10.10. 21:55

Köszönöm!
Akkor suli: utánanézünk ne izguljon anyuka... felejtve, megyek a gyámügyre!

drbjozsef # e-mail 2017.10.10. 20:27

Gyámügy kerestetni fogja, és ha záros határidőn belül nem találja meg, akkor ki fogja állítani erről az igazolást, ami pótolja az aláírását.

József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.

éva4510 # e-mail 2017.10.10. 18:38

Három hete nyugtattak meg, hogy megoldjuk anyuka, utána nézünk, szakember tudja a választ. A héten kérdeztem rá, ez volt a válasz..
Akkor gyámügy.
Köszönöm

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2017.10.10. 08:47

de eddig ilyen eset nem volt, és még nincs megoldás rá.
Ugyan. Egy újszülöttnek minden vicc új.

Már rég kellett volna kérned a közös szülői felügyelet megszüntetését (bíróságtól, perben), addig is kérd a gyámhatóságot, hogy a szülők megegyezése hiányában döntsön a gyerek továbbtanulásáról.

www.kbs-ugyved.hu

éva4510 # e-mail 2017.10.10. 07:59

Üdv!
Nem tudom mit tegyek. Kislányom középiskolai továbbtanulás előtt áll. Közös felügyelettel váltunk el 4 éve, azóta nem találkozott a gyerekeivel, és tartásdíjt is csak négy hónapig kaptam. Tartózkodási helyét nem ismerem, nincs bejelentett címe. Továbbtanulási szülőin szembesültem vele, hogy be kell jönnie az iskolába, és neki is alá kell írnia, hogy egyetért a választott iskolával. Jeleztem a tanár felé, hogy semmit nem tudunk az édesapáról.Elkezdtek érdeklődni, hogy mit tehetnénk, de eddig ilyen eset nem volt, és még nincs megoldás rá. Az idő most már szorít. Remélem tud nekem itt segíteni egy hozzáértő szakember. Hova forduljak, mit tehetek.
Köszönöm!