Fórum öröklés és családjog régebbi elöl     új hozzászólás


Válóper előtt!

ObudaFan # e-mail 2015.05.22. 20:29

cs_dy

Lehetséges, mert élettársi kapcsolatban egyáltalán nem biztos, hogy fele-fele arányú a szerzésetek, így a bíróság a tulajdoni arányokon módosíthat.

Ügyvéd - Bp.

obudafan@freemail.hu

http://members.chello.hu/tarczay

http://nonprofit.hu/…-megszerzese

Immaculata # e-mail 2015.05.22. 18:57

közös 1/2 -es házzal.

Ez hibás lehet.

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2015.05.22. 18:13

A bíróság milyen döntést hozhat ez esetben?
Miről kellene döntenie a bíróságnak?

www.kbs-ugyved.hu

cs_dy # e-mail 2015.05.22. 14:55

Kedves Fórumtagok! Kedves ügyvédek!

Adott egy szétváló élettársi kapcsolat, egy közös 1/2 -es házzal. A házon volt egy nagy javítás, ami zömmel a férfi jobb fizetéséből lett finanszírozva, de meg lett egyezve, hogy a nő mennyi részt ad a javítási költségekbe.
A nő visszaköltözött a szülői házba 4 gyerekkel a megromlott kapcsolat miatt.
A közös házat a férfi birtokolja, zárakat is tett fel másolat adás nélkül.

A bíróság milyen döntést hozhat ez esetben?

Ezek az opciók merülhetnek fel:

Az egyik fél megveszi a másik részét,
Eladják a házat és megfelezik az összeget,
Ezek az opciók helyesek?
Lehetséges több kimenete még az esetnek?

Előre is köszönöm a válaszokat!

groszfater@gmail.com # e-mail 2015.05.22. 14:53

Igen, hozzátettem "ha szerencséd van".
A családsegítők munkájáról már itt a fórumon is volt parázs vita.Szerepzavarban vannak, játsszák a hatóságosdit.

mamamacoka #   2015.05.22. 14:24

bocs, nem Aranka, - hajnalka 1986-nak szólt a válaszom;

mamamacoka #   2015.05.22. 14:22

hmmm, ha szerencséje van, akkor igen, - ritka nagy szerencse kell hozzá, mert ha mégsem, akkor még jobban elmérgesedik a helyzet, van a béka bizonyos alkatrészénél is lejebb, sajnos - nekem nincs jó véleményem a családsegítőről, elég hamar leszoktunk róla, hogy mi óvónők jelezzünk feléjük valamilyen problémát, mert a problémamegoldást úgy kezdték, hogy kiszálltak az érintettekhez, és "azt mondták az óvodában, hogy ez és ez a baj van ! " tehát még jobban elmérgesítették a helyzetet, sőt, volt, hogy mikor otthoni verés kék foltjai miatt jeleztünk, a szülő ránk fogta, hogy az óvodában szerezte, - szóval ha úgy kezdik a mediálást, hogy a menyük panaszkodott, bizony a lakásba hazaérve tényleg neki megy a sértett após - butaságot csináltál Aranka, ha volt közös megtakarításotok, sőt adóstárs is vagy, amitől nem tudsz megszabadulni, bárhogy lelépsz, - nem lemondani kellett volna a házban szerett jogaidról, hanem házassági szerződésben rögzíteni kellett volna, hogy 8 millával a párod többet tett bele, - de a többi közös;
én csak annyit mondok, ha nekem jönne egy após, akkor feljelenteném és távoltartási végzést kérnék ellene, ne hagyd magad, mert felbátorodnak, a végén elveszik a családodat is!

groszfater@gmail.com # e-mail 2015.05.22. 12:36

Hajnalka1986!

Próbálj meg a Családsegítőhöz fordulni, kérd mediátor
közreműködését.Ha szerencséd van és kifogsz egy hozzáértő
szakembert és nincs túlságosan elmérgesedve a helyzet
talán változik a jelenlegi állapot.

Business Law # e-mail 2015.05.22. 11:57

Hajnalka 1986:

ez valoban minosithetetlenul elfajult. Megkerdezhetem miert fordultak a ferje szulei ilyen radikalisan On ellen?

Hajnalka1986 # e-mail 2015.05.22. 06:59

köszönöm a választ de igazából a gyerek elött nekem támadt az apósom és csak a gyereke elött szidalmaznak trágár módón a lakásba pedig a páromnak adták ajándékba 8 millió ft-ot hogy vegyünk lakást és e közben köteleztek engem hogy mondjak le a 8 millióról de a szerződésben végülis a lakásról minden formában lemondattak velem peddig vettünk fel hozzá 5milliót és volt közösen gyűjtött lakástakarékunk is mostmár agresszívan követelik hogy a gyerekeket elvihessék és nem túl elégedettek heti egy napon egy délelöttel a kicsik 3 éves és egy 1 éves gyerekről beszélünk mivel engem teljesen kikészítenek így türelmetlenebb vagyok és feszült és fontolgatom hogy elköltöznék a lakásból mert úgy élek itt mint valami idegen és nem tudok nyugodtan lenni mert állandóan idejárkálnak hozzánk nem tudom őket elkerülni a nyugalom érdekében....a páromat sem szeretném elhagyni de lelkileg teljesen kikészültem és ezt a gyerekek isszák mega feszült és ideges állapotok miatt......velük nincs türelem pedig nem ők tehetnek a dolgokról ...én csak nyugalmat szeretnék magunk körül mit tegyek???

ObudaFan # e-mail 2015.05.21. 19:38

Ha nem a gyerekek előtt rágalmaz téged és az átadás-átvétel megoldható, akkor joguk van a kapcsolattartásra.

Ügyvéd - Bp.

obudafan@freemail.hu

http://members.chello.hu/tarczay

http://nonprofit.hu/…-megszerzese

Hajnalka1986 # e-mail 2015.05.21. 12:21

azt nem írtam le de 7 éve megy a vita állandóan rágalmaznak amit nemrégiben vettünk lakást arról szerződésben lemondattak és még ezek után sem hagynak békén a párom egyke gyerek így lassan köztünk is egyre rosszabb a helyzet aminek a gyerekek isszák meg a levét és én ezt nem akarom..... nekem nincs segítségem és nem tudom hogy lehetne rendezni a dolgokat hogy a gyerekek körül béke legyen és ne kelljen hallgatniuk a felém irányuló szidalmakat

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2015.05.21. 12:13
groszfater@gmail.com # e-mail 2015.05.21. 11:56

Ajjaj !

Hajnalka1986 # e-mail 2015.05.21. 11:13

A kérdésem az lenne hogy ha a párom szüleivel helyrehozhatatlanul tönkrement a kapcsolatom és e miatt veszélyben van a házasságom is mennyire tilthatom el a két kisfiamtól a nagyszülőket milyen jogaik vannak amit érvényesíthetnek velem szemben.... én nem szeretnék velük kapcsolatot tartani semmilyen formában csak a legeslegszükségesebbet a gyerekek érdekében választ előre is köszönöm

( egy elkeseredett anya )

ObudaFan # e-mail 2015.05.19. 16:33

Trilla Lilla

Ha ajándékba kaptad édesanyádtól, akkor az a különvagyonod.

Ügyvéd - Bp.

obudafan@freemail.hu

http://members.chello.hu/tarczay

http://nonprofit.hu/…-megszerzese

Trilla Lilla # e-mail 2015.05.16. 07:21

Tisztel Ügyvéd úr!

Anyukám vett néhány üzletet a nevemre (a majdani öröklés megkönnyítése érdekében). Ebből én hasznot nem kapok, semmilyen formában. Ő és a cége adja ki, fizeti a rezsit, szedi a hasznot stb.
Kérdésem: válás esetén ezek az üzletek közös szerzeménynek számítanak? A házastársam igényt tarthat a felére?

gumbóka # e-mail 2014.03.08. 08:59

Tisztelt Ügyvéd Úr!
Az előttem lévő hozzászólásból merült fel bennem egy kérdés: Férjemmel válófélben vagyunk, 4,5 éve házasodtunk. A férjemnek volt egy ingatlanja, amit eladott, abból vásárolt egy lakást, ami 1/1 tulajdoni hányadú. Házassági szerződéssel rendelkezünk, ami házasságkötés előtt köttetett. Azt tartalmazza, hogy az összegből lakást fog venni, de mi akkor már együtt éltünk. Elperelhetem tőle az ingatlant bármi jogcímen, ha a pénze már az együttélésünk alatt is a bankszámláján volt?

nikoo # e-mail 2013.12.05. 03:12

Megértettem.
Köszönöm!

ObudaFan # e-mail 2013.12.04. 14:34

Az általam használt két kis szobát és még egy helyiséget állandóan zárva tartom.Erre lehet azt mondani hogy nem áll fenn az életközösség?

Ennél az egy picit bonyolultabb kérdés. Az érzelmi, szexuális közösséget, a közös háztartást, gazdálkodást és a harmadik személyek felé tanúsított megnyilvánulásokat is vizsgálni kell.

Ügyvéd - Bp.

obudafan@freemail.hu

http://members.chello.hu/tarczay

http://nonprofit.hu/…-megszerzese

nikoo # e-mail 2013.12.03. 23:34

Köszönöm a válaszokat!

Egy házban élünk, de külön bankszámlánk van.Az általam használt két kis szobát és még egy helyiséget állandóan zárva tartom.Erre lehet azt mondani hogy nem áll fenn az életközösség?

Talán túlzásba viszem az önsajnálatot.Persze hogy nem paranoia ha bezárják az embert egy lovas boxba egy új ismeretlen ló mellé és minden tiltakozás ellenére addig fényképezgetnek vakuval, amíg a ló megrémül a sok villanástól és megbokrosodik. A box persze csak kívülről nyitható.Csak a ló jóindulatának köszönhettem, hogy félelmében nem taposott agyon.
Vagy egy elektromos kisgép egy mechanikai akadály elhárítása után valahogyan zárlatos lesz.
A gázpalack is gyakran "felejtődik" nyitva.
Mi csajok mindent túlbonyolítunk.:)

További szép estét mindenkinek és mégegyszer köszönöm!

monalisa1 #   2013.12.03. 16:10

nikoo

Add be a válópert, 3 pld. és 30e Ft illetékbélyeg. Írd, bár még egy fedél alatt vagytok de "ágytól-asztaltól" már jó ideje külön. A házasság köztetek véglegesen, helyrehozhatatlanul megromlott. Közös gyermek nincs. A ház amiben laktok az a te házasság előtti különvagyonodból származik. Kérd hogy a t. Bíróság a házasságot mielőbb bontsa fel.

Ha van értékesebb közös ingóság "okosan engedj" - a férjedtől előbb szabadulsz.

Ha féled hogy előbb halsz meg mint ahogy a válást kimondják - tehát kb. egy év -, menj el közjegyzőhöz és tegyél végrendeletet. (Add oda valaki megbízható rokonodnak, otthon nem kell róla beszélni.)

A többit, a lényeget ObudaFan leírta.

----
  • laikus hozzászóló
Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2013.12.03. 11:50

Nincs gyerekünk, ha bármi "baleset" történik velem, a férjem örököl.
Még hogy paranoia! Ugyan már!

www.kbs-ugyved.hu

ObudaFan # e-mail 2013.12.03. 11:47

Megegyezés nélkül azért nem lesz az meg két hónap alatt.
Mondjuk törvény alapján nem örökölhet az örökhagyó házastársa, ha az öröklés megnyílásakor a házastársak között életközösség nem állott fenn, és az eset körülményeiből nyilvánvaló, hogy az életközösség visszaállítására nem volt kilátás.

Ügyvéd - Bp.

obudafan@freemail.hu

http://members.chello.hu/tarczay

http://nonprofit.hu/…-megszerzese

nikoo # e-mail 2013.12.03. 11:38

Itt a válóper a lényeg. Nincs gyerekünk, ha bármi "baleset" történik velem, a férjem örököl.Ha végrendeletet írok, biztosan megtámadja, de ha el tudok válni, az öröklés számára már nem elérhető.
Korábban azt mondták egy ügyvédi irodában, hogy ebben az esetben 2 hónap alatt le lehet bonyolítani a válást. Igaz ez?
Köszönöm az előző választ!